* *
Pontos idő: 2026.04.20. 19:44

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.29. 20:36 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Annyira túl vannak már biztosítva ezek a rendszerek, hogy nem lehetne velük gond.
De én se szimpatizálok vele, mert vagy a pótkereket, vagy a csomagteret bukja vele az ember, a hatótávolság jóval kevesebb és a jogszabályok miatt tényleg kellemetlen a helyzet, főleg egy BMW-vel, amihez nem értenek mindenhol.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.29. 21:42 
haladó
haladó

Adott köszi: 11 alkalommal
Kapott köszik: 1
Széria kód: E39
Motor tipusa: S62
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
bmw520ds írta:
LeviM5 írta:
Gázról én még rosszat nem hallottam. Egyetértek abban, hogy lehet szarul beépítve, karbantartva, kókányolva, stb... (Ez 1991-ben még így lehetett)
Én 525iben láttam anno, elégedett volt a srác vele. (Gáz akkor 90Ft volt)

És ma is van benne fantázia, magas benzinárak mellett pláne, íme:
AC Schnitzer LPG Bmw

Továbbá a Bmw gyárilag épített gázos autókat, tehát gondolom szervizelni is tudja. (Egyéb off kocsik szintén gyárilag kaphatóak gázzal.)
518g (1996)
523g (1999)
Kép

Ez a gáz igen/nem, olyan benzin/diesel szerü. Tőlünk nyugatabbra megvan ennek is a "kultúrája".
Nem értem miért fikázzák sokan a gázt, mai rendszerek profik már.
Amiért még érdemes elgondolkodni:
csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását - Az NOX mintegy 20%-a a benzinmotorénak, a szén-dioxid(CO2) kibocsátás mintegy 15%-kal alacsonyabb. Nincs ólomkibocsátás és szén-monoxid kibocsátás értéke is nulla :!:
Levi! Én csak azt fikázom, amit szoptam. Eladtam nagy nehezen az autót...Utána Nagykanizsára került, aztán talán Tatabányára, mert a Hahun láttuk. Felhívta a haverom az eladót, szarba dicsérte, de a gázt kidobták belőle. Vajon miért? Én belenyúltam egyszer, többé sosem tennék bele szettet. Ezért nem veszek benzinest, nem azért mert utálom. Amikor idejönnek a Német kamionok mákért, nagyom tetszik a sült krumpliszagú kipufogógáz! :lol: Nálunk mégsem legális...Egy gyári építésű gázos autó, megint más kategória! A belinkelt E39 gázos M5 azért csúnyán le lett hányva nemrég. De én nem ellenzem, építse, használja aki akarja, ez kitűnt azért remélem! :lol:

Nem is csoda, hogy le lett hányva az az M5, mert abba nem gáz kell, hanem inkább 100-as benzin az őemvétől. Aki a gázon technikázik egy ilyen fogyasztásnál, az a többi alkatrészen mit fog eltechnikázni? Féket? Aztán meg tekerheti le a fáról és jön a piacra hirtelen a szinte még új állapotú kocsi 120 ezer kilóméterrel. Amúgy az ember ha jól emlékszem, több mint 500 ezer kilóméterrel árulta a az az M-est, lehet tényleg bitang sokat ment vele, de még akkor sem látom a döntés értelmes hátterét részemről. Vesz egy M-est és begázosítja. Ahelyett hogy vesz egy 530D M techniket és chipelteti, vagy egy dezső passzátot, akármit . . . bár az tény, hogy ezt a vényócat szétcseszni művészet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.29. 22:34 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
Lehet egy M5-be is gáz, és nem csak a spórolás miatt. Persze, nagy duma a 100as benzin, mellesleg én semmi hatást nem vettem észre ezt már többször kitárgyaltuk anno az üzemanyagfogyi topicban. Tök mindegy, hogy 420, vagy 421 lóerő... :evil:
Ki min spórol inkább ne menjünk bele, a hazai M5-ök egy-kettő kivételével már mind 4.-5. tulajoknál futnak, és persze, mind karbantartott, meg öreg orvos tulaj, csak jóidőben, szélcsendben, rigófűttyben veszik elő! VICC! :evil:
Látom, nem sikerült értelmezni a linket, bemásolom inkább, mit lehet ma a gázzal produkálni.
M5 motor, gázzal:

"Az AC Schnitzer, a világ talán legnagyobb BMW guruja három éve a fejébe vette, hogy bebizonyítja, egy LPG-s autó teljesítménye semmiben sem marad el normál benzines társaitól. Sőt! Megfelelő programozással felül is múlhatja azt.
Épp ezért fogtak egy hármas kupét, és beletömték az M5 V10-es atomreaktorát. A befecskendezés újraprogramozása és némi kipufogótuning után az LPG-s BMW 552 lóerőt adott le, nyomatéka pedig 540 Nm-re nőtt.
Persze valószínűleg sokakban felmerül a kérdés, mi értelme az egésznek? Hiszen aki 300 fölött szeretne száguldozni a német autópályán, nem törődik az üzemanyagárakkal, és úgyis versenybenzint tesz az autójába. Tény, ám gondoljunk csak bele. 318 km/h egy olyan üzemanyaggal, mely fele annyiba kerül, mint a benzin, és még környezetbarát is, talán még azokat is gondolkodóba ejti, akik eddig hallani sem akartak az autógázról. Ha a legnagyobb BMW tunernek megfelel, feltehetően működik."

De mi okosabbak vagyunk, akkor most fikázzuk le ezt is, fúúúúj, de szar, gázos Schnitzer, amatőr banda...
Én emelem a kalapom elötte :!: :!: :!:

Kép
Kép
Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.29. 22:51 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
LeviM5 írta:
De mi okosabbak vagyunk, akkor most fikázzuk le ezt is, fúúúúj, de szar, gázos Schnitzer, amatőr banda...

Fúúúj gázos. De azért kéne ha lehetne. Nem zavarna ha külön garázst kéne venni neki. :lol:

Jackson, aki kiváncsi lenne mennyi a fogyasztás 318km/h-nál :hehe

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: .......
HozzászólásElküldve: 2010.12.29. 23:27 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
lepke írta:
csipi írta:
benzin 10 l/100 km 360 Ft/l évi 1.800.000 Ft
diesel 8 l/100 km 340 Ft/l évi 1.360.000 Ft
lpg 12 l/100 km 210 Ft/l évi 1.260.000 Ft

Helo csipi
Végigolvasva a két oldalnyi hozzászólást nem volt egyszerű
Üzemanyag árat kiszámolva évi 50 ezer kilóméterre jött ki ami elég jelentős
Nem hiszem hogy a ((gázos)) megoldás a megfelelő számodra ennyi kilóméter mellett
Benzinhez képest a fogyasztás 30-40%-os ugyanazon teljesítmény eléréséhez képest ami már 14L/100 km-en.Ezt biztosan tudom :wink:

Na meg az adatok sem stimmelnek, még akkor sem, ha átlagokat számolunk :!:
Ha egy benyás 10-et fogyaszt (mondjuk csak sor6) :arrow: akkor egy diesel 6-ot :!: (nem városról beszélünk) a gázos meg minimum 14-et, (és nem is írtam rá sokat) :!:
Az én táblázatom tehát így fest:
benzin 10 l/100 km 360 Ft/l évi 1.800.000 Ft
diesel 6 l/100 km 340 Ft/l évi 1.020.000 Ft
lpg 14 l/100 km 210 Ft/l évi 1.470.000 Ft

Arról már nem is beszélek, hogy a gázolajhoz mindenhol hozzájutsz, a gázt azért még keresned kell :!:
A hatótávolságot és a helyigényt már ne is nézzük. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 13:20 
haladó
haladó

