![]() |
2012.02.02. 20:55
2012.02.06. 14:05
demetnor írta:Egy tavaly év végi rendelet módosítást követően már elméletileg lehet parkolni mélygarázsban, bár még eddig mindenhol láttam kitéve az Lpg-s autókat korlátozó táblákat amit csak lehet lusták voltak leszedni. Mi leszoktunk hajtani egy ismerőssel akinek LPG-s autója van.
http://www.autostat.hu/hirek/3281-behaj ... azos-autok
Nyíregyházán és Debrecenbe találtam szerelőket akik szerelnek. Mind a két helyen 285.000 Ft beszerelési költséget mondtak, amiben minden benne van kivétel a ,,kpms" vizsga. Ez egy 6 hengeres hengerenkénti injektoros 523-ba. Ja és 60 literes pótkerék tartállyal.
Ha esetleg valakit érdekel a keleti részen. Sajna nekem nem jött össze a pénz pedig belerakattam volna, mivel szomszéd országban 140 - 170 Ft között van a gáz.
Na meg a vizsga sem egyszerű a közlekedési hatóságnál főleg ha van körbe sötétítés, stb...
2012.02.06. 16:22
jackson írta:demetnor írta:Egy tavaly év végi rendelet módosítást követően már elméletileg lehet parkolni mélygarázsban, bár még eddig mindenhol láttam kitéve az Lpg-s autókat korlátozó táblákat amit csak lehet lusták voltak leszedni. Mi leszoktunk hajtani egy ismerőssel akinek LPG-s autója van.
Nyíregyházán és Debrecenbe találtam szerelőket akik szerelnek. Mind a két helyen 285.000 Ft beszerelési költséget mondtak, amiben minden benne van kivétel a ,,kpms" vizsga. Ez egy 6 hengeres hengerenkénti injektoros 523-ba. Ja és 60 literes pótkerék tartállyal.
Ha esetleg valakit érdekel a keleti részen. Sajna nekem nem jött össze a pénz pedig belerakattam volna, mivel szomszéd országban 140 - 170 Ft között van a gáz.
Na meg a vizsga sem egyszerű a közlekedési hatóságnál főleg ha van körbe sötétítés, stb...
Aki hozta ezt a hülye rendeletet azzal átépitettném a lakóparkunk szellőzési rendszerét. Ami még egy ramaty állapotú dizel után is alig kapcsol csak be. Mellesleg mivel lefelé nincs semmi elszállitás a legalacsonyabb elszivó is csak 30-40cm magasságról indul, ezért nem sok esélyt látok ha meg reked alul a gáz. Tévedés ne essék a CO-val is vannak gondok (CO érzekelők 1,2-1,4m magasan pl. na egy gyerek akkor meg fulladjon meg?)
Azt értem , hogy milyen szivózás a gázosokkal az feltételezni, hogy szivárogha. Ez alapján a benya is szivároghat (mint volt is annó egy régi E36-al amit szarul csináltak meg és leverte a hülye helyre rakott benya csövét). Igazából a fő gondom az épületek még rohadtul nincsenek tervezve elszivárgó gázok elvezetésére.
Jackson, aki egy kicsit az épitő ipari oldalát is látja
2012.02.18. 10:14
demetnor írta:jackson írta:demetnor írta:Egy tavaly év végi rendelet módosítást követően már elméletileg lehet parkolni mélygarázsban, bár még eddig mindenhol láttam kitéve az Lpg-s autókat korlátozó táblákat amit csak lehet lusták voltak leszedni. Mi leszoktunk hajtani egy ismerőssel akinek LPG-s autója van.
Aki hozta ezt a hülye rendeletet azzal átépitettném a lakóparkunk szellőzési rendszerét. Ami még egy ramaty állapotú dizel után is alig kapcsol csak be. Mellesleg mivel lefelé nincs semmi elszállitás a legalacsonyabb elszivó is csak 30-40cm magasságról indul, ezért nem sok esélyt látok ha meg reked alul a gáz. Tévedés ne essék a CO-val is vannak gondok (CO érzekelők 1,2-1,4m magasan pl. na egy gyerek akkor meg fulladjon meg?)
