* *
Pontos idő: 2026.08.01. 03:03

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4251 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 213  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Politika
HozzászólásElküldve: 2011.10.20. 20:13 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
tibi666 írta:
Jerry írta:
Berkut írta:
...de ha egy picikét is fehéredik a gazdaság, egy kicsit kevesebb lesz a felszámolt fővállalkozó, aki milliárdokkal lép le, ha kevesebb embert vernek meg a VIII. kerületben este cigók, akkor már megéri, úgy gondolom.
...

Csak látnánk végre ezekből valamit. Sajnos a hírek azonban arról szólnak, hogy divat lett képviselői körökben a lézerdetektor, hogy már megint a beszerzési stop ellenére 300 milliót költ a MAG, hogy az adót is lassan már megadóztatják, hogy ami ellenzékben felháborító hazaárulás volt, az most elfogadott dolog (lsd benzin jövedéki adója, 300 Ft-os euró) stb stb.
Berkut! Attól még, hogy szidjuk a kormányt, nem feltétlenül MSZP-s vagy kommunista mindenki! Nagyon sokan, nagyon sokszor leírták már (köztük én is), hogy a teljes Parlament egy zsivány banda KIVÉTEL NÉLKÜL!
Szóval kár szegfűzni!

Lézerdetektorhoz: 1.: a használata legális, én is holnap megyek Lacikához egy 4 fejes LI-t berakatni. 2.: azért mert a zsindexen csak fideszes képviselőket interjúvolt meg az a szemüveges tetű riporter, nem jelenti azt, hogy más nem használja, illetve szerintem az ország bajait figyelembe véve a legkevésbé lényeges, hogy ki használ detektort és ki nem.... (3.: nem tudom, hogy a mentelmi jogba beletartozik-e a gyorshajtás alóli mentesülés, ha igen, akkor egyszerűbb az esetleges bírságokat megelőzni detektorral, mint a csekk megérkezése után papírozni, hogy ő képviselő és mehetett gyorsan.)

Adóztatásról meg annyit, hogy valóban nem ezt mondták, de csodát tenni nem lehet, ekkora adósságot valamiből vissza kell fizetni.

Párttól függetlenül én azt mondom, hogy bárki is van kormányon, drukkolni kellene neki! Nem a halálba kívánni azért, mert balos/jobbos/űrlény/audis, hanem abban reménykedni, hogy bár tudnának javítani a helyzeten, bár bejönne a politikájuk.

Nem megköszönni akartam, csak meglepődtem...
Úgy kerülik el a papírmunkát hogy detektort használnak???????????
Nem kellene inkább betartani azt a szaros KRESZ-t? Te tanultál olyat hogy negyven kilométer/ óra maximális sebesség nem vonatkozik: Mentő, Rendőr, Tűzoltó, vagy gyűjtő néven, megkülönböztető jelzést használó gépjárműre, illetve politikai mentelmi joggal rendelkező személyek által vezetett gépjárműre...Mert én nem. Ha használna megkülönböztető jelzést, nincs hozzáfűzni valóm, de ahhoz nincs köze a mentelmi jognak, amivel élni lehet, de visszaélni trágya viselkedés...
Ez kicsit olyan, mint ha apád totál részegen meztelenül arról papolna neked, hogy tejet igyál és makulátlan ruhában jelenj meg mindenhol...
Én drukkolok minden pártnak: Isten mindent lát! Az élet, mindenkit a tettei szerint " jutalmaz ". Előbb, vagy utóbb...

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw520ds az itt látható tagok köszönték meg: 4 admin, barbrady, Jerry, jlaci74
Értékelés: 19.05%
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2011.10.20. 20:56 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 762 alkalommal
Kapott köszik: 1044 alkalommal
Széria kód: E61
Évjárata: 2004
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (3)
tibi666 írta:

.... abban reménykedni, hogy bár tudnának javítani a helyzeten, bár bejönne a politikájuk.

