![]() |
2011.10.27. 20:39
apa írta:lepke írta:Helo Tagok
Nem hiszem el hogy csak ennyien voltunk Katonák
Nézd meg Zoli,akik rendszeresen itt vannak,mind fiatalokés akkor már megszűnt a katonaság.
Nem mindenkinek adatott meg ez a lehetőség,kötelesség.![]()
Én azért azt mondom,ha otthon nem is,de a seregben kellett tiszteletet adni is és tanulni is.
2011.10.27. 21:11
muhaati írta:lepke írta:Helo apa
Akkor MI ennyire öregek vagyunk
Előkeresek pár katonai fotót a fiatalságomról
Zoli! Te még igen fiatal vagy! Apa8 viszont még nálam is hamarabb született 237.817.899- el!
2011.10.27. 21:19
Apa8 írta:Nem egy nagy külömbség.
De mi már ennyit megértünk.
2011.10.27. 22:21

2011.10.27. 23:03
lepke írta:Helo
Nem volt egyszerű be szkenelni a képeket
Remélem felismerhető vagyok (( göndör szemüvegben ))![]()
2011.10.27. 23:41
kiara írta:lepke írta:Helo
Nem volt egyszerű be szkenelni a képeket
Remélem felismerhető vagyok (( göndör szemüvegben ))![]()
Ez a póz ismerős. Te az évak során semmit nem változtál!![]()
Kivéve a hajad - ami tényleg lobogott, mint ahogyan Törökmezőn mesélted!
2011.10.28. 00:09
lepke írta:apa írta:lepke írta:Helo Tagok
Nézd meg Zoli,akik rendszeresen itt vannak,mind fiatalokés akkor már megszűnt a katonaság.
Én azért azt mondom,ha otthon nem is,de a seregben kellett tiszteletet adni is és tanulni is.
Helo apa
2011.10.28. 00:22
apa írta:lepke írta:apa írta:lepke írta:Helo Tagok
Helo apa
Azért annyira még neeeeem,már elég későn van,de lesz kis időm,egy hosszabb lélegzetvételű sztorim nekem is van,majd leírom,vagy egyszer személyesen elmesélem.
![]()
2011.10.28. 00:29
kiara írta:apa írta:lepke írta:apa írta:lepke írta:Helo Tagok
Helo apa
Azért annyira még neeeeem,már elég későn van,de lesz kis időm,egy hosszabb lélegzetvételű sztorim nekem is van,majd leírom,vagy egyszer személyesen elmesélem.
![]()
Vegyél majd egy kis erőt magadon és írd le. Biztos sokakat érdekel. Legalább hallanak arról, milyen is volt angyalbőrben.
2011.10.28. 08:04
apa írta:lepke írta:apa írta:lepke írta:Helo Tagok
Helo apa
![]()
2011.10.30. 14:00
2011.10.30. 20:18
kiara írta:Ez vicc, de szerintem ide jobban passzol, mint a vicc topikba
Drága Mama és Papa!.................
.............. Szerető lányotok, Gail
2011.10.31. 12:41
2011.11.03. 00:55
2011.11.03. 22:31
apa írta:Amikor kopaszból gumivá avandzsáltunk,1978 okt.az volt a divat annó,hogy mindenki kopaszra borotváltatta a sérót,aki egy kicsit bátor volt.Volt is ennek visszhangja,mert soha nem látott mennyiségű kopasz volt akkor a lenti ezrednél és az elöljárók azt gondolták,hogy valamiféle szabotázs készül.De nem ez a lényeg,hanem,hogy szóltunk páran a Kőbaltásnak,aki az ezred civil fodrásza volt és 14 órára járt be a laktanyába a katonák séróját igazítani.Kértük az nap amikor az öregek leszereltek,hogy hozzon fejenként 1/2 liter pálinkát,hogy addig amíg letolja a hajunkat a 0-ással,megisszuk a nedűt,amit addig nagyon ritkán tehettünk meg bevonulásunk óta.Elérkezett az időpont,mikor is,hozzá jutottunk az italhoz és beszálltunk a székbe,felbontottuk az üveget és kezdődött a mutatvány,nyeltük a piát a fülünk mögött meg zümmögött kőbaltás masinája a többiek meg röhögtek,akik addig még kopaszon soha sem láttak.Voltunk ott vagy hatan,akik piáltak és kopaszodtak,ez a mutatvány nem tartott tovább 5 percnél,de mindenki úgy be b@szott,hogy ott röhögtünk egymáson és magunkon,hogy gumi létünkre kopaszok lettünk és full részegek.Ez nem volt elég,ugye a pia felbátorított mindegyikünket és addig csak hallomásból tudtuk,az öregektől ,hogy a közelben BárszentMihályfa községben kb.3km-re lehet pálinkát venni óccsón,hárman neki vágtunk az útnak a pöcsig érő sárban.Mikor oda értünk(mindenki tudja,hogy dobbantottunk)gyengébbek kedvéért, illegálisan hagytuk el a laktanyát,megtudtuk,hol árulják a pálinkát és be mentünk.Az első az volt,mivel újak voltunk,megkínáltak azzal a zalai élesztős törköly HP-val,mikor lement,már akart is visszajönni,de azért mondtuk,hogy töltsenek meg 3 literes üveget,ugye hárman voltunk és szerettünk volna a bajtársainknak is vinni belőle,hogy ők is tudják meg milyen a zalai rettenetes.
