Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Akikre büszkék vagyunk! :)

2011.11.25. 03:19

Úgy ám...Tanusíthatom :franko:
Leser interceptor...
Nekem is nagyon bevált.Ha még teljes árát nem is,De a "büdzsé"-be sokat spórolt.
Szép álmokat Mindenkinek

2011.11.28. 16:26

Sali780I írta:Robogó polírozás után! ( 45.000,- :cry: :doglotlo: ) ( Lassan elgondolkozom, hogy nem viszek senkinek semmit sehová, mert megjárom..... 6 ból 3 8) )
Kép

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :lol: :lol: :lol:

2011.11.28. 20:42

MChris írta:
Sali780I írta:Robogó polírozás után! ( 45.000,- :cry: :doglotlo: ) ( Lassan elgondolkozom, hogy nem viszek senkinek semmit sehová, mert megjárom..... 6 ból 3 8) )
Kép

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :lol: :lol: :lol:

Próbálkozz a BKV-vel Balu!

2011.11.28. 21:13

kiara írta:
XenonBalazs írta:
lepke írta:Helo
Hát ilyen is csak velem történhet :evil:
Hétvégén felhívott egy ismerősöm hogy van egy Ukrán nemzetiségű fiatal ember aki megvenné a kocsit és kiszeretné próbálni
És ennek ez lett a következménye

Kép

Akkor a kedves próba vezető fizet :lol:
SAR blokkolót vegyél hátra is! :lol:

Azt már nehéz lenne kimagyarázni...

Helo
Ezt nem kellett kimagyarázni
Próbaúton megvásárlás céljából vezették a kocsit :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép

2011.11.28. 22:33

lepke írta:Ezt nem kellett kimagyarázni

Én elinnám...

2011.11.28. 22:37

simi64 írta:

Én elinnám...

Helo
Már bocsánat kedves barátom.... éppen ezt csinálom :wink: :wink: :wink:

2011.11.28. 22:41

lepke írta:
simi64 írta:

Én elinnám...

Helo

Ekkora ajándékkal az egész hópartit állhatná Lepke. ;)

2011.11.28. 22:42

lepke írta:
simi64 írta:

Én elinnám...

Helo

Helyes :!:

:franko:

2011.11.29. 08:56

kiara írta:Már én is klubtag akartam lenni, ezért mentem egyet egy tuti helyen, ahol telepített trafi van és biztos bekerülök a klubba. :nyelves:

A viccet félretéve - mivel februártól lakom Budafokon, így akkor még nem tudtam, hogy ott telepített trafi van. Szerencsére megúsztam 30.000-el. M1-M7 bevezető, 100 helyett 132km/h.A fotón jól látszik, hogy az autó jobb fele már átment a széles vonalon, ott 80km/h (vagy 60? Holnap megnézem) a megengedett sebesség.
Most azon rinyálok, hogy hány fotó jön még. Ez július 12-én volt és csak tegnap kaptam meg a büntit. Augusztus közepe környékén tárták fel nekem a titkot, hogy ott egy galamb odu. Most lesz két hét álmatlan éjszakám.
Kép
Lepke hátulról hogy védekezel???

Július 12 + 90 nap = október 12.

A közig bírságot 90 napon belül kell kiszabni.
Én nem hagynám annyiban ...

2011.11.29. 18:31

Oroszlan írta:
kiara írta:Már én is klubtag akartam lenni, ezért mentem egyet egy tuti helyen, ahol telepített trafi van és biztos bekerülök a klubba. :nyelves:

A viccet félretéve - mivel februártól lakom Budafokon, így akkor még nem tudtam, hogy ott telepített trafi van. Szerencsére megúsztam 30.000-el. M1-M7 bevezető, 100 helyett 132km/h.A fotón jól látszik, hogy az autó jobb fele már átment a széles vonalon, ott 80km/h (vagy 60? Holnap megnézem) a megengedett sebesség.
Most azon rinyálok, hogy hány fotó jön még. Ez július 12-én volt és csak tegnap kaptam meg a büntit. Augusztus közepe környékén tárták fel nekem a titkot, hogy ott egy galamb odu. Most lesz két hét álmatlan éjszakám.
Kép
Lepke hátulról hogy védekezel???

