* *
Pontos idő: 2026.04.30. 15:56

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433 ... 738  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: E39 vásárlás
HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 12:14 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 762 alkalommal
Kapott köszik: 1044 alkalommal
Széria kód: E61
Évjárata: 2004
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (3)
Römi írta:
Szia Havier!

Én azt javasolnám, hogy inkább külföldről vásárolj autót. Egy tizenéves dízel autót elég kockázatos itthon keresni szerintem. Nézd meg az utak állapotát, az üzemanyagok minőségét, az emberek pénztárcáját, autózás/autók kultúráját (ez az ami nálunk nincs), az itthoni autók km órájának és szervízkönyvének hitelességét stb... Ha behoztad utána használhatod 2x6 hónapig 'E' rendszámmal, majd amikor lejárt ráérsz befizetni a regadót vagy külföldi cégre iratni az autót.

A saját véleményem a témáról, nem mindenben egyezik a tieddel:
- gondolom az itteni tagok nagy része is igényesen, minőségi cuccokkal, precízen szervizelve tartják rendbe az autóját, és vannak még sokan mások is. ( sok ilyet ismerek )
- Pl. a saját autóm, aminek itthon is vezetve van a szervizkönyve, ( +csak gyári 5w30 olaj, csak Mahle, Lemförder, stb... )
- Én nem is egy ( hanem 2 :D ) patent E39-et vettem itthon ( igaz nem kevés utánajárással )
- A német ebay is tele van névtelen, olcsó ( talán gagyi ) alkatrészekkel, gondolom nem mindent keletre postáznak...
- Nem hiszem , hogy Németországban is minden 10 éves autó csak gyári alkatrészt kapna, csak márkaszervizben beszerelve...
- Ha megnézed az igazán patent kinti gépeket, regadó nélkül annyi az ára, mint itthon. ( a kivétel erősíti a szabályt )
+ amit lepke írt...
Egyszóval ott sem fenékig tejfel minden, és itt sem feketeleves minden...

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 12:34 
haladó
haladó

Adott köszi: 20 alkalommal
Kapott köszik: 1
Blog: Blog megtekintése (0)
Römi írta:
Szia Havier!

Én azt javasolnám, hogy inkább külföldről vásárolj autót. Egy tizenéves dízel autót elég kockázatos itthon keresni szerintem. Nézd meg az utak állapotát, az üzemanyagok minőségét, az emberek pénztárcáját, autózás/autók kultúráját (ez az ami nálunk nincs), az itthoni autók km órájának és szervízkönyvének hitelességét stb... Ha behoztad utána használhatod 2x6 hónapig 'E' rendszámmal, majd amikor lejárt ráérsz befizetni a regadót vagy külföldi cégre iratni az autót.

info az E rendszámról:

?79. § Ideiglenes forgalmi engedélyt kell kiadni a P, a Z és a CD bet?jel? rendszámtáblához, valamint a 80. § (1) bekezdésben meghatározott kivétellel az E bet?jel? rendszámtáblához, a következ? érvényességi id?re:

a) a P és az E bet?jel? rendszámtábla esetén hat hónapra, de legfeljebb az engedély kiadási évének végéig,

b) a Z és a CD bet?jel? rendszámtábla esetén legfeljebb harminc napra.

80. § (1) Egy alkalomra szóló forgalmi engedélyt kell kiadni a külföldr?l behozott E bet?jel? rendszámtáblával ellátott járm?re, valamint a lejárt érvényességi idej? állandó forgalmi engedély pótlására. Az egy alkalomra szóló forgalmi engedélyt a közlekedési igazgatási hatóság, illetve a Vám- és Pénzügy?rség szervei adják ki.

(2) Az egy alkalomra szóló forgalmi engedély legfeljebb egy hónapig érvényes.