Fizetés után azonnal elbúcsúztunk és célba vettük a laktanyát,de közben úgy besötétedett,hogy azt sem tudtuk melyik irányból jöttünk.Tanakodás közben,hogy merre menjünk,meg-meg húzogattuk az üvegeinket és közben haladtunk,mikor egy kocsma előtt találtuk magunkat,oda be is mentünk,hogy útbaigazítást kérjünk.
Voltak ott borbogarak,akik ugyanúgy néztek ki mint mi és elmondták merre van a laktanya,meg meghívtak egy italra,amit mi természetesen viszonoztunk és így elvoltunk egy darabig,azután ismét elindultunk a korom sötét ismeretlen úton a laktanya felé.Vagy két órát barangoltunk árokba esve,onnan kikászálódva,tudjátok,ahogy a kapatos emberek csinálják ezt
Lásd feljebb Lepke talis képein látható,páncélos mikádó gumírozott része vigyázott az üvegben lévő pálinkára,hogy el ne vesszen.Takarodó előtt negyed órával érkeztünk az ezredhez,Vörös honvédet kísértem a századához,mert nem tudta merre találja,mikor észre vettem az ügyeletest a kivilágított épület előterében és megláttam Vörös honvéd és a magam ruházatát,hogy nézünk ki,próbáltam visszatartani,hogy ne menjen be,mert azonnal be csukják a fogdába,ha úgy meglátják.De már nem tudtam rá hatni,el kellett engednem,mert olyan erővel ment előre,hajtotta az álmosság, fáradtság és mihamarabb ágyba akart feküdni.Ez lett a vesztünk,mert az ügyeletes mikor meglátta,azonnal a parancsnoki szobába kísérte,olyan sárosan,olyan részegen és olyan fáradtan.Meg is kezdődött azonnal a kihallgatása,mikor is hanyag testtartása miatt az ügyeletes tiszt,vigyázz-t vezényelt,
amit a páncélos mikádó alsó gumírozott része már nem bírt és el engedte a HP-s üveget,az üti szoba padlóján darabokra tört az üveg és kiszabadult belőle a zalai rettenetes szaga.Ez este tíz után történt,én közben ezred vezényelt katona lévén elfoglaltam az egy személyes körletemet(én voltam a víz ház kezelője)levettem a sáros ruhát és lefeküdtem pihenni.Hajnal kettő tájt,mikor a kihallgatásnak vége lett,Vörös honvéd elárulta,hol találnak engem,az őrségtől hat fegyveres bajtársam jött értem,és parancsolták,hogy menjek az üti szobára mert van egy kis baj.Felvettem a tiszta ruhámat és strandpapucsba mentem az üti-hez,ahol elmondták,mit vallott Vörös honvéd,nem is tagadtam semmit,rám volt írva minden, nagyon rosszul éreztem magam,mikor az üti szobában megcsapta az orromat a zalai rettenetes szaga,ami pár órával az én ottlétem előtt áztatta a szoba padlóját.
