Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Karosszéria

2015.04.17. 17:40

odus írta:Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy jó karosszériást lehetőleg a 14., 16. kerület, Kerepes
viszonylatban? Küszöb gondjaim támadtak.

Üdv.

Zoli

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan érdemes küszöb javításba kezdeni.
Vannak javítólemezek, például ez,
van komplett gyári jó drágán, lehetne bontott,
illetve gondolom lehetne javítani is.
Mik a tapasztalataitok? Hosszú távra szeretném megoldani a problémát.

Üdv.

odus

2015.04.17. 17:49

odus írta:

Üdv.

Zoli

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan érdemes küszöb javításba kezdeni.
Vannak javítólemezek, például ez,
van komplett gyári jó drágán, lehetne bontott,
illetve gondolom lehetne javítani is.
Mik a tapasztalataitok? Hosszú távra szeretném megoldani a problémát.

Üdv.

odus

szevasz!nekem kb 5 éve cseréltük a jobb oldalán.ahogy látom már nem is olyan drága a jav.lemez.én még kb 30e.ft vettem.2001-ben hoztam a gépet,akkor egy félméteres részen kivágtuk kiegyengettük,majd az ment vissza.kb 8 évet bírt ki majd kezdett átrozsdásodni,ezért raktam fel komplett jav.lemezt.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek atti523i az itt látható tagok köszönték meg: odus
Értékelés: 4.76%

2015.04.17. 19:42

Üdv.

Zoli

Kezdődő felületi rozsda vagy komolyabb? Mely fertályon? Csak a külső küszöb érintett? Ha gondolod, megbeszélem a bátyámmal, s valamikor megemelhetjük nála (a műhelyben, ahol dolgozik) csáposon "free of charge".

2015.04.27. 20:03

Megjött amiről beszéltem 8)

Kép

2015.04.27. 20:43

depence írta:Megjött amiről beszéltem 8)

Kép

Kérlek, ne haragudj, csak az őszinte, kendőzetlen véleményem írom: egy -amúgy szép- 23i-nek ez nem áll jól. Itt van rögtön egy ellenpélda: volt szerencsém szombaton kzolee Klubtársunkkal találkozni/beszélgetni; az E28-asán 520 felirat tetszeleg, a géptető alatt pedig a 3,0i aggregát :taps:
Egyébként pedig ízléseken vitatkozni nem lehet, csak nevetni rajtuk :franko:

2015.04.27. 21:30

SvidronyA írta:

Kép

Kérlek, ne haragudj, csak az őszinte, kendőzetlen véleményem írom: egy -amúgy szép- 23i-nek ez nem áll jól. Itt van rögtön egy ellenpélda: volt szerencsém szombaton kzolee Klubtársunkkal találkozni/beszélgetni; az E28-asán 520 felirat tetszeleg, a géptető alatt pedig a 3,0i aggregát :taps:

Nekem tetszik! :roker:

2015.04.27. 21:56

SvidronyA írta:

Kép

Nalam is nagyot neztek paran a lampaknal, amig 520i volt a 30d hatuljan csomiajto csere utan

depence írta: Nekem tetszik! :roker:

Ki-ki a sajat izlese szerint. Nincs ebben semmi kivetni valo. Az a lenyeg, hogy neked tetszik, mas meg ne nezze ha nem akarja.

2015.04.27. 23:51

morv írta:
SvidronyA írta:

Kép

Nalam is nagyot neztek paran a lampaknal, amig 520i volt a 30d hatuljan csomiajto csere utan

depence írta: Nekem tetszik! :roker:

Ki-ki a sajat izlese szerint. Nincs ebben semmi kivetni valo. Az a lenyeg, hogy neked tetszik, mas meg ne nezze ha nem akarja.

Igazad van! Jó beszélsz!

2015.05.11. 21:28

Használt-e már valamelyikőtök bármilyen márkájú rozsdapassziváló (folyadékot), ha igen, mi a vélemény/tanulság az alkalmazása kapcsán :?:

2015.05.12. 01:14

SvidronyA írta:Használt-e már valamelyikőtök bármilyen márkájú rozsdapassziváló (folyadékot), ha igen, mi a vélemény/tanulság az alkalmazása kapcsán :?:

Én többfélét is, szerencsére nem az én autómhoz kellett hanem ügyféléhez. Szegények odajöttek a tipitopi autójjukkal naviépítésre, felhúztam a szőnyeget, megmutattam mi van alatta. Mivel a hátsó ajtó beázott a polifoam elöregedett ragasztása miatt, frankón kirügyezett a padló. Volt würth is közte, de a sarki festékesnél vásárolt noname is. Kb egyformán működtek, diszperziós fehér folyadék, a rozsdára kenve lilásfekete bevonatot képez. Ecsetet a rozsdás vasoszlopra téve, akaratlanul "lekezeltem" azt, fedőfestés nélkül is jól tartott a szabadban sokáig. Mondjuk ez a würth volt.
Hozzáteszem, én inkább arra esküszöm, hogy purum sósavval szürke lemezig maratom a rozsdát, akkor szép lyukacsos lesz ahogy kiszedi, utána cinkalapozóval lekezelem, azután festem. Akkor tuti nem jön vissza a rozsda. De ez rendkívül időigényes.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA

2015.05.12. 07:30

Gallaca írta:
SvidronyA írta:Használt-e már valamelyikőtök bármilyen márkájú rozsdapassziváló (folyadékot), ha igen, mi a vélemény/tanulság az alkalmazása kapcsán :?:

