![]() |
2012.06.10. 08:26
kovessyroli írta:Úgyhogy nincs a pdtdi-vel sem gond.
2012.06.10. 10:58
2012.06.10. 13:57
ruckroland írta:kiara írta:
p.s. a PDTD motorok meg egyenesen szarok
![]()
![]()
Azok szokták fikázni a pdtdi motorokat, akik a szomszéd haverjától hallották, hogy sz@rok.
Nem tudom volt-e pd-s autód, gondolom nem... Nekem volt pdtdi passatom 330 000km felett adtam el, de nem tudok rá rosszat mondani. Egyedül amivel gond szokott lenni azok a 2005 utáni pd motorok, de abból is csak a siemens pd elemekkel szerelt változat (BKP motorkód) a bosch elemesekkel azoknál sincs gond. A siemens pd elemeket egyébként az utóbbi pár évben ingyen, garanciában kicserélik continental gyármányúra a vw szalonok. (mind a négyet)
A pd-s motorok rendelkeznek amúgy a legjobb "hatékonysággal". Iszonyat nyomatékosak és nagyon keveset esznek. 2-2200 fordulat alatt szépen el lehet velük járkálni. Ja, és óriási tuningalap...
Na, ezért Simi tuti köpködni fog!

2012.06.10. 16:59
ruckroland írta:kiara írta:
![]()
![]()
Azok szokták fikázni a pdtdi motorokat, akik a szomszéd haverjától hallották, hogy sz@rok.
Nem tudom volt-e pd-s autód, gondolom nem... Nekem volt pdtdi passatom 330 000km felett adtam el, de nem tudok rá rosszat mondani. Egyedül amivel gond szokott lenni azok a 2005 utáni pd motorok, de abból is csak a siemens pd elemekkel szerelt változat (BKP motorkód) a bosch elemesekkel azoknál sincs gond. A siemens pd elemeket egyébként az utóbbi pár évben ingyen, garanciában kicserélik continental gyármányúra a vw szalonok. (mind a négyet)
A pd-s motorok rendelkeznek amúgy a legjobb "hatékonysággal". Iszonyat nyomatékosak és nagyon keveset esznek. 2-2200 fordulat alatt szépen el lehet velük járkálni. Ja, és óriási tuningalap...
2012.06.10. 17:50
2012.06.10. 18:19
de nekem az.... 2012.06.10. 19:05
jlaci74 írta:Ruckroland leírta a tutit.
Semmi baj a pdtdi-vel, mondom ezt kb. 6 ilyen motoros passat után.
A legelső ilyen autómat ( 2000 évj. 115Le ) egy barátom vette meg, a mai napig megvan neki az autó bőven 300e. km fölött jár és nincs semmi baja.
Egyébként a produkált hibákhoz nézzük meg, hogy milyen darabszámban és mennyi km-t futnak ezek az autók.
Amúgy érdekelne, hogy honnan ered simi audi gyűlölete? Komolyan...
2012.06.10. 20:35
simi64 írta:jlaci74 írta:Ruckroland leírta a tutit.
A legelső ilyen autómat ( 2000 évj. 115Le ) egy barátom vette meg, a mai napig megvan neki az autó bőven 300e. km fölött jár és nincs semmi baja.
Egyébként a produkált hibákhoz nézzük meg, hogy milyen darabszámban és mennyi km-t futnak ezek az autók.
Amúgy érdekelne, hogy honnan ered simi audi gyűlölete? Komolyan...
Már leírtam sokszor.
Rivális márka a prémium kategóriában. Mindig ők kezdik. Nemcsak a mi orrunkat fricskázzák, de a Mercisekét is!![]()
Valójában pedig csak kullognak utánunk, mindig egy fél tyúklépéssel lemaradva.
Politikusoknak való![]()
Menjenek csak azzal!
Nekünk meg itt a jól bevált
2012.06.10. 20:59
jlaci74 írta:Ruckroland leírta a tutit.
2012.06.10. 21:58
kzolee írta:jlaci74 írta:Ruckroland leírta a tutit.
Volt közöttük hathengeres V6 Pdtdi?
A 115 lovas dízelt inkább a 318d-vel hasonlítgassuk. Azok is igénytelenek, ugyanúgy keveset esznek stb...
2012.06.10. 22:08
kzolee írta:ruckroland írta:kiara írta:
![]()
![]()
Ha annyira jók akkor a VW vajon miért állt át a CR dieselre?
