* *
Pontos idő: 2026.04.23. 08:45

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1602 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 81  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Trafipax-ok
HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 00:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Széria kód: E61
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (9)
LeviM5 írta:
hamoriarpi írta:
LeviM5 írta:
Ebben az országban minden tilos mióta 2/3-os többség van. :twisted: Szokjátok meg :!:
Eddig a külföldi rendszámos -nem büntethető- autósok voltak a közellenség, most rászállnak a blokkolóra is. Benéz a szerv, ott a cucc, ok akkor 300.000 Ft. Ha használod, hanem. Ennyi.
(Bár a külföldi rendszám úgynézki marad, mert az EU elkapálja az alkotmányellenes törvényüket.)
A blokkoló nem egyszerű eset, mert sok EU-s ország tiltja a használatát.

Egy kicsit a másik oldalról:
Nincs blokkolóm, tehát ha lemeszelnek, hogy a városban 50 helyett 65-el PENGETEK, akkor fizetek, mint a katonatiszt. Ahogy ez jó párszor már sajnos megtörtént, pedig úgy vezetek, mint egy taxis.
2. Beregisztrált, magyar rendszámos autóval járok, mert ez a törvény.

És nagyon nem tetszik, hogy nálunk azok a "kedvezményezettek", "menők", akik folyamatosan törvényeket hágnak át, adót csalnak, stb.
Ami adót be akarnak szedni, mert be kell szedni (elemezhetnénk, hogy miért...), azt BE FOGJÁK SZEDNI! Mivel a blokkolósoktól és a szlovák, német, tadzsik rendszámú autótulajdonosoktól nem tudnak egy petákot sem beszedni - így tőlem szednek be 2X annyit, meg a másik, harmadik, negyediktől, aki próbálja betartani a törvényeket.
Ugyanez a helyzet a semmittevő, munkakerülő, segélyen szaporodókkal kapcsolatban is.

Igenis támogatom a blokkolók és a külföldi rendszámok törvényben szabályozott tiltását! A szabály MINDENKIRE vonatkozik! Mert a többi szív miatta, ha valaki törvényen felülinek érzi magát.

Nem szeretnék senkit ezzel megsérteni( :!: :!: :!: ), csak kicsit vacakul érzem néha magam, mikor 1-2 blokkolva száguldozó ismerősöm rajtam röhög és engem néz pancsernak, mikor megkapom a kis 30-as csekkjeimet ezekért az ÉPP TÖBB EGY KICSIT című mutatványaimért.
Ugye engem is meg lehet érteni :?:
Mert ez a másik oldal.

"A törvény nem ismerete nem mentesít" szokták mondani az okosok!
Mikor büntetnek...
Na eddig a blokkoló legális volt, törvényileg engedélyezett. Aki vette nem adócsaló!
Céget is alapíthatnak bárhol az eu-ban. Törvény engedi, lehetősége van bárkinek.
Aki ezt teszi az eu-ban adózik, nem adócsaló!
Sajnos az a baj, hogy nem tudják behajtani a bírságot, plusz nem objektív a felelősség odakint.
Valahol értem, hogy bánt, zavar, idegesít, hogy ez van, de a törvény adta lehetőséget használta ki az aki nem itthon alapított céget, bérel autót, vagy vett radarblokkolót. Nem követett el bűnt, vagy sértette meg a törvényeket!
Ez pont a Muhaati emlitette "nekem nincs, akkor dögöljön meg a szomszéd lova is" hozzáállás, miért fáj az sok embernek, ha azt tesszük amit a TÖRVÉNY megenged???
Igen a szabály mindenkire vonatkozik, ebben egyetértek! Szabályos volt a blokkoló és a külföldi autó bérlés, vagy cégalapítás is!