Július 12 + 90 nap = október 12.

A közig bírságot 90 napon belül kell kiszabni.

Jól mondja Oroszlán kolléga, nehogy befizesd.

--- Szabályváltozás ---

2011.11.29. 18:49

kzolee írta:
Oroszlan írta:A közig bírságot 90 napon belül kell kiszabni.

--- Szabályváltozás ---

Nem pontosan értem a leírtakat, de a cikkben szerepel, hogy "A módosítás másik újdonsága, hogy ezen kilencven napos határidő nem jogvesztő (ezen az időponton túl is kiszabható a bírság)."
Vagyis beszedhetik a bírságot, nem?

2011.11.29. 19:04

Jerry írta:
kzolee írta:

--- Szabályváltozás ---

Nem pontosan értem a leírtakat, de a cikkben szerepel, hogy "A módosítás másik újdonsága, hogy ezen kilencven napos határidő nem jogvesztő (ezen az időponton túl is kiszabható a bírság)."

Viszont az időt húzhatja, hogy 6 hónapon túli legyen, akkor lesz jogvesztő. Ebből már több, mint négy hónap eltelt, 15 nap múlva fellebbez, azután, mire újra reagálnak, letelik a 6 hónap.

Gondolom én...

2011.11.29. 19:10

kzolee írta:Viszont az időt húzhatja, hogy 6 hónapon túli legyen, akkor lesz jogvesztő. Ebből már több, mint négy hónap eltelt, 15 nap múlva fellebbez, azután, mire újra reagálnak, letelik a 6 hónap.

Gondolom én...

Nem. Ha jól tudom, tévedsz. Ha történik intézkedés akkor az utolsó időponttól kell eltelnie az elévülési időnek.
Tehát a magyar észnek ellent mondva: nem levelezhetjük át az elévülési időt, majd utána boldogan megtagadva a fizetést.

Gondolom én... :wink:

2011.11.29. 19:19

Imco írta:
kzolee írta:Viszont az időt húzhatja, hogy 6 hónapon túli legyen, akkor lesz jogvesztő. Ebből már több, mint négy hónap eltelt, 15 nap múlva fellebbez, azután, mire újra reagálnak, letelik a 6 hónap.

Gondolom én...

Nem. Ha jól tudom, tévedsz. Ha történik intézkedés akkor az utolsó időponttól kell eltelnie az elévülési időnek.
Tehát a magyar észnek ellent mondva: nem levelezhetjük át az elévülési időt, majd utána boldogan megtagadva a fizetést.

Gondolom én... :wink:

Azt gondolom a leírtakból, hogy a lényeg: Nekik 6 hónapjuk van kiküldeni a bírságot, nekünk 30 napunk befizetni a sarcot!

KORREKT!!!!!!!!!!

2011.11.29. 19:36

lepke írta:
kiara írta:
XenonBalazs írta:
Hát ilyen is csak velem történhet :evil:
Hétvégén felhívott egy ismerősöm hogy van egy Ukrán nemzetiségű fiatal ember aki megvenné a kocsit és kiszeretné próbálni
És ennek ez lett a következménye

Kép

Akkor a kedves próba vezető fizet :lol:
SAR blokkolót vegyél hátra is! :lol:

Azt már nehéz lenne kimagyarázni...

Helo
Ezt nem kellett kimagyarázni

Kép

Kép

Na,mondjad meg Apukájának,kid vagyok én....? :wink:

2011.11.30. 10:45

kzolee írta:
Jerry írta:
kzolee írta:

--- Szabályváltozás ---

Viszont az időt húzhatja, hogy 6 hónapon túli legyen, akkor lesz jogvesztő. Ebből már több, mint négy hónap eltelt, 15 nap múlva fellebbez, azután, mire újra reagálnak, letelik a 6 hónap.

