Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kézi váltó felújítása

2011.06.08. 01:17

simi64 írta:
barbrady írta:
tgabri írta:Üdv!
Egy olyan probléma lenne az autómmal hogy a kuplung pedál remeg. Olyan infókat kaptam h csapágy probléma de lehet hogy lendkerék is. Nyilván fel kell újítani a kérdés leginkább az hogy mennyire sürgőssen. Előre is köszi a válaszokat.

A hibás kettőstömegű lendkerék a főtengelyt is el tudja törni, a helyedben nem várnék sokat.

És LUK, és drága :!:

..és lehet, hogy nem a felújítás a legjobb!

2011.06.08. 06:52

Imco írta:
simi64 írta:
barbrady írta:
Egy olyan probléma lenne az autómmal hogy a kuplung pedál remeg. Olyan infókat kaptam h csapágy probléma de lehet hogy lendkerék is. Nyilván fel kell újítani a kérdés leginkább az hogy mennyire sürgőssen. Előre is köszi a válaszokat.

A hibás kettőstömegű lendkerék a főtengelyt is el tudja törni, a helyedben nem várnék sokat.

Erre miből következtetsz? Hallottál rossz tapasztalatról?
Egyébként nyilván nem a legjobb, mert az a gyári alkatrész.

2011.06.08. 09:06

barbrady írta:

Szerintem ez inkább kuplung probléma lesz ( lüktető pedál )
Persze a kuplung szett sem olcsó ahogy nézem, és ha már meg van bontva lehet hogy érdemes egy lendkereket is rádobni...
( Anno Vw tapasztalat: akkor volt ez a jelenség, ha a kinyomócsapágy valami rendellenes kopás miatt nem egyenletesen feküdt fel a kuplungszerkezetre, és "félrenyomta" azt. )

2011.06.08. 11:16

barbrady írta:
Imco írta:
simi64 írta:
barbrady írta:

Erre miből következtetsz? Hallottál rossz tapasztalatról?
Egyébként nyilván nem a legjobb, mert az a gyári alkatrész.

Nem, nem hallottam. Csak az a véleményem, hogy ha ilyen drága, macerásan szerelhető alkatrészeket cserélem, akkor már hosszútávú megoldásra törekszem. Az is igaz, hogy 20-25%-a a teljes árnak a felújítás. Már ha jól tudom, hogy 130- körül van az új.

2011.06.09. 11:34

jlaci74 írta:
barbrady írta:

Szerintem ez inkább kuplung probléma lesz ( lüktető pedál )
Persze a kuplung szett sem olcsó ahogy nézem, és ha már meg van bontva lehet hogy érdemes egy lendkereket is rádobni...
( Anno Vw tapasztalat: akkor volt ez a jelenség, ha a kinyomócsapágy valami rendellenes kopás miatt nem egyenletesen feküdt fel a kuplungszerkezetre, és "félrenyomta" azt. )

A szerelő is azt mondta h szerinte nem lendkerék lesz. Kuplung csere kedden aztán ha úgy néz ki h lendkereket is kell akkor az is cserés lesz.
Köszi a válaszokat!

2012.05.14. 18:59

Kép
Sziasztok a képen megjelöltem pár alkatrészt ezeket hol tudnám beszerezni legalábbis azért baráti áron vagy csak a bmw szalon marad? :)

Kézi váltó felújítása

2012.05.14. 19:53

buffi írta:
Kép
Sziasztok a képen megjelöltem pár alkatrészt ezeket hol tudnám beszerezni legalábbis azért baráti áron vagy csak a bmw szalon marad? :)

Alpinafan.

iPhone Tapatalk

2012.05.15. 09:25

admin írta:
buffi írta:
Kép

Alpinafan.

iPhone Tapatalk

:franko: Köszönöm

2012.05.16. 18:47

Sziasztok Nekem 520d van melyik alkatrészeket érdemes kicserélni csatoltam a képet 260000km van az autóba.
Kép

2012.05.16. 18:57

buffi írta:Sziasztok Nekem 520d van melyik alkatrészeket érdemes kicserélni csatoltam a képet 260000km van az autóba.
Kép

