![]() |
2012.03.07. 20:39
leslie írta:kzolee írta:Most nem azért, de láttál már féktárcsát? Az egy darab VAS.![]()
Semmi baja nem lesz, Jerrynek meg mindegy, ő úgyis drágábban vesz mindent,legfeljebb rendel mégegyszer.
Végülis...igazad vanAkkor szólok Lacinak, hogy hányja bele a dolgokat valami dobozba, oszt jóvan
2012.03.07. 21:51
2012.03.08. 01:28
2012.03.08. 09:59
kzolee írta:Most nem azért, de láttál már féktárcsát? Az egy darab VAS.![]()
kzolee írta:Semmi baja nem lesz, Jerrynek meg mindegy, ő úgyis drágábban vesz mindent,legfeljebb rendel mégegyszer.
2012.06.10. 13:25
2012.06.10. 21:43
odus írta:Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, jár-e valaki rendszeresen Németországba nagyobb autóval? Valószínűleg veszek két első ülést, de a szállítási díj összemérhető az árral, így meg már nem éri meg annyira. A hely Holdorf, sajnos elég messze van, valahol Bréma és Hannover között.
Köszönöm előre is
Odus
2012.06.11. 09:07
bmw520ds írta:odus írta:Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, jár-e valaki rendszeresen Németországba nagyobb autóval? Valószínűleg veszek két első ülést, de a szállítási díj összemérhető az árral, így meg már nem éri meg annyira. A hely Holdorf, sajnos elég messze van, valahol Bréma és Hannover között.
Köszönöm előre is
Odus
Így elsőre írj egy privit Party clubtársnak! Nagy autója az van, de hogy pont arra jár-e?Viszont, nagy gépparkkal rendelkezik a cég ahol dolgozik. Vagy inkább Pü-ben küldöm a számát, hivatkozz rám!
2012.06.23. 18:34
2012.06.29. 11:50
adam001 írta:Sziasztok! tudja e valaki azt hogy az auto szalito utánfutó ra milyen szabályok vonatkoznak ausztriába és németbe ? Most igy kell behoznom egy vas at (316i) eddig csak lábon hoztam .. A vontato egy ML 270 lesz ha valaki ment mar igy kérem segítsen!
2012.06.29. 20:00
kovessyroli írta:adam001 írta:Sziasztok! tudja e valaki azt hogy az auto szalito utánfutó ra milyen szabályok vonatkoznak ausztriába és németbe ? Most igy kell behoznom egy vas at (316i) eddig csak lábon hoztam .. A vontato egy ML 270 lesz ha valaki ment mar igy kérem segítsen!
Lehet, hogy ez evidens, de trélert csak nehézpótos jogsival lehet húzni. Ez az egyik.
A másik, hogy a vontatónak a forgalmi vontatási rovatában feltüntettet súlynak nagyobbnak kell lenni, mint a tréler és a vontatmány együttes tömege.
A harmadik, hogy trélerrel közlekedve a jármű szerelvénynek minősül, és autópályán is csak 80 km/h -val mehet, autóúton pedig 70 km/h-val.
A negyedik, szintén evidencia, hogy a tréleren minden lámpa működjön, egyik se legyen törve, és a rakomány (autó) szakszerűen legyen lekötve (spaniferrel nem árt gyakorolni).
(Jótanács: ha nagyon szitál a tréler, amikor a kocsi már rajta van, akkor meg kell próbálni előrébb engedni a súlypont megváltoztatása miatt. Általában a tréleren van állítási lehetőség, hogy hol álljon a kocsi. Ha nagyon hátul van rajta, akkor nagyon tud szitálni.)
2012.06.29. 21:40
adam001 írta:kovessyroli írta:adam001 írta:Sziasztok! tudja e valaki azt hogy az auto szalito utánfutó ra milyen szabályok vonatkoznak ausztriába és németbe ? Most igy kell behoznom egy vas at (316i) eddig csak lábon hoztam .. A vontato egy ML 270 lesz ha valaki ment mar igy kérem segítsen!
Lehet, hogy ez evidens, de trélert csak nehézpótos jogsival lehet húzni. Ez az egyik.
A másik, hogy a vontatónak a forgalmi vontatási rovatában feltüntettet súlynak nagyobbnak kell lenni, mint a tréler és a vontatmány együttes tömege.