Azt értem , hogy milyen szivózás a gázosokkal az feltételezni, hogy szivárogha. Ez alapján a benya is szivároghat (mint volt is annó egy régi E36-al amit szarul csináltak meg és leverte a hülye helyre rakott benya csövét). Igazából a fő gondom az épületek még rohadtul nincsenek tervezve elszivárgó gázok elvezetésére.
Végül is fogalmam sincs hogy mennyi káros anyag kibocsátása van a gázos autóknak, de azt olvastam valahol hogy már az újabb rendszereknek /kérdés az hogy mikori azaz újabb rendszer/ nem nagy sőt, és nem olyan veszélyes mint a régiek, ezért már a diesel és a benzines kútfejek mellé is rakható a gázos fej. Bár én még egyet sem láttam kutakon. És az is tény hogy az a veszély nem fenyeget hogy gázrendszer lesz az autómba mert pénzem sincs rá, de az már egyszer biztos hogy mielőtt egy ilyen rendeletet módosítanak a feltételeket is teljesíteni kellene hozzá a parkolóházakban.
2012.02.19. 01:15
demetnor írta:jackson írta:demetnor írta:Egy tavaly év végi rendelet módosítást követően már elméletileg lehet parkolni mélygarázsban, bár még eddig mindenhol láttam kitéve az Lpg-s autókat korlátozó táblákat amit csak lehet lusták voltak leszedni. Mi leszoktunk hajtani egy ismerőssel akinek LPG-s autója van.
Végül is fogalmam sincs hogy mennyi káros anyag kibocsátása van a gázos autóknak, de azt olvastam valahol hogy már az újabb rendszereknek /kérdés az hogy mikori azaz újabb rendszer/ nem nagy sőt, és nem olyan veszélyes mint a régiek, ezért már a diesel és a benzines kútfejek mellé is rakható a gázos fej. Bár én még egyet sem láttam kutakon. És az is tény hogy az a veszély nem fenyeget hogy gázrendszer lesz az autómba mert pénzem sincs rá, de az már egyszer biztos hogy mielőtt egy ilyen rendeletet módosítanak a feltételeket is teljesíteni kellene hozzá a parkolóházakban.
2012.02.19. 01:22
lepke írta:Helo
Nem akarlak megbántani DE egy BMW nem spórolós autó
Inkább válaszd a KIA-t 1.1-es változatát
2012.02.19. 01:29
204d1 írta:lepke írta:Helo
Nekem anyám azt mondta, hogy a gázzal főzni és fűteni kell...
2012.02.19. 06:07
lepke írta:204d1 írta:lepke írta:Helo
Helo
Ez megért egy köszit
-nel megy! 2012.02.19. 09:09
Imco írta:lepke írta:204d1 írta:lepke írta:Helo
Helo
Ez megért egy köszit
Ha már ilyen bölcsek vagytok!![]()
Az én anyukám szerint az olajjal /is/ főzni és fűteni kell!
Az igazi autó-nel megy!
![]()
![]()
![]()
Gondolom erre nem kapok köszit!![]()
![]()
2012.02.19. 11:00
Padre540 írta:Imco írta:
![]()
Dehogynem!
2012.02.19. 16:43
Helo
Ez megért egy köszit
Az igazi autó-nel megy!
![]()
![]()
![]()
![]()
2012.02.19. 18:11
[/quote]2012.02.19. 18:19
Helo
Ez megért egy köszit
Az igazi autó-nel megy!
![]()
![]()
![]()
![]()
2012.02.19. 18:31
2012.02.19. 19:25
demetnor írta: Ha nem spórolós autó a BMW akkor neked miért van diesel.
2012.02.19. 19:27
LeviM5 írta::facepalm:![]()
![]()
Van benzin-diesel topic!![]()
Hagyjátok már abba, mert jön a Ds, és RS6-os Ódit kezdi el isteníteni!Oszt azt lehet szídni!
2012.02.19. 20:04
simi64 írta:demetnor írta: Ha nem spórolós autó a BMW akkor neked miért van diesel.
A nyomaték, kérem szépen! A nyomaték, nagy úr!
2012.02.19. 20:25
LeviM5 írta:simi64 írta:demetnor írta: Ha nem spórolós autó a BMW akkor neked miért van diesel.