(3) A forgalomba helyezett, de érvényes m?szaki vizsgával nem rendelkez? járm? esetén az egy alkalomra szóló forgalmi engedély érvényességi ideje csak kivételesen indokolt esetben haladhatja meg a három napot.

81. § Az ideiglenes és az egy alkalomra szóló forgalmi engedély érvényességi ideje kérelemre - indokolt esetben - legfeljebb harminc nappal hosszabbítható meg. A P és az E rendszám esetében a meghosszabbítás ideje nem haladhatja meg a naptári év végét.?

A rendszámtábla és forgalmi ára 13500ft

Szia!
Köszönöm a kimerítő leírást. Rendesek vagytok nagyon.
Ez az autó gondos gazdát feltételez, már ha csak az árát is nézzük. Lehet Ő is vigyázott az autójára, mint ahogy Ti valamennyien igyekeztek. Ezért is voltam kíváncsi, hogy nem innen árulja-e valaki, vagy valakinek az ismerőse. Bár azt is mondják, hogy ha egy hazai gondos tulaj vigyázni szeretne az autójára, eléggé nehéz dolga van a ,,kíváló,, magyar utaknak köszönhetően. Mégegyszer hangsúlyozom, szerintem kívételek lehetnek, mint német, mint hazai autók tekintetébe. Lehet ez az autó, gazdája is egy kívétel. Elmegyek majd megnézni a hetekben, ahogy lesz rá időm.
Azt is megjegyzem, amit már sokan írtatok, hogy ezek az autók 10 évesek, újonnan 10szer ennyibe kerülhettek. Ha úgy veszed ugyanazt a minőséget kapod meg most is, mint ha újonnan vetted volna meg akkoriban, igaz lehet belejátszik egy-két nagyobb szervízköltség, de akkor se fogsz 20milláig elmenni. Persze, aki mutogatás céljából veszi és nem a minőség miatt, annak nem fog bejönni a számítása, mivel egy e39 a ,,nép,, szemében már nem olyan nagy szám. (Ő vegyen F10-et és nem lesz gondja se a szervízzel, se azzal, hogy nem nézi meg minden halandó az autóját, de szerintem sokkal jobb minőséget nem kap, mint amit MI az e39-től) Mi, akik csodáljuk e típust megnézzük (csodáljuk) az utcán, főleg ha gondosan rendbe van tartva. DE én a minőség miatt választottam + azért mert nagyon tetszik, szal nekem mindegy, hogy most 10 éves, ha rendbe volt tartva, én inkább fizetek érte többet egészséges határokon belül (vétel+fenntartás+szervízköltségek tekintetében).

Német vétellel kapcsolatban, annyit, hogy nézem a német piacot, de mivel eléggé igényes vagyok, mint felszereltség és állapot tekintetében, nehéz olyat találnom, ami tökéletes megfelelne. Nagyon rég óta keresem a megfelelőt, jó lenne ha nyárat már vele tölthetném.

U.i.: Szlovákiában lesz forgalomba helyezve, miven szlovák állampolgár vagyok, szlovák lakhellyel. Ergo nekem nem játszik a regdíj, mivel itt elenyésző az értéke.

Mégegyszer köszönöm, hogy próbáltok segíteni, de itt nekem kell lépnem -> elmenni megnézni, de azért a jó tanácsokért nagyon hálás vagyok.
Remélem nem zavar senkit sem, hogy hangosan gondolkozom. :)

ÜDV. Havier

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 13:45 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 762 alkalommal
Kapott köszik: 1044 alkalommal
Blog: Blog megtekintése (3)
Römi írta:
Jlaci!

Kicsit magadra vetted amit írtam. :) Nem azt mondtam, hogy itthon mindenki csak sz.r alkatrészeket használ esetleg csak azt lehet kapni. Esetleg nincs az országban egy normális e39 sem. A klubtagokat nem sorolnám ide hiszen ide nagyrészt a márka/az autó iránti vonzalmuk miatt regisztrálnak. Inkább a Magyar átlaghülyére gondoltam. Érdemes szétnézni a hasznaltauto.hu-n (nem feltétlenül a Bmw-ket) az autók 3/4-e pénztemető.