LeviM5 írta:
Lehet egy M5-be is gáz, és nem csak a spórolás miatt. Persze, nagy duma a 100as benzin, mellesleg én semmi hatást nem vettem észre ezt már többször kitárgyaltuk anno az üzemanyagfogyi topicban. Tök mindegy, hogy 420, vagy 421 lóerő... :evil:
Ki min spórol inkább ne menjünk bele, a hazai M5-ök egy-kettő kivételével már mind 4.-5. tulajoknál futnak, és persze, mind karbantartott, meg öreg orvos tulaj, csak jóidőben, szélcsendben, rigófűttyben veszik elő! VICC! :evil:
Látom, nem sikerült értelmezni a linket, bemásolom inkább, mit lehet ma a gázzal produkálni.
M5 motor, gázzal:

"Az AC Schnitzer, a világ talán legnagyobb BMW guruja három éve a fejébe vette, hogy bebizonyítja, egy LPG-s autó teljesítménye semmiben sem marad el normál benzines társaitól. Sőt! Megfelelő programozással felül is múlhatja azt.
Épp ezért fogtak egy hármas kupét, és beletömték az M5 V10-es atomreaktorát. A befecskendezés újraprogramozása és némi kipufogótuning után az LPG-s BMW 552 lóerőt adott le, nyomatéka pedig 540 Nm-re nőtt.
Persze valószínűleg sokakban felmerül a kérdés, mi értelme az egésznek? Hiszen aki 300 fölött szeretne száguldozni a német autópályán, nem törődik az üzemanyagárakkal, és úgyis versenybenzint tesz az autójába. Tény, ám gondoljunk csak bele. 318 km/h egy olyan üzemanyaggal, mely fele annyiba kerül, mint a benzin, és még környezetbarát is, talán még azokat is gondolkodóba ejti, akik eddig hallani sem akartak az autógázról. Ha a legnagyobb BMW tunernek megfelel, feltehetően működik."

Kép
Kép
Kép

Visszatérve a 95 v 98 v 100-as, szerintem van különbség Levi. Én nagyon sokat járok a géppel, és érezni a különbséget, bárki bármit mond, nekem ez a tapasztalatom hogy a 100-as nyál jobb. És bevallom őszintén mélységesen tisztelek minden olyan embert, aki megteheti magának azt, hogy profi technikával környezetbaráttá és takarékosabbá teszi a szekeret! Mert úgy gondolja, hogy ennyivel tartozik a körülötte élőknek és ha volna pár misim egy ilyen vagy hasonló szintű átalakításra, nosza rajta, egy percig nem gondolkodnék. De egy kezemen megszámolom, hány olyan embert ismerek, aki ezt ezért teszi meg és nem más okból kifolyólag. És ha gáz és etanol között kell választani, akkor etanolra tenném a voksom, de csakis azért mert nem fosszilis. Erről jut eszembe, hogy idén már aug21-én felhasználta a Föld azt a fosszilis energia mennyiséget, amit egész évre kellett volna beosztani. És nem ez volt az első ilyen évünk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 14:08 
E39 FAN
E39 FAN

Gabze írta:
LeviM5 írta:
M5 motor, gázzal:

Kép
Kép
Kép

Visszatérve a 95 v 98 v 100-as, szerintem van különbség Levi. Én nagyon sokat járok a géppel, és érezni a különbséget, bárki bármit mond, nekem ez a tapasztalatom hogy a 100-as nyál jobb. És bevallom őszintén mélységesen tisztelek minden olyan embert, aki megteheti magának azt, hogy profi technikával környezetbaráttá és takarékosabbá teszi a szekeret! Mert úgy gondolja, hogy ennyivel tartozik a körülötte élőknek és ha volna pár misim egy ilyen vagy hasonló szintű átalakításra, nosza rajta, egy percig nem gondolkodnék. De egy kezemen megszámolom, hány olyan embert ismerek, aki ezt ezért teszi meg és nem más okból kifolyólag. És ha gáz és etanol között kell választani, akkor etanolra tenném a voksom, de csakis azért mert nem fosszilis. Erről jut eszembe, hogy idén már aug21-én felhasználta a Föld azt a fosszilis energia mennyiséget, amit egész évre kellett volna beosztani. És nem ez volt az első ilyen évünk.

