Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Tankolás,kutak,üzemanyagminőség

2011.07.01. 09:00

B verzió, hogy nem mutatott helyes értéket a BC-d. :roll:

2011.07.28. 13:59

Helo
Hova a fenébe emelik már az üzemanyagot :twisted: :twisted:

http://www.fn.hu/makro/20110725/ujra_cs ... enzin_ara/

2011.07.28. 16:15

lepke írta:Helo

Lassan már nem bankot, tartálykocsit fognak lopni, az többet fog érni mint amennyi a kasszában van. És biztonsági őr sincs. :lol:
Ráadásul én azt vettem észre, hogy 110-nél többel pályán alig mennek páran. De az országúton is 70-80-nal cammogók engem kiakasztanak.
Régen volt dinamizmus, ma sehol senki, vagy kocsisorokat kell előzni. Mert mennek a csorda szellemben, gázra lépni tilos, mert akkor ürül a tank, előzésnél asszony már üt is. :( Plusz a rettegés a trafitól, ha egy fehér furgon áll az út szélén, már belelép a fékbe, akkor is, ha 70-nel megy. :twisted:
Na meg az olyanok, akik max heti 1x mennek bevásárolni, és veszik elő az autót...
Szerintem most elvesztik a rutinjukat sokan, ami egy idő után nem fog jót tenni a közlekedési morálnak sem. Sajnos luxus lesz autóba ülni, vagymár most is az :?:

2011.07.28. 16:30

LeviM5 írta:

Lassan már nem bankot, tartálykocsit fognak lopni, az többet fog érni mint amennyi a kasszában van. És biztonsági őr sincs. :lol:
Ráadásul én azt vettem észre, hogy 110-nél többel pályán alig mennek páran. De az országúton is 70-80-nal cammogók engem kiakasztanak.
Régen volt dinamizmus, ma sehol senki, vagy kocsisorokat kell előzni. Mert mennek a csorda szellemben, gázra lépni tilos, mert akkor ürül a tank, előzésnél asszony már üt is. :( Plusz a rettegés a trafitól, ha egy fehér furgon áll az út szélén, már belelép a fékbe, akkor is, ha 70-nel megy. :twisted:
Na meg az olyanok, akik max heti 1x mennek bevásárolni, és veszik elő az autót...
Szerintem most elvesztik a rutinjukat sokan, ami egy idő után nem fog jót tenni a közlekedési morálnak sem. Sajnos luxus lesz autóba ülni, vagymár most is az :?:

Ez Magyarország. Te paraszt, nehogy élvezd azt, hogy van egy jó autód :!: Nehogy legyen jó, nagyköbcentis, sportos kocsid, mert akkor kapsz a seggedbe finom luxusadót + teljesítmény adót + majd jól lelövünk a geci trafipaxal. Mert ha jó, nagyköbcentis autód van, azzal úgysem érzed, hogy hasítasz. Akkor aztán úgyis van pénzed kifizetni az állambácsinak a fényképeket. Egyre szarabb ez élet itthon. Komolyan mondom, hogy kezdem megérteni azt, aki alkoholistává válik ebben a rendszerben. Olcsó a pia és még üt is. Lassan a kaja drágább lesz, mint a pia. Én emberekkel foglalkozom nap, mint nap. Érezhető rajtuk a feszültség, ingerült mindenki, türelmetlen, stb.... Hová fajul ez az ország :?: :?: :?: Kicsit elment off-ba. Sorry

2011.07.28. 16:38

leslie írta:
LeviM5 írta:

Ez Magyarország. Te paraszt, nehogy élvezd azt, hogy van egy jó autód :!: Nehogy legyen jó, nagyköbcentis, sportos kocsid, mert akkor kapsz a seggedbe finom luxusadót + teljesítmény adót + majd jól lelövünk a geci trafipaxal. Mert ha jó, nagyköbcentis autód van, azzal úgysem érzed, hogy hasítasz. Akkor aztán úgyis van pénzed kifizetni az állambácsinak a fényképeket. Egyre szarabb ez élet itthon. Komolyan mondom, hogy kezdem megérteni azt, aki alkoholistává válik ebben a rendszerben. Olcsó a pia és még üt is. Lassan a kaja drágább lesz, mint a pia. Én emberekkel foglalkozom nap, mint nap. Érezhető rajtuk a feszültség, ingerült mindenki, türelmetlen, stb.... Hová fajul ez az ország :?: :?: :?: Kicsit elment off-ba. Sorry