Így talán jobban látható:
:wink:

Kép

2012.05.16. 19:01

Jerry írta:
buffi írta:Sziasztok Nekem 520d van melyik alkatrészeket érdemes kicserélni csatoltam a képet 260000km van az autóba.
Kép

Kép

Köszi nem nagyon kenem ezt a kép beszúrást :franko:

2012.05.16. 19:09

buffi írta:
Jerry írta:
Kép

Köszi nem nagyon kenem ezt a kép beszúrást :franko:

Majdnem jó volt, csak legközelebb a kép URL-jét másold be.
Vagy, ha imagashack-ozol, akkor a "Direct link"-et.

2012.05.16. 19:10

buffi írta:Köszi nem nagyon kenem ezt a kép beszúrást :franko:

Ezért csináltam /készítettem/! KATT! Első hsz.

2012.05.16. 21:44

Kép

Azt érdemes kicserélni, amelyik lóg, lötyög.

Nem mindegy, hogy a 260 ezer hogyan került bele. Városban, vagy autópályán... :roll:

2012.05.17. 00:05

Kép

A topic elején le van pontosan írva. MINDET ki kell cserélni, hogy zéróra csökkenjen a holtjáték. Egyenként minden alkatrészt jónak fogsz érezni, mikor szétszeded, de mozgatáskor összegződik a sok ici-pici lógás.
Nem drága alkatrészek :!: Cseréld ki mindet, ami le van írva az első oldalon :!:

2012.05.17. 07:37

hamoriarpi írta:
Kép

A topic elején le van pontosan írva. MINDET ki kell cserélni, hogy zéróra csökkenjen a holtjáték. Egyenként minden alkatrészt jónak fogsz érezni, mikor szétszeded, de mozgatáskor összegződik a sok ici-pici lógás.
Nem drága alkatrészek :!: Cseréld ki mindet, ami le van írva az első oldalon :!:

Köszi szépen a segítséget.

2012.05.19. 18:11

:doglotlo: Sziasztok olyan problémám lenne .hogy alapjáraton elég hülye hangot ad ki a váltó "fémes hang" esetleg a tű görgők??

2012.12.11. 23:00

Valaki utána tud járni annak, hogy egy hatsebességes váltót hogyan lehet egy öt sebességes helyett felrakni?
Ugye a motor ugyan az mint a 3er-ben. A kuplung, lendkerék, kardán, felfogatás miben tér el?
Hámori Doktor úr esetleg?
20d
Cikkszámban természetesen eltér a 320d 520d 5 manual és a 320d 6 manual száma. De ettől függetlenül, kíváncsi vagyok!
Gondolom, a legegyszerűbb módja, egymás mellé tenni a kettőt és megmérni, megfigyelni mi a különbség! :mrgreen:
Mert ha cseppnyi esély van rá, jövő nyáron kivitelezném.

2012.12.11. 23:04

bmw520ds írta:Valaki utána tud járni annak, hogy egy hatsebességes váltót hogyan lehet egy öt sebességes helyett felrakni?
Ugye a motor ugyan az mint a 3er-ben. A kuplung, lendkerék, kardán, felfogatás miben tér el?
Hámori Doktor úr esetleg?
20d
Cikkszámban természetesen eltér a 320d 520d 5 manual és a 320d 6 manual száma. De ettől függetlenül, kíváncsi vagyok!
Gondolom, a legegyszerűbb módja, egymás mellé tenni a kettőt és megmérni, megfigyelni mi a különbség! :mrgreen:
Mert ha cseppnyi esély van rá, jövő nyáron kivitelezném.

Schnizer Szabit kérdezném meg első körben. Aztán ETK és logika.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds
Értékelés: 4.76%

2012.12.12. 17:37

bmw520ds írta:Valaki utána tud járni annak, hogy egy hatsebességes váltót hogyan lehet egy öt sebességes helyett felrakni?
Ugye a motor ugyan az mint a 3er-ben.

Az E39-ben ugyanaz a CR blokk van mint az E46 150 lovasa,csak butítva?
Hozzászólás küldése

VigLink badge