A nyomaték, kérem szépen! A nyomaték, nagy úr!
![]()
No akkor veszek is egy dieselt!
2012.03.03. 13:25
2012.03.03. 15:24
lepke írta:Helo
Egy másik fórumon találta ezt az írást, érdekességként belinkelem
lepke írta:Három saját autógázos autóban eltöltött sok ezer kilométer után visszanézve tény, hogy igazán komoly bajom nem volt velük, csak kellemetlenségek. De abból jó sok. Semmi közöm hozzá mit csinálsz, de azért azzal legyél tisztában:
lepke írta:- ha berakatod a gázt a kocsidba soha többé nem lesz olyan mint volt. (Nem csak a furkálásokra, az eltünthetetlen gázbeszerelési nyomokra gondolok, hanem a menettulajdonságra is.) ((Meg lehet csinálni, hogy jobban menjen mint benzinnel, de akkor leeszi a hajad.))
lepke írta:- Barátkozz a gáz illatával, mert valamilyen szinten mindig lesz gázszag, nemcsak mögötted. (Bármilyen új rendszerűnél is.)
A kipufogóból jövő gázszag sokkal elviselhetőbb, és kevésbé fáj az ember feje, mint egy benzinesé vagy dízelé, hiszen tisztább az égéstermék.lepke írta:- bármilyen apró elektronikai gond esetén petárdaszerű élményekben részesülhetsz. (Az életedben nem volt olyan karácsonyi meglepetés, amely tudná az éppen aktuális robbanást űberelni, melynek nagysága egyenesen arányos a telefosott nadrágod tartalmával.)
lepke írta:- minden szarrá melegszik a motortérben, még a levegőszűrő házad is. (Ebből következően, el tudod képzelni a motorban lévő tömítések élettartamát.)
lepke írta:- Minden egyes bevásárláskor megcsodálhatod a szép nagy szivartartályt a csomagtartóban, (pótkeréktartály lófaszra se elég, de ha szeretsz induláskor már gázkutat vadászni (ez különösen élmény külföldön) akkor ezt javaslom).
lepke írta:- 15 literes gázfogyasztással minimum számolhatsz egy ekkora motornál, hideg időben akár 20-al is. Aki 10 litert mond, hazudik. Aki 12-t csak kicsit hazudik.
lepke írta:- Ha rendszeresen nem használsz benzint, a benzin üzemanyag ellátó rendszered tönkremegy. (Az, hogy mindig benzinnel indul a gép édeskevés.)
lepke írta:- Tény hogy az egyik legbiztonságosabb helyre van beépítve a tartály, mint ahogy az is, hogy nagyon ritka a gázautós baleset, de ha jó szögben kap el valami nagyobb jármű a szkafandert veheted ki az ülés alól, miközben elindulsz a Hold irányába. Rosszabb esetben csak örömöt szerzel a rokonoknak, hogy nem kellett a hamvasztásodra költeni.
lepke írta:- A szégyenkaliber hasonló, mint tót rendszámmal közlekedni. Egy ilyen volumenű kocsinál E60 530i égő a gáz?
lepke írta:Mivel a tömegközlekedés nálam se szerepelt megoldásként, sokéves önszopatás után felfedeztem az egyik benzinkúton a diesel feliratot. Azóta minden nap a gáztartály helyén tárolt pokrócon elhajlongok napi öt imát, hogy van ilyen is. Gázt meg csak a tojásrántottám alatt látom szívesen. S mielőtt ezt zaklatásnak vennéd, sajnos nekem annak idején reálisan tényszerűen nem mondta el senki miközben veri a fejem a gáztartályhoz ezeket a dolgokat. Így sikerült párszor a deepthroat technikát gyakorolnom, amit azért szívesen kihagytam volna. Tehát van ez az: ?Okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből? közhelyet vedd kérlek figyelembe. Amúgy sok szerencsét a dologhoz. A többieknek meg elnézést a troll-kodásért.
lepke írta:Más: Tegnap tankol mellettem egy NISSAN GT-R. Kérdem a srácot csak 100-as benya megy bele? A válasz: Aha, csak az. 20 alatt kijössz? Ha nem tolom. Ha tolom 30. Napi kérdés: Szerintetek gondolkodik gázosításon? : )