4 évente reménykedünk, majd pofára esünk, és lassan megöregszünk...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: admin
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.20. 21:17 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
bmw520ds írta:
Nem megköszönni akartam, csak meglepődtem...
Úgy kerülik el a papírmunkát hogy detektort használnak???????????
Nem kellene inkább betartani azt a szaros KRESZ-t? Te tanultál olyat hogy negyven kilométer/ óra maximális sebesség nem vonatkozik: Mentő, Rendőr, Tűzoltó, vagy gyűjtő néven, megkülönböztető jelzést használó gépjárműre, illetve politikai mentelmi joggal rendelkező személyek által vezetett gépjárműre...Mert én nem. Ha használna megkülönböztető jelzést, nincs hozzáfűzni valóm, de ahhoz nincs köze a mentelmi jognak, amivel élni lehet, de visszaélni trágya viselkedés...
Ez kicsit olyan, mint ha apád totál részegen meztelenül arról papolna neked, hogy tejet igyál és makulátlan ruhában jelenj meg mindenhol...
Én drukkolok minden pártnak: Isten mindent lát! Az élet, mindenkit a tettei szerint " jutalmaz ". Előbb, vagy utóbb...

De, a csekkek elkerülésének legegyszerűbb módja valóban a kresz betartása. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.20. 21:25 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 20 alkalommal
Kapott köszik: 96 alkalommal
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
tibi666 írta:
Jerry írta:
Berkut írta:
...de ha egy picikét is fehéredik a gazdaság, egy kicsit kevesebb lesz a felszámolt fővállalkozó, aki milliárdokkal lép le, ha kevesebb embert vernek meg a VIII. kerületben este cigók, akkor már megéri, úgy gondolom.
...

Csak látnánk végre ezekből valamit. Sajnos a hírek azonban arról szólnak, hogy divat lett képviselői körökben a lézerdetektor, hogy már megint a beszerzési stop ellenére 300 milliót költ a MAG, hogy az adót is lassan már megadóztatják, hogy ami ellenzékben felháborító hazaárulás volt, az most elfogadott dolog (lsd benzin jövedéki adója, 300 Ft-os euró) stb stb.
Berkut! Attól még, hogy szidjuk a kormányt, nem feltétlenül MSZP-s vagy kommunista mindenki! Nagyon sokan, nagyon sokszor leírták már (köztük én is), hogy a teljes Parlament egy zsivány banda KIVÉTEL NÉLKÜL!
Szóval kár szegfűzni!

Lézerdetektorhoz: 1.: a használata legális, én is holnap megyek Lacikához egy 4 fejes LI-t berakatni. 2.: azért mert a zsindexen csak fideszes képviselőket interjúvolt meg az a szemüveges tetű riporter, nem jelenti azt, hogy más nem használja, illetve szerintem az ország bajait figyelembe véve a legkevésbé lényeges, hogy ki használ detektort és ki nem.... (3.: nem tudom, hogy a mentelmi jogba beletartozik-e a gyorshajtás alóli mentesülés, ha igen, akkor egyszerűbb az esetleges bírságokat megelőzni detektorral, mint a csekk megérkezése után papírozni, hogy ő képviselő és mehetett gyorsan.)

Adóztatásról meg annyit, hogy valóban nem ezt mondták, de csodát tenni nem lehet, ekkora adósságot valamiből vissza kell fizetni.

Párttól függetlenül én azt mondom, hogy bárki is van kormányon, drukkolni kellene neki! Nem a halálba kívánni azért, mert balos/jobbos/űrlény/audis, hanem abban reménykedni, hogy bár tudnának javítani a helyzeten, bár bejönne a politikájuk.

Azért ne lepődj meg, ha neked nem lesz legális, ami
nekik igen!
Ez ami a legtöbb embert dühíti.

Üdv Tbi

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.20. 22:09 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
pistino1 írta:
PeterE39 írta:
De ahogy látom a torzításért a vérfideszesek sem mennek a szomszédba :lol:

:franko: Igaz, hogy én úgy hallottam a mostani kormány is vett fel hitelt, pedig lenyúlták a nem kis összegű nyugdíjunkat és smmi nem lett jobb. Akkor hova megy a pénz? 750000 -es fizetésből én is ellennék, leszakad a pofám. Hogy van pofájuk felvenni, megszavazni?
Az legyen képviselő akinek van pénze és egy fillért sem adnék, főleg azért amit csinálnak.

Lehetne azzal kezdeni hogy lemondanak a fizetésről mert mind milliomos meg milliárdos :!: Ha nem tetszik el lehet menni és lesz olyan szakember aki 200-300e-ért is elvállalják.