2012.06.11. 12:37
jlaci74 írta:Másodszor v6 pd nincs.![]()
2012.06.11. 12:54
kzolee írta:jlaci74 írta:Másodszor v6 pd nincs.![]()
![]()
![]()
Úgy értettem V6 TDi vagy hogyhíják...![]()
A turbo azért ott nem annyira örökéletű....
2012.06.11. 13:54
tibi666 írta:kzolee írta:jlaci74 írta:Másodszor v6 pd nincs.![]()
![]()
![]()
Én csak rosszat hallottam a 2.5-ös V6 TDI-ről, főleg a 180 lóerősről.
A PD TDI Passatokat meg az ismerősi körömben rendszeresen trailerezték.
2012.06.11. 14:27
jlaci74 írta:tibi666 írta:kzolee írta:jlaci74 írta:Másodszor v6 pd nincs.![]()
![]()
![]()
Én csak rosszat hallottam a 2.5-ös V6 TDI-ről, főleg a 180 lóerősről.
A PD TDI Passatokat meg az ismerősi körömben rendszeresen trailerezték.
Igen, én is hallottam ilyen tréleres sztorikat, de ez csak az említett ( 2.0 TDI ) siemens pd elemmel szerelt verziókra igaz 2005-2006 között.
( Na ezeket cseréli a szerviz most díjmentesen ) A probléma az, hogy ha bekaksizik egy pd elem a motorvezérlő letilt és csak a tréler marad. Tény hogy ez az incidens elég rossz hírét keltette a márkának...
A 2005 -ös szériának van még egy komoly típushibája , mégpedig az olajszivattyú meghajtó lánc és fogaskerék ( ami a főtengely anyagából van kimunkálva ) elkopása, ezt szintén javították egy fogaskerekes megoldással 2006-tól.
Szóval ha valaki egy tényleg tágas, kis fogyasztású, viszonylag olcsó autót keres, az a fentiek figyelembevételével ( alvázszámból kideríthető mi van a motorjában ) nyugodtan válassza a passatot, ár/érték arányban nem rossz, szerintem.
2012.06.11. 14:35
kzolee írta:jlaci74 írta:
Igen, én is hallottam ilyen tréleres sztorikat, de ez csak az említett ( 2.0 TDI ) siemens pd elemmel szerelt verziókra igaz 2005-2006 között.
( Na ezeket cseréli a szerviz most díjmentesen ) A probléma az, hogy ha bekaksizik egy pd elem a motorvezérlő letilt és csak a tréler marad. Tény hogy ez az incidens elég rossz hírét keltette a márkának...
A 2005 -ös szériának van még egy komoly típushibája , mégpedig az olajszivattyú meghajtó lánc és fogaskerék ( ami a főtengely anyagából van kimunkálva ) elkopása, ezt szintén javították egy fogaskerekes megoldással 2006-tól.
Szóval ha valaki egy tényleg tágas, kis fogyasztású, viszonylag olcsó autót keres, az a fentiek figyelembevételével ( alvázszámból kideríthető mi van a motorjában ) nyugodtan válassza a passatot, ár/érték arányban nem rossz, szerintem.
Vagy egy 320d-t
2012.06.11. 22:30
2012.06.11. 22:45
Gallaca írta::roker: Végigpróbáltuk a BMW új modelljeit ? Kontrollált élmények
más kérdés: az Audi receptjére emlékeztet az, hogy tulajdonképpen csináltak egy kis 5-öst.
2012.06.11. 23:03
simi64 írta:Gallaca írta::roker: Végigpróbáltuk a BMW új modelljeit ? Kontrollált élményekmás kérdés: az Audi receptjére emlékeztet az, hogy tulajdonképpen csináltak egy kis 5-öst.
Az Audi receptjére nem emlékeztet SEMMI![]()
Jó?
2012.06.11. 23:06
Gallaca írta:simi64 írta:Gallaca írta::roker: Végigpróbáltuk a BMW új modelljeit ? Kontrollált élményekmás kérdés: az Audi receptjére emlékeztet az, hogy tulajdonképpen csináltak egy kis 5-öst.
Az Audi receptjére nem emlékeztet SEMMI![]()
Jó?
Tudtam, hogy e pici mondat miatt, megint el lesz verve szegény paci...