Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: EURO besorolás

2012.04.22. 17:37

wanted írta:Üdv!

Egy 2001.06. hóban gyártott 520asnak kellene a besorolása. Létezik, hogy EURO3as? A tulaj, német, azt írta, EURO3 és D4. Az mi?

Köszi!
W.

Üdv szerintem azonos motorunk van , az enyém euro 3 -at kapott itthon a műszakin, A D4 peddig AZ UMWELTPAKETT zonát-jelenti ez németországba egy kiegészített környezetvédelmi besorolás , zöld kerek matrica jelzi a szélvédőn!én speciel nem vettem le miután magyarosítottam a kocsit

ez a matrica:
Kép

Ezek meg zonákat jelzö táblák dojcslandba:

Kép

2012.04.24. 20:07

Egy 2001.06. hóban gyártott 520asnak kellene a besorolása. Létezik, hogy EURO3as? A tulaj, német, azt írta, EURO3 és D4. Az mi?

Köszi!
W.

EURO3 ( 2001. január 1. után forgalomba helyezett új gépkocsi ).

A D4-nek németországi gépjárműadónál van jelentősége. Nincs összefüggésben a környezetvédelmi zónákkal.

2012.04.24. 22:58

AlpinaFan írta:

Köszi!
W.

A D4-nek németországi gépjárműadónál van jelentősége. Nincs összefüggésben a környezetvédelmi zónákkal.

Akkor lehet hogy én értem félre! nekem a szélvédőn a zöld plakett van benne egy 4 es számmal

2012.04.25. 06:50

adam001 írta:
AlpinaFan írta:

Köszi!
W.

Akkor lehet hogy én értem félre! nekem a szélvédőn a zöld plakett van benne egy 4 es számmal

Szabályozott katalizátorral felszerelt Ottomotor = zöld plakett.

2012.04.25. 09:13

Sejtéseim szerint a BMW E39-ben a TU motor modellekkel hozta be az Euro-3-at.

1989/9 hó utáni kocsik
M52TU két vanosos Sor6
M62TU vanosos V8 (itt ugyebár csak egy van mivel csak a M5 két vanosos).
Ezeknél a kocsiknál feltünő megkülönböztető jelzés, hogy van körcsati és bent OBD csati is. Az OBD-ről csak a váltó és motor vezérlő elérhető a szabványos protokollal. A BMW cuccok és a többi vezérlő csak a körcsatiról megy.

Ami jelen esetben azt jelenti a vizsgakor (balhéztam hogy ez Euro-3 és a zár automata mérést csinálják) az OBD csatira kötik a gépet és szépen végig fut a teljes Euro-3as teszt. A mérőgép pörgeti fel a motort stb.

A dizelek esetében kéne még megtalálni mikor volt ez a változás és miből lehet észre venni a különbséget. Két csati ott nincs hanem végig vagy kerek 20pines vagy OBD csatis a kocsi.

Jackson, aki eddig ennyi tudást tudott E39 Euro kategóriában össze szedni.

2012.05.03. 22:57

Véleményetek szerint M52TU25 euro2 vagy 3-as, brief-ben D4 zöld plakett van 2000.05.19.-i forgalombahelyezés.

Köszi.

2012.05.04. 15:42

awolf1 írta:Véleményetek szerint M52TU25 euro2 vagy 3-as, brief-ben D4 zöld plakett van 2000.05.19.-i forgalombahelyezés.

Köszi.

Biztos hogy Euro3-as.Az enyém 98/9 és már az.

2012.05.04. 17:25

Padre540 írta:
awolf1 írta:Véleményetek szerint M52TU25 euro2 vagy 3-as, brief-ben D4 zöld plakett van 2000.05.19.-i forgalombahelyezés.

Köszi.

