2007.03.16. 13:11
Ki tud véleményt mondani a Brembo féktárcsákról és az ATE fékbetétekről ? Ha árat is írnátok, akkor az is nagy segítség lenne.
Köszi
2007.03.16. 14:03
Zee99 írta:Ki tud véleményt mondani a Brembo féktárcsákról és az ATE fékbetétekről ? Ha árat is írnátok, akkor az is nagy segítség lenne.
Köszi
Én rhantostól vettem hátsó tárcsát és betétet a tárcsa zimmerman a betét ATE megvagyok vele elégedve.Ha jól emlékszem 40 ezer volt.
2007.03.17. 19:52
Segítsen valaki ha tud.
60 feletti sebességnél erőssen ráz a kormány volt már valakinek hasonló esete. Mit kellene kicserélni.
2007.03.17. 19:54
Baranya írta:Segítsen valaki ha tud.
60 feletti sebességnél erőssen ráz a kormány volt már valakinek hasonló esete. Mit kellene kicserélni.
Ez sokminden lehet!
Gumi,felni,féktárcsa,szilent.
2007.03.17. 23:35
Zee99 írta:Ki tud véleményt mondani a Brembo féktárcsákról és az ATE fékbetétekről ? Ha árat is írnátok, akkor az is nagy segítség lenne.
Köszi
Szia!
A Brembó tárcsa, hulladék!
Az ATE betét, a legjobb szerintem!
2007.03.17. 23:37
Szerintem fékmunkahenger dugattyú is lehet!
2007.03.18. 11:42
Nézesd meg először gumisnál a kiegyensúlyozást. Lehet csak ennyi a baj vagy sugár irányba is üthet a kerék, ezeket mind gyorsan lehet orvosolni.
2008.04.27. 21:59
Sziasztok!
Ahogy nézem kicsit régi hozzászólások vannak

mostani árakat tudtok esetleg nekem segítségként írni? Esetleg bontottban gondolkozzak? tárcsa+ betét érdekelne.
Elöre is köszönöm
Üdv
Pytta
2008.04.27. 22:56
Pytta írta:Esetleg bontottban gondolkozzak? tárcsa+ betét érdekelne.
sztem nem csak bmw esetében igaz, de féknél bontott szóba sem jön. sőt az E39-nek az eleje különösen érzékeny a tárcsa defomációjára, úgyhogy vagy gyári, vagy valami nagyon jó (és főleg garanciás) utángyártott. a zimmermannt már többen említették ,mint problémamentest. nekem gyári ment be előre, hátra meg zimmermann, és nincsen semmi gond velük. a többi márkáról nem tudok nyilatkozni.
2008.04.28. 11:14
efer írta:Pytta írta:Esetleg bontottban gondolkozzak? tárcsa+ betét érdekelne.
sztem nem csak bmw esetében igaz, de féknél bontott szóba sem jön. sőt az E39-nek az eleje különösen érzékeny a tárcsa defomációjára, úgyhogy vagy gyári, vagy valami nagyon jó (és főleg garanciás) utángyártott. a zimmermannt már többen említették ,mint problémamentest. nekem gyári ment be előre, hátra meg zimmermann, és nincsen semmi gond velük. a többi márkáról nem tudok nyilatkozni.
Egyet értek eferrel. Fékekből csak újat szabad venni! Én is gyári tárcsákat vettem előre, nekem ez 25.000,- volt per darab. A hátsók a jövő hónapban kerülnek majd fel, de szerintem az nekem is zimmermann lesz!
2008.04.28. 19:21
Nekem előre Zimmermann került a lyukasabbik fajtából, hátra pedig szintén ez a márka, de oda már nem a sport változat. Már bánom, mert elől nagyon jól teljesít!!! Így viszont hátul picit gyengébb a fék, és kanyarba picit beriszál a feneke fékezésnél. Betétből Textar (két féle van, én a drágábbikat vettem). A komplett fék alkatrész (első-hátsó tárcsa + betét + kézifék betét) 110ezer!
2008.04.28. 20:40
Sziasztok
Köszönöm a gyors válaszokat!
Hasonló árat kaptam én is (120 ha jól emlékszem gyári kit) egy ismeröstől csak gondoltam azért megkérdezem a szakikat is:)
Köszi még1szer!
Üdv
Pytta
2008.04.28. 23:03
Sziasztok!
