![]() |
2012.12.31. 03:08
2012.12.31. 09:45
2012.12.31. 12:56
PapaBoss írta:Tegyük fel, E60 530D. Az angoloknál 4.000 GBP körül indul az alja.
Az angol cégem (nem VAT-os) megvásárolja, hazahozza Magyarországra, és forgalomba helyezi. (230 ezer regadó, műszaki, eredetvizsga, papírok). Létezik itt olyan, hogy a tulajdonos ne én legyek (vagy mint ügyvezető), hanem a cég? Ezt bejegyzik a forgalmiba, akkor is ha nem magyar a firma? Remélem érthető a kérdés.
(a biztosítás és adminisztrációs költségek végett MO hatványozottan jobb választás mint UK, vagy német, viszont a cég adott, és angol.)
2012.12.31. 13:42
LeviM5 írta:Kint sem szerepel szerintem a neved a forgalmiban. (csak a céges papírokon) Nekem is a cégem a tulajdonos.
Ha angol a céged, minek akarod itt forgalomba helyezni? Eu-ban megkötés nélkül, korlátlanul járhatsz vele.
2012.12.31. 13:50
PapaBoss írta:LeviM5 írta:Kint sem szerepel szerintem a neved a forgalmiban. (csak a céges papírokon) Nekem is a cégem a tulajdonos.
Ha angol a céged, minek akarod itt forgalomba helyezni? Eu-ban megkötés nélkül, korlátlanul járhatsz vele.
Azért alternatíva üzembe helyezni MO-n, mert (egyfelől: állampolgárként ez könnyű, gyors, és) 1-2 éves távon már az üzemeltetési költségekben (car insurance, stb) töredéke a magyar díjszabás mondjuk az angolhoz képest. Nyilván behozatalkor van egy nagyobb egyszeri díj (regadó, műszaki, okmányok), de jóformán 1 év alatt megtérül, ha ahhoz viszonyítom, hogy kint marad fogalomban, és befizetek rá mindent. Bónusz tízzel itthon fillérekért lehet biztosítani egy ilyen autót.
2012.12.31. 13:52
PapaBoss írta:LeviM5 írta:Kint sem szerepel szerintem a neved a forgalmiban. (csak a céges papírokon) Nekem is a cégem a tulajdonos.
Azért alternatíva üzembe helyezni MO-n, mert (egyfelől: állampolgárként ez könnyű, gyors, és) 1-2 éves távon már az üzemeltetési költségekben (car insurance, stb) töredéke a magyar díjszabás mondjuk az angolhoz képest. Nyilván behozatalkor van egy nagyobb egyszeri díj (regadó, műszaki, okmányok), de jóformán 1 év alatt megtérül, ha ahhoz viszonyítom, hogy kint marad fogalomban, és befizetek rá mindent. Bónusz tízzel itthon fillérekért lehet biztosítani egy ilyen autót.
2012.12.31. 14:54
LeviM5 írta:PapaBoss írta:LeviM5 írta:Kint sem szerepel szerintem a neved a forgalmiban. (csak a céges papírokon) Nekem is a cégem a tulajdonos.
Erre nem gondoltamHallottam, hogy nagyon drága Angliában minden...
2012.12.31. 19:53
orvil írta:a jo diesel ugyanugy draga, a nagy benzines viszont olcsobb
biztositasnak vannak buktatoi, pl anglian kivuli hasznalat, stb ...
az allandoan nedves idojaras nem hiszem hogy jot tesz a kocsiknak, foleg hogy az alvazvedelem majdnem a nullahoz kozelit nemely tipusnal, muszakin at sem megy otthon csak barkacsolassal, ergo meg mindig nem latom mi ebben az uzlet.
2012.12.31. 20:07
PapaBoss írta:orvil írta:a jo diesel ugyanugy draga, a nagy benzines viszont olcsobb
biztositasnak vannak buktatoi, pl anglian kivuli hasznalat, stb ...
az allandoan nedves idojaras nem hiszem hogy jot tesz a kocsiknak, foleg hogy az alvazvedelem majdnem a nullahoz kozelit nemely tipusnal, muszakin at sem megy otthon csak barkacsolassal, ergo meg mindig nem latom mi ebben az uzlet.
