* *
Pontos idő: 2026.04.20. 16:14

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 810 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 41  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.03.27. 22:50 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Blog: Blog megtekintése (0)
collins írta:
Morphipapa írta:
Inkább félreteszem a pénzt és veszek egy 535D-t :D

10 misiért már láttam egy szép feketét a használtautón :wink:

mikor lesz nekem tiz gurigám.. na de :D
amugy abból most a facelift utánit vedd, mert az ugye már 286le-s és némileg módosított dpf-es.

Veszek mindkettőből 1-et - 1-et, hogy össze tudjam hasonlítani és beszámolhassak nektek mindenről :lol: :lol:

Viccet félretéve teljes mértékben meg vagyok elégedve a kocsimmal.
Motorikusan is tökéletes (kopkop), nemsokára viszem olaj - és szűrőcserére... Egyszóval nekem tökéletes ez is! És örülök, hogy legalább egy ilyen autót a magaménak tudhatok :wink:

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.03.27. 23:14 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 5 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 520D
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Nekem már benne van fél éve, Power kollega csinálta.
Féltem én is, de semmi baja a gépnek, megy mint a fene, ha nem hajtom a fogyi is nagyon jó, persze ha tépek vele akkor kéri a kaját, de megéri!
Szóval én csak ajánlani tudom BMWPower-t :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.03.28. 21:03 
Újonc
Újonc

Én speckó simán tennék bele chippet, hogy kicsit optimizáljuk a görbét, csak az automata váltót féltem.
Alattam tuti szétmenne :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.03.29. 14:56 
Újonc
Újonc

Széria kód: E39
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2003
Kivitele: Sedan
Pitbull írta:
Nekem már benne van fél éve, Power kollega csinálta.
Féltem én is, de semmi baja a gépnek, megy mint a fene, ha nem hajtom a fogyi is nagyon jó, persze ha tépek vele akkor kéri a kaját, de megéri!
Szóval én csak ajánlani tudom BMWPower-t :)

Király! Amúgy kb hány lovas lett a gép? Nyomaték? Köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.04. 22:39 
Újonc
Újonc

Sziasztok!

Már kétszer végig olvastam a topicot, de nem találtam konkrét választ arra, hogy az én 525dA-mon szabad e teljesítményt növelni bármilyen módon, anélkül, hogy a váltómnak bármi nemű gondja-baja legyen? :?

Találtam már számos megoldást teljesítmény növelésre, de nagyon nagyon féltem a váltot. Előző tulaj mondta, hogy ne csippeltessem, mert a váltó nem bírná, de azért mások véleményére is kiváncsi lennék.

Üdv 8)

____

Szerk: Most olvasgatom egy fórumon, hogy ott 400-420 körülire mondják a max nyomatékot... http://www.bmwland.co.uk/talker/viewtopic.php?t=42527&view=next(angol)
És az 530d-ben is ugyan ez a váltó van! A5S 390R - WG

Nah mind1, ettől függetlenül kiváncsi vagyok más véleményére is!!! 8)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Morphipapa 2007.04.05. 15:47-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.05. 07:49 
Újonc
Újonc

Morphipapa írta:
Sziasztok!

Már kétszer végig olvastam a topicot, de nem találtam konkrét választ arra, hogy az én 525dA-mon szabad e teljesítményt növelni bármilyen módon, anélkül, hogy a váltómnak bármi nemű gondja-baja legyen? :?

Találtam már számos megoldást teljesítmény növelésre, de nagyon nagyon féltem a váltot. Előző tulaj mondta, hogy ne csippeltessem, mert a váltó nem bírná, de azért mások véleményére is kiváncsi lennék.

Üdv 8)

____

Szerk: Most olvasgatom egy fórumon, hogy ott 400-420 körülire mondják a max teljesítményt... http://www.bmwland.co.uk/talker/viewtopic.php?t=42527&view=next(angol)
És az 530d-ben is ugyan ez a váltó van! A5S 390R - WG

Nah mind1, ettől függetlenül kiváncsi vagyok más véleményére is!!! 8)

szerintem te kevered a lóerőt a nyomatékkal... :-(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.05. 15:49 
Újonc
Újonc

Igaza van.
Az utolsó mondatba a nyomaték helyett teljesítményt írtam, de nem azt akartam, csak már késő volt :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: 0-100ra, ez pofátlanul hosszú lesz
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 02:36 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
(kis off)