Én véletlenül sem akarom szomszéd lovának rosszabb sorsát :!: Félreértés ne essék :!:
Csak ha lehet ne én etessem már...
Amit a törvény megenged :?: Szerintem itt van a legnagyobb hiba az értelmezésben. Amit a törvény nem kifejezetten tilt azt megengedi :?: Én nem így gondolom.
Kiskapuk, joghézagok kijátszása... Aki nem teszi az lúzernek van kikiáltva Kishazánkban. Ebből van büdös mód elegem.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 00:13 
Guru
Guru

Adott köszi: 136 alkalommal
Kapott köszik: 160 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 525TDS
Évjárata: 1998
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
hamoriarpi írta:
LeviM5 írta:
Ebben az országban minden tilos mióta 2/3-os többség van. :twisted: Szokjátok meg :!:
Eddig a külföldi rendszámos -nem büntethető- autósok voltak a közellenség, most rászállnak a blokkolóra is. Benéz a szerv, ott a cucc, ok akkor 300.000 Ft. Ha használod, hanem. Ennyi.
(Bár a külföldi rendszám úgynézki marad, mert az EU elkapálja az alkotmányellenes törvényüket.)

Nincs blokkolóm, tehát ha lemeszelnek, hogy a városban 50 helyett 65-el PENGETEK, akkor fizetek, mint a katonatiszt. Ahogy ez jó párszor már sajnos megtörtént, pedig úgy vezetek, mint egy taxis.

És nagyon nem tetszik, hogy nálunk azok a "kedvezményezettek", "menők", akik folyamatosan törvényeket hágnak át, adót csalnak, stb.
Ami adót be akarnak szedni, mert be kell szedni (elemezhetnénk, hogy miért...), azt BE FOGJÁK SZEDNI! Mivel a blokkolósoktól és a szlovák, német, tadzsik rendszámú autótulajdonosoktól nem tudnak egy petákot sem beszedni - így tőlem szednek be 2X annyit, meg a másik, harmadik, negyediktől, aki próbálja betartani a törvényeket.
Ugyanez a helyzet a semmittevő, munkakerülő, segélyen szaporodókkal kapcsolatban is.

Igenis támogatom a blokkolók és a külföldi rendszámok törvényben szabályozott tiltását! A szabály MINDENKIRE vonatkozik! Mert a többi szív miatta, ha valaki törvényen felülinek érzi magát.

Nem szeretnék senkit ezzel megsérteni( :!: :!: :!: ), csak kicsit vacakul érzem néha magam, mikor 1-2 blokkolva száguldozó ismerősöm rajtam röhög és engem néz pancsernak, mikor megkapom a kis 30-as csekkjeimet ezekért az ÉPP TÖBB EGY KICSIT című mutatványaimért.
Mert ez a másik oldal.

Ez a külföldi rendszám már röhelyes. Ha valakinek cége van egy EU tagállamban és van a cége nevén egy autó, az miért ne járhatna rajta??? Meg tudod ezt magyarázni? Vagy talán az országhatár előtt parkolja le és menjen tovább taxival?
Az én autóimon magyar rendszám van, de akár külföldi is lehetne, mivel kettős állampolgár vagyok. Mégsem zavar, hogy valaki külföldivel jár. Megteheti, jó ez neki, hát tegye! Ezzel nem sért törvényt! Adót sem csal, mivel fizeti ott, ahol a cége van.

Viszont egy diplomata rendszámot szívesen elfogadnék! :D

www.kiara4x4.hu

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 09:06 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
hamoriarpi írta:
LeviM5 írta:
hamoriarpi írta:
LeviM5 írta:

Mert ez a másik oldal.

