Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.08.17. 21:39

Rjani530d írta:Igazad van abban, ha most vennék e39-et, nem mernék dieselt venni. 2002-ben még más volt a helyzet.

Üdv.

Ui: azért én sem vagyok már olyan fiatal!

Még mielőtt le leszünk szúrva a topik szét offolásáért, p.ü. ment.
Viszont szívesen folytatom a "diesel VS benzin" topikban! :wink:

2010.08.17. 21:40

Van Lepkén, Simin, Bacsekon, Bmw Poweren és Adminon kívűl itt valaki, aki nem csak fikázni és a hibalehetőségei ecsetelésén kívül tud értelmes hozzászólást írni a porlasztós topicba???Tényleg csak a puszta kíváncsiság miatt kérdezem.Mert jelenleg két húsz d is van négyszáz közelében amiben eredeti porlasztók vannak, nagyon nagy valószínűséggel. :roll:Azt hiszem, itt nem arról kellene írnunk, benzin avagy dízel... :?

2010.08.17. 21:48

bmw520ds írta:értelmes hozzászólást írni a porlasztós topicba :?

Soha semmi baj nincs a porlasztócsúcsokkal. Ezért van ez a topic.

2010.08.18. 09:57

muhaati írta:

Mi az a porlasztócsúcs? :D

2010.08.18. 11:23

ptom írta:
muhaati írta:

...és melyik hegységben található? :roll:
Én is most hallom először. :lol:

2010.08.18. 11:30

simi64 írta:
ptom írta:
muhaati írta:

És akkor milyen magas?

2010.08.18. 11:43

ptom írta:
simi64 írta:
ptom írta:
muhaati írta:

És akkor milyen magas?

Ó , azért kár hogy nincs hangosan kacagó smile :lol:

Egyébként minden hegységben található, ahol dieselt használnak, és a magassága :
nagyon magas az ára!

Viszont mint fentebb említettem:

"Soha semmi baj nincs a porlasztócsúcsokkal. Ezért van ez a topic."

Felesleges tovább ragozni.

2010.08.18. 11:51

muhaati írta:
ptom írta:
simi64 írta:
ptom írta:
muhaati írta:

És akkor milyen magas?

Egyébként minden hegységben található, ahol dieselt használnak, és a magassága :
nagyon magas az ára!

:franko:
És végszóként azt kívánom minden dieseles kollégának, hogy ne is tudja meg, mi az :wink:

2010.08.18. 15:55

muhaati írta:
ptom írta:
simi64 írta:
ptom írta:
muhaati írta:

És akkor milyen magas?

nagyon magas az ára!

Na akkor, most kijelentem, hogy nem foglalkozom többet a benzines-diesel hozzászólásokkal!!!
Nehéz megállni, hogyne szóljon az ember ha a dieseleket fikázzák állandóan, mert olyan, mintha egy kést forgatnának az emberben!
Nem baj! Nekünk ez jutott. Olyan ez, mint a magyar narancs! Kormoló feketén füstölő olajkályha, de a mienk!
Én a témát lezártam. :blowie

2010.08.18. 16:28

Rjani530d írta:
muhaati írta:
ptom írta:
simi64 írta:
ptom írta:
muhaati írta:

És akkor milyen magas?

nagyon magas az ára!

Na akkor, most kijelentem, hogy nem foglalkozom többet a benzines-diesel hozzászólásokkal!!!
Nehéz megállni, hogyne szóljon az ember ha a dieseleket fikázzák állandóan, mert olyan, mintha egy kést forgatnának az emberben!
Nem baj! Nekünk ez jutott. Olyan ez, mint a magyar narancs! Kormoló feketén füstölő olajkályha, de a mienk!

Ne vedd a szivedre.

Engem pl nem zavar hogy mit mondanak a Dieselre, ugyis minden elromlik egyszer ami meg rossz azt meg kell csináltatni üzemanyagtol függetlenül.

Mondjuk Porlasztó témában biztos nem vennék ujat hanem elvinném felujjitattni.

Ez mondjuk én vagyok :wink:

Végszóként, nekem bejön az amikor lassan megyek nem forgatom és amikor elrugom kiköp :roll: egy kis :roll: kormot.... 8)

2010.08.18. 19:10

Rjani530d írta:
muhaati írta:
ptom írta:
simi64 írta:
ptom írta:
muhaati írta:

És akkor milyen magas?

nagyon magas az ára!