Hali Urak,
remélem nem bántok meg senkit, de szerintem az 535d híre erősebb, mint amit tud. A barátom új autót akart venni és kihozott próbára egy 535d-t (272Le) és egy 530xdA-t (231Le). Először az 535d-t teszteltünk és - bár azt kell mondjam, a maga kategóriájában a legcsodálatosabb autó, amiben ültem -, engem annyira nem győzött meg a gyorsasága. (Főleg 19 millióért.) Egydül a pályán érezte magát otthon, 80-100-tól olyat húzott, hogy lenyeltem a nyelvem, Gyálnál már gépre kellett tenni :) A nyomaték tényleg irgalmatlan.
DE. Jól lehet, hogy a 0-100-as élménybe nagyot rúg az automata váltó, de ha az egy 6.5 másodperces autó, akkor megeszem a sapkám. Az 530xd-nél már volt annyi eszünk, hogy lemérjük 0-100-ra, miután GPS-el hitelesítettük az óráját 100km/h-nál 102-t mutatott. Az eredmény persze engem igazolt, a gyári adat 6.6sec és 8 (!!!) másodperc alá nem tudtuk vinni, sokadik próbálkozásra sem. Persze lehet neutral droppolni kellett volna :D 5ezer km körül volt benne és tényleg nagyon komoly verda, igazi vár, dehát azért kicsit többet vártunk, úgyhogy végülis ejtette a barátom az E60 témát.

(és ON)
Ha valakit érdekel, nyithatnánk egy topikot (én nem mertem) a 0-100-as időkről. Meg merem kockáztatni, hogy egy chippes E39 530d-t, semmilyen széria E-60 530d nem fog meg. Talán nem egy automata váltós dízel autóhoz való megközelítés ez, de az vesse rám az első követ, akit nem érdekel, hogy megy a kocsija - és ezt csak számokban lehet mérni!

Az ATC Kft-nek elég jó híre van és a méréseik ismét engem igazoltak:
E-39 http://www.atc.hu/images/BMW530d.jpg
E-60 http://www.atc.hu/images/BMW530D(E60).jpg
Az E-39 chippelve erősebb, mint az E-60 chippelve, amely még húzva sem tudta, a gyár által megadott 500Nm-t...

Korrekt, osztrák cég: http://www.tuner.at/chiptuning.php
Szépen leírva, melyik modellen mennyit dob a chip és mennyivel nő a végsebesség és a gyorsulás (amiben én már nem hiszek:) )

Bocs a hosszért, ha számadok érdekelnek valakit, szóljon nekem, abban elég jó vagyok. Pl: http://www.autopower.se/modellguiden/
vagy fogyasztási adatok sok száz BMW-hez...

E-39 193 mindörökké!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 12:43 
Újonc
Újonc

Hali!

Jó ötletnek tartom a 0-100-as topikot, már én is gondolkoztam hasonlón!

Amúgy ATC valóban jó, most beszéltem sokakkal és szinte mindenki egybehangzóan azt mondta, hogy az 525dA-t simán lehet chippelni, az automata váltó bírja a megnövekedett nyomatékot. Ugyan azt a váltót rakták bele 530d-be is és ott kb ugyan akkora nyomatékot bír el a váltó, mint egy chippelt 25d így megvan az esélye, hogy elviszem ATC-ékhez vagy Speed it up chiptuninghoz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 13:03 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 62 alkalommal
Kapott köszik: 20 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: 45i
Évjárata: 2005
Kivitele: Coupe
Sziasztok,

528i-n van valakinek chipje?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 15:29 
Guru
Guru

Kapott köszik: 1
Morello írta:
Sziasztok,

528i-n van valakinek chipje?

Nekem 30i-n van de Pesten csinálták, nem tudom az mennyire érdekel.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 15:51 
Törzsvendég
Törzsvendég

Akinek van chiptuning a gépében az negatívumokat nem tud mondani róla? Mert én személy szerint kicsit paráznék a dologtól. Azért ha szétmegy valami rajta, az nem lenne olcsó mulatság. Lehet, hogy most hülyeséget mondtam, de nem értek hozzá. Csak hallottam már 1-2 helyről, hogy mondjuk a váltó nem bírta, vagy elcseszték az írást és szétküldte a motort. Mi erről a véleményetek?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 16:08 
Újonc
Újonc

sxoe írta:
Akinek van chiptuning a gépében az negatívumokat nem tud mondani róla? Mert én személy szerint kicsit paráznék a dologtól. Azért ha szétmegy valami rajta, az nem lenne olcsó mulatság. Lehet, hogy most hülyeséget mondtam, de nem értek hozzá. Csak hallottam már 1-2 helyről, hogy mondjuk a váltó nem bírta, vagy elcseszték az írást és szétküldte a motort. Mi erről a véleményetek?

Olyan helyen csináld, ahol komoly referenciák vannak, esetleg sokaktól hallottad a cég nevét ! (természetesen pozitívumokat róla) Én az ATC-t tényleg elég sok helyről hallottam és csak jót!