Üti elrendelte azonnal a fogdai elhelyezésünket és aznap ezredparancsnoki kihallgatásra kellett mennünk,ahol a parancsnok egységesen 30 nap fogdára ítélt bennünket.Mielőtt bevonultam a fogdába,elzártam a laktanya vízellátó szivattyúit,hivatkozva arra,hogy 30 napig nem mehetnek a gépek felügyelet nélkül.Másnap reggel 6-kor ébresztő volt mindenki felébredt és tele sz@rta az a sok baka az összes WC-t,csak nem volt víz ami leöblítette volna.Keresték ám,hogy mi az oka,hogy nincs víz,hogy helyre álljon az elviselhetetlen állapot,mire egy okosnak eszébe jutott,hogy a vízházas be van csukva.Ekkor jöttek értem és vissza vittek a szolgálati helyemre,hogy csináljak nyomást a csövekbe,hogy helyre álljon a rend.Ettől fogva,mindig egy fegyveres őr katona kísért,bárhova kellett mennem,reggeli,ebéd,vacsora,fürdő,wc és még az álmomra is vigyáztak,mert a vízház előtt állandó őrszem állt,váltástól váltásig,na volt azért olyan is,hogy bejött az őr és kártyáztunk egész nap és egész éjjel a végén már egy kicsit untam is ezt a nagy törődést.Harminc nap után,visszakaptam a derékszíjamat és a bakancs fűzőt és ment minden a normális kerékvágásba.
![]()
Vörös honvéddal továbbra is jó kapcsolatom volt,megbocsátottam neki,hogy olyan állapotban áruló volt.
![]()
2011.11.04. 01:36
lepke írta:apa írta:Amikor kopaszból gumivá avandzsáltunk,1978 okt.az volt a divat annó,hogy mindenki kopaszra borotváltatta a sérót,aki egy kicsit bátor volt.Volt is ennek visszhangja,mert soha nem látott mennyiségű kopasz volt akkor a lenti ezrednél és az elöljárók azt gondolták,hogy valamiféle szabotázs készül.De nem ez a lényeg,hanem,hogy szóltunk páran a Kőbaltásnak,aki az ezred civil fodrásza volt és 14 órára járt be a laktanyába a katonák séróját igazítani.Kértük az nap amikor az öregek leszereltek,hogy hozzon fejenként 1/2 liter pálinkát,hogy addig amíg letolja a hajunkat a 0-ással,megisszuk a nedűt,amit addig nagyon ritkán tehettünk meg bevonulásunk óta.Elérkezett az időpont,mikor is,hozzá jutottunk az italhoz és beszálltunk a székbe,felbontottuk az üveget és kezdődött a mutatvány,nyeltük a piát a fülünk mögött meg zümmögött kőbaltás masinája a többiek meg röhögtek,akik addig még kopaszon soha sem láttak.Voltunk ott vagy hatan,akik piáltak és kopaszodtak,ez a mutatvány nem tartott tovább 5 percnél,de mindenki úgy be b@szott,hogy ott röhögtünk egymáson és magunkon,hogy gumi létünkre kopaszok lettünk és full részegek.Ez nem volt elég,ugye a pia felbátorított mindegyikünket és addig csak hallomásból tudtuk,az öregektől ,hogy a közelben BárszentMihályfa községben kb.3km-re lehet pálinkát venni óccsón,hárman neki vágtunk az útnak a pöcsig érő sárban.Mikor oda értünk(mindenki tudja,hogy dobbantottunk)gyengébbek kedvéért, illegálisan hagytuk el a laktanyát,megtudtuk,hol árulják a pálinkát és be mentünk.Az első az volt,mivel újak voltunk,megkínáltak azzal a zalai élesztős törköly HP-val,mikor lement,már akart is visszajönni,de azért mondtuk,hogy töltsenek meg 3 literes üveget,ugye hárman voltunk és szerettünk volna a bajtársainknak is vinni belőle,hogy ők is tudják meg milyen a zalai rettenetes.
Fizetés után azonnal elbúcsúztunk és célba vettük a laktanyát,de közben úgy besötétedett,hogy azt sem tudtuk melyik irányból jöttünk.Tanakodás közben,hogy merre menjünk,meg-meg húzogattuk az üvegeinket és közben haladtunk,mikor egy kocsma előtt találtuk magunkat,oda be is mentünk,hogy útbaigazítást kérjünk.
