![]() |
2011.05.27. 22:45
simi78 írta:Sziasztok DYI Fan-ok!
A segítségeteket szeretném kérni egy érdekes témában:
A napokban kicseréltem az elsőlengéscsillapítókat és a toronycsapágyakat, mert már itt volt az ideje. Ezzel minden rendben is van, olyan csendes az első futómű, mint állat.
Viszont, ami nagyon nem tetszik, úgy tűnik, mintha a kocsi eleje 2-3 cm-rel magasabb lenne. Kerestem a régebbi fotókat, hogy megbizonyosodjak a dologról, de sajna csak távoli képeim vannak az előtte állapotról.
Kérdésem az lenne, hogy a lengéscsillapító "emelhet" a futóművön? Józan ésszel ezt nem tudom elképzelni, hiszen a magasságot a (csak) rugó geometria befolyásolja...
Köszi a visszajelzéseket előre is!
ui.: Képet feltölteni csak filemegosztón keresztül lehet? Sajátgépről nem?
2011.05.28. 14:46
simi78 írta:Sziasztok DYI Fan-ok!
A napokban kicseréltem az elsőlengéscsillapítókat és a toronycsapágyakat, mert már itt volt az ideje. Ezzel minden rendben is van, olyan csendes az első futómű, mint állat.
Viszont, ami nagyon nem tetszik, úgy tűnik, mintha a kocsi eleje 2-3 cm-rel magasabb lenne. Kerestem a régebbi fotókat, hogy megbizonyosodjak a dologról, de sajna csak távoli képeim vannak az előtte állapotról.
Kérdésem az lenne, hogy a lengéscsillapító "emelhet" a futóművön? Józan ésszel ezt nem tudom elképzelni, hiszen a magasságot a (csak) rugó geometria befolyásolja...
2011.05.28. 17:44
2011.05.28. 17:54
Gabii írta:simi78 írta:Sziasztok DYI Fan-ok!
Szia
Valószínű hogy a régi gátlóid már egy kicsit öregek voltak,és "elszökött" belőlük egy kevés gáz,ezáltal lejebb ült az autó.
Ezért lehet az hogy az újakkal kicsit magasabb.
2011.05.28. 22:00
2011.05.30. 09:12
gskill írta:orvil írta: viszont a vibration dumper alias ekszijtarcsa leszedeseben nem vagyok elorebb vele, specko szerszamot emleget, csunya mokolas lesz belole hetvegen, mar latom
A főtengely végén lévő ékszíjtárcsára gondolsz, amiről kapják a sallangok a hajtást?
2011.05.30. 09:56
2011.05.30. 13:09
2011.05.30. 13:10
204d1 írta:Gabii írta:simi78 írta:Sziasztok DYI Fan-ok!
Szia
Valószínű hogy a régi gátlóid már egy kicsit öregek voltak,és "elszökött" belőlük egy kevés gáz,ezáltal lejebb ült az autó.
Ezért lehet az hogy az újakkal kicsit magasabb.
Szerintem meg a régi toronycsapágy összeverődött, azért lett az újjal magasabb.
2011.05.30. 13:12
orvil írta:gskill írta:orvil írta: viszont a vibration dumper alias ekszijtarcsa leszedeseben nem vagyok elorebb vele, specko szerszamot emleget, csunya mokolas lesz belole hetvegen, mar latom
A főtengely végén lévő ékszíjtárcsára gondolsz, amiről kapják a sallangok a hajtást?
pontosan
valami otlet hogy lehetne leszedni hazilag?
nemtom mit bir, eltorni-eroltetni nem akarom, a manual szerint valami 3 karmos szerkentyuvel oramuti jarassal ellentetesen kell tekerni hogy leakadjon/kiakadjon (gondolom en), aztan csavar ki, kiszedni a belsejet ha kijon .... gondoltam hogy osszehegesztunk hasonlo cuccost, azzal lekapni ...
2011.05.30. 13:13
2011.05.30. 13:22
Sisa írta:Nem tudom, hogy mennyire vág ide, de a MID-es rádió helyére be lehet tenni 16:9-es navit?
2011.05.30. 13:23
Sisa írta:Nem tudom, hogy mennyire vág ide, de a MID-es rádió helyére be lehet tenni 16:9-es navit?
2011.05.30. 13:25
2011.05.30. 14:36
Padre540 írta:Sisa írta:Nem tudom, hogy mennyire vág ide, de a MID-es rádió helyére be lehet tenni 16:9-es navit?
Kicsit a nagy fa és a fejsze kombinációja,de meg lehet oldani.
2011.05.30. 14:43
jackson írta:Padre540 írta:Sisa írta:Nem tudom, hogy mennyire vág ide, de a MID-es rádió helyére be lehet tenni 16:9-es navit?
Navi-TV topikban van pár millió leirás. Amúgy csak a MID és a CD/kazettás meghajtó helyére. De ha nincs fölös 300eFt-od és türelmed akkor jó az a MID is. Mert mire 16:9+navi+TV+CD-tár addigra már annyi a számla olcsó bontottan is.
Jackson, aki a megfelelő topikban olvasgatást javasolja
2011.05.30. 14:45
gskill írta:jackson írta:Padre540 írta:Sisa írta:Nem tudom, hogy mennyire vág ide, de a MID-es rádió helyére be lehet tenni 16:9-es navit?
Navi-TV topikban van pár millió leirás. Amúgy csak a MID és a CD/kazettás meghajtó helyére. De ha nincs fölös 300eFt-od és türelmed akkor jó az a MID is. Mert mire 16:9+navi+TV+CD-tár addigra már annyi a számla olcsó bontottan is.
Olcsóbban is kijön az, mint 300e![]()
Főnökúr, aki nem szereti, ha a vendég beviszi a sört a medencébe
2011.05.30. 14:50
jackson írta:gskill írta:jackson írta:Padre540 írta:Sisa írta:Nem tudom, hogy mennyire vág ide, de a MID-es rádió helyére be lehet tenni 16:9-es navit?
Olcsóbban is kijön az, mint 300e![]()
Főnökúr, aki nem szereti, ha a vendég beviszi a sört a medencébe
A navi topikba kérjük az olcsóbb megoldásról választ.
elméleti MID+BM24+kazettás kombó átpakolása 16:9+TV+Cd-tár+BM54+MKIV-re.
Jackson, aki kiváncsian várja hátha olcsóbban megússza a cserét
2011.05.30. 16:59
2011.05.30. 17:05
Sisa írta:300e FT ért van most fent egy komplett 540i abba bennevan mindensztem lesz + elekromos börbélés is
(Elöször legyen meg aztán jöhet a vakarózás...
) Bocsi az OFFért