A harmadik, hogy trélerrel közlekedve a jármű szerelvénynek minősül, és autópályán is csak 80 km/h -val mehet, autóúton pedig 70 km/h-val.
A negyedik, szintén evidencia, hogy a tréleren minden lámpa működjön, egyik se legyen törve, és a rakomány (autó) szakszerűen legyen lekötve (spaniferrel nem árt gyakorolni).
(Jótanács: ha nagyon szitál a tréler, amikor a kocsi már rajta van, akkor meg kell próbálni előrébb engedni a súlypont megváltoztatása miatt. Általában a tréleren van állítási lehetőség, hogy hol álljon a kocsi. Ha nagyon hátul van rajta, akkor nagyon tud szitálni.)
Tehát a vontató autónak nehezebb nek kell lennie mint a trailer es a rakomány...? Hát ez igy elég necces e39 et mar biztos nem lehet szallitani bár én azért latok kinn ilyen brigádokat ...lehet hogy rizikoznak?
2012.06.30. 15:09
2012.07.02. 19:45
2012.07.09. 00:49
jlaci74 írta:adam001 írta:kovessyroli írta:adam001 írta:Sziasztok! tudja e valaki azt hogy az auto szalito utánfutó ra milyen szabályok vonatkoznak ausztriába és németbe ? Most igy kell behoznom egy vas at (316i) eddig csak lábon hoztam .. A vontato egy ML 270 lesz ha valaki ment mar igy kérem segítsen!
Tehát a vontató autónak nehezebb nek kell lennie mint a trailer es a rakomány...? Hát ez igy elég necces e39 et mar biztos nem lehet szallitani bár én azért latok kinn ilyen brigádokat ...lehet hogy rizikoznak?
Amikor legutóbb foglalkoztam a tréleres témával, akkor úgy szólt a jogszabály, hogy a vontató jármű saját tömegének nagyobbnak kell lenni a vontatmány össztömegénél.
saját tömeg - önsúly ,
össztömeg - megengedett legnagyobb összsúly.
2012.07.09. 06:29
adam001 írta:jlaci74 írta:adam001 írta:kovessyroli írta:adam001 írta:Sziasztok! tudja e valaki azt hogy az auto szalito utánfutó ra milyen szabályok vonatkoznak ausztriába és németbe ? Most igy kell behoznom egy vas at (316i) eddig csak lábon hoztam .. A vontato egy ML 270 lesz ha valaki ment mar igy kérem segítsen!
Amikor legutóbb foglalkoztam a tréleres témával, akkor úgy szólt a jogszabály, hogy a vontató jármű saját tömegének nagyobbnak kell lenni a vontatmány össztömegénél.
saját tömeg - önsúly ,
Így néz ki a dolog
Vontató autó paraméterei:
Saját tömeg: 2.115 kg
Össztömeg: 2.750 kg
Tréler(dupla tengelyes) paraméterei:
Saját tömeg: 560 kg
Össztömeg: 2.700 kg
Szállítandó autó paraméterei:
Saját tömeg: 1.250 kg
Össztömeg: 1.800 kg
Nah szóval akkor ez így ebben a formában szabályos igaz????????
2012.08.22. 20:27
2012.08.24. 07:30
kzolee írta:adam001 írta:jlaci74 írta:adam001 írta:kovessyroli írta:Sziasztok! tudja e valaki azt hogy az auto szalito utánfutó ra milyen szabályok vonatkoznak ausztriába és németbe ? Most igy kell behoznom egy vas at (316i) eddig csak lábon hoztam .. A vontato egy ML 270 lesz ha valaki ment mar igy kérem segítsen!
saját tömeg - önsúly ,
Így néz ki a dolog
Vontató autó paraméterei:
Saját tömeg: 2.115 kg
Össztömeg: 2.750 kg
Tréler(dupla tengelyes) paraméterei:
Saját tömeg: 560 kg
Össztömeg: 2.700 kg
Szállítandó autó paraméterei:
Saját tömeg: 1.250 kg
Össztömeg: 1.800 kg
Nah szóval akkor ez így ebben a formában szabályos igaz????????
2012.08.24. 17:42
2012.09.04. 23:24
2012.09.06. 09:30
Nem 1-2 het mulva. koszonom