Köszi a választ!
Apró remény, hogy a kevesebb regdíjat kell fizetnem, az NKH szemléről hoztam el a kocsit mert euro 2-be akarta sorolni. Persze a debreceni bmw sem tudott csuklóból válaszolni, be kellett adni kérelmet, és az internet világában várni 1 hetet mire megjön az info...
Vicc az egész. Így csúszik a rendszám is.

2012.05.04. 19:53

awolf1 írta:
Padre540 írta:

Köszi.

Köszi a választ!
Apró remény, hogy a kevesebb regdíjat kell fizetnem, az NKH szemléről hoztam el a kocsit mert euro 2-be akarta sorolni. Persze a debreceni bmw sem tudott csuklóból válaszolni, be kellett adni kérelmet, és az internet világában várni 1 hetet mire megjön az info...

Ha két lambdaszondád van,az alapból Euro3 mérés nélkül.Némi plusz pénzért kérhetsz a KPM-től felülvizsgálatot,méréssel még Euro4 is lehet.

2012.05.04. 20:52

Padre540 írta:
awolf1 írta:
Padre540 írta:

Köszi.

Köszi a választ!

Ha két lambdaszondád van,az alapból Euro3 mérés nélkül.Némi plusz pénzért kérhetsz a KPM-től felülvizsgálatot,méréssel még Euro4 is lehet.

Igen 2 lambda van benne, ezt mondtam a bmw-nél is de csak hümmögtek.
Hogy van ez az euro 4, akár telefonon is mondhatod, felhívlak ha adsz elérhetőséget.

2012.05.05. 07:42

awolf1 írta:
Padre540 írta:
awolf1 írta:
Padre540 írta:

Köszi.

Köszi a választ!

Hogy van ez az euro 4, akár telefonon is mondhatod, felhívlak ha adsz elérhetőséget.

Sajnos Én sem tudok többet,a vizsgaállomáson kellene érdeklődnöd...

2012.05.05. 09:08

Hogy van ez az euro 4, akár telefonon is mondhatod, felhívlak ha adsz elérhetőséget.[/quote]

Sajnos Én sem tudok többet,a vizsgaállomáson kellene érdeklődnöd...[/quote]

Ok, a katalizátoros honlapon az a Te telefonszámod?
Van 1db 320d és 1db honda civic kat.-om.

2012.05.05. 09:56

awolf1 írta:Igen 2 lambda van benne, ezt mondtam a bmw-nél is de csak hümmögtek.

Sajnos Én sem tudok többet,a vizsgaállomáson kellene érdeklődnöd...[/quote]

Van 1db 320d és 1db honda civic kat.-om.[/quote]

Igen. :D

EURO besorolás

2012.05.05. 15:43

Padre540 írta:
awolf1 írta:Igen 2 lambda van benne, ezt mondtam a bmw-nél is de csak hümmögtek.

Sajnos Én sem tudok többet,a vizsgaállomáson kellene érdeklődnöd...

Van 1db 320d és 1db honda civic kat.-om.[/quote]

Igen. :D[/quote]

Nálam is 2 katalizator van a motorra szerelve 2 lambda szondával Es euro 3 lett , lehet hogy hülyeség de én betankoltam a legdrágább benzint kpm előtt...

Sent from my iPhone using Tapatalk

2012.05.07. 18:46

Padre540 írta:
awolf1 írta:
Padre540 írta:

Köszi.

Köszi a választ!

Megjött a Bmw-től a válasz euro2-es, ezt valahogy nem akarom elfogadni, minden megoldás érdekel, hogy 3-as legyen...

2012.05.07. 22:34

awolf1 írta:
Padre540 írta:
awolf1 írta:
Padre540 írta:

Köszi.

Köszi a választ!

Megjött a Bmw-től a válasz euro2-es, ezt valahogy nem akarom elfogadni, minden megoldás érdekel, hogy 3-as legyen...