Nehogy már ezen turbózd magad!!!Én is ezért tettem szóvá, mert arra van külön topic....Ma láttam ahogy vizsgálták a motorban az injectorokat.Egyenként ki voltak kapcsolva és százalékos arányban a hatból kettő 99%, a többi meg 100%.A ml/perc adatot is mellé írta.A CR pumpát külön nem tudja a rendszer vizsgálni, azt is az injector vizsgálattal derítik ki.Nem BMW volt a teszt alany, de tetszik a vizsgálat munkamenete.Bátran szólj hozzá, mert így tanulunk!Nekem most is van érdekes és tanulságos történetem, de elrendezem telefonon, meg pü-ben, aki úgy áll hozzá és érdekli is, valamint tud rá gombot varrni.Ha annyira szarok lennének ezek a dolgok, senkinek nem lenne gázolajos autója, mert nem megbízható.Sajnos van egy-két idétlen ember, aki csak azt tudja hogy a gáz hol van és a többiről halvány fingja sincs, mit miért kell tenni.Aztán az háborog a legjobban mikor valahol jól leszopatja az autó!Az ilyenek miatt meg megy a mende-monda, amit nem lehet kiirtani, meg nem is kell, éljenek abban a hitben!De azért mindig úgy fair, az összehasonlítás, ha ugyanúgy van használva a két autó, nem pedig évi több tízezer kilométer differenciával a dízel javára...Meg egyik szinte alapjáraton hajtja, mert akkor csak 11 liter, a másik meg tudja hogy 6-7-8 aztán leszarja, mert ha nagy a lába akkor sem nő számottevően.De tiszteletben kell tartani mindenki álláspontját, ha elfogadjuk, ha nem!Meg a sértődés is tök felesleges...

hegycsúcs

2010.08.18. 21:02

Sziasztok Benyások és Dizelesek!

Mivel a mezőgazdaságban tevékenykedem ezmiatt csak dizelre tudok feltenni nektek
kérdést.Ha valaki tudja közületek a választ meglepetéscsomaggal díjazom.
A kérdés a következő:Tudjátok-e mekkora futásteljesítményt jelent kilóméterben egy 15-20 ezer üzemórás mezőgazdasági gép bontatlan injektorának valamint tubójának a meghibásodás mentes autóra átszámított kilómétere :?: :?:
a megoldásra holnap estig várok utána lelövöm a versengést és kihirdetem az eredményt.Tiszta szívemből örülnék ha a mefejtő egy benyés kolega lenne és nem csak a szúrkálódást kellene olvasnom tőletek.

üdv
Pityu

Re: hegycsúcs

2010.08.18. 21:07

BMW520dshaver írta:Sziasztok Benyások és Dizelesek!

Mivel a mezőgazdaságban tevékenykedem ezmiatt csak dizelre tudok feltenni nektek
kérdést.Ha valaki tudja közületek a választ meglepetéscsomaggal díjazom.
A kérdés a következő:Tudjátok-e mekkora futásteljesítményt jelent kilóméterben egy 15-20 ezer üzemórás mezőgazdasági gép bontatlan injektorának valamint tubójának a meghibásodás mentes autóra átszámított kilómétere :?: :?:
a megoldásra holnap estig várok utána lelövöm a versengést és kihirdetem az eredményt.Tiszta szívemből örülnék ha a mefejtő egy benyés kolega lenne és nem csak a szúrkálódást kellene olvasnom tőletek.

üdv
Pityu

Az bizony 750 ezer- egymillió kilométer.

2010.08.18. 21:08

Rjani530d írta:

Teljesen rossz hozzáállás! SENKI SEM FIKÁZTA sem a dieselt, sem a benzinest. Itt a BMW-ket szeretjük, és kész.

2010.08.18. 21:15

muhaati írta:
Rjani530d írta:

Teljesen rossz hozzáállás! SENKI SEM FIKÁZTA sem a dieselt, sem a benzinest. Itt a BMW-ket szeretjük, és kész.

Attila!
Akkor az utolsó mondatod a fórum jelmondatává is válhat!
Itt a BMW-ket szeretjük, és kész.

:taps:

2010.08.18. 21:17

bmw520ds írta:
.Ma láttam ahogy vizsgálták a motorban az injectorokat.Egyenként ki voltak kapcsolva és százalékos arányban a hatból kettő 99%, a többi meg 100%.A ml/perc adatot is mellé írta.A CR pumpát külön nem tudja a rendszer vizsgálni, azt is az injector vizsgálattal derítik ki.Nem BMW volt a teszt alany, de tetszik a vizsgálat munkamenete.Bátran szólj hozzá, mert így tanulunk!Nekem most is van érdekes és tanulságos történetem, de elrendezem telefonon, meg pü-ben, aki úgy áll hozzá és érdekli is, valamint tud rá gombot varrni.Ha annyira szarok lennének ezek a dolgok, senkinek nem lenne gázolajos autója, mert nem megbízható.Sajnos van egy-két idétlen ember, aki csak azt tudja hogy a gáz hol van és a többiről halvány fingja sincs, mit miért kell tenni.Aztán az háborog a legjobban mikor valahol jól leszopatja az autó!Az ilyenek miatt meg megy a mende-monda, amit nem lehet kiirtani, meg nem is kell, éljenek abban a hitben!De azért mindig úgy fair, az összehasonlítás, ha ugyanúgy van használva a két autó, nem pedig évi több tízezer kilométer differenciával a dízel javára...Meg egyik szinte alapjáraton hajtja, mert akkor csak 11 liter, a másik meg tudja hogy 6-7-8 aztán leszarja, mert ha nagy a lába akkor sem nő számottevően.De tiszteletben kell tartani mindenki álláspontját, ha elfogadjuk, ha nem!Meg a sértődés is tök felesleges...

