Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Váltás asztali nézetre
Hozzászólás küldése

Autó behozatal külföldről

2012.12.03. 12:11

Bárkinek segitségre van szüksége behozatallal kapcsolatban, hivjon és megoldjuk.

Ja és ha kell P-rendszám szóljatok,mert van.

Sziasztok ! 30/381-66-99 Peti.

Re: E46 általános.

2012.12.03. 12:16

autóbehozatal írta:Bárkinek segitségre van szüksége behozatallal kapcsolatban, hivjon és megoldjuk.

Szia!

üdv a fedélzeten.

Kérünk töltsd ki az adatlapod, hogy lássunk néhány információt rólad.

Illetve admin figyelmébe, szerintem egy kifejezett behozatali topicot érdermes lenne nyitnunk valamerre, mert ez itt OFF.

Re: E46 általános.

2012.12.03. 23:33

PapaBoss írta:
autóbehozatal írta:Bárkinek segitségre van szüksége behozatallal kapcsolatban, hivjon és megoldjuk.

Szia!

üdv a fedélzeten.

Kérünk töltsd ki az adatlapod, hogy lássunk néhány információt rólad.

Illetve admin figyelmébe, szerintem egy kifejezett behozatali topicot érdermes lenne nyitnunk valamerre, mert ez itt OFF.

Tesék :wink:

Re: Autó behozatal külföldről

2012.12.04. 09:49

Na, szuper. :wink:
Vagyunk itt páran, akik hoztak, és hoznak autókat a mesés országhatárokon túlrúl.

Alapvetően legyen ez a gyűjtőhelye tapasztalatainknak. :franko:

Én például szívtam a szigorított műszakizással első forgalomba helyezéskor.
Rögtön azzal kezdték, hogy kinek vagyok a barátja..? Mondom, khm, pontosan mi a kérdés?

Mert mint kiderült, ha nem mondok rögtön varázs szavakat, és azon keresztül nem csurran a pénzike kedves ellenőröknek, akkor simán találnak az autón kivetni valót. Elég szánalmas, hogy műszakira felkészített kocsit megbuktatnak, mert jóhiszeműen megy oda az ember, gondolva mi baj lehet egy teljesen alkalmas géppel? Nyilván, nekem is van bejáratott helyem már, de átpörgött a gondolataimban, hogy az utca embere hogy járt volna.. 50 ezer ablak. :roll:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PapaBoss az itt látható tagok köszönték meg: Wasq
Értékelés: 4.76%

2013.01.04. 18:12

Autóvásárlás, nem egyszerű dolog. Tavaly tavasszal hoztam be az E39-et, hirdetéseket folyamatosan néztem, Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Svájcban. Kint se minden arany ami fénylik. Több száz hirdetés ,és 4 hónap után bukkant fel az ideális darab Hannoverben. Honosítás, műszaki meg ilyesmi dolgok. Ha valaki benne van, és van ismerőse pikk-pakk és kész.

2013.01.29. 20:36

Hogyan működik az anyagi része annak, amikor már itthon van az autó, elvitted műszakira, befizetted a regadót és utána névre kell venni?
Mármint muszáj névre íratni? Vagy tarthatom x ideig és ha van rá vevő, akkor egyből az ő nevére lehet írni?
Vagyis a kérdés arra vonatkozik, hogy meg lehet-e úszni vhogy az átírási költséget egy behozott autónál, amit továbbad a magánember, vagy ezt csak cég teheti meg?

2013.01.29. 20:51

Jerry írta:Hogyan működik az anyagi része annak, amikor már itthon van az autó, elvitted műszakira, befizetted a regadót és utána névre kell venni?
Mármint muszáj névre íratni? Vagy tarthatom x ideig és ha van rá vevő, akkor egyből az ő nevére lehet írni?
Vagyis a kérdés arra vonatkozik, hogy meg lehet-e úszni vhogy az átírási költséget egy behozott autónál, amit továbbad a magánember, vagy ezt csak cég teheti meg?

Elvileg csak cég, akinek a tevékenységi körében szerepel a gépjárműkereskedelem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: Jerry

2013.01.29. 21:21

Jerry írta:Hogyan működik az anyagi része annak, amikor már itthon van az autó, elvitted műszakira, befizetted a regadót és utána névre kell venni?