Elnézést ha félreérthető voltam!

Nem történt semmi, " beszélgetünk "... :D
Van amiben egyet értünk: " autók 3/4-e pénztemető "
Ezzel nincs semmi baj, én ( többek közt ) ebből élek... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 14:15 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Kivitele: Sedan
Römi írta:
Szia! A békés- hajdú megyei főutakhoz utakhoz képest biztos 100x jobbak az ottani utak. Nyomják az autóknak ebben igazad van. De legalább szervizelik őket és nem mindenféle bontott és gagyi alkatrészekkel. Ha őszinték vagyunk itthon ez nem így van. Élnek rokonaim a Németországban úgyhogy hidd el nem a levegőbe beszélek.

Helo
Persze hogy szervizelik a Németek DE nem mindenki
Míg tart a garancia addig viszik a Márkaszervizbe 100-150 vagy kibővített garancia 200-ezer kilométer
Utána már ők sem hordozgatják sűrűn :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 14:20 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Szerencse kell hozzá! Németek is hirdetik a garázsban tartott, női sofőrös, megkímélt, keveset futott olcsó példányokat! :lol: Csak épp még egyet sem láttam amire ez a leírás megfelelne..Itt is van kevés km-es dízel BMW! Aki tudja mi ez az autó, még a "szagáról" is megérzi a km valósságát. Az sem zár ki semmit, ha valakinek sok a km a kocsijában. Akkor meg mi van? Ha az új vevőnek szerencséje van, olyan idiótától vásárol mint itt vagyunk egy páran, hogy bizony, kicserélik aminek baja van...
Inkább egy olyat veszek, amiről tudom hogy sokat ment és hajtották, javították, mint egy makulátlan külsejű, 100 ezer km-esnek visszacsinált idegen zsákbamacskát. Volt már ilyenre itt példa sajnos! Mint a rohadt alma: Kívül gyönyörű, belül mindenének baja van...
Az alkatrészek minőségét illetően, nem biztos hogy mindig megéri a drágább, mert akár élettartamban sem több egy dupla áron megvehető cucc, amit a futóműbe építhetsz...Ez tapasztalat. Meg vicc.
Persze, én is megveszem a gyári cuccot oda, ahova van is értelme, de ezt eladáskor az ég világon senki nem fizeti majd meg...
Arról meg ne is írjunk, hogy megbeszéled hogy kell a legjobb minőségű alkatrész legdrágábban és helyette beépítik a legsilányabb, legolcsóbb alkatrészt, de a számlára persze nem ez kerül majd...
A németek nagy része nagy zsidó! A saját szarát is megenné ha nem volna büdös. Elég ránézni az extralistákra. Manuál klíma E39-ben??? 8O Szövet kárpit-manuál klíma-nagy navi egység, nem ép elmére vall...
Ami ott is fasza, annak bőségesen meg is kérik az árát!!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 14:23 
E39 FAN
E39 FAN