Én is Zimmermann lyuggatott tárcsákat tettem fel hátra, csak ajánlani tudom. 39.000Ft-ért tudok hozni egy párat, ha kell valakinek. Fékbetétből EBC Redstaff (200LE felett), vagy Greenstuff (200LE alatt). Ezek a legújabb fejlesztésű kerámia fékbetétek, melyek sokkal erősebben fékeznek, és alig van fékpor. Aki tisztitott már alufelnit, az tudja miről beszélek. Ebből kb. 32.000Ft 4db.
Üdv,
szpbmw
2008.04.30. 11:46
szpbmw írta:Sziasztok!
Én is Zimmermann lyuggatott tárcsákat tettem fel hátra, csak ajánlani tudom. 39.000Ft-ért tudok hozni egy párat, ha kell valakinek. Fékbetétből EBC Redstaff (200LE felett), vagy Greenstuff (200LE alatt). Ezek a legújabb fejlesztésű kerámia fékbetétek, melyek sokkal erősebben fékeznek, és alig van fékpor. Aki tisztitott már alufelnit, az tudja miről beszélek. Ebből kb. 32.000Ft 4db.
Üdv,
szpbmw
Mesélhetnél erről a betétről bővebben is! Az ára nem vészes, de a márka számomra ismeretlen. Nyekereg, kopik, vagy esetleg odaver mindennek? Mi miatt kéne 200LE alatt más tipus? És ilyenek...
2008.04.30. 17:13
Sziasztok!
Röviden annyi, hogy az EBC angol cég, a versenysportban már elég nagy hírnévre tett szert. Azért vannak lóerő szerint megkülönböztetve a fékbetétek (össze. amúgy 4-5 van), mert minál erősebb egy autó, annál nagyobb az igénybevétel, minél nagyobb az igénybevétel, annál nagyobb hőmérsékletre melegszik a fékbetét. Az EBC Redstuff simán működik 650-700C-on is, míg egy hagyományos (pld. gyári) fékbetét 700C-on már halott. A lyuggatott féktárcsának is az a lényege, hogy a melegedő fékbetét a gőzöket ki tudja nyomni a lyukakba, ahonnét az távozik, így valamelyest mérsékli a melegedést, és növeli a fékbetét élettartamát.
Részleteket az http://www.ebcbrakes.com vagy az http://www.ebcbrakes.hu oldalakon találtok!
Üdv,
szpbmw
2008.04.30. 23:40
szpbmw írta:Sziasztok!
Röviden annyi, hogy az EBC angol cég, a versenysportban már elég nagy hírnévre tett szert. Azért vannak lóerő szerint megkülönböztetve a fékbetétek (össze. amúgy 4-5 van), mert minál erősebb egy autó, annál nagyobb az igénybevétel, minél nagyobb az igénybevétel, annál nagyobb hőmérsékletre melegszik a fékbetét. Az EBC Redstuff simán működik 650-700C-on is, míg egy hagyományos (pld. gyári) fékbetét 700C-on már halott. A lyuggatott féktárcsának is az a lényege, hogy a melegedő fékbetét a gőzöket ki tudja nyomni a lyukakba, ahonnét az távozik, így valamelyest mérsékli a melegedést, és növeli a fékbetét élettartamát.
Részleteket az http://www.ebcbrakes.com vagy az http://www.ebcbrakes.hu oldalakon találtok!
Üdv,
szpbmw
Es nem jon elo az a jelenseg a versenyfeknel, hogy hidegen viszont meg pont hogy nem fog jol?
Mert az oke, hogy 700C-on jol fog, de az emberek tobbsege meg M5-el se futi fel addig a fekeket.
Tehat normal haszanaltra, amire szerintem az ittlevok 99%-a hasznalja, oda meg pont nem jo ez a fajta fek.
2008.05.01. 08:34
zajcev írta:szpbmw írta:Sziasztok!
Üdv,
szpbmw
Es nem jon elo az a jelenseg a versenyfeknel, hogy hidegen viszont meg pont hogy nem fog jol?
Mert az oke, hogy 700C-on jol fog, de az emberek tobbsege meg M5-el se futi fel addig a fekeket.
Tehat normal haszanaltra, amire szerintem az ittlevok 99%-a hasznalja, oda meg pont nem jo ez a fajta fek.
Sziasztok!
Hát engem most jól megkavartatok az egyszer biztos
2008.09.09. 20:35
szisztok hol nezzem meg a abs jeladot es ha tudtok segiteni hol vegyek 523i
2008.09.10. 20:28
Sziasztok!
Tud valaki 1998-as 528i-hez gyári első fékbetéteket?????
2008.09.15. 22:52
Sziasztok!
Tud valaki 98-as 528I-be fékbetéteket??
Elsőt és hátsót???