![]() |
2010.11.03. 23:48
2010.11.04. 00:00
Jeeeh írta:Hát gyerekek, az a helyzet, itt pár embőrnek tisztába kéne tennie magát mi a külömbség a diesel, meg a benzines mocik közt! Mitől indul, mitől megy, és hogy hogy műkszik! Ezt talán nem egy BMW.n kéne megtanulni, de akinek olsóbbra nem fussa az boeing-on tanul repülni!Ezt nem sértésnek, vagy baxtatásnak szánom senkinek, de alapvető volna hogy némileg tisztában legyünk avval, mitől is megy a kerék előre, meg hátra! (váltót már nem is említeném)
Jeeeh írta:Hát KB itt tartunk (szerintem) de ha már megvesszük ezt a moszvicsot, még egy árát tegyük félre a javításokra, vagy tanuljuk meg végre, hogy egy diesel autóban nincs gyujtás, a benzinesben, meg nincs izzitás, és a kompresszio viszony egy dieselben 1:35 míg a benzinesben csak jó esteben 1:12 és hogy a benzin tökéletesen égjen 1:16 hoz kell keverni!
2010.11.04. 00:10
Jeeeh írta:Hát gyerekek, az a helyzet, itt pár embőrnek tisztába kéne tennie magát mi a külömbség a diesel, meg a benzines mocik közt! Mitől indul, mitől megy, és hogy hogy műkszik! Ezt talán nem egy BMW.n kéne megtanulni, de akinek olsóbbra nem fussa az boeing-on tanul repülni!Ezt nem sértésnek, vagy baxtatásnak szánom senkinek, de alapvető volna hogy némileg tisztában legyünk avval, mitől is megy a kerék előre, meg hátra! (váltót már nem is említeném) Ehhez az E60 as szarhoz amit februárban vettem, azt hittem, vége a típusbaromságok, javításának, kiismerésének! Hát nagyot tévedtem. Már azon agyaltam eladom, de rájöttem, megtartom, mert tanulhatok megint egy csomót a modern autóipar szarságaiból! Elektromosan autóban még mindig a 20 század elején tartunk! Ötletek baromi faxák, megcsináljuk, eladjuk, azt majd évek alatt valahogy helyre szopjuk a hibákat, amit az userek majd részben kifizetnek" mi meg fejlesztünk tovább. Aki BMW-t vesz van lóvéja, fizeti a kisérleteinket!!!
Hát KB itt tartunk (szerintem) de ha már megvesszük ezt a moszvicsot, még egy árát tegyük félre a javításokra, vagy tanuljuk meg végre, hogy egy diesel autóban nincs gyujtás, a benzinesben, meg nincs izzitás, és a kompresszio viszony egy dieselben 1:35 míg a benzinesben csak jó esteben 1:12 és hogy a benzin tökéletesen égjen 1:16 hoz kell keverni!
A BMW-k hez abszolút nem értek, még agyalok meg akarom-e érteni, de ezekben is dugattyú van, ugyan olyanok mint az ezred fordulón, csak a baromi sok elektrónika, meg a megmunkálás pontossága tette azzá amik lettek.
Elnézést mindenkitől az eszmefuttatásom miatt, azt sem tudom hogy zárjam le, kicsit lepke bajtársamon akadtam ki, mert neki is össze vissza ír mindent a gépe, mint nekem, pedig megy mint állat mindkét gép.
Pofámat befogtam, üdv mindenki!