"A törvény nem ismerete nem mentesít" szokták mondani az okosok!
Mikor büntetnek...
Na eddig a blokkoló legális volt, törvényileg engedélyezett. Aki vette nem adócsaló!
Céget is alapíthatnak bárhol az eu-ban. Törvény engedi, lehetősége van bárkinek.
Aki ezt teszi az eu-ban adózik, nem adócsaló!
Sajnos az a baj, hogy nem tudják behajtani a bírságot, plusz nem objektív a felelősség odakint.
Valahol értem, hogy bánt, zavar, idegesít, hogy ez van, de a törvény adta lehetőséget használta ki az aki nem itthon alapított céget, bérel autót, vagy vett radarblokkolót. Nem követett el bűnt, vagy sértette meg a törvényeket!
Ez pont a Muhaati emlitette "nekem nincs, akkor dögöljön meg a szomszéd lova is" hozzáállás, miért fáj az sok embernek, ha azt tesszük amit a TÖRVÉNY megenged???
Igen a szabály mindenkire vonatkozik, ebben egyetértek! Szabályos volt a blokkoló és a külföldi autó bérlés, vagy cégalapítás is!

Én véletlenül sem akarom szomszéd lovának rosszabb sorsát :!: Félreértés ne essék :!:
Csak ha lehet ne én etessem már...
Amit a törvény megenged :?: Szerintem itt van a legnagyobb hiba az értelmezésben. Amit a törvény nem kifejezetten tilt azt megengedi :?: Én nem így gondolom.
Kiskapuk, joghézagok kijátszása... Aki nem teszi az lúzernek van kikiáltva Kishazánkban. Ebből van büdös mód elegem.

Nem értem, miért írsz ilyeneket. Ha dolgozol bárhol az euban az nem kiskapu, joghézag, hanem jogodban áll. Ha úgy tetszik törvény van rá, nem kijátszani kell hanem alkalmazni!
Szerintem döntés kérdése. Élsz a törvények adta lehetőségekkel, vagy nem.
Miért etetnél te engem??? Egy forintodba nem kerülök, mert nem segélyből élek, itthon és külföldön is adózók, úgyhogy ezt kikérem magamnak! Attól mert te úgy érzed mindent törvényt betartasz amit éled tesznek, nem vagy lúzer, ezt honnan veszed? Te igy látod jónak, szerinted jogos és törvényes a bokorból mérni a kintfelejtett 30-as táblánál...Képzeld én is betartom a törvényeket és azok is akik blokkolóval járnak. Szerinted hogy lehet egy eu-s törvényt Mo-n betiltani? Ez akkor törvényes lenne? Lehet, majd megb@sz érte az eu, és megint lehet büntetést fizetni. Nem a politikus fizeti ki aki betiltotta, hanem az adófizetők.
Nem tetszik, hogy kelted a feszültséget, és ránk háritod a felelősséget, miattunk szedik be tőled többszörosen a pénzt, mi tehetünk róla! Egy tanult embertől többet vártam, sajnálom ha bennünk látod a közellenséget. Remélem mérgedben nem húzód végig a kulcsod egy radarblokkolós vagy nem magyar autó oldalán.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 09:12 
Guru
Guru

Adott köszi: 133 alkalommal
Kapott köszik: 408 alkalommal
Motor tipusa: M54B25
Évjárata: 2001
Blog: Blog megtekintése (1)
Azért itt sokan összemossák a dolgokat.
Külföldi rendszám:
-A túlnyomó többséghez hasonlóan adóelkerülési céllal van, külföldi cége is csak emiatt van? Ezt nagyjából lesz@rom, ő dolga.
-Nem akar fizetni a parkolásért, rokiparkolóért, autópályahasználatért, száguldozásért? Ez részemről már nem tolerálható.
Lézerblokkoló:
-El akarja kerülni a véletlen sebességtúllépések, felesleges 30-as táblák miatti büntetést? Rendben.
-Folyton száguldozni akar? Menjen a versenypályára, és ott produkálja magát.

Egyetértek hamoriarpival, nem kívánom a szomszéd lovának kimúlását, de etetni sem szeretném.