:franko:

Amúgy érdekelne, az etanol előállítása mennyi energiába kerül. :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 15:02 
haladó
haladó

íme:

http://lmv.hu/bioetanol_energiamerleg_Murphy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 18:20 
Moderátor
Moderátor

Gabze írta:

Kiszedtem a lényeget belölle:
"Figyelembe véve az összes megyére kapott EROEI=1,01 átlagot, az jön ki, hogy hogy az etanol előállítása lényegében egy nulla összegű játszma, vagyis ugyanannyi energiát nyerünk, mint amennyit felhasználunk, tehát a "bioetanol" nem fogja tudni kiváltani a kőolajat."

Tehát ez nem védi a környezetet.
Mi van a hidrogén cellás autóval? A ferbo emlegetett muhaati-nál ma ilyen átalakítást amit mind a ketten csodálkozva hallottunk dízel D530d esetében 200eft:
Valami hidrogén adagolót csinál és módosítja a vezérlést mint a etanolos. Csak több dolog nem tiszta a hidrogén előállítás (ami tudtommal nagyon energia igényes) és állítólag vizet tankolsz. A röhej, hogy a folyamat végén is víz jön ki a kipufogóból (kvázi legalábbis a H2 részéből).
Ráadásul muhaati a dízel eseténben kérdezte mitől megy mert ok benya H2-vel és szikra gyújt. De a dízelnél akkor is befecskendez vagy átbassza totál a vezérlést.

Jackson, aki kiváncsi lenne ez is másik hiába való alakítgatás
ui. Gabze dettó részemről szintén tisztelet a komoly környezet védőknek (mondja az emisszió bajnok Touringos)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 18:27 
E39 FAN
E39 FAN

jackson írta:
Gabze írta:

"Figyelembe véve az összes megyére kapott EROEI=1,01 átlagot, az jön ki, hogy hogy az etanol előállítása lényegében egy nulla összegű játszma, vagyis ugyanannyi energiát nyerünk, mint amennyit felhasználunk, tehát a "bioetanol" nem fogja tudni kiváltani a kőolajat."

Mi van a hidrogén cellás autóval? A ferbo emlegetett muhaati-nál ma ilyen átalakítást amit mind a ketten csodálkozva hallottunk dízel D530d esetében 200eft:
Valami hidrogén adagolót csinál és módosítja a vezérlést mint a etanolos. Csak több dolog nem tiszta a hidrogén előállítás (ami tudtommal nagyon energia igényes) és állítólag vizet tankolsz. A röhej, hogy a folyamat végén is víz jön ki a kipufogóból (kvázi legalábbis a H2 részéből).
Ráadásul muhaati a dízel eseténben kérdezte mitől megy mert ok benya H2-vel és szikra gyújt. De a dízelnél akkor is befecskendez vagy átbassza totál a vezérlést.

ui. Gabze dettó részemről szintén tisztelet a komoly környezet védőknek (mondja az emisszió bajnok Touringos)

Csak nehogy elvegyék Ati engedélyét, ha meglátják, hogy hidrogénben utazik! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 18:38 
Moderátor
Moderátor

LeviM5 írta:
Csak nehogy elvegyék Ati engedélyét, ha meglátják, hogy hidrogénben utazik! :wink:

Csak beszélgettünk hidrogén hajtásról vagy lehallgatja a szomszéd??

Jackson, aki halkan kérdi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 21:42 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Széria kód: E61
Motor tipusa: 535 D
Köszi a sok hsz.-t!

Még van időm rágódni a dolgon, de ha aktuális lesz a csere,
akkor vagy benya+lpg, vagy diesel.
Amúgy költök az autóra rendesen, (inkább nem írok Ft-ot, nehogy az asszony elolvassa :))
minden szerviz időben ok, de ha 4 évre nézem, akkor már csaknem 2 guriga különbség összejön
az üzemanyagból, annyiból lehet szervízre/gázra félretenni.
Szerintem az Nt-nél is leszerelnék az lpg-t, régóta oda járok,
csak már sajna ők sem a régik, mikor milyen kedvük van. :(

üdv

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 00:04 
haladó
haladó

jackson írta:
Gabze írta:

A tanulmány szerint kukoricával nézték meg azt, hogy mennyi az energia szükséglet az előállításhoz. Azon kívül van cukorcirok, cukorrépa, cukornád, articsóka amikből szintén ki lehet nyerni. Meg a szeméttel kísérleteznek mostanában elég sokat. Ami érdekes, hogy nálunk a cukornád nem egy létalap, de az Ausztrálok elég rendesen nyomják. És van olyan benzinük amibe tesznek etanolt "E91 unleaded"-be főleg és a legolcsóbb üzemanyag, az állam támogatja. Aztán itt vannak a Brazilok akik már nagyon régóta etanollal járnak, de ők a tiszta etanollal. Teherautók, kocsik, egyre megy, nyomják beléjük az alkoholt. És pl a Ford T modell is etanol hajtású volt! Amerikában nagyon dolgoznak rajta, mert ott meg félnek az energia függőségtől. Szerintem lesz megoldása pár éven belül, kitalálnak valami okos baktériumot az erjesztéshez, vagy én nem tudom és beindul az üzlet. Ja meg jut eszembe, jönnek az amerikaiak a Duna mellé egy üzemmel: http://hvg.hu/gazdasag.hazai/20100823_b ... unafoldvar
Úgyhogy szerintem van jövője. Még ha csak azt nézzük hogy nem olcsóbb és nem is jobb mint a többi fosszilis üzemanyag, de viszont a környezetet sokkal jobban kíméli!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.01.03. 19:12 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 16 alkalommal
Motor tipusa: M5 S62
Sziasztok!

Igértem régebben, hogy ha vannak tapasztalatok, akkor azt megosztom.
Hát most már vannak. Kb. 26ezer km a BMW-ben és több mint 8ezer km a Dodge-ban és jónéhány hideg téli nap.

Először is a hibák, amiket korábban írtam. Az E85power.hu személyes segítségével sikerült összehangolni a szabályzót és most full automatán működik a szett most már 5 hónapja. Nincs rángatás, észre sem lehet venni, hogy etanollal megyek vagy sem.
A fogyasztás továbbra is szinte pontosan 25%+. Ezt tudta eddig is és most is.
Miután már rengeteg helyen lehet kapni alkeszt nem gond a tankolás, így még egyszer sem kellett benzint vennem a kocsiba azóta.
Alkatrész hiba nem lépett fel, a gyertyát megnéztem és olyan mintha új lenne. Sokkal tisztább és szebb mint benzinnel, nincs lerakódás: Hibátlan. A benzinpumpa zaj nélkül működik. szóval jelenleg nincs észlelhető hiba.

Ugyanez igaz a Dodge Caravan kisbuszunkra.

Téli indítás:
A BMW üzembiztosan indul. -5°C felett különösebben nem is érezni a hideget. Általában 3-4 mp-es indítozás után beindul. A hidegüzemben sem rángat nincs vele gond. Probléma nélkül megy át meleg üzembe.
-5°c alatt már érezni, hogy etanol van benne. 3-4mp indítózás, ezalatt csak néhány böffenés. Majd újraindítózás, 1-2mp és akkor már gond nélkül beindul. Nagyon hidegben -10 fok alatt volt, hogy beindulás után leállt, de azonnal újraindítható volt.
Összességében azt mondhatom, hogy nem macera az indítás. Ha nincs mínusz akkor észre sem venni az etanolt.

A Dodge már más eset. Amúgy sem volt az az indulási bajnok. Sokáig állítgattam. Ez egy Digicontrol-os cucc egyszerű potikkal.
A végén kiderült, hogy egy ótvar szar öreg gyertya volt benne és ezért nem indult. Most nagyon hidegben is első indítózás kb. 3-4mp. Itt csak egy-két röffenés. Majd újabb 3-4mp indítózás és akkor már üzembiztosan beindul. Ez sohasem állt le utána. Hozzá kell tenni, hogy a hideg és meleg üzem közötti átváltás nem olyan finom, mint a BMW-nél és alacsony részterhelésen vagy hirtelen gázadásnál van úgy, hogy bebutul picit. Rángatni nem rángat, de érezni, hogy valami nem az igazi. Ez max. 1-2mp-ig tart, utána semmi gond. Ha bemelegedett, akkor semmi nincs vele. Beszéltem a gyártóval és ezt ők is tudják és az új verziójú átalakító már tovább van fejlesztve. Sajna a más hardver miatt nem tölthető rá az új verziójú szoftver a miénkre. De ezzel lehet még élni.