Gondolom én...

Nem egészen.

A jogvesztő 6 hónapos határidő azt jelenti, hogy az elkövetéstől számított 6 hónapon belül ki tudják-e szabni.

Ha az elkövetéstől számított 6 hónapon belül nem tudják kézbesíteni, akkor van jogvesztés.
Ha ezen időn belül átveszi, akkor nincs jogvesztő határidő.
Ha a postáról úgy megy vissza, hogy "nem kereste" vagy "nem vette át", akkor sincs jogvesztő határidő.

1 lehetőség: úgy megy vissza a levél, hogy a címzett elköltözött.

DE: mivel közig bírság, objektív felelősség, meg nem fizetés esetén a kocsit hivatalból kivonatják a forgalomból 2-3 hónap után, amit az utcán igazoltató rendőr le tud prolálni.
És ez még a 6 hónapon belül meg fog történni.
Legalábbis Én így csinálnám, és a rendőrség nem fog keresgetni senkit 30ezer forintért.

2011.12.01. 21:16

Nem bedobós, átvevős.
Viszont úgy vigye vissza a postás, hogy legyen rajta egy valós lakcím. Aztán amikor odaküldik, ott ismét mondjanak egy másikat.
I tág dalse ...

És így kell elvonatozni az elkövetéstől számított 6 hónapig. Meg lehet oldani, csak észnél kell lenni.
3 vagy 4 éve egyszer megcsináltuk és működött.

2011.12.01. 23:56

Sziasztok!

Múlt hét szerdán lelőttek a sünök. Gerincesen, ahogy mindig: 70-es tábla hatályát veszti kereszteződésben, amit ki is használtak, kereszteződés után 10 méterrel már el is sült a gép, 50 méterre a kereszteződéstől már meg is állítottak. Elismertem a sebességtúllépést.

Ma kaptam meg a levelet, hogy a múlthét nagyon jól sikerült, hiszen vasárnap is megvoltam a jóembereknek.
Ez így összesen a múlthétre 2 mérés, 90e forint. Jön a karácsony, kell a bónusz felkiáltással.

A fentiekkel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni, elsősorban Oroszlán véleménye érdekelne, Admin ajánlotta mint a fórum jogászzsenijét :D

Első eset: Mivel helyszinen bírságoltak, nem jutott el a dolog vas megyébe, így nincs fényképem. Hívtam a kerületi kapitányságot, ahol elkérték a telefonszámom, mondván nincs még meg a fénykép, de ha lesz, hívni fognak. Úgy gondolom, hogy nekem is jogom van megtekinteni az anyagot. Ettől függetlenül mivel beismertem, így jártam? Miért nem gyakorolhatom azon jogokat, amik a magyar állampolgároknak jár?

Második eset: Egy darab fényképet töltöttek fel a behajtó portálra. Meg van szabva, hogy milyen esetekben mi a limit? Eddig mindenkitől csak több képet láttam.
Ezen felül a fénykép is elég furcsa:

Kép

Mint látható, nem látható semmi :D Sem a környezet, sem maga az autó, csak és kizárólag a lámpáim és a rendszám egy fekete alapon. Ez így ebben a formában bizonyító erejű?

Szeretnék egy kicsit akadékoskodni a köszeggel, ha már gerinctelenül mérnek, dolgozzanak meg a nyereményükért. Utóbbi esetben mindenképpen szeretnék kifogással élni (fellebbezni), amiben a korábban linkelt videót szeretném megtekinteni.

Ha jól sejtem a legjobb formája ennek az lenne, ha arra hivatkoznék, hogy a fényképen nem látszik, de én 50km/h sebességgel haladtam, és a felvétel valószínüleg akkor készült, mikor megelőzött egy másik autós, így szeretném a "18/2008. (IV. 30.) GKM rendelet 1.4 / a" pontjára hivatkozva a mérés során rögzített videófelvételt megtekinteni.