LeviM5: attól hogy valami a törvény által nem tiltott, attól még nem lesz engedélyezett, erkölcsös, vagy tolerálható.
Ennyi erővel szervezzünk gyűjtést a dizájnerdrog laboroknak, dílereknek... elvették a korábban a te érvelésedel párhuzamot vonva "törvény által engedélyezett" kenyerüket.
De ha már itt tartunk, akkor szerinted miért nem jogos "bokorból mérni a kintfelejtett 30-as táblánál"?
Mindig csak az a jogos, ami nekünk megfelelő?
Félreértés ne essék, szerintem is köcsögség.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 09:59 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 728 alkalommal
Kapott köszik: 799 alkalommal
Széria kód: F11
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2011
PeterE39 írta:

Egyetértek hamoriarpival, nem kívánom a szomszéd lovának kimúlását, de etetni sem szeretném.

.

Más helyett fizetni? Ez érdekes megközelítés, mert ha Te szabályosan közlekedsz, nem kell fizetned.

Ami pedig már talán a politika rovatba illene, de ha már a más helyett fizetés jött szóba..... :

Havonta kereken 33.000-Ft-ot fizetek "szolidaritási" adó címén , mert én dolgozok. Ez a pénz kerül szétosztásra a munkanélküli léhűtők között. Még hogy nem fizetünk mások helyett. Röhej!

Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 10:20 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 542 alkalommal
Kapott köszik: 774 alkalommal
Motor tipusa: 525i
muhaati írta:
...
Havonta kereken 33.000-Ft-ot fizetek "szolidaritási" adó címén...

Szerencsés!
Én 50-et adok be ugyanezért. Amikor először láttam a papíron, rögtön hívtam a könyvelőt, hogy ez meg megint mi a franc?!
Kisvállalkozó, 2 alkalmazottal.
Decemberben kb 80e-t fizettünk be ilyen-olyan jogcímen. Januártól 120e :!:
Még szerencse, hogy segítik a vállalkozókat. :mereg:

:oops :offtopic
:oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 10:21 
Guru
Guru

muhaati írta:
PeterE39 írta:

.

Más helyett fizetni? Ez érdekes megközelítés, mert ha Te szabályosan közlekedsz, nem kell fizetned.

Ami pedig már talán a politika rovatba illene, de ha már a más helyett fizetés jött szóba..... :

Havonta kereken 33.000-Ft-ot fizetek "szolidaritási" adó címén , mert én dolgozok. Ez a pénz kerül szétosztásra a munkanélküli léhűtők között. Még hogy nem fizetünk mások helyett. Röhej!

Látod, te sem szeretsz más helyett fizetni, tudatalatt egyetértesz velünk :D
-Lehet, hogy nem lenne szolidaritási adó, meg másik 20 féle sarc, ha mindenki rendesen, és itthon fizetné be az adót.
-Lehet, hogy nem lenne annyi kintfelejtett 30-as táblánál lévő pénzbehajtó, ha a valóban száguldozókon be lehetne hajtani a bírságokat.
-stb. stb.
Persze ez mind hipotetikus, hiszen a költségvetés egy feneketlen dögkút, nincs az a pénz amit el ne nyelne nyomtalanul.
:sör:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 10:38 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 728 alkalommal
Kapott köszik: 799 alkalommal
Széria kód: F11
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2011
PeterE39 írta:

Látod, te sem szeretsz más helyett fizetni, tudatalatt egyetértesz velünk :D

-Lehet, hogy nem lenne annyi kintfelejtett 30-as táblánál lévő pénzbehajtó, ha a valóban száguldozókon be lehetne hajtani a bírságokat.

Azt Te sem gondolod komolyan, hogy azért 30.000- egy apró gyorshajtás , mert több ezer büntiből egyet nem tudnak kiküldeni?

Árpi! : Ha véletlenül benézel egy "kis" sebességtúllépést, akkor 30.000 a tarifa. Gondolod, hogy ha engem is meg tudna mérni a sünike, akkor csak 29.000- et kellene fizetned? Nem úgy ismertelek meg, hogy ennyire naiv lennél.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 11:23 
E39 FAN
E39 FAN

muhaati írta:
PeterE39 írta:

.