Én többfélét is, szerencsére nem az én autómhoz kellett hanem ügyféléhez. Szegények odajöttek a tipitopi autójjukkal naviépítésre, felhúztam a szőnyeget, megmutattam mi van alatta. Mivel a hátsó ajtó beázott a polifoam elöregedett ragasztása miatt, frankón kirügyezett a padló. Volt würth is közte, de a sarki festékesnél vásárolt noname is. Kb egyformán működtek, diszperziós fehér folyadék, a rozsdára kenve lilásfekete bevonatot képez. Ecsetet a rozsdás vasoszlopra téve, akaratlanul "lekezeltem" azt, fedőfestés nélkül is jól tartott a szabadban sokáig. Mondjuk ez a würth volt.
Hozzáteszem, én inkább arra esküszöm, hogy purum sósavval szürke lemezig maratom a rozsdát, akkor szép lyukacsos lesz ahogy kiszedi, utána cinkalapozóval lekezelem, azután festem. Akkor tuti nem jön vissza a rozsda. De ez rendkívül időigényes.

Köszönöm, én is a cink (horgany)spray alkalmazásával ötletelek, csak a feltárással van gond mert a bratyóhoz egy-egy este ugyan beállhatok (ha a főnöke engedi), de ez a folyamat, úgy vélem, nem egy estét vesz igénybe, s ehhez sajna nincs helyem.

2015.05.12. 12:19

SvidronyA írta:
Gallaca írta:

Köszönöm, én is a cink (horgany)spray alkalmazásával ötletelek, csak a feltárással van gond mert a bratyóhoz egy-egy este ugyan beállhatok (ha a főnöke engedi), de ez a folyamat, úgy vélem, nem egy estét vesz igénybe, s ehhez sajna nincs helyem.

a cink spray is csak akkor jó ha fémtiszta felületre fújod.én a vaskapumnál használtam de nem volt rendesen leisztítva a felület és pár éven belül megint rozsdál.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek atti523i az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA

2015.05.17. 22:14

Sziasztok!
Keresek visszapillantót.
2000-es évj.,a nagyobb méretű,fűthető,fényre sötétedő,aspherikus,vezető oldali kellene.Ma nem fért el mellettem egy óudis tesó,kicsit átlógott a sávomba.

2015.05.17. 22:21

pastorsteve írta:Sziasztok!
Keresek visszapillantót.
2000-es évj.,a nagyobb méretű,fűthető,fényre sötétedő,aspherikus,vezető oldali kellene.Ma nem fért el mellettem egy óudis tesó,kicsit átlógott a sávomba.

Ha bontott kell, keresd Schnitzer Klubtársat, ha új, abban az esetben a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: Schnitzer

2015.05.24. 23:40

Üdv!
Nem tud véletlenül valaki egy eladó jó állapotú M6 első lökhárítót? :roll: Esetleg valakinek elfekvőbe, mert mégsem megy fel az ötösre? :mrgreen:

2015.05.25. 10:39

Gallaca írta:Üdv!
Nem tud véletlenül valaki egy eladó jó állapotú M6 első lökhárítót? :roll: Esetleg valakinek elfekvőbe, mert mégsem megy fel az ötösre? :mrgreen:

ebay lökös

használt

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2015.05.25. 13:37

admin írta:

ebay lökös

használt

Köszi Laci bácsi, de ez sima 6-os löki. :D
Az "M"-es hátsóhoz, és küszöbhöz ezt nem szívesen tenném fel csak esetleg átmenetileg, ahhoz viszont drága.
270000.- huf az új, lehet, hogy szoknom kell a gondolatot. :facepalm:
Ilyen kellene:Kép

2015.05.25. 13:49

Gallaca írta:
admin írta:

ebay lökös

használt

Köszi Laci bácsi, de ez sima 6-os löki. :D
Az "M"-es hátsóhoz, és küszöbhöz ezt nem szívesen tenném fel csak esetleg átmenetileg, ahhoz viszont drága.
270000.- huf az új, lehet, hogy szoknom kell a gondolatot. :facepalm:
Ilyen kellene:Kép

De akadékos vagy :D

ebay m6

2015.07.11. 21:14

Nos, eljött az idő, vége az önámításnak :oops:

Sajnos tudatosult bennem, hogy nem lesz sem időm, sem pedig infrastruktúrám végrehajtani az idén nyárra tervezett "kezdődőkorróziómegfogó" projektet. A kivitelezést nem akarom elhalasztani, mert még látok reményt a jó állapot megtartására, de a következő téli időszaknak már nem merek így nekimenni. Tehát a művi beavatkozás mindenképpen végrehajtatik a Találkozó után, csak sajnos nem saját kezűleg.

Kedves Klubtársaim, ha valamelyőtök tud ajánlani hozzáértő, munkájára igényes karosszériás és fényező szakembert Budapesten vagy 100 km-től nem messzebb, kérem, ne tartsa magában az infót! Előnyt jelent a típusismeret (megszállottság), továbbá, ha a két szakipar egy "komplexumban" található. Nagyon szívesen vennék személyes tapasztalaton alapuló ajánlást is.

2015.07.11. 21:20

SvidronyA írta: igényes karosszériás és fényező szakembert Budapesten vagy 100 km-től nem messzebb,

Tudok ajánlani 2 in 1 szakit, de előbb tudakold meg Schnitzer-től, hogy elégedett-e. Ha a válasz igen, akkor adom a számát... :roll:
Hozzászólás küldése

VigLink badge