2010.11.04. 11:32
2010.11.04. 19:48
kzolee írta:Jeeeh írta:Hát gyerekek, az a helyzet, itt pár embőrnek tisztába kéne tennie magát mi a külömbség a diesel, meg a benzines mocik közt! Mitől indul, mitől megy, és hogy hogy műkszik! Ezt talán nem egy BMW.n kéne megtanulni, de akinek olsóbbra nem fussa az boeing-on tanul repülni!Ezt nem sértésnek, vagy baxtatásnak szánom senkinek, de alapvető volna hogy némileg tisztában legyünk avval, mitől is megy a kerék előre, meg hátra! (váltót már nem is említeném)
Nem baxtatásként: lepke kérte, hogy fordítsuk le mit írt ki a kocsija. Lefordítottuk.Jeeeh írta:Hát KB itt tartunk (szerintem) de ha már megvesszük ezt a moszvicsot, még egy árát tegyük félre a javításokra, vagy tanuljuk meg végre, hogy egy diesel autóban nincs gyujtás, a benzinesben, meg nincs izzitás, és a kompresszio viszony egy dieselben 1:35 míg a benzinesben csak jó esteben 1:12 és hogy a benzin tökéletesen égjen 1:16 hoz kell keverni!
Tanuljunk meg elolvasni az előző hozzászólásokat, értelmezni, majd ezután nem adni olyan tanácsot, ami nem tapasztalaton, hanem légből kapott ötleten alapszik.
2010.11.04. 22:17
Jeeeh írta:Hát gyerekek, az a helyzet, itt pár embőrnek tisztába kéne tennie magát mi a külömbség a diesel, meg a benzines mocik közt! Mitől indul, mitől megy, és hogy hogy műkszik! Ezt talán nem egy BMW.n kéne megtanulni, de akinek olsóbbra nem fussa az boeing-on tanul repülni!Ezt nem sértésnek, vagy baxtatásnak szánom senkinek, de alapvető volna hogy némileg tisztában legyünk avval, mitől is megy a kerék előre, meg hátra! (váltót már nem is említeném)
Jeeeh írta:nézd meg a féklámpát, szerintem egy kapcsoló vezérli, ha nem és az jó, feküdj alá a műszerfalnak, és nézd meg a pedál hány kapcsolót tasztat! ha kettőt, akkor egyik a féklámpa ami jó, a másik a car. Meg ha fék lenyomása nélkül is indul az avto akkor tuti a kapcsoló a car! (cerintem)
2010.11.04. 22:28
kzolee írta:Jeeeh írta:Hát gyerekek, az a helyzet, itt pár embőrnek tisztába kéne tennie magát mi a külömbség a diesel, meg a benzines mocik közt! Mitől indul, mitől megy, és hogy hogy műkszik! Ezt talán nem egy BMW.n kéne megtanulni, de akinek olsóbbra nem fussa az boeing-on tanul repülni!Ezt nem sértésnek, vagy baxtatásnak szánom senkinek, de alapvető volna hogy némileg tisztában legyünk avval, mitől is megy a kerék előre, meg hátra! (váltót már nem is említeném)
Ezen csak azért lepődtem meg, mert lepke klubtárs több, mint félmillió kilómétert tett meg 5-ös BMW-vel. Gondolom már sejti mitől megy előre meg hátra
Jeeeh írta:nézd meg a féklámpát, szerintem egy kapcsoló vezérli, ha nem és az jó, feküdj alá a műszerfalnak, és nézd meg a pedál hány kapcsolót tasztat! ha kettőt, akkor egyik a féklámpa ami jó, a másik a car. Meg ha fék lenyomása nélkül is indul az avto akkor tuti a kapcsoló a car! (cerintem)
Én erre gondoltam, hogy valami légből kapott ötlet lehet, nem tapasztalat.
Viszont amit benyaltál a kocsiddal, hát sajnálom, ha eljutok a Hóparty II-re és te is, vendégem vagy egy sörre!
![]()
Remélem nem lesz több bajod vele.