Két tapasztalat, ami fontos lehet átépítéskor. Átalakításkor mindig ellenőrizni kell a gyertyákat, mert ez lehet gyenge pontja és lehet, hogy benzinnel nem is jön ki. De rendes gyertyával nem lehet gond. Azért is gondoltam gyertyára, mert az amúgy is oka lehet a nehéz indíthatóságnak, illetve, hogy ha a BMW indul rendesen etanollal, akkor a Dodge-nak is kellene indulnia. Tehát nem az etanol körül van a baj.
A másik, hogy az etanol érzékeny a helyes hidegdúsításra. Sokkal érzékenyebb mint a benzin. Ez nem csak a túl kevésre vonatkozik, hanem a túldúsításra is. Próbáltam többet adni indításkor és egyszerűen belefullad az üzemanyagba. A tapasztalat szerint az átalakító gyártója által megadott maximális lehetőség kb. felét kell adni neki. Igaz ez az első fordulatos plusszra is és a hidegüzemi túldúsításra is. Tehát ha potiban gondolkodunk, akkor ez kb. félig kitekert poti, ha pedig PC-s verzió, akkor a lehetséges max paraméter érték fele, max. 55%-a.
Ezzel a beállítással mindkét kocsi üzembiztosan beindul.

Eltekintve a kis basszamázástól, ami a Dodge hidegindítási problémáira vezethető vissza nem kellett kompromisszumot kötnöm.

Az eddigi kb. 26000 km alatt kb. 95 000 Ft-os spóroltam üzemanyagköltségen.
Az eddigi hibák, amiknek köze lehetett a az etanolhoz, hogy a benzinpumpa feladta a harcot, de már volt benne 200ekm. Ez 9000 Ft volt. tehát 3/4 év alatt is maradt pénz a zsebemben, úgy hogy ebben benne van a szett ára.
A Dodge-on kb. 45 000 Ft-ot spóroltunk. A szett 32000Ft volt így már ez is pluszban van bőven.

Hát ennyi a kis összefoglaló. 50000 km után újra jelentkezem.

üdv,
Walter

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: e85
HozzászólásElküldve: 2011.02.20. 11:55 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Urak,

Én is beszámolok tapasztalataimról e85 ügyében.

Nálam is 2 auto kapott e85power kitet.

BMW E39 520i M54B22 2.2 2002-es évjárat
fiat panda 1.1 2005-ös évjárat

2010 októberében került be a cucc, azóta a 2 kocsival mentem kb 9e km-t.
Mindkét kocsi műszakilag elég tisztességesen van tartva így nem volt gond.
Kivételt képez a bmw, mert kb hetente kaptam "dús elhajlás" keverékképzés lámpát.
A fejlesztővel együttműködve rájöttünk, hogy az én motorom STFT és LTFT keverékképzési korlátja fele akkora kb mint a DME 5 vezérlőnek. Így az átalakító keverékillesztése (amit alapban beállítottak a fejlesztők) kevés volt, mert a motorvezérlő kompenzációja hamar elérte a korlátot.

Magyarul a gyári beállításoknak van egy plussz-mínusz korlátos intervalluma amitől ha eltér a keverképzés, a kocsi beszól, hogy bibi van.

Hamar korrigáltuk az átalakító alapdúsítását így megoldódott a probléma. Azóta nincs lámpa.

Hidegindítás:A pandával semmi gond. Indul szépen minusz 10-ben is. A bmw -nél kell 4-5 tekerés minusz 5 alatt de felette nincs a jelenség. A bmw-nél volt, hogy emeltem az indítási erősségen de aztán fulladt az üzemanyagba és leállt első röcc után. És másodikra indult szépen. Így visszaálltam a minusz 5 fok alatt 4-5 -re indul verzióra.