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2011.10.20. 22:17 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Berkut írta:
Sziasztok!
Kedves szegfűsök, még mielőtt megdöntenétek a kormányt a sok adó meg pénz beszedés miatt, azt ne felejtsétek el, hogy jelenleg 10 befizetett adóforintból 7-et elvisz a IMF-nek való tartozás, amit az előző kormány vett fel! A maradék 3 forintból gazdálkodhatnak, hogy egészségügyre költik, vagy autópályára vagy nyugdíjra vagy mire. Elég kevés mozgásterük van, nem?
És ebből a 3 forintból kell segíteni a bajba jutott devizahiteleseken, ebből kell fizetni a BKV 800 MILLIÁRD(!) forintos tartozását, (mert az külön tétel. És ezt kizárólag az MSZP-SZDSZ-es politikusok hozták össze, mert jobboldali vezető 21 év alatt nem volt sehol sem!)
Ebből kezelnie kell a világgazdasági válság hazánkra gyakorolt hatásait, elsimítania minden egyéb olyan dolgot, ami pénzt igényel.
Ehhez képest a neten (fizetett?) bloggerek tucatjai foglalkoznak azzal, hogy a jelenlegi kormányt
gyalázzák, mindegy az, hogy milyen alapon. Legtöbbjük azonban olyan színvonaltalan, ténybeli tévedéseket-torzításokat tartalmaz, hogy méltatásra nem is méltóak. Ha az ide belinkelt baloldali hírek legalább a Népszavától, Népszabadságtól, 168 órától származnának, akkor megérteném, de a bloggerek koholmányait, hülyeségeit valóságnak elfogadni óriási hiba.
Lehetne a másik oldalról is hasonló "színvonalas" bloggereket idézni, de úgy gondolom, hogy neonáci, szélsőjobboldali bloggerek hivatkozásai ugyanúgy nem valók ide, mint a szélsőbaloldaliak.

Ha ebből a 3 forintból, ami rendelkezésre áll, ez kormány mégis kitolja a nyakig érő szarból kis hazánkat, akkor baromira nem tud érdekelni, hogy egyeseknek az a legnagyobb problémájuk, hogy a miniszterelnök gipsz lenyomatát tapogatják a vakok, vagy hogy állítólag csökken a sajtószabadság, és "eltiporják" demokratikus jogainkat. (egyébként fejből ki hányat tudna mondani? vagy mit érez ebből az "eltiprásból"?)

Nyilván a jobblét nem máról holnapra fog beköszönteni, és a jelenlegi kormány messze nem tökéletes, de ha egy picikét is fehéredik a gazdaság, egy kicsit kevesebb lesz a felszámolt fővállalkozó, aki milliárdokkal lép le, ha kevesebb embert vernek meg a VIII. kerületben este cigók, akkor már megéri, úgy gondolom.
Akinek meg nem, annak két év múlva ott lesz majd a szegfű, hogy mellé X-eljen, és csinálják jobban.
B.

Sokáig távol voltál fideszes tovább képzés volt felkészítetek október 23-ra.Mehetek Brüsszelbe tapsolni a királynak 23-án lehet most úti költséget is fizetik nem csak a tapsolást. :nyelves: .

Látom számodra csak a narancsosok meg a szegfűsök léteznek!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.20. 23:16 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Helo
A Magyar valóság

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: 6 admin, BMWFUN, jlaci74, kiara, muhaati, szekeres
Értékelés: 28.57%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.20. 23:32 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 58 alkalommal
Kapott köszik: 49 alkalommal
Motor tipusa: 528i
Évjárata: 1997
lepke írta:
Helo
A Magyar valóság

Kép

NA ez a HÓNAP KÉPE, vagy belinkelt írása, mindegy is. Ez igaz lehet? :D

Kép

???(?_?)???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.21. 10:46 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
Berkut írta:
Kedves szegfűsök...