Ati! Ahogy mondtam erre előirányzatok a költségvetésben, amit BE FOGNAK SZEDNI adott címszó alatt, mert BE KELL SZEDNI. A blokk csapattól bruttó 0Ft jön be. Ergó amit a blokk tea nem fizet be, azt a védelem nélküliek adják össze. Ha így nem jön össze az előirányzat, akkor még többen vonulnak ki mérni. De AKKOR is csak tőlünk tudnak plusz pénzt beszedni. Ha így sem jön össze a pénz, akkor van az, ami most van, hogy már "52"-re is büntetnek. Ez nyilván képletes. Utóbbi 5 ott otthonlétem alatt 3X voltam lent Mátészalkán a temetőben. 3-ból 3X kaptam csekket semmitmondó sebességtúllépések miatt. Falutábla-beérkezés. 67. 30e. és hasonlók. A lézerzavaró kütyüvel meg leraknak az útról és röhögnek rajtam. A "bújtatott közelekedési válságadót" meg én meg a másik autós fizetjük.

A másik dologgal kapcsolatban: az nyilván egy hasonlat volt. Sajnálom, hogy BÁRMENNYIRE is Magadra vetted. SEMMILYEN ilyen jellegű töltete nem volt. Mindannyian dolgozunk, magyarországi vállalkozások után irreális, tengernyi adót fizetünk be. MERT sokan nem fizetnek.
E között és a blokkolás között vontam párhuzamot.
Ha már fizetni kell - fizessünk! De MINDENKI és keveset.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 11:28 
Guru
Guru

muhaati írta:
Azt Te sem gondolod komolyan, hogy azért 30.000- egy apró gyorshajtás , mert több ezer büntiből egyet nem tudnak kiküldeni?

Nem, nem gondolom, és nem is állítottam ilyet. Az aránnyal viszont vitatkoznék, bár nem tények, csak a saját feltételezésem alapján. Aki rendszeresen, és tudatosan gyorsan hajt, az igyekszik kijátszani a büntetést: lézelblokkoló, SAR blokkoló, külföldi rendszám, ukrán vásárló próbaútja, anyámtyúkja stb... És akkor még csak az innen származó példákat vettem.
Én csak arra gondoltam, hogy talán, ismétlem talán nem a kintfelejtett 30-as táblánál próbálnák begyújteni a sarcot, hanem megelégednének a valódi gyorshajtókkal, valóban balesetveszélyes helyszíneken.
Személy szerint nem vagyok érintett, mert kb 7 éve kaptam az utolsó csekket gyorshajtás miatt, de én is bármikor benézhetek egy kintfelejtett, vagy indokolatlan sebességkorlátozó táblát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 11:32 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 259 alkalommal
Kapott köszik: 358 alkalommal
Széria kód: F01
Motor tipusa: 40D
Évjárata: 2010
PeterE39 írta:
muhaati írta:

Nem, nem gondolom, és nem is állítottam ilyet. Az aránnyal viszont vitatkoznék, bár nem tények, csak a saját feltételezésem alapján. Aki rendszeresen, és tudatosan gyorsan hajt, az igyekszik kijátszani a büntetést: lézelblokkoló, SAR blokkoló, külföldi rendszám, ukrán vásárló próbaútja, anyámtyúkja stb... És akkor még csak az innen származó példákat vettem.
Én csak arra gondoltam, hogy talán, ismétlem talán nem a kintfelejtett 30-as táblánál próbálnák begyújteni a sarcot, hanem megelégednének a valódi gyorshajtókkal, valóban balesetveszélyes helyszíneken.
Személy szerint nem vagyok érintett, mert kb 7 éve kaptam az utolsó csekket gyorshajtás miatt, de én is bármikor benézhetek egy kintfelejtett, vagy indokolatlan sebességkorlátozó táblát.

Csak az a baj, hogy elég sok helyen van "indokolatlan sebességkorlátozó tábla" ..... Vajon miért :?: :facepalm:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 11:42 
E39 FAN
E39 FAN

Ati! A Te 1-1 "átvészelt" mérésed miatt nyilván nem lesz a 30-ból 29. Nem Rólad van szó. De nézd meg mennyi kütyü van forgalomban.