Voltak ott borbogarak,akik ugyanúgy néztek ki mint mi és elmondták merre van a laktanya,meg meghívtak egy italra,amit mi természetesen viszonoztunk és így elvoltunk egy darabig,azután ismét elindultunk a korom sötét ismeretlen úton a laktanya felé.Vagy két órát barangoltunk árokba esve,onnan kikászálódva,tudjátok,ahogy a kapatos emberek csinálják ezt
Lásd feljebb Lepke talis képein látható,páncélos mikádó gumírozott része vigyázott az üvegben lévő pálinkára,hogy el ne vesszen.Takarodó előtt negyed órával érkeztünk az ezredhez,Vörös honvédet kísértem a századához,mert nem tudta merre találja,mikor észre vettem az ügyeletest a kivilágított épület előterében és megláttam Vörös honvéd és a magam ruházatát,hogy nézünk ki,próbáltam visszatartani,hogy ne menjen be,mert azonnal be csukják a fogdába,ha úgy meglátják.De már nem tudtam rá hatni,el kellett engednem,mert olyan erővel ment előre,hajtotta az álmosság, fáradtság és mihamarabb ágyba akart feküdni.Ez lett a vesztünk,mert az ügyeletes mikor meglátta,azonnal a parancsnoki szobába kísérte,olyan sárosan,olyan részegen és olyan fáradtan.Meg is kezdődött azonnal a kihallgatása,mikor is hanyag testtartása miatt az ügyeletes tiszt,vigyázz-t vezényelt,
amit a páncélos mikádó alsó gumírozott része már nem bírt és el engedte a HP-s üveget,az üti szoba padlóján darabokra tört az üveg és kiszabadult belőle a zalai rettenetes szaga.Ez este tíz után történt,én közben ezred vezényelt katona lévén elfoglaltam az egy személyes körletemet(én voltam a víz ház kezelője)levettem a sáros ruhát és lefeküdtem pihenni.Hajnal kettő tájt,mikor a kihallgatásnak vége lett,Vörös honvéd elárulta,hol találnak engem,az őrségtől hat fegyveres bajtársam jött értem,és parancsolták,hogy menjek az üti szobára mert van egy kis baj.Felvettem a tiszta ruhámat és strandpapucsba mentem az üti-hez,ahol elmondták,mit vallott Vörös honvéd,nem is tagadtam semmit,rám volt írva minden, nagyon rosszul éreztem magam,mikor az üti szobában megcsapta az orromat a zalai rettenetes szaga,ami pár órával az én ottlétem előtt áztatta a szoba padlóját.
Üti elrendelte azonnal a fogdai elhelyezésünket és aznap ezredparancsnoki kihallgatásra kellett mennünk,ahol a parancsnok egységesen 30 nap fogdára ítélt bennünket.Mielőtt bevonultam a fogdába,elzártam a laktanya vízellátó szivattyúit,hivatkozva arra,hogy 30 napig nem mehetnek a gépek felügyelet nélkül.Másnap reggel 6-kor ébresztő volt mindenki felébredt és tele sz@rta az a sok baka az összes WC-t,csak nem volt víz ami leöblítette volna.Keresték ám,hogy mi az oka,hogy nincs víz,hogy helyre álljon az elviselhetetlen állapot,mire egy okosnak eszébe jutott,hogy a vízházas be van csukva.Ekkor jöttek értem és vissza vittek a szolgálati helyemre,hogy csináljak nyomást a csövekbe,hogy helyre álljon a rend.Ettől fogva,mindig egy fegyveres őr katona kísért,bárhova kellett mennem,reggeli,ebéd,vacsora,fürdő,wc és még az álmomra is vigyáztak,mert a vízház előtt állandó őrszem állt,váltástól váltásig,na volt azért olyan is,hogy bejött az őr és kártyáztunk egész nap és egész éjjel a végén már egy kicsit untam is ezt a nagy törődést.Harminc nap után,visszakaptam a derékszíjamat és a bakancs fűzőt és ment minden a normális kerékvágásba.
![]()
Vörös honvéddal továbbra is jó kapcsolatom volt,megbocsátottam neki,hogy olyan állapotban áruló volt.
![]()
Helo apa
Valami hasonló dologról szólt a katonaság, egy élmény volt végigolvasni
Tökéletesen leírtad ezért jár egy nagy KÖSZI
2011.11.05. 10:48
2011.11.05. 17:09
Szolti írta:én is voltam katona 98' Májustól 99'Februárig! Szabadszálláson kezdtem,és utána Vásárhelyen kötöttem kinagyon zsír volt:) életem egyik legjobb 9 hónapja volt.lövészeknél voltam.Azóta is katona vagyok
vagyis 2000-től
immáron 12 éve Szolnokon a 25/88-nál elég jó kis alakulat,csak nagyon szerény a fizetés
2011.11.05. 18:50
2011.11.06. 01:19
apa írta:csak ihlet kell hozzá,de nem tartom magamba,ne aggódjatok.![]()