Véleményetek?

Előre is köszi!

2011.12.02. 02:30

Robinson írta:Sziasztok!

Múlt hét szerdán lelőttek a sünök. Gerincesen, ahogy mindig: 70-es tábla hatályát veszti kereszteződésben, amit ki is használtak, kereszteződés után 10 méterrel már el is sült a gép, 50 méterre a kereszteződéstől már meg is állítottak. Elismertem a sebességtúllépést.

Ma kaptam meg a levelet, hogy a múlthét nagyon jól sikerült, hiszen vasárnap is megvoltam a jóembereknek.
Ez így összesen a múlthétre 2 mérés, 90e forint. Jön a karácsony, kell a bónusz felkiáltással.

A fentiekkel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni, elsősorban Oroszlán véleménye érdekelne, Admin ajánlotta mint a fórum jogászzsenijét :D

Első eset: Mivel helyszinen bírságoltak, nem jutott el a dolog vas megyébe, így nincs fényképem. Hívtam a kerületi kapitányságot, ahol elkérték a telefonszámom, mondván nincs még meg a fénykép, de ha lesz, hívni fognak. Úgy gondolom, hogy nekem is jogom van megtekinteni az anyagot. Ettől függetlenül mivel beismertem, így jártam? Miért nem gyakorolhatom azon jogokat, amik a magyar állampolgároknak jár?

Második eset: Egy darab fényképet töltöttek fel a behajtó portálra. Meg van szabva, hogy milyen esetekben mi a limit? Eddig mindenkitől csak több képet láttam.
Ezen felül a fénykép is elég furcsa:

Kép

Mint látható, nem látható semmi :D Sem a környezet, sem maga az autó, csak és kizárólag a lámpáim és a rendszám egy fekete alapon. Ez így ebben a formában bizonyító erejű?

Szeretnék egy kicsit akadékoskodni a köszeggel, ha már gerinctelenül mérnek, dolgozzanak meg a nyereményükért. Utóbbi esetben mindenképpen szeretnék kifogással élni (fellebbezni), amiben a korábban linkelt videót szeretném megtekinteni.

Ha jól sejtem a legjobb formája ennek az lenne, ha arra hivatkoznék, hogy a fényképen nem látszik, de én 50km/h sebességgel haladtam, és a felvétel valószínüleg akkor készült, mikor megelőzött egy másik autós, így szeretném a "18/2008. (IV. 30.) GKM rendelet 1.4 / a" pontjára hivatkozva a mérés során rögzített videófelvételt megtekinteni.

Véleményetek?

Előre is köszi!

Helo
Első esetnél már fizetni kell MERT elismerted
Második esetben van megoldás ... mert ugye minden bizonnyal NEM te vezetted a kocsit MIVEL kölcsönadtad egy Ukrán vagy ha jól tudom Orosz Állampolgárnak próbaút céljából
Én így hallottam :wink: :wink: :wink:

2011.12.02. 02:37

Első esetnél már fizetni kell MERT elismerted
Második esetben van megoldás ... mert ugye minden bizonnyal NEM te vezetted a kocsit MIVEL kölcsönadtad egy Ukrán vagy ha jól tudom Orosz Állampolgárnak próbaút céljából
Én így hallottam :wink: :wink: :wink:

Hali mester!

Ez utóbbit olvastam, hogy Te így jártál vele :D
Viszont a Te esetedben volt név is, ahogy láttam a válaszlevelet. Én esetemben valszeg jobb lenne, ha arra hivatkoznék, hogy én 50-el mentem, csak megelőztek, és valszeg a másik autó sebességét rögzítette a traffi. Ez egyébként igaz is :facepalm:
Szóval kérem a videjót amit a jogszabály előír, és ha nem tudják bemutatni, akkor köszcsók, amúgymeg az ukrán vezetett :hehe
Hozzászólás küldése

VigLink badge