![]() |
2009.07.14. 13:38
2009.07.17. 21:00
2009.07.18. 06:39
MChris írta:"2010. január elseje után akiknek műszakit kell csináltatniuk az autójukon, már nem kell majd külön zöldkártyáshoz is elmenniük, hanem egy lépésben, egyszerre tudnak mindent elkészíttetni az autójukhoz" – mondta Lovas Károly Róbert, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökhelyettese a közszolgálati televízió csütörtök esti hírműsorának.
A Híradó számításai szerint így olcsóbb is lesz, ugyanis az autósoknak most a műszaki vizsgáért és a zöldkártyáért együtt körülbelül húszezer forintot kell fizetniük, januártól a közös vizsga azonban nagyjából 17 ezer forintba kerül majd.
A zöldkártyát 1992-ben vezették be Magyarországon, sok vállalkozás kifejezetten erre a vizsgáztatásra jött létre - idézték fel a Híradóban.
forrás:automenedzser.hu
RTL szerint a 10-12 éves autóknak évente kell műszaki vizsga majd,de azt a hírt nem találom sehol (még)
2009.07.20. 21:52
2009.07.20. 21:55
Labi írta:a pics..ba!
Nyolcszázezer forintra bírságolhatják a mobilozó sofőröket
* Független Hírügynökség
| 2009. július 20., hétfő 20:09 | Frissítve: 1 órája
Augusztus 1-től szigorodik a szabályozás, ezentúl szabálysértés a mobiltelefonálás vezetés közben.
Akár nyolcszázezer forintra is büntethetik augusztus 1-től azt, aki vezetés közben telefonál. Az új szabályozás szerint a menet közbeni telefonálás szabálysértésnek számít, azaz ezebntúl nem lehet helyszíni bírságot fizetni, minden esetben szabálysértési eljárás indul.
Ez esetben pedig a legmagasabb kiszabható büntetés 800 ezer forint. Így Európában Magyarországon fizethetik a legtöbbet a vezetés közben telefonáláson ért szabálysértők.
A második ebből a szempontból Olaszország, ahol százhatvanezer forintnak megfelelő eurót kell fizetni, ha valaki vezetés közben beszél a mobilján. A legtöbb államban harmincezer forintnál alacsonyabb a bírság, a szomszédos Ausztriában meg csupán hétezer forintnak megfelelő összeg.
2009.07.20. 22:01
2009.07.20. 22:04
Labi írta:megígérem, hogy nem fogok enni inni szlovákiában![]()
![]()
ahogy ismerem magam, biztos el fognak kapni a rendőrök és én leszek az akin elsőre példát fognak statuálni!![]()
![]()
2009.07.20. 22:06
Labi írta:megígérem, hogy nem fogok enni inni szlovákiában![]()
![]()
ahogy ismerem magam, biztos el fognak kapni a rendőrök és én leszek az akin elsőre példát fognak statuálni!![]()
![]()
2009.07.20. 22:11
Oroszlan írta:Labi írta:megígérem, hogy nem fogok enni inni szlovákiában![]()
![]()
![]()
Hányszor láttam mikor egyenruhás rendőrők csíkos (kék lámpás) autóval mentek és a sofőr menet közben telefonált.
Ilyen alapon ne piszkálják az embert.
Úgy látom még gyakrabban kell magammal vinnem a fényképezőgépet ...........
2009.07.20. 22:13
2009.07.20. 22:13
Oroszlan írta:Labi írta:megígérem, hogy nem fogok enni inni szlovákiában![]()
![]()
![]()
Hányszor láttam mikor egyenruhás rendőrők csíkos (kék lámpás) autóval mentek és a sofőr menet közben telefonált.
Ilyen alapon ne piszkálják az embert.
Úgy látom még gyakrabban kell magammal vinnem a fényképezőgépet ...........
2009.07.21. 11:15
2009.07.21. 16:31
jackson írta:
"A biztonsági öv és a bukósisak használatának elmulasztásáért a vezető mellett az utazó személy is felelőssé tehető majd a jövőben, a bírság mindkét esetben lakott területen belül 10, lakott területen kívül 20, autóúton és autópályán 30 ezer forint lesz augusztus 1-től."
Emlékszem arra amikor cirka 10 éve a napfogyatkozáskor a leendő feleségem tesója nem akarta hátul bekötni az övet a hátsó ülésen a E30 318i-ben. Csak padló fékkel megálltam és közöltem addig nem megyünk tovább amig nem köti be és nincs kitétel.
Az asszony közölte a tesóval, hogy ezt tényleg komolyan gondolom és nem szeretne az útszélén vácsorogni. Azóta a tesóka is saját autót vezet és MINDIG beköti az övet magától nem kell szólni.
Ja és a mobilozásból kimaradt kihangositó nélkül. Mert azzal nyugottan lehet (és mellesleg ugyanúgy elvonja a figyelmet). No persze így nehezebb lenne eladni a rahedli kihangositó készletet. Jackson aki mobilos cégnél is dolgozott tehát van fogalma róla.
Jackson, aki szerint ha a DSC-s E39-el nyomott volna pályán egy padlóféket akkor még szólni se kellett volna
2009.07.21. 16:55
LeviM5 írta:
Mobilozásról: ha tartok egy játék telefont a kocsiba, megállít a rendőr és odamutatom neki, hogy ez volt a fülemnél, mit lépOda is adom neki, tessék vigye, adja oda a gyereknek, na? Hogy a fenébe bizonyítja be, hogy mobiloztam?
2009.07.21. 17:01
strobi írta:LeviM5 írta:
Mobilozásról: ha tartok egy játék telefont a kocsiba, megállít a rendőr és odamutatom neki, hogy ez volt a fülemnél, mit lépOda is adom neki, tessék vigye, adja oda a gyereknek, na? Hogy a fenébe bizonyítja be, hogy mobiloztam?
Ez hülye...hát végülis V8...
2009.07.21. 17:16
LeviM5 írta:strobi írta:LeviM5 írta:
Mik jutnak az eszembe???
Kövessy ügyvéd úr, szerinted, kamumobilozás is büntetedő? Ráutaló magatartás, mi?
2009.07.21. 22:15
LeviM5 írta:strobi írta:LeviM5 írta:
Mik jutnak az eszembe???
Kövessy ügyvéd úr, szerinted, kamumobilozás is büntetedő? Ráutaló magatartás, mi?