Ne foglalkozz vele!!!!! a műszakin meg KELL HOGY KAPD AZ EURO 3-AT!!!!! és olyan 315 ezer lessz a reged plusz 40 e ft az nkh műszaki vizsga.... HA MINDEN KÖTÉL SZAKAD AKKOR GYERE SZOMBATHELYRE VIZSGÁZTATNI ITT VAN "NORMÁLIS KPM BÁZIS" RÁADÁSUL EGY JO ISMERÖSÖM DOLGOZIK OTT....

2012.05.08. 07:25

adam001 írta:HA MINDEN KÖTÉL SZAKAD AKKOR GYERE SZOMBATHELYRE VIZSGÁZTATNI ITT VAN "NORMÁLIS KPM BÁZIS" RÁADÁSUL EGY JO ISMERÖSÖM DOLGOZIK OTT....

Lehet, hogy ez engem is érdekelne. Van egy folyamatban lévő kötekedős ügy.
Esetleg ha dobnál egy számot PÜ. megköszönném!

2012.05.08. 14:44

Ne foglalkozz vele!!!!! a műszakin meg KELL HOGY KAPD AZ EURO 3-AT!!!!! és olyan 315 ezer lessz a reged plusz 40 e ft az nkh műszaki vizsga.... HA MINDEN KÖTÉL SZAKAD AKKOR GYERE SZOMBATHELYRE VIZSGÁZTATNI ITT VAN "NORMÁLIS KPM BÁZIS" RÁADÁSUL EGY JO ISMERÖSÖM DOLGOZIK OTT....[/quote]

Kérek egy telefonszámot, mert már majdnem az összes nepperrel beszéltem, és mind elutasít. Euro 2-nél 314 a reg és a 3-nál pedig 235.000. De nem akarják a plussz mérést megcsinálni, megvan a friss német műszakija a kocsinak, amely értékek megfelelnek a 3-as előírásnak.

2012.05.08. 16:00

awolf1 írta:Ne foglalkozz vele!!!!! a műszakin meg KELL HOGY KAPD AZ EURO 3-AT!!!!! és olyan 315 ezer lessz a reged plusz 40 e ft az nkh műszaki vizsga.... HA MINDEN KÖTÉL SZAKAD AKKOR GYERE SZOMBATHELYRE VIZSGÁZTATNI ITT VAN "NORMÁLIS KPM BÁZIS" RÁADÁSUL EGY JO ISMERÖSÖM DOLGOZIK OTT....

Kérek egy telefonszámot, mert már majdnem az összes nepperrel beszéltem, és mind elutasít. Euro 2-nél 314 a reg és a 3-nál pedig 235.000. De nem akarják a plussz mérést megcsinálni, megvan a friss német műszakija a kocsinak, amely értékek megfelelnek a 3-as előírásnak.[/quote]

Szerintem Rosszul kalkulálsz , a regado kalkulator szerint 314 a te reg -ed most...euro 3 kat-al

2012.05.08. 19:44

adam001 írta:
awolf1 írta:Ne foglalkozz vele!!!!! a műszakin meg KELL HOGY KAPD AZ EURO 3-AT!!!!! és olyan 315 ezer lessz a reged plusz 40 e ft az nkh műszaki vizsga.... HA MINDEN KÖTÉL SZAKAD AKKOR GYERE SZOMBATHELYRE VIZSGÁZTATNI ITT VAN "NORMÁLIS KPM BÁZIS" RÁADÁSUL EGY JO ISMERÖSÖM DOLGOZIK OTT....

Kérek egy telefonszámot, mert már majdnem az összes nepperrel beszéltem, és mind elutasít. Euro 2-nél 314 a reg és a 3-nál pedig 235.000. De nem akarják a plussz mérést megcsinálni, megvan a friss német műszakija a kocsinak, amely értékek megfelelnek a 3-as előírásnak.

Szerintem Rosszul kalkulálsz , a regado kalkulator szerint 314 a te reg -ed most...euro 3 kat-al[/quote]

Jól kalkulálok, de holnap igazolom számlával is.
Hozzászólás küldése

VigLink badge