Éltem, és dolgoztam kint, könnyen mozgok a területen. Rövid számolgatás után is látok a dologban 1 milliót megspórolva egy kopasz 05-ös 530D-nél. Az áldozat, hogy a kontinensen (EU) belül néhol kellemetlen a jobb kormánnyal közlekedni. Itthon a biztosítási költség az angolhoz képest szinte fagylaltpénz, az autó állapotát meg ráérek keresgélni odakint, az "ingyen" van.
2012.12.31. 20:18
hamoriarpi írta:Itthon akarsz jobb kormányos autót használni?
2013.01.05. 00:39
2013.01.11. 17:42
2013.01.11. 17:51
Padre540 írta:Tudja esetleg valaki hol lehet számolni érvényes regadót?
2013.01.11. 18:53
Padre540 írta:Tudja esetleg valaki hol lehet számolni érvényes regadót?
2013.01.11. 19:51
2013.01.25. 18:50
2013.01.25. 19:36
Imco írta:Hi!
Valaki bennfentes véleménye érdekelne akár § hivatkozással is.
Hivatalos levelezésben mi számít a hivatalos dátumnak a levél szempontjából?
A levélben leírt dátum, vagy a 4 nappal későbbi postabélyegző, vagy a térti alapján az átvétel?
Vonatkozik mindenkire amit állítasz, vagy vannak kivételek?
Ha kell írok egy példát is, de úgy gondolom egyértelmű.
Köszi!
2013.01.25. 20:52
kovessyroli írta:Átvétel napjától kell számítani a határidőket, azaz a szabályszerű kézbesítéstől.
Polgári peres és egyéb nemperes eljárásban a Pp. (polgári perrendtartás) szabályai az irányadók a kézbesítésre.
Büntetőeljárásban a Be. (büntetőeljárásról szóló tv.)
Egyéb hatósági eljárásban a Ket. (közigazgatási eljárásról szóló tv.).
Általánosságban ennyi.
2013.01.25. 23:11
Imco írta:Ket. esetén, a hatóság közlése szerint 4-én vége a 30 napos határidőnek.
Majd 5.-i dátummal ír egy levelet amit 8.-án ad postára, amit kb 12-én vettem át térti szerint.
Miközben a KET tisztán leírja, hogy hosszabbíthat 30 nappal, DE! a 30 napon belül írásban indokolva tájékoztatnia kell a hosszabbítás okáról, tényéről. Na ez az, ami elmaradt!
A fentiek alapján -szerinted- joggal kérem az eljárás megszüntetését? Illetve ez alapján vitatom a bírság jogosságát is.
Lehet kissé idióta vagyok, de mivel ki nem állhatom a közegeket, ezért inkább fizetek még 30*500 FT tértis levelet mint, hogy kifizessem a 15e büntit!
A police kapcsolatok szerint logikus az okfejtésem, de mindenképp megpróbálják bevasalni mert nagy a nyomás rajtuk statisztika miatt.
Köszi!
2013.01.26. 07:16
kovessyroli írta:
Szerintem sajnos nem. Nem kifejezetten területem a közig., de a tv. a 31.§-ban taxativen sorolja fel azokat az eseteket, amikor a hatóság megszünteti az eljárást.
Minden más esetben érdemi határozatot kell hoznia az ügyben.
Az általad említett eset az ún. mulasztásos jogsértések közé tartozik szerintem, ami miatt az eljárás megszüntetésére nem kerülhet sor. Legfeljebb az eljárást befejező határozatban sérelmezheted, ha a határidő mulasztásban megnyilvánuló jogsértésnek az érdemi döntést befolyásolnia kellett volna.
(egyszerűbben fogalmazva, ha pl. bizonyos szabálysértésért a büntethetőséged elévült, és az elévülés után indítanak ellened eljárást, akkor az erre történő hivatkozás megalapozott lehet az eljárásban).