Amúgy ez a "szétmegy valami a kocsiban" ez csak attól függ, hogy használod.
Chippp nélkül is ugyan úgy szétmegy, ha folyamatosan padgázzal mész, viszont, ha csippel normálisan hajtod, akkor gond nem lesz...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 16:22 
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszi! Azért megmaradok laikusnak. :) Ha esetleg valakinek van 28i-je chippelve az érdeklne engem is. Főleg egy jó kis összehasonlítás szintjén (előtte - utána). De bízom benne, hogy azért az a 193 paci elég lesz! 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Automatás
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 16:22 
Guru
Guru

A félelem. A félelem ugye adott. Megéri-e a pár százaléknyi plussz, a hajtásrendszer, a motor és egyéb igen drága elem kockáztatását?
Van erről két jó cikkem, majd előkeresem. Az egyik német, de ha azt kéritek fordítsam, akkor inkább nincs is :)
http://www.wendland-tuning.de/press.html (2005 / Zoff-Ware Cikk)
Arról szól, ha az ilyen tuning modulok pbox pl, meg ebay-ről rendelt hasonló társaik 51%-os eséllyel leselejtezik a verdát :)

A másik egy magyar cikk valamelyik autós lapból, amiben mérték a káros hatásokat és elég szép eredményt kaptak. 20-30%-al megnőtt a leömlőn kiáramló gáz hőmérséklete, nem kímélte a katalizátort sem és egyén finomságok. Szóval, ha csináltatnám, a lehető legprofibb céggel csináltatnám, mert az egy dolog, hogy olyan erős a motor és szétküldheti az automatát, dehát kérem... egy váltó egy adott karakterisztikájú motorhoz lett belőve. Az a szerencsétlen tudja, hol kell váltani D-ben, S-ben, hol vannak a teljesítmény-nyomaték maximumok, hogy fogyaszt jól... Ha ebbe valaki belepiszkít, akkor lehet kapunk +15% lóerőt, csak hétszentség, hogy nem ott ahol azt a váltó várná... Arról nem beszélve, hogy lehet, hogy azon a fordulatszámtartományon 245ló lett a 193, csak az öszes többin meg hullámos, mint a Balaton.

Szóval ésszel a chippel srácok, én nem különösebben hiszem, hogy amit agytröszt német mérnökök százai hónapok alatt kidolgoztak, azt majd egy netről lehúzott programmal, urambocsá plugin csodamodullal kéne okosítani.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Automatás
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 17:05 
Törzsvendég
Törzsvendég

ViSoR írta:
A félelem. A félelem ugye adott. Megéri-e a pár százaléknyi plussz, a hajtásrendszer, a motor és egyéb igen drága elem kockáztatását?
Van erről két jó cikkem, majd előkeresem. Az egyik német, de ha azt kéritek fordítsam, akkor inkább nincs is :)
.

Megnéztem ezt a német cikket. Majd valamikor elolvasom, most nincs annyi időm, de sajnos itt csak Porsche, Audi meg VW van. De ahogy belenéztem megéri, hogy egy pár cikket elolvassunk belőle!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Automatás
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 17:46 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 4 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 520dA
Évjárata: 2007
Kivitele: Touring
ViSoR írta:
Arról szól, ha az ilyen tuning modulok pbox pl, meg ebay-ről rendelt hasonló társaik 51%-os eséllyel leselejtezik a verdát :)

A másik egy magyar cikk valamelyik autós lapból, amiben mérték a káros hatásokat és elég szép eredményt kaptak. 20-30%-al megnőtt a leömlőn kiáramló gáz hőmérséklete, nem kímélte a katalizátort sem és egyén finomságok. Szóval, ha csináltatnám, a lehető legprofibb céggel csináltatnám, mert az egy dolog, hogy olyan erős a motor és szétküldheti az automatát, dehát kérem... egy váltó egy adott karakterisztikájú motorhoz lett belőve. Az a szerencsétlen tudja, hol kell váltani D-ben, S-ben, hol vannak a teljesítmény-nyomaték maximumok, hogy fogyaszt jól... Ha ebbe valaki belepiszkít, akkor lehet kapunk +15% lóerőt, csak hétszentség, hogy nem ott ahol azt a váltó várná... Arról nem beszélve, hogy lehet, hogy azon a fordulatszámtartományon 245ló lett a 193, csak az öszes többin meg hullámos, mint a Balaton.

Szóval ésszel a chippel srácok, én nem különösebben hiszem, hogy amit agytröszt német mérnökök százai hónapok alatt kidolgoztak, azt majd egy netről lehúzott programmal, urambocsá plugin csodamodullal kéne okosítani.