2010.11.05. 18:57
lepke írta:kzolee írta:Jeeeh írta:Hát gyerekek, az a helyzet, itt pár embőrnek tisztába kéne tennie magát mi a külömbség a diesel, meg a benzines mocik közt! Mitől indul, mitől megy, és hogy hogy műkszik! Ezt talán nem egy BMW.n kéne megtanulni, de akinek olsóbbra nem fussa az boeing-on tanul repülni!Ezt nem sértésnek, vagy baxtatásnak szánom senkinek, de alapvető volna hogy némileg tisztában legyünk avval, mitől is megy a kerék előre, meg hátra! (váltót már nem is említeném)
Ezen csak azért lepődtem meg, mert lepke klubtárs több, mint félmillió kilómétert tett meg 5-ös BMW-vel. Gondolom már sejti mitől megy előre meg hátra
Én erre gondoltam, hogy valami légből kapott ötlet lehet, nem tapasztalat.
Viszont amit benyaltál a kocsiddal, hát sajnálom, ha eljutok a Hóparty II-re és te is, vendégem vagy egy sörre!
![]()
Remélem nem lesz több bajod vele.
Helo
Akkor fel írlak a vendégek sorába
2010.11.05. 22:08
2010.11.05. 22:23
2010.11.05. 22:54
kzolee írta:Lepke!
Végül mi a helyzet a géppel? Bevitted a Magiszhoz szakértésre, vagy addig kínzod, amíg meg nem adja magát, és beadhatod az asszonynak, hogy muszáj megvenni az F10 35d-t, mert az "öreg" már kilehelte a lelkét?![]()
Ha eladod a kocsit, akkor gondolj rám, a 18-as télikereked jó lenne nyárinak nekemMost pont ilyet vadászok.
2010.11.05. 23:14
Jeeeh írta:amúgy meg autó témakörben az ignition az mindig is gyújtás volt, nasa nál meg a pentagonnál nem tom mit jelent angolul
2010.11.06. 20:15
jackson írta:Jeeeh írta:amúgy meg autó témakörben az ignition az mindig is gyújtás volt, nasa nál meg a pentagonnál nem tom mit jelent angolul
Igen erre gyújtás szóra mondta a lepke már korábban, hogy lehet érteni szikrára és mint inditózásra is pedig ez magyar és csak és kizárólag autó témakör.
A nasa idézetet ne vedd a szivedre nem okoskodni akartam, csak voltam annó kint ott és van egy videóm ürsikló inditásról ahol többször elhangzik ez a szó erre aszociáltam.![]()
Jackson, aki ugyancsak kiváncsi lenne a Pentagonnál mit jelent a ignition: talán háborút kezdeményezni???
2010.11.10. 09:39
imici85 írta:E91 ben,jobb oldalon az ajtóban rövidzárlatos lett egy izzó.Az Frm modul el tárolta a hibát és a dis azt a megoldást adta,hogy 50 kapcsolás után nem lehet törölni belőle a hibát.Ki kell cserélni a modult.Ha csak 50 kapcsolás után szarik be teljesen akkor elvileg nem ég szét benne semmi csak az Eprom teljesen letiltja.Egy újra programozás nem oldaná meg a gombot? A vezeték ki lett mérve az jó.
"Kurzschlussbehandlung im Fußraummodul FRM
Hinweis:
Es können insgesamt 4 Kurzschlussfehler im Steuergerät gespeichert werden.
Beschreibung:
Wenn ein Kurzschluss in einem Stromkreis erkannt wird, wird dieser Stromkreis nach 1 Minute ausgeschaltet. Dieser Stromkreis bleibt ausgeschaltet, bis ein Klemmenwechsel (Klemme 15 > Klemme 30 > Klemme 15) stattfindet.
Ein erneuter Einschaltversuch wird erst nach einem Klemmenwechsel unternommen.
Wenn in einem Fahrzeug insgesamt 50 Klemmenwechsel stattgefunden haben, während ein Kurzschluss in einem Stromkreis vorhanden ist, wird der entsprechende Ausgang vom Fußraummodul für immer abgeschaltet. Dies ist der Fall, wenn trotz Reparatur des Kurzschlusses, der Fehlerspeichereintrag nicht mehr gelöscht werden kann.
