![]() |
2011.07.24. 01:27
strobi írta:lepke írta:
Helo
Én a héten fizettem ki az Önkormányzatnak az Összesített gyorshajtási büntetés
Még az Idei nincs benne
Az anyagi kár jelentős...![]()
Egy jobb állapotú E39-et biztosan vehettél volna a gyerkőcnek belőle...
2011.07.24. 12:59
lepke írta:strobi írta:lepke írta:
Helo
Még az Idei nincs benne
Helo
Egy 688-ezres majdnem meglehetett volna ejteni![]()
![]()
2011.07.24. 13:07
strobi írta:lepke írta:strobi írta:lepke írta:
Helo
Még az Idei nincs benne
Helo
![]()
Az szép...![]()
Ezt majdnem mind tavaly nyáron szerezted be nem?...![]()
Jó sokáig nem baszlattak a fizetéssel... nálunk 2 hónap után ki vonják a forgalomból...
2011.07.24. 13:43
lepke írta:strobi írta:lepke írta:strobi írta:lepke írta:
Helo
Még az Idei nincs benne
Helo
![]()
Az szép...![]()
Ezt majdnem mind tavaly nyáron szerezted be nem?...![]()
Jó sokáig nem baszlattak a fizetéssel... nálunk 2 hónap után ki vonják a forgalomból...
Helo
Ez mind a tavalyi évi termés
Felhívtam a Szombathelyi központot és Örömmel közölte velem a telefonos kisasszony HOGY csak három büntim van ezen az éven eddig......
Viszont elmondta azt is .... most már ők vonják ki a forgalomból az autót a harmadik fizetési felszólítással együtt
Nem küldik az Önkormányzatnak
2011.07.25. 18:09
simi64 írta:A blokkolóval nem tudom, mi a helyzet, de én már odaadtam a motoros rendőrnek a család hajókirándulásának az árát Zadar mellett.
Alkudni kicsit lehet, de utánad jönnek, megállítanak (motorral) és megkérdezik, miért előzted meg a terepjárót![]()
Inni szabad, 1 sört. Az belefér. De gyorsan menni nemigen
Imco írta:Így igaz! Tavaly nekem is felhívták rá a figyelmem, hogy mindenképpen ragaszkodjak a 130-hoz a pályán.
A városokban a 30-as korlát is kedvenc vadász helyük.
Tehát tartsd be vagy vigyél pár ezer ? pluszt!
2011.07.27. 00:01
2011.07.27. 00:03
admin írta:Tegnap a Budai alsó rakparton ma Csepelen a Kossuth L utcában találkoztam érdekes dologgal.
Az aszfaltra két kábelszerű cucc van lerakva egymástól kb 3 métere mellette parkol egy kis busz amiben műszerek és tőle pármétere egy kb 120cm magas állványon egy kamera szerű cucc.És előtte kb 5m-re ki volt rakva kocka kék tábla hogy trafik control.
Ez vajon mi lehet új sebesség mérőt tesztelnek?Mert ha ezt be építik akkor szívás lesz.
2011.07.27. 00:23
204d1 írta:admin írta:Tegnap a Budai alsó rakparton ma Csepelen a Kossuth L utcában találkoztam érdekes dologgal.
Az aszfaltra két kábelszerű cucc van lerakva egymástól kb 3 métere mellette parkol egy kis busz amiben műszerek és tőle pármétere egy kb 120cm magas állványon egy kamera szerű cucc.És előtte kb 5m-re ki volt rakva kocka kék tábla hogy trafik control.
Ez vajon mi lehet új sebesség mérőt tesztelnek?Mert ha ezt be építik akkor szívás lesz.
Hurkos sebességmérő? az szép....
2011.07.27. 00:43
2011.07.27. 00:51
Oké de akkor minek a kamera?Különben nem számít milyen hosszú a jármű mert azt nézi hogy a két mérő cső közötti táv ott menyi idő alatt teszi meg az első tengely.tibi666 írta:Nem hinném, hogy trafi, inkább közlekedésfelügyeleti, forgalomirányítási célzatú eszköz lehet. Azt neccesen tudná megmérni, hogy mennyivel mentél, hiszen egy busz jóval hosszabb, mint egy személygépjármű, azonban az áthaladó járművek SZÁMÁT és gyakoriságát kiválóan tudja mérni.
Ezért is traffic control és nem radar kontroll tábla volt kint.
2011.07.27. 00:51
tibi666 írta:Nem hinném, hogy trafi, inkább közlekedésfelügyeleti, forgalomirányítási célzatú eszköz lehet. Azt neccesen tudná megmérni, hogy mennyivel mentél, hiszen egy busz jóval hosszabb, mint egy személygépjármű, azonban az áthaladó járművek SZÁMÁT és gyakoriságát kiválóan tudja mérni.
2011.07.27. 00:56
LeviM5 írta:tibi666 írta:Nem hinném, hogy trafi, inkább közlekedésfelügyeleti, forgalomirányítási célzatú eszköz lehet. Azt neccesen tudná megmérni, hogy mennyivel mentél, hiszen egy busz jóval hosszabb, mint egy személygépjármű, azonban az áthaladó járművek SZÁMÁT és gyakoriságát kiválóan tudja mérni.