Részemről a témát lezártam. Nem kívánok senkivel rosszabb viszonyban lenni, mint annak előtte.
Én továbbra sem blokkolok, hanem megpróbálok jobban odafigyelni. Autópályán pl. soha nem megyek többel. 130 tempomat. Jó az. Bárcsak mindenhol lenne pálya, mint a Fritzeknél.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 11:57 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 6 alkalommal
Kapott köszik: 204 alkalommal
Széria kód: E70
Motor tipusa: 35D
Kivitele: SAV
Blog: Blog megtekintése (2)
Lakott területen legyen kőkemény 50. Nem kell sietni, gyerekek vannak, nyugdíjasok vannak, biciklisek vannak. 50, és kész. Tökéletesen egyet tudok vele érteni. Nem 65, nem 69, hanem 50 basszameg! Mert amikor a gyerekeink véletlen kilépnek az útra, a forgalom meg zúg 70 "körül" (mert azért még ÉPPEN nem büntetnek (!) - micsoda abszurd egy idióta gondolkodás), akkor bizony rohadtul számít az emberi élet. Másfelől mennyivel kerülsz előrébb? 5-10 másodperc?! ( mert a lámpák amúgy is tudatosan úgy vannak beállítva, hogy hülye autós szopjál - és termeld a füstöt a lakóházak között) - Taposod féket, nyomod a gázt, ég a gázolaj (üzemanyag), kopik az autó, túrázik az idegrendszered, egyszóval értelmetlen a városi megbolondult rohanás.

Országút és pálya egészen más, én a lakott területekért harapok. Mikor az osztrák rendszámos bulgár merci sprinteres baromarcú az utánfutóval a lakott területen a 30-as táblánál elmegy melletted a kék utólagos xenonjával kb. 80 kmh körüli tempóval, és látod, hogy porzik utána a világ, és szarik rá mi van.. na, ezekért ölni tudok. és olyankor hol a süni? Még az se érdekelne, hogy a olyan süni intézkedik, aki életébe ne vezettett 100 ezer kilómétert összesen. Vegye elő a bibliát, oszt' mondja szépen: JOGOSÍTVÁNYT ELVESZEM, BITTE

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 12:18 
haladó
haladó

Adott köszi: 15 alkalommal
Kapott köszik: 22 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N62B44
Évjárata: 2005
Kivitele: Coupe
PapaBoss írta:
Lakott területen legyen kőkemény 50. Nem kell sietni, gyerekek vannak, nyugdíjasok vannak, biciklisek vannak. 50, és kész. Tökéletesen egyet tudok vele érteni. Nem 65, nem 69, hanem 50 basszameg! Mert amikor a gyerekeink véletlen kilépnek az útra, a forgalom meg zúg 70 "körül" (mert azért még ÉPPEN nem büntetnek (!) - micsoda abszurd egy idióta gondolkodás), akkor bizony rohadtul számít az emberi élet. Másfelől mennyivel kerülsz előrébb? 5-10 másodperc?! ( mert a lámpák amúgy is tudatosan úgy vannak beállítva, hogy hülye autós szopjál - és termeld a füstöt a lakóházak között) - Taposod féket, nyomod a gázt, ég a gázolaj (üzemanyag), kopik az autó, túrázik az idegrendszered, egyszóval értelmetlen a városi megbolondult rohanás.