Végülis erre is hatással van az üzaa ára. Akkor Te úgy látod, aki ilyen árak mellett még furikázni is mer, tejeljen. (gondolják a politikusok) Valóban ez is lehetséges, bár nem csak "nagyköbcentis" -ekre vadásznak, kintfelejtett 30-as tábla, ott 70 már végzetes. :(

Re:

2011.07.30. 15:39

simi78 írta:Hello,

Kint csak OKKO-nál tankoltam eddig, arról azt olvastam, hogy a többi kúthoz képest ott stabil a benzin minőség.
Munkácson van Shell kút, de oda ejutni horror, annyi kátyú van. Egyszer mentem el, de amíg új aszfaltcsíkot nem terítenek, addig nem megyek mégegyszer arra, az tuti.

Csak az időt kell rászánni a túrára, mert a forgalom igen erős szinte mindig a határon.

Tőlem hetente visznek ukránok csörlőket. Van, hogy leviszem őket a Ducatóval Záhonyba, de még egyszer sem mentem át tankolni. Ennek több oka is van: 1.Záhony-Csap-Záhony (5-6km) minimum 1,5-2óra, de néha 8-10 is lehet. 2. A Ducatóm céges, ez = mínusz áfa, a fennmaradó összeg pedig költség. Így 35ft-al lenne kint olcsóbb a gázolaj. Ennyiért tuti, hogy nem megyek ki. 3. Ez a fő ok - a gázolaj SZAR!!! Mindegy, hogy hol tankolsz OKKO, THK, WOC, ????????, ?????? vagy akár Shell (már Csapon is van). Lehet, hogy ha kimégy egyből nem veszed észre a változást (később meg azért nem, mert csak azzal jársz), de a motorod messze nem fog annyi km-t megtenni a generálig, mint az itthoni gázolajjal.

Re: Re:

2011.07.30. 17:13

kiara írta:

Kint csak OKKO-nál tankoltam eddig, arról azt olvastam, hogy a többi kúthoz képest ott stabil a benzin minőség.
Munkácson van Shell kút, de oda ejutni horror, annyi kátyú van. Egyszer mentem el, de amíg új aszfaltcsíkot nem terítenek, addig nem megyek mégegyszer arra, az tuti.

Csak az időt kell rászánni a túrára, mert a forgalom igen erős szinte mindig a határon.

Tőlem hetente visznek ukránok csörlőket. Van, hogy leviszem őket a Ducatóval Záhonyba, de még egyszer sem mentem át tankolni. Ennek több oka is van: 1.Záhony-Csap-Záhony (5-6km) minimum 1,5-2óra, de néha 8-10 is lehet. 2. A Ducatóm céges, ez = mínusz áfa, a fennmaradó összeg pedig költség. Így 35ft-al lenne kint olcsóbb a gázolaj. Ennyiért tuti, hogy nem megyek ki. 3. Ez a fő ok - a gázolaj SZAR!!! Mindegy, hogy hol tankolsz OKKO, THK, WOC, ????????, ?????? vagy akár Shell (már Csapon is van). Lehet, hogy ha kimégy egyből nem veszed észre a változást (később meg azért nem, mert csak azzal jársz), de a motorod messze nem fog annyi km-t megtenni a generálig, mint az itthoni gázolajjal.

Helo
Keleti régióban a szervizekben elég sok ukrán BMW megfordul
A múltkorában éppen erről kérdeztem a szerelőket ...Üzemanyag minőségből eredő hiba nem fordult még elő az ukrán BMW-k ben

Re: Re:

2011.07.30. 22:12

lepke írta:
kiara írta:

Helo
Keleti régióban a szervizekben elég sok ukrán BMW megfordul
A múltkorában éppen erről kérdeztem a szerelőket ...Üzemanyag minőségből eredő hiba nem fordult még elő az ukrán BMW-k ben

Helo
Valamitől nekem is füstölgött a kocsim... az biztos, hogy +1 liter, a kinti benzin! Na meg a förtelmes szaga. A lényeg pedig, hogy az ekte Ukránok korántsem ott tankolnak, ahonnan a magyarnak adják a cuccot...

2011.07.31. 00:14

Helo Laci
Egy benzines HA már füstöl és furcsa szagokat ereget NEM biztos hogy üzemanyag probléma a gond
ÉN először is csinálnák egy kompresszió mérést

2011.07.31. 07:24

lepke írta:Helo Laci
Egy benzines HA már füstöl és furcsa szagokat ereget NEM biztos hogy üzemanyag probléma a gond
ÉN először is csinálnák egy kompresszió mérést

Zoli, a benzinnek van förtelmes szaga, nem a motoromnak :)
az Ati kezei óta nem nagyon csinálja a telefonon már neked elmondott kékporos valamit.

