![]() |
2010.09.09. 09:25
e39chip írta:pistino1 írta:simi64 írta:SoundkeY írta:Végigolvastam a témát de úgy vettem ki mindenki csak 1-2x próbálta.....
Mi a vélemény "prémium" üzemanyagokról ? ( pl Agip diesel tech ).
Inkább a rendszer tisztán tartása stb tulajdonsága érdekel.....igaz, vagy marketing ? ( mer amit igérgetnek az túl szép.....)
Egyszer láttam erről egy filmet. Az angolok letesztelték a náluk tankolható összes prémium-üzemanyagot.
Elolvasták, hogy mit állít a gyártó. Háromféle autóval próbálták:
-Egy gagyival
-Egy közép kategóriással
-Egy prémium kategóriással
Olyan eredményt kaptak, hogy én is csodálkoztam: A gagyinál (asszem Lada volt) abszolút semmiféle változást nem tapasztaltak a tankolt üzemanyagok közt.
A középkategóriás autónál jobbak lettek az adatok valamivel a drágábbik benzin tankolásakor, de még így is elmaradtak az üzemanyag beszállítójának állításától.
A prémium kategóriás autó pontosan azokat az adatokat hozta a jobbik üzemanyag tankolása esetén, mint amit a beszállító állított (teljesítmény, fogyasztás, stb) Ja, és a prémium kategóriás egy BMW volt. Régen volt, tán 6-7 éve, talán a Discoveryn.
én shell-nél szoktam tankolni, én nem vettem észre semmi változást, sőt a síma üzemanyag is csak-14 fokig indította az autót, de -17 foknál már nem , csak két nap múlva indult be, de akkor símán.
Mi ebből a tanulság??? :![]()
![]()
![]()
![]()
"csak ne aviáról"
2010.09.10. 19:10
2010.09.10. 21:56
hsb-530 írta:Tudom, hogy mindig a Mol kutakat fikázom... Ismerősöm kannába tankolt gázolajat (januárban) és éjjel pohárnyit a teraszon hagyott. Reggelre minden volt csak folyékony nem. Ez egy kút a sok közül, így nem általánosítok. Mi mehet a magánkutaknál? Roland
2010.09.11. 19:07
tibi666 írta:hsb-530 írta:Tudom, hogy mindig a Mol kutakat fikázom... Ismerősöm kannába tankolt gázolajat (januárban) és éjjel pohárnyit a teraszon hagyott. Reggelre minden volt csak folyékony nem. Ez egy kút a sok közül, így nem általánosítok. Mi mehet a magánkutaknál? Roland
Az a baj, hogy a kút megkapja az üzemanyagot, és utána rajtuk áll, vagy bukik, hogy hozzáadják-e a szükséges adalékokat.
2010.09.11. 20:31
BMW520dshaver írta:tibi666 írta:hsb-530 írta:Tudom, hogy mindig a Mol kutakat fikázom... Ismerősöm kannába tankolt gázolajat (januárban) és éjjel pohárnyit a teraszon hagyott. Reggelre minden volt csak folyékony nem. Ez egy kút a sok közül, így nem általánosítok. Mi mehet a magánkutaknál? Roland
Az a baj, hogy a kút megkapja az üzemanyagot, és utána rajtuk áll, vagy bukik, hogy hozzáadják-e a szükséges adalékokat.
Az a baj,hogy a Mol saját magának szállít(már amikor)és biztos,hogy nem tesznek bele semmi adalékanyagot.Ez csak OMW és Shell jöhet szóba.ha beleteszik van benne ha nem akkor egy nagy rakás .... inkább nem írom le.
üdv
Pityu
2010.09.12. 14:30
touring írta:BMW520dshaver írta:tibi666 írta:hsb-530 írta:Tudom, hogy mindig a Mol kutakat fikázom... Ismerősöm kannába tankolt gázolajat (januárban) és éjjel pohárnyit a teraszon hagyott. Reggelre minden volt csak folyékony nem. Ez egy kút a sok közül, így nem általánosítok. Mi mehet a magánkutaknál? Roland
Az a baj,hogy a Mol saját magának szállít(már amikor)és biztos,hogy nem tesznek bele semmi adalékanyagot.Ez csak OMW és Shell jöhet szóba.ha beleteszik van benne ha nem akkor egy nagy rakás .... inkább nem írom le.