Országút és pálya egészen más, én a lakott területekért harapok. Mikor az osztrák rendszámos bulgár merci sprinteres baromarcú az utánfutóval a lakott területen a 30-as táblánál elmegy melletted a kék utólagos xenonjával kb. 80 kmh körüli tempóval, és látod, hogy porzik utána a világ, és szarik rá mi van.. na, ezekért ölni tudok. és olyankor hol a süni? Még az se érdekelne, hogy a olyan süni intézkedik, aki életébe ne vezettett 100 ezer kilómétert összesen. Vegye elő a bibliát, oszt' mondja szépen: JOGOSÍTVÁNYT ELVESZEM, BITTE

azert a lakott teruleten 50 az egy elb@szott nagy baromsag, lassuk mar be. valahol meg a 20 is sok, valahol meg siman lehetne 70es (lakott teruleten belulre eso varosbol kivezeto tobb km hosszu utak).
legegyszerubb megoldas a szimpla tablazas lenne, de az mindenhol, es ellenorizve (elkerulendo a kintfelejtett 30as tabla esete).
viszont a komcsi beidegzodest meg vagy 100 evig nem fogjak a szervek kiheverni, vagyis "az egyszer má odaraktuk a táblát, oszt 50 van rajta, akkor ott is marad amig vilag a vilag".

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 13:04 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 6 alkalommal
Kapott köszik: 204 alkalommal
Széria kód: E70
Motor tipusa: 35D
Kivitele: SAV
Blog: Blog megtekintése (2)
orvil írta:
azert a lakott teruleten 50 az egy elb@szott nagy baromsag, lassuk mar be. valahol meg a 20 is sok, valahol meg siman lehetne 70es (lakott teruleten belulre eso varosbol kivezeto tobb km hosszu utak).
legegyszerubb megoldas a szimpla tablazas lenne, de az mindenhol, es ellenorizve (elkerulendo a kintfelejtett 30as tabla esete).
viszont a komcsi beidegzodest meg vagy 100 evig nem fogjak a szervek kiheverni, vagyis "az egyszer má odaraktuk a táblát, oszt 50 van rajta, akkor ott is marad amig vilag a vilag".

Persze, értsd jól, nyilván nem az értelmetlen kivezető szakaszokra szeretnék 20-as táblát.
Hanem oda több fegyelmet, ahol forog az élet. És jónapot Város != Budapest.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 13:21 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
Én Hámori Árpival értek egyet, attól függetlenül, hogy ott a 4 fejes Interceptor az autómon.
Viszont én két ugyanilyen benézett 30 ezres csekk után megelégeltem, és inkább megvettem a blokkolót.
Nem változtattam a stílusomon, nem tolok le senkit az útról, felülről, de betartom a sebességkorlátozásokat (50-nél 60-ra állítom a mutatót, országúton 105-re, pályán 145-re, ahogy eddig). Ellenben így nem kell idegeskedni, hogy jajj, volt-e harmincas, vagy vajon nem-e mért az az út szélén álló rendőrautó, mikor a km-eken keresztül teherautó mögött feltorlódó sort egy laza 60-ról 130-ra sprinttel megelőztem, és utána visszaálltam a 105-ös óra szerinti tempóra.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 13:26 
Guru
Guru

Na kb. ezt nevezném én rendeltetésszerű használatnak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 13:39 
Guru
Guru

Adott köszi: 136 alkalommal
Kapott köszik: 160 alkalommal
Motor tipusa: 525TDS
Évjárata: 1998
hamoriarpi írta:
.... amit BE FOGNAK SZEDNI adott címszó alatt, mert BE KELL SZEDNI. A blokk csapattól bruttó 0Ft jön be. Ergó amit a blokk tea nem fizet be, azt a védelem nélküliek adják össze........

Ezt te sem gondoltad komolyan. :D
Szerinted előre megmondják, hogy mennyi gyorshajtónak kell lenni havonta? És ha mindenki betartja majd a sebességkorlátokat? Akkor mi lesz?

Az sem konkrétum, hogy aki külföldi rendszámmal jár, nem itthon fizet adót. Példa: kinti rendszámú személyautó után járó költségeket kint el tudja számolni és visszaigényli az ÁFAt is. Itthon az Áfa nem müködik, +cégautó adó (pl. 530d-re 2012-től havi 33,000ft :doglotlo: ), stb. Ebből kifolyólag ha magyar rendszámú autóval járna - tegyük fel kint is és itthon is van cége - akkor nem biztos, hogy 3-4literes személyautót venne, hanem agy pick upot vagy egy T5/Vitot, ami teherautó. Így ugye minden Ok lenne az ellentábor szerint - MAGYAR RENDSZÁM. Viszont a remélt adó a kinti rendszámos CAR után mégsem jött be, mivel az itthon választott jármű más fajta lett.... és még sorolhatnám. Minden nézőpont kérdése.