bmw520ds írta:
Szerencse kell hozzá! Németek is hirdetik a garázsban tartott, női sofőrös, megkímélt, keveset futott olcsó példányokat! :lol: Csak épp még egyet sem láttam amire ez a leírás megfelelne..Itt is van kevés km-es dízel BMW! Aki tudja mi ez az autó, még a "szagáról" is megérzi a km valósságát. Az sem zár ki semmit, ha valakinek sok a km a kocsijában. Akkor meg mi van? Ha az új vevőnek szerencséje van, olyan idiótától vásárol mint itt vagyunk egy páran, hogy bizony, kicserélik aminek baja van...
Inkább egy olyat veszek, amiről tudom hogy sokat ment és hajtották, javították, mint egy makulátlan külsejű, 100 ezer km-esnek visszacsinált idegen zsákbamacskát. Volt már ilyenre itt példa sajnos! Mint a rohadt alma: Kívül gyönyörű, belül mindenének baja van...
Az alkatrészek minőségét illetően, nem biztos hogy mindig megéri a drágább, mert akár élettartamban sem több egy dupla áron megvehető cucc, amit a futóműbe építhetsz...Ez tapasztalat. Meg vicc.
Persze, én is megveszem a gyári cuccot oda, ahova van is értelme, de ezt eladáskor az ég világon senki nem fizeti majd meg...
Arról meg ne is írjunk, hogy megbeszéled hogy kell a legjobb minőségű alkatrész legdrágábban és helyette beépítik a legsilányabb, legolcsóbb alkatrészt, de a számlára persze nem ez kerül majd...
A németek nagy része nagy zsidó! A saját szarát is megenné ha nem volna büdös. Elég ránézni az extralistákra. Manuál klíma E39-ben??? 8O Szövet kárpit-manuál klíma-nagy navi egység, nem ép elmére vall...
Ami ott is fasza, annak bőségesen meg is kérik az árát!!!

Helo
Én majd valóban ugy fogom meghírdetni
NŐI tulajdonostól eladó ........ez rendben is van MER az Asszony nevén szalad a kocsi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 14:34 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Zoli!
Pont a Tiédet meg is merném venni, mert mindent kicseréltetsz rajt, aminek baja van! Erről beszéltem az előbb. Női vezetők nagy része, nem hogy kíméli, hanem pont az ellenkezőjét teszi a kocsival: Lekopik az irányjelző, a kuplung még egyszer úgy fogy, a fékről nem is beszélve, a szépítkező tükrök kimattultak, pár karc itt-pár karc ott, sok előnye nem volna... :lol: Mindent el kell adni! Logikus hogy senki nem ezt írja:
Eladóvá vált a kedvencem. Sosem volt semmi baja, ha mégis, jött egy gyári szervizcsapat és mindenét kicserélte, sosem próbáltam mit megy végre, mert 130 a max limit, de biztos tudna többet! A km, nem valós, mert a gyerekek azzal szórakoztak két évig, hogy egy helyben brümmögtek a felemelt autóval, ezért zéró terhelés mellett ment bele a fele km. Garázst építettünk neki a kocsi áráért, mert ez jár. Esőben nem használtuk, inkább gyalog mentünk. A madarak nem tojták le, mert idomítva voltak. Ha gyomorgázok gyötörtek, kiszálltunk. Lemosva csak a Loreal Paris kioktatott mérnökei által volt, desztillált víz és különféle direkt erre kifejlesztett szerekkel...Hogy miért adom akkor el? Jót akarok tenni másoknak is! Na az ilyennek meg is van az ára...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 14:59 
haladó
haladó

Adott köszi: 15 alkalommal
Kapott köszik: 22 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N62B44
Évjárata: 2005
Kivitele: Coupe
bmw520ds írta:
Zoli!
Pont a Tiédet meg is merném venni, mert mindent kicseréltetsz rajt, aminek baja van! Erről beszéltem az előbb. Női vezetők nagy része, nem hogy kíméli, hanem pont az ellenkezőjét teszi a kocsival: Lekopik az irányjelző, a kuplung még egyszer úgy fogy, a fékről nem is beszélve, a szépítkező tükrök kimattultak, pár karc itt-pár karc ott, sok előnye nem volna... :lol: Mindent el kell adni! Logikus hogy senki nem ezt írja:
Eladóvá vált a kedvencem. Sosem volt semmi baja, ha mégis, jött egy gyári szervizcsapat és mindenét kicserélte, sosem próbáltam mit megy végre, mert 130 a max limit, de biztos tudna többet! A km, nem valós, mert a gyerekek azzal szórakoztak két évig, hogy egy helyben brümmögtek a felemelt autóval, ezért zéró terhelés mellett ment bele a fele km. Garázst építettünk neki a kocsi áráért, mert ez jár. Esőben nem használtuk, inkább gyalog mentünk. A madarak nem tojták le, mert idomítva voltak. Ha gyomorgázok gyötörtek, kiszálltunk. Lemosva csak a Loreal Paris kioktatott mérnökei által volt, desztillált víz és különféle direkt erre kifejlesztett szerekkel...Hogy miért adom akkor el? Jót akarok tenni másoknak is! Na az ilyennek meg is van az ára...