Nos, én "csippelgetek". főleg magamnak. ez amit leirtál a tipikius túlmisztifikálás esete! Ha eljössz a talira ha gondolod kezedbe adom a felszerelésem és csináld meg ahogy gondolod. Semmi extra nincs benne. Sima egyszerű 3d-s jelleggörbék, oda raksz plusz kraftot ahova csak akarsz. Nincs benne az égvilágon sehol esés meg ilyesmi ahol feltételezed hogy a váltó vált stb stb. Ha te azt akarod hogy 1500-nél félgázon kaparjon akkor oda nyomsz rá, ha azt hogy felette akkor meg oda. Ennyi a történet semmi extra.
Hogy lásd hogy miről beszélsz:

Kép
Kép

ez az 520d jelleggörbéi. egyik a részterhelési, másik a teljes terhelési.
na ezek azok amin "agytröszt német mérnökök százai hónapok alatt kidolgoztak" ?? Ezt egy óra alatt megrajzolták :-D
Dettó ugyanigy néz ki bármely közvetlenspricces bosch vezérlős járműé, csak más értékekkel stb stb. Egyszerűen motorhoz van igazitva a jellegmező és annyi.
Felső ábrán 3D-ben látod, alul ugyanez táblázatban számszerűen. Oda rakok kraftot ahova csak akarok, ha akarom grafikusan ha akarom számszerűen százalékban kijelölve egy tartományt vagy bármi.
Jóval egyszerűbb mint annó egy mechanikus adagolón állítgatni a töltést, "turbotorony"-t, stb stb.
Ez a XXI. század, otthon nappaliban gondolok egyett hogy áááh teszek még egy kis naftát 2300-környékére 80%-os terhelés környékére, megcsinálom, feltöltöm azt már megyek is :-)
Persze nem azt mondom hogy egyszerű, sokat kell azért agyalni, mikor megvettem a cuccot, enyémre hetekig csinálgattam, próbálgattam, kinyirtam 2 hardyt, 1 kuplungtárcsát, de már vagy 35. változatot nyomtam rá fel. Persze mérni kell, mechanikusan is turbo nyomást minimum, meg amit kevesen csinálnak EMAP-ot is ami a kipufugógáz nyomása a turbó elött, legtöbbször ez határolja be a lehetőségeket, ezért is kell a nagyobb csiga komolyabb tuningnál.
Viszont véleményedet osztom 535d ügyben, valszeg sosem lesz olyanom, egy sima 30d még simán chippelve is hardwares beavatkozás nélkül is tudhat annyit, nagyobb porlasztócsúcsokkal akár többet is. Manuális váltóval meg végképp nem téma.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 18:14 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 4 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 520dA
Évjárata: 2007
Kivitele: Touring
Ja, persze ez csak a teljesitmény szempontjából a 2 fő jellegmező, ezen kivűl még van 50db (tehát összvisz 52) de azok előtöltés, egr vezérlés, stb stb vezérlés dolgok. De pl a mutatott részterhelési görbéhez is még társul 2 db ami hideg- részmeleg- üzemmeleg üzemmódban használ. Csak azt mutattam amit a chippesek változtatnak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 18:23 
Újonc
Újonc

Sziasztok! 525TDS-t megéri chippelni? Egyáltalán valakinek van itt ilyenje? Tapasztalatok?

Üdv. Dodi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: More Kraft
HozzászólásElküldve: 2007.04.19. 18:45 
Guru
Guru

Köszi BMW_Power, így azért tisztábban látok én is. Talán nem annyira kiélezett harc a plusz erőért, mint gondoltam, de azért a komplikáltságát látván - feltéve, ha 52 jelleggörbe közötti harmóniára törekszel :) nem csak a power görbét húzod üvegre, azért ez még mindig egy komplett szakma.

Csak azt mondom, hogy szerintem úgy teljes a dolog, hogyha a váltó vezérlés is hozzá van lőve a motorhoz, nem? Mert ha ő tudja, 5000-nél van a max teljesítmény és elvált 5200-nál, akkor a te plusz 40 lóerőd 5120-on nem sokat ér, mert mire belefut el is kapcsolja.

Az viszont tetszik, hogy a nappaliban írod át, ha a vezérlésre csatlakozó kábelt meg tudod oldani wifis, bluetoothos, neadjisten gprs-es vezérléssel, lehet mobil keresztül is chippelni :D
"-Te, Jóska tol egy Merci, kéne még egy kis kraft."
"-Oké, küldöm MMS-ben!"

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ViSoR 2007.04.20. 00:27-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 810 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 41  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]