Hasonló példa a hétköznapokból - egyik Ukrajnai ismerősömtől kaptam egy e-mailt, hogy használt terepjáró alkatrészek érdeklik. Volt is egy lista, amire válaszoltam neki. Megírtam mi mennyibe kerül a bontókban, de én nem kívánok használt alkatrészekkel foglalkozni. Ha gondolja adok elérhetőséget és keresse meg őket.
Erre azt mondta, hogy miattam nem keresett most X összeget, mert én nem akarok ezzel foglalkozni. Nem röhelyes? Még jó, hogy nem kérte el tőlem a remélt hasznot! :D A te írásod szerint a mi kormányunk is így gondolkodik.

www.kiara4x4.hu

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 13:46 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
kiara írta:
hamoriarpi írta:
.... amit BE FOGNAK SZEDNI adott címszó alatt, mert BE KELL SZEDNI. A blokk csapattól bruttó 0Ft jön be. Ergó amit a blokk tea nem fizet be, azt a védelem nélküliek adják össze........

Ezt te sem gondoltad komolyan. :D
Szerinted előre megmondják, hogy mennyi gyorshajtónak kell lenni havonta? És ha mindenki betartja majd a sebességkorlátokat? Akkor mi lesz?

Az sem konkrétum, hogy aki külföldi rendszámmal jár, nem itthon fizet adót. Példa: kinti rendszámú személyautó után járó költségeket kint el tudja számolni és visszaigényli az ÁFAt is. Itthon az Áfa nem müködik, +cégautó adó (pl. 530d-re 2012-től havi 33,000ft :doglotlo: ), stb. Ebből kifolyólag ha magyar rendszámú autóval járna - tegyük fel kint is és itthon is van cége - akkor nem biztos, hogy 3-4literes személyautót venne, hanem agy pick upot vagy egy T5/Vitot, ami teherautó. Így ugye minden Ok lenne az ellentábor szerint - MAGYAR RENDSZÁM. Viszont a remélt adó a kinti rendszámos CAR után mégsem jött be, mivel az itthon választott jármű más fajta lett.... és még sorolhatnám. Minden nézőpont kérdése.

Hasonló példa a hétköznapokból - egyik Ukrajnai ismerősömtől kaptam egy e-mailt, hogy használt terepjáró alkatrészek érdeklik. Volt is egy lista, amire válaszoltam neki. Megírtam mi mennyibe kerül a bontókban, de én nem kívánok használt alkatrészekkel foglalkozni. Ha gondolja adok elérhetőséget és keresse meg őket.
Erre azt mondta, hogy miattam nem keresett most X összeget, mert én nem akarok ezzel foglalkozni. Nem röhelyes? Még jó, hogy nem kérte el tőlem a remélt hasznot! :D A te írásod szerint a mi kormányunk is így gondolkodik.

Konkrétan nem azt mondják meg, hogy hány gyorshajtónak kell lennie, de az pontosan ki van számolva a költségvetésben, hogy mekkora összegű közigazgatási bírságot kell kiszabni. Épp a napokban volt egy cikk, hogy jobban kéne taposni a gázpedált, mert a tervezettnek csak a töredéke jött be eddig, mert kevés a gyorshajtó.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek tibi666 az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 13:47 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
kiara írta:
Szerinted előre megmondják, hogy mennyi gyorshajtónak kell lenni havonta?

Röhögni fogsz, én még ilyet is hallottam!
(persze nem ennyire sarkítottan, de összegre vonatkozólag igen)
Ja, és sünös forrásból :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1602 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 81  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]