Ha egyszer jársz felém, szívesen megmutatom neked a saját csúcsaid állapotát, akár grafikusan ,akár számadattal. Sőt a CR egész rendszerét megnézheted.
Spec.minden Inspekciónál átvizsgálom a D. motoroknál az összes paramétert kérés nélkül. Ez jár a revíziókhoz.

2010.08.18. 21:21

muhaati írta:
Rjani530d írta:

Szerintem is!
Fikázd csak a "pazarlókat" továbbra is! :lol: :lol: :lol:
Az off autókat nem fikázhatjuk itt, tehát, marad ez a felállás.
Úgysem veszik fel! :wink:
...meg nem is ezért írjuk. De azért az olajos jobb!
Kevesebbet fogyaszt!
:hehe

2010.08.18. 21:23

muhaati írta:
bmw520ds írta:
.Ma láttam ahogy vizsgálták a motorban az injectorokat.Egyenként ki voltak kapcsolva és százalékos arányban a hatból kettő 99%, a többi meg 100%.A ml/perc adatot is mellé írta.A CR pumpát külön nem tudja a rendszer vizsgálni, azt is az injector vizsgálattal derítik ki.Nem BMW volt a teszt alany, de tetszik a vizsgálat munkamenete.Bátran szólj hozzá, mert így tanulunk!Nekem most is van érdekes és tanulságos történetem, de elrendezem telefonon, meg pü-ben, aki úgy áll hozzá és érdekli is, valamint tud rá gombot varrni.Ha annyira szarok lennének ezek a dolgok, senkinek nem lenne gázolajos autója, mert nem megbízható.Sajnos van egy-két idétlen ember, aki csak azt tudja hogy a gáz hol van és a többiről halvány fingja sincs, mit miért kell tenni.Aztán az háborog a legjobban mikor valahol jól leszopatja az autó!Az ilyenek miatt meg megy a mende-monda, amit nem lehet kiirtani, meg nem is kell, éljenek abban a hitben!De azért mindig úgy fair, az összehasonlítás, ha ugyanúgy van használva a két autó, nem pedig évi több tízezer kilométer differenciával a dízel javára...Meg egyik szinte alapjáraton hajtja, mert akkor csak 11 liter, a másik meg tudja hogy 6-7-8 aztán leszarja, mert ha nagy a lába akkor sem nő számottevően.De tiszteletben kell tartani mindenki álláspontját, ha elfogadjuk, ha nem!Meg a sértődés is tök felesleges...

Ha egyszer jársz felém, szívesen megmutatom neked a saját csúcsaid állapotát, akár grafikusan ,akár számadattal. Sőt a CR egész rendszerét megnézheted.
Spec.minden Inspekciónál átvizsgálom a D. motoroknál az összes paramétert kérés nélkül. Ez jár a revíziókhoz.
Szia Ati!Köszönöm szépen a felajánlást, de ezt az enyémen nem lehet megcsinálni.VP-44-es emelt nyomású adagoló és porlasztó együttes.De tényleg köszönöm a felajánlást!Üdv! :bmw

2010.08.18. 21:26

bmw520ds írta:Szia Ati!Köszönöm szépen a felajánlást, de ezt az enyémen nem lehet megcsinálni.VP-44-es emelt nyomású adagoló és porlasztó együttes.De tényleg köszönöm a felajánlást!Üdv! :bmw

Nabassz! Most nézem csak, hogy 20D !!! 8O

2010.08.18. 21:37

muhaati írta:
bmw520ds írta:Szia Ati!Köszönöm szépen a felajánlást, de ezt az enyémen nem lehet megcsinálni.VP-44-es emelt nyomású adagoló és porlasztó együttes.De tényleg köszönöm a felajánlást!Üdv! :bmw

Nabassz! Most nézem csak, hogy 20D !!! 8O

Sebaj Ati!!

A VP44-et is lehet diagolni de nem olyan részletesen mint a magasnyomású rendszert.
A John Deere is használta de csak 240-270 bár nyomásig utána a Common-rail jött átmenet nélkül.De azért jólesik egy benyástól ilyen segítőkész felajánlás :!: :!: :lol: :lol:

üdv

Pityu
Hozzászólás küldése

VigLink badge