2011.09.16. 19:08

Sziasztok

A Shell új dieseljénél milyenek a tapasztalataitok?. Megmondom öszintén én még nem tapasztaltam nagy változást, igaz csak pár száz kilométert mentem vele.

2011.09.16. 21:13

Nyilván nem parasztvakítás, laboratóriumi körülmények között bizonyára kijön a különbség, különben igen jól megbüntetné őket a versenyhivatal valótlan állítások miatt.

Azonban 50 liter üzemanyag egy 8 liter/100km-es fogyasztású autónak 625km-re elegendő. Ekkor 1 liter üzemanyag megtakarítása azt jelenti, hogy kb. 1.5 dl/100km-es fogyasztáscsökkenést jelent, ami lássuk be olyan marginális, hogy egy picit csökkent guminyomás, vagy ellenszél, egyéb körülmény simán elnyel, ezért hétköznapi körülmények között megbízhatóan nem mérhető.

Amúgy ma MOL Evo-t tankoltam. :P

2011.09.16. 21:28

ruckroland írta:
tibi666 írta:Nyilván nem parasztvakítás, laboratóriumi körülmények között bizonyára kijön a különbség, különben igen jól megbüntetné őket a versenyhivatal valótlan állítások miatt.

Ja. De ki használja laboratóriumi körülmények között az autóját? Én maradok az Omv-nél, ott nem nyomatják ennyire a marketing dumát és nem akarnak rábeszélni a 'vépóverre'.

Másképp nem mondhatják azt, hogy ezzel hatékonyabb az autó, mert utcán nem tudod pontosan lemérni, viszont próbapadon igen.
Ergo biztosan jobb, csak nem sokkal, az átlagfogyasztás szórása lényegesen magasabb, minthogy te otthon ezt rövidtávon le tudd mérni.

2011.09.17. 22:59

ruckroland írta:
tibi666 írta:Nyilván nem parasztvakítás, laboratóriumi körülmények között bizonyára kijön a különbség, különben igen jól megbüntetné őket a versenyhivatal valótlan állítások miatt.

... ott nem nyomatják ennyire a marketing dumát és nem akarnak rábeszélni a 'vépóverre'.

Az, hogy extrát kérek és erre folyamatosan megkérdezik, hogy kipróbálom-e a V-Powert (mert jobban megy, kevesebbet fogyaszt, stb.) tényleg idegesítő. Sajnos nem a kutas srác akarja nekünk eladni, hanem a főnöke, aki megszabja a munkásainak a napi minimum powert, amit el ekll adniuk. Ha tetszik, ha nem!
Általában az RTL székház melletti Shell-en tankolok, s mert ismernek már nem ajánlgatják. Sőt, kaptam tőlük egy Shell kártyát is 200eft két heti limittel. Így csak kéthetente rendezem a számlát, nem kell a könyvelőmnek gyüjtögetni a számlákat és 6ft kedvezményt is kapok minden liter üzemanyag árából. :lol: Nekem bejön a Shell! ( ha becsődölnek, akkor OMW :lol: )

2011.09.18. 07:17

Kínzó gázolajáremelést hozhat Matolcsy bejelentése

Szerencse hogy közel van Románia...

2011.09.18. 08:18

barbrady írta:Kínzó gázolajáremelést hozhat Matolcsy bejelentése

Nekem meg a Matolcsy... :wink:

2011.09.18. 15:14

Imco írta:
barbrady írta:Kínzó gázolajáremelést hozhat Matolcsy bejelentése

Nekem meg a Matolcsy... :wink:

Akkor csavard meg a nyakát :!: És meghívunk egy söre :nyelves:

2011.09.18. 20:58

Nekem meg jó lesz az alpesi diesel is.

2011.09.21. 15:38

simi64 írta:Nekem meg jó lesz az alpesi diesel is.

Kinek közel van ausztria :lol:

2011.10.06. 07:57

Sziasztok

Kinek, hogy jött be az új Shell üzemanyag? Nekem megugrott a fogyasztásom, Eddig eljártam vele átlag 8-8,3 most meg írja, hogy 9,6
Lehet, hogy csak paranoia :?:
Hozzászólás küldése

VigLink badge