pontosan igy volt, de olyat is csinalhatunk tezsvirem hogy irunk egy papirt hogy tied akocsi, fizeted a hitelt es mehetsz is vele, a kozjegyzo a haverom, gyere, meg a hulyenek is megeri nehogy egy feher gadzsonak, lesz nagy bijemvi, huha ... lehet vakitani vele a lakotelepen :mrgreen:
mai magyar valosag

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 16:40 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 36 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 330iA
Évjárata: 2002
Mind a két ország mellett-ellen is zólnak érvek, de ami biztos igaz hogy legalább a kínálat, tehát a lehetőség h adott idő alatt kocsit találsz az mindenképp nagyobb Németben. Többek között én is ezért hoztam onnan a kocsit. Olcsóbbnak, főleg regadóval együtt semmiképp sem mondanám.Sőt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 20:44 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1997
Sziasztok!

Az egyik kollégám szeretne tds-t venni. van egy Németországból behozott kocsi, amiben ki van cserélve a motor.
Ebből kifolyólag valószínűleg kevés km van benne. A tulaj szerint most tették bele a motort nem régen.
Szerinte új a motor! Ez itt a kérdés, hogyan tudom leellenőrizni, hogy tényleg új? Gyártanak még tds motort? Egyáltalán lehet újat kapni?
Ha tényleg új motor van benne, akkor az sokáig jó lenne a kollégának, gyakorlatilag őt már kiszolgálná.
Ha elmegyünk megnézni, hogy tudom leellenőrizni a tulaj állítását?

Üdv!
Sakall

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 20:50 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 101 alkalommal
Kapott köszik: 80 alkalommal
Motor tipusa: 2.5d
Szerintem jó autók léteznek itt is, meg Németországban is. Gazdája válogatja, hogy melyik milyen! Németeknél is a fél ország betelepült! Gondolhatjátok hogy vigyáznak azok rá! :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.17. 21:35 
E39 FAN
E39 FAN

Rjani530d írta:
Szerintem jó autók léteznek itt is, meg Németországban is. Gazdája válogatja, hogy melyik milyen! Németeknél is a fél ország betelepült! Gondolhatjátok hogy vigyáznak azok rá! :lol:

Helo
Van nálunk is megfelelő autó

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/530 ... ll-4828093

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.18. 12:06 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
lepke írta:
Rjani530d írta:

Helo

Azért látszik, a 2.tulaj szereti a gagyit....
Tescos dísztárcsa és a faxán illeszkedő méretpontos gumiszőnyeg :hányás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.18. 12:41 
E39 FAN
E39 FAN

kovessyroli írta:
lepke írta:
Rjani530d írta:

Helo

Helo
Ezért linkeltem be
3.5 millióért micsoda sz@rt árulnak

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.18. 12:59 
haladó
haladó

Adott köszi: 15 alkalommal
Kapott köszik: 22 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N62B44
Évjárata: 2005
lepke írta:
kovessyroli írta:
lepke írta:
Rjani530d írta:

Helo

Helo
Ezért linkeltem be
3.5 millióért micsoda sz@rt árulnak

en meg kis naiv direkt nem szoltam be a szonyeg miatt, mert gondoltam alapbol leoltas jon hogy mit kekeckedek a szonyeg miatt mikor itt egy ilyen "gyonyoru" "alkalmi vetel"

:franko:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433 ... 738  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]