Ezt a jelenséget ha lehet kis kellemetlenségnek hívni, ez ami említhető. Más egyébnél azt sem tudod mivel mész.
Sőt a SPORT módban, mikor tolod kocsinak, erőteljesen viszi az autót, megkockáztatnám, hogy jobb mint benzinen, de ekkor már nem a spórolásról szól a történek, ui ekkor nem lineáris a túlfogyasztás.
Az átalakító szerintem a legjobb választás Mo-n. Nagyon sok lehetőség van benne és jó minőségű magyar termék.
A fejlesztő türelme és segítőkészsége minta lehetne sok más számára.

Ez egyik átalakító ára más visszajött nekem.
A pandába a haverommal szereltük, a bmw-be saját magam.

Egyenlőre ennyit írnék, de majd jövök még..............

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: e85
HozzászólásElküldve: 2011.02.20. 12:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2001
_zeno írta:
Urak,

Én is beszámolok tapasztalataimról e85 ügyében.

Nálam is 2 auto kapott e85power kitet.

BMW E39 520i M54B22 2.2 2002-es évjárat
fiat panda 1.1 2005-ös évjárat

2010 októberében került be a cucc, azóta a 2 kocsival mentem kb 9e km-t.
Mindkét kocsi műszakilag elég tisztességesen van tartva így nem volt gond.
Kivételt képez a bmw, mert kb hetente kaptam "dús elhajlás" keverékképzés lámpát.
A fejlesztővel együttműködve rájöttünk, hogy az én motorom STFT és LTFT keverékképzési korlátja fele akkora kb mint a DME 5 vezérlőnek. Így az átalakító keverékillesztése (amit alapban beállítottak a fejlesztők) kevés volt, mert a motorvezérlő kompenzációja hamar elérte a korlátot.

Magyarul a gyári beállításoknak van egy plussz-mínusz korlátos intervalluma amitől ha eltér a keverképzés, a kocsi beszól, hogy bibi van.

Hamar korrigáltuk az átalakító alapdúsítását így megoldódott a probléma. Azóta nincs lámpa.

Hidegindítás:A pandával semmi gond. Indul szépen minusz 10-ben is. A bmw -nél kell 4-5 tekerés minusz 5 alatt de felette nincs a jelenség. A bmw-nél volt, hogy emeltem az indítási erősségen de aztán fulladt az üzemanyagba és leállt első röcc után. És másodikra indult szépen. Így visszaálltam a minusz 5 fok alatt 4-5 -re indul verzióra.

Ezt a jelenséget ha lehet kis kellemetlenségnek hívni, ez ami említhető. Más egyébnél azt sem tudod mivel mész.
Sőt a SPORT módban, mikor tolod kocsinak, erőteljesen viszi az autót, megkockáztatnám, hogy jobb mint benzinen, de ekkor már nem a spórolásról szól a történek, ui ekkor nem lineáris a túlfogyasztás.
Az átalakító szerintem a legjobb választás Mo-n. Nagyon sok lehetőség van benne és jó minőségű magyar termék.
A fejlesztő türelme és segítőkészsége minta lehetne sok más számára.

Ez egyik átalakító ára más visszajött nekem.
A pandába a haverommal szereltük, a bmw-be saját magam.

Egyenlőre ennyit írnék, de majd jövök még..............

A lényeget is megoszthatnád!

Mennyi az annyi?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.02.20. 22:32 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Bocsánat.

Délelőtt kicsit siettem anyámékhoz.

Cirka 40-45ft/liter marad meg a benzinhez képest nálam.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.02.20. 22:38 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2001
_zeno írta:
Bocsánat.

Szabatosabban:
Mennyibe kerül a cucc, mennyi a beépítési költség, mennyi a fogyasztás?

:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.02.20. 22:40 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
_zeno írta:
Bocsánat.

Helo zeno klubtárs
Ezt leírhatnád részletesebben is egy kicsit
Mert nem tudom értelmezni a számolást

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.02.21. 00:28 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 26 alkalommal
Kapott köszik: 27 alkalommal
Motor tipusa: 525i
Évjárata: 1997
Hidegindítás hiba....

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]