In diesem Fehlerfall muss das Fußraummodul getauscht werden."
2010.11.10. 09:54
lepke írta:Helo
Menet közben negyed óránként EZT a hibát jeleníti meg
Semmi gond nincsen a kocsival és még is ezt jelzi
2010.12.21. 18:37
2010.12.21. 18:55
arti írta:Sziasztok,
kereskedésben állt az autóm, ahol csontra lemerült az aksija, próbáltuk bikázni, kínoztuk meg minden. Vettem új aksit, de teleírta magát a rendszer hibakóddal. A legrosszabb, hogy reduced power módban van, ami azt jelenti, hogy letiltja gázadást, kb. 1200 fordulaton döcög az autó. A képen látható hibaüzenetek jelennek meg. A fékbetét kopás az talán valós, de az is az aksis történet után jelent meg. Ha valakinek van ötlete, hogyan lehetne rendbe tenni az elektronikát, kérem írjon.
Üdv: Arti
2010.12.21. 20:58
kzolee írta:arti írta:Sziasztok,
kereskedésben állt az autóm, ahol csontra lemerült az aksija, próbáltuk bikázni, kínoztuk meg minden. Vettem új aksit, de teleírta magát a rendszer hibakóddal. A legrosszabb, hogy reduced power módban van, ami azt jelenti, hogy letiltja gázadást, kb. 1200 fordulaton döcög az autó. A képen látható hibaüzenetek jelennek meg. A fékbetét kopás az talán valós, de az is az aksis történet után jelent meg. Ha valakinek van ötlete, hogyan lehetne rendbe tenni az elektronikát, kérem írjon.
Az új akksit "hozzátanítottátok" az elektronikához? Ezt egy szakműhelyben, vagy egy diagos embernél meg kell tenni. Ezután megnézni a hibakódokat. Az új akkumulátor behelyezése után minden esetben programozásra van szükség.
2010.12.22. 06:26
arti írta:kzolee írta:arti írta:Sziasztok,
Az új akksit "hozzátanítottátok" az elektronikához? Ezt egy szakműhelyben, vagy egy diagos embernél meg kell tenni. Ezután megnézni a hibakódokat. Az új akkumulátor behelyezése után minden esetben programozásra van szükség.
Szia kzolee! Köszi a választ. Annyi volt, hogy a hibakódokat próbálták törölni, de motor hiba jelzést nem engedte. Tanítás nem történt, gondolom azt is csak külső számítógépes szoftverrel lehet.
2010.12.22. 20:20
Pocilaci írta:arti írta:kzolee írta:arti írta:Sziasztok,
Szia kzolee! Köszi a választ. Annyi volt, hogy a hibakódokat próbálták törölni, de motor hiba jelzést nem engedte. Tanítás nem történt, gondolom azt is csak külső számítógépes szoftverrel lehet.
Helló!
Ez a tanításos marhaság mindenkit megcumiztat nem igen lehet programozni.... Azt meg szerintetek honnan tudná az a szerencsétlen kocsi hogy mit tettél bele pontosan...van neki egy "inteligencs" akkumulátor figyelő szenzora na abból kitörlöd a hibát oszt rá is van tanítva az akku a kocsira....nem igen fogod neki megmondani azt, hogy milyen típusú akku van benne....kiszámolja az elektronika szépen....
Egyébként tegnap délután cseréltem ki az aksit.....mert a gyári behalt és a cserét vissza kellett adnom...szal 2 db akkucserém volt 3 nap alatt....
A villanyra nagyon érzékeny, ha túltöltöd az is hiba, ha leesik a fesz az is hiba....ha leesik a fesz akkor minden hibára fut a motorvezérlőtől kezdve a váltón át az összes vezérlő....
A lemerült akku szopathat rendesen. Ha meg nem engedi törölni a mocivezérlőből a hibakódot akkor lehet van ott is bibi...de ki kell írnia hogy mi a kínja....
Üdv!