Ha itt valaki elfogult akkor az Te vagy...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.21. 21:44 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
No comment!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.21. 21:57 
E39 FAN
E39 FAN

szekeres írta:
lepke írta:
Helo
A Magyar valóság

Kép

NA ez a HÓNAP KÉPE, vagy belinkelt írása, mindegy is. Ez igaz lehet? :D

Helo
Szerintem az elmúlt 20-év politikája benne van

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.21. 22:23 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Imco írta:

Ez szerintem nem az országnak szólt hanem Orbánt minősíteték :!:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.23. 11:04 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 36 alkalommal
Motor tipusa: 525d
admin írta:
Imco írta:

Ez szerintem nem az országnak szólt hanem Orbánt minősíteték :!:

Admin, ezt Te sem gondoltad komolyan, amit itt fent írtál...
Lassan Szaddám vagy bin Laden szintjére emeled Orbánt! Szerinted, illetve a cikk írója szerint az ENSZ-ben nincs más dolguk, mint Orbánt leminősíteni? :)
A cikkre visszatérve, látszik, hogy az írónak fogalma nincs az ENSZ feladatáról, működéséről, csak az érdekli, hogy az egészet olyan szemszögből tárja az olvasók elé, hogy az a kormány kudarcaként jelenjen meg!
Egyébként a BT való tagfelvételt még a Gyurcsány kormány kezdte meg. Nagyon helyesen, mert ez diplomáciailag így helyes. De már ők is tudták a jelentkezés pillanatában, hogy esélytelenek vagyunk, mivel hazánk súlytalan tényező a világpolitika szempontjából. Olyan volt ez, mint kb. Gyárfásék pályázata a foci EB-re. Teljesen világos, hogy az ENSZ BT-be csakis olyan ország fog bekerülni, amely valamelyik nagyhatalom csatlósa és mivel kelet Európás régióról van szó, nyilván az oroszok érdeke fog érvényesülni, mivel ők ezerrel tepernek Azerbajdzsán felé.
Egyébként az ENSZ Biztonsági Tanácsának működési elve miatt az 5 állandó vétójoggal rendelkező tagon kívül minden más szereplő léte súlytalan. Ez az 5 ország: USA, Oroszország, Franciaország, Anglia és Kína. Bárhogy szavaz az egész BT egy ügyben, ha az öt ország közül egy is ellene szavaz,akkor az egész szavazás végeredménye "nem" lesz.

Még egy megjegyzés. A cikk írója szerint az ENSZ BT dönt béke és háború indításával kapcsolatban. AZ ENSZ BT SOHA, ismétlem SOHA nem dönthet háború indításáról, mivel nem tartozik a feladatai közé. Kizárólag védelmi célokat szolgálhat pl: ha valahol súlyos polgárháború dúl, ott beléphet a civil lakosság védelmében. (Ezt csűrték-csavarták addig, míg Líbiában is beavatkozhattak.) Elsőként azonban soha nem támadhat, nincs meg rá a jogi alapja, hogy preventív csapást végezzen.

A cikk egyébként ezeken a (szándékos?) csúsztatásokon kívül rendkívül szórakoztató...
B.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.23. 15:41 
E39 FAN
E39 FAN

Ez a faxi nagyon hiányzik a politikából!!! :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.23. 16:25 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: 2 LeviM5, szekeres
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.23. 17:31 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Te,Orbán milyen jó színész!Igen,én is szeretném minél több darabban látni!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: 2 muhaati, strobi
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.23. 17:50 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
Azt hittem lesz ma valami megmozdulás ott fenn a nagy Faluban... :wink:

De sajna elmaradt... :oops:

Orbán tényleg jó Színész... :evil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.23. 18:32 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
strobi írta:
Azt hittem lesz ma valami megmozdulás ott fenn a nagy Faluban... :wink:

De sajna elmaradt... :oops:

Orbán tényleg jó Színész... :evil:

Ne add fel Strobikám!A remény hal meg utoljára! Katt!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.23. 19:33 
E39 FAN
E39 FAN