Aszfaltba telepíthetőről hallottam. A két kerék áthaladásának idejéből számolja mennyivel haladt a gépkocsi. Ez a megoldás szinte láthatatlan.
Mert (sajnos) ismerem a céget, az NJL Hft-t akitől vásárolnak. (Romániába próbáltam ezt-azt eladni)
2011.07.27. 01:06
2011.07.27. 21:17
2011.07.28. 21:18
tibi666 írta:Kicsit utánanéztem, és valóban léteznek ilyen eszközök.
A korábbi hozzászólásom azon része, melyben létjogosultságukat kérdőjelezem meg, érvényben marad. Hiszen a telepített, rendszámfelismerős kamera ugyanúgy kell. Nem hinném, hogy ezért feltúrnák az utakat tömegesen. És gondolom ugyanúgy ki kell táblázni, mint egy fix trafit.
Azt mondom, hogy nekem legyen igazam!Nem kell több trafi.
2011.07.28. 21:31
admin írta:tibi666 írta:Kicsit utánanéztem, és valóban léteznek ilyen eszközök.
A korábbi hozzászólásom azon része, melyben létjogosultságukat kérdőjelezem meg, érvényben marad. Hiszen a telepített, rendszámfelismerős kamera ugyanúgy kell. Nem hinném, hogy ezért feltúrnák az utakat tömegesen. És gondolom ugyanúgy ki kell táblázni, mint egy fix trafit.
Azt mondom, hogy nekem legyen igazam!Nem kell több trafi.
Egy előnye van nem lehet blokkolni!
2011.07.28. 22:12
admin írta:Oké de akkor minek a kamera?Különben nem számít milyen hosszú a jármű mert azt nézi hogy a két mérő cső közötti táv ott menyi idő alatt teszi meg az első tengely.tibi666 írta:Nem hinném, hogy trafi, inkább közlekedésfelügyeleti, forgalomirányítási célzatú eszköz lehet. Azt neccesen tudná megmérni, hogy mennyivel mentél, hiszen egy busz jóval hosszabb, mint egy személygépjármű, azonban az áthaladó járművek SZÁMÁT és gyakoriságát kiválóan tudja mérni.
2011.07.29. 10:33
Fazer írta:admin írta:Oké de akkor minek a kamera?Különben nem számít milyen hosszú a jármű mert azt nézi hogy a két mérő cső közötti táv ott menyi idő alatt teszi meg az első tengely.tibi666 írta:Nem hinném, hogy trafi, inkább közlekedésfelügyeleti, forgalomirányítási célzatú eszköz lehet. Azt neccesen tudná megmérni, hogy mennyivel mentél, hiszen egy busz jóval hosszabb, mint egy személygépjármű, azonban az áthaladó járművek SZÁMÁT és gyakoriságát kiválóan tudja mérni.
Én is láttam őket! szerintem nem sebességet mérnek mivel a kamera mögött nem volt jankó aki kukkerozott volna. És ahogy az előttem szóló mondta traffic vagyis közlekedési kontroll. Mérhetnek a kábellel súlyt de szerintem is közlekedési v.forgalmi ellenörzés volt. Meg hát ha sebességet mérnének akkor mindhárom sávban kellene lenni kábelnek. Én a sorosárin csak a külső sávban láttam ezt és a tábla is csak kb. 50 méterrel volt előrébb
2011.07.29. 11:21
BMWFUN írta:Fazer írta:admin írta:Oké de akkor minek a kamera?Különben nem számít milyen hosszú a jármű mert azt nézi hogy a két mérő cső közötti táv ott menyi idő alatt teszi meg az első tengely.tibi666 írta:Nem hinném, hogy trafi, inkább közlekedésfelügyeleti, forgalomirányítási célzatú eszköz lehet. Azt neccesen tudná megmérni, hogy mennyivel mentél, hiszen egy busz jóval hosszabb, mint egy személygépjármű, azonban az áthaladó járművek SZÁMÁT és gyakoriságát kiválóan tudja mérni.
Én is láttam őket! szerintem nem sebességet mérnek mivel a kamera mögött nem volt jankó aki kukkerozott volna. És ahogy az előttem szóló mondta traffic vagyis közlekedési kontroll. Mérhetnek a kábellel súlyt de szerintem is közlekedési v.forgalmi ellenörzés volt. Meg hát ha sebességet mérnének akkor mindhárom sávban kellene lenni kábelnek. Én a sorosárin csak a külső sávban láttam ezt és a tábla is csak kb. 50 méterrel volt előrébb
Részben igazad lehet, de én már láttam a Budaörsin az elválasztón és az M3 kivezető mellett is magányos kb 60cm magas 3 lábút. De ugyanazt már a szervizúton is láttam a sünmobilhoz kötve, de elő szokott fordulni az M5 kivezetőn is. Lényeg, hogy nincs mindig sün mögötte...
Bár így nemigen van meg az Oroszlán által említett 15mp-es felvétel. Mindegy, akkor is érdemes ezekkel is vigyázni!