üdv
Pityu
Osztom a véleményedet. Én is csak OMV vagy Shell prémium. A Mol szót sem érdemel.
2010.09.12. 17:03
jackson írta:touring írta:BMW520dshaver írta:tibi666 írta:hsb-530 írta:Tudom, hogy mindig a Mol kutakat fikázom... Ismerősöm kannába tankolt gázolajat (januárban) és éjjel pohárnyit a teraszon hagyott. Reggelre minden volt csak folyékony nem. Ez egy kút a sok közül, így nem általánosítok. Mi mehet a magánkutaknál? Roland
üdv
Pityu
Osztom a véleményedet. Én is csak OMV vagy Shell prémium. A Mol szót sem érdemel.
Nézzétek én MOL-os voltam 5 évig és jó haverságban a cég pár részlegével. Most OMV-t tankolok.
Jackson, akinek talán nem is kell többet leírnia
2010.09.12. 17:14
jackson írta:Nézzétek én MOL-os voltam 5 évig és jó haverságban a cég pár részlegével. Most OMV-t tankolok.
2010.09.12. 17:17
barbrady írta:jackson írta:Nézzétek én MOL-os voltam 5 évig és jó haverságban a cég pár részlegével. Most OMV-t tankolok.
Akkor kollégák voltunk, mert én is dolgoztam a MOL-nál 7 évet, de én termelésben, tehát az üzemanyag-minőségről nem tudok nyilatkozni, esetleg a nyersolajéról
2010.09.12. 18:45
BMW520dshaver írta:És az legalább megfelelt az elvárásoknak![]()
2010.09.12. 22:02
barbrady írta:BMW520dshaver írta:És az legalább megfelelt az elvárásoknak![]()
Azzal semmi gond nincs, a finomításon múlik a minőség.
2010.09.12. 23:03
2010.09.14. 16:53
2010.09.29. 20:49
hsb-530 írta:SoundkeY írta:TANKOLJATOK ! Holnaptol +5FT !
![]()
![]()
Gazdaságilag stabil országokban ok, hogy drága... de itt a balkánon??Még jó, hogy le tudom írni az áfát.
Roland
2010.09.29. 21:05
szekeres írta:hsb-530 írta:SoundkeY írta:TANKOLJATOK ! Holnaptol +5FT !
![]()
![]()
Gazdaságilag stabil országokban ok, hogy drága... de itt a balkánon??Még jó, hogy le tudom írni az áfát.
Roland
lukoilon tankoltatok?
szar kutak vannak nyiregyházán...
amiatt gondolkozok,hogy az egy új kút. tiszta meg ilyenek.
2010.09.29. 21:09
jackson írta:szekeres írta:hsb-530 írta:SoundkeY írta:TANKOLJATOK ! Holnaptol +5FT !
![]()
![]()
Roland
lukoilon tankoltatok?
A tartály tiszta csak az anyag amit bele rak........
Jackson, aki inkább nem tenné
2010.09.29. 21:11
jackson írta:szekeres írta:hsb-530 írta:SoundkeY írta:TANKOLJATOK ! Holnaptol +5FT !
![]()
![]()
Roland
lukoilon tankoltatok?
2010.09.29. 21:49
Imco írta:jackson írta:szekeres írta:hsb-530 írta:SoundkeY írta:TANKOLJATOK ! Holnaptol +5FT !
![]()
![]()
Roland
lukoilon tankoltatok?
Tudomásom szerint ua. a nyál van ott is mint pl.a MOL-nál.
2 helyről szállitanak nyálat.
A MOL-tól Százhalombattáról, és az OMV Schwehatról magának.
Ergó: nem igen van különbség, csak az adalékolásban.
Szerintem...
2010.09.29. 22:02
![]()
![]()
Roland
lukoilon tankoltatok?
2010.09.29. 22:24
admin írta:jackson írta:szekeres írta:hsb-530 írta:SoundkeY írta:TANKOLJATOK ! Holnaptol +5FT !
![]()
![]()
Roland
lukoilon tankoltatok?
Soha nem a kút hálózatól függ az üzemanyag minőségHanem az adott kút üzemeltetőjétől XY KFT-től.