Helo

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.23. 20:41 
E39 FAN
E39 FAN

Ma egy olyan ünnep van, amit fiatal korban az ember nem ért, sőt, most is kapkodja a fejét az információk hallatán!
Amikor először forradalomnak merte nevezni Pozsgay Imre a szomorú és drasztikus következményekkel járó ellenforradalomnak beállított eseménysorozatot, sokan reménykedhettek, kiderül végre az igazság! Elindul valami a jobb élet reményében!
Munka közben ünnepi műsort hallgattam a rádióban. A Tamási gimnázium tanulói versekkel, énekekkel emlékeztek meg az eseményekről, ami meglepő és szívszorító érzést váltott ki belőlem. Ez tegnap este a helyi paraszt frekvencián volt.
Volt egy dal, amit egy zengő hangú lány, nagyon átélt hanggal énekelt, még a nagy téren történő előadás visszhangja is tökéletesen érzékelhető volt a traktor négy hangszórójából. Nem is volna ez lényeges dolog, ha az ember nem tudna meg egyre több érthetetlen, a cselekedetek és hatalomhoz való görcsös ragaszkodás miatti ok-okozati összefüggésből adódó következményt.
A lány a hazáját elhagyni kényszerülő ember gondolatit próbálta meg bemutatni a tökéletes előadásában, aki több ezer kilométer távolságból gondolt a szeretteire, a hazájára, a szülő helyére, a mindenét jelentő országára, vajon, láthatja-e még valaha?

A Kossuth rádióban Nagy Imre fiú unokája mesélte el, az Ő szemszögéből hogy élték meg az akkor történt dolgokat, aztán, az utána szinte az egész életüket beárnyékoló " megtorlásokat" , a romániai fogva tartásukat, a bíróság által kiszabott halálbüntetés bekövetkeztét egy Román újságból tudták meg, úgy, hogy fogva tartóiktól jutottak az újsághoz, ami csak a megtörtént eseményt közölte velük hidegen.
Az exhumálásról, ahol lehetősége volt a családnak jelen lenni, egy sír, amin Bórbíró Rozália felírat volt és rejtette a kivégzett nagyapját...
Akit, furnér koporsóba, arccal lefelé , kátránypapírba tekerve, átdrótozva őrizték a barnuló csontokat, a családtagok sírtak, illetve némán sírtak és azt azt gondolta, a végrehajtók és az akkori politikai vezetők állatok voltak!
Ez mellbe vágott.
Mikor az ember elveszti a háza környékén élő kutyáját, macskáját, madarát, hörcsögét, kígyóját, vagy ki tudja milyen élőlényét, még azt is úgy helyezi bele a kiásott gödörbe, mint ha aludni tenné bele!
A két másik szerencsétlenül járt embert, egymásra temették, szintén arccal lefelé...
Nehéz felfogni mire képes a hataloméhség, a pénz vágy.
Közben, arra gondol az ember, ki hazudik? Ha hazudik, miért? Csak a pénz, a hatalom fontos az életben?
Én buta ember vagyok. A körülöttem lévő dolgok, történések miértjei, sokszor állítanak tévhitek, megoldhatatlan, megválaszolhatatlan kérdések elé. Talán jobb tudatlanságban élni.
Az iskolában, a történelemmel hadilábon álltam. Szakmunkásképzőben pedig, ki kellett húzni a történelem könyv pár témáját, mert " téves " anyagnak volt titulálva. Akkor még gyermek voltam, akit nem érdekelt, egyedül az jött le, még jó hogy nem tanultam meg, mert tök felesleges lett volna...
Ugye bizakodni kell, örülni, nem pedig rosszat kívánni a politikusainknak, hangzott el egy írás itt a napokban...
Olyan szinten kiábrándultam ezekből a lényekből, hogy nem kívánok sem szavazni, sem tapsolni, sőt, még meghallgatni sem a mondanivalójukat többé. Teljesen mindegy hogy hívják, milyen kihívásokkal " küszködik ", mi a meglátása, mi az érve, a magyarázata, a másikra való rávetítő, mutogatásának az oka, mondva csinált oka. A politika az élet legrosszabb dolga, még talán a ráknál is rosszabb, mert arra nincs magyarázat, de azt, hogy hogy tudnak egyesek azzal az életformával boldogak lenni, hogy mások szenvedésén gazdagszanak, mások hitegetésével pozíciókat érnek el, gátlástalan mennyiségű pénzeket vesznek el, élnek fel, semmiért felelősséget nem vállalnak, semmit-senkit nem tisztelnek, az én alul iskolázott intelligencia küszöbömmel megérteni sosem fogom. Úgy vélem, ebbe a topicba többé nem fogok írni, mert oda a bizalmam végleg.
Egy beszéd, amit hallani akart a nép az újra temetéskor:

Pár évvel később választási ígéret, amire én is x-et tettem. Aztán, a cikk címét olvasva felébredtem.
Fellélegezhetnek...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4251 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 213  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]