Muszáj névre venni,de átírási költség első forgalomba helyezésnél nincsen.
Forg. helyezés,műszaki vizsga:39090
Okmányok:21085
Regadó:XXX

2013.01.29. 21:37

Padre540 írta:

Muszáj névre venni,de átírási költség első forgalomba helyezésnél nincsen.
Forg. helyezés,műszaki vizsga:39090
Okmányok:21085
Regadó:XXX

Nem szükséges átíratni, de mivel a műszaki adatlap határozz ideig érvényes, ha ez lejár akkor műszakizhat újra a kocsi, viszont annak a nevére kell íratni a kocsit, aki kezdeményezte a forgalomba helyezést. Az első forgalomba helyezés csak akkor illetékmentes, ha az első magyarországi tulajdonos megegyezik a külföldi adásvételiben szereplő személlyel.

2013.01.29. 22:40

awolf1 írta:Nem szükséges átíratni, de mivel a műszaki adatlap határozz ideig érvényes, ha ez lejár akkor műszakizhat újra a kocsi, viszont annak a nevére kell íratni a kocsit, aki kezdeményezte a forgalomba helyezést. Az első forgalomba helyezés csak akkor illetékmentes, ha az első magyarországi tulajdonos megegyezik a külföldi adásvételiben szereplő személlyel.

Így igaz. Viszont nem telik sokba (5 perc) rittyenteni egy kétnyelvű sajtpapírt amit az új tulaj gyorsan aláír (mint kinti vevő..)
és máris az új gazdi nevén volt/van a kinti vásárlás. Eredeti adásvételi papírkát meg elviszi a cica.

2013.01.29. 22:48

PapaBoss írta:
awolf1 írta:Nem szükséges átíratni, de mivel a műszaki adatlap határozz ideig érvényes, ha ez lejár akkor műszakizhat újra a kocsi, viszont annak a nevére kell íratni a kocsit, aki kezdeményezte a forgalomba helyezést. Az első forgalomba helyezés csak akkor illetékmentes, ha az első magyarországi tulajdonos megegyezik a külföldi adásvételiben szereplő személlyel.

Így igaz. Viszont nem telik sokba (5 perc) rittyenteni egy kétnyelvű sajtpapírt amit az új tulaj gyorsan aláír (mint kinti vevő..)
és máris az új gazdi nevén volt/van a kinti vásárlás. Eredeti adásvételi papírkát meg elviszi a cica.

Abban azért nem vagyok biztos, hogy a regadó befizetésekor nem kell leadni az eredeti adásvételit, vagy annak másolatát... :roll:

Nehogy a cicát meghurcolják okirathamisításért....

2013.01.29. 22:55

kzolee írta:Abban azért nem vagyok biztos, hogy a regadó befizetésekor nem kell leadni az eredeti adásvételit, vagy annak másolatát... :roll:

Le kell adni mindent! Viszont csak Te tudod melyik (volt) az eredeti.

Minden nepper így csinálja. A sok kinti papíros kocsit így adják el itthon.

( Khm, én ezt természetesen a gúgülbe olvastam :facepalm: :mrgreen: )

2013.01.29. 23:01

PapaBoss írta:
kzolee írta:Abban azért nem vagyok biztos, hogy a regadó befizetésekor nem kell leadni az eredeti adásvételit, vagy annak másolatát... :roll:

Khm, én ezt természetesen a gúgülbe olvastam :facepalm: :mrgreen:

Viszont Jerry egy olyan esetet boncolgat, amikor a vevő személye még nem tudható, a regadó viszont már közben fizetendő...

Összefoglalva: ha nem akarsz rá mindenáron magyar rendszámot egyből, akkor csak simán "nem hozod be papíron" és ha van rá vevő, akkor intézed a papírmunkát. Így megúszható a dupla költség. Ha jól értem... :wink:

2013.01.30. 11:54

kzolee írta:
PapaBoss írta:

Khm, én ezt természetesen a gúgülbe olvastam :facepalm: :mrgreen:

Viszont Jerry egy olyan esetet boncolgat, amikor a vevő személye még nem tudható, a regadó viszont már közben fizetendő...

Összefoglalva: ha nem akarsz rá mindenáron magyar rendszámot egyből, akkor csak simán "nem hozod be papíron" és ha van rá vevő, akkor intézed a papírmunkát. Így megúszható a dupla költség. Ha jól értem... :wink:

Én is ezt vettem ki belőle. Akkor eképpen fogok eljárni. Persze ahhoz még a csillagok jó együttállására is szükség van.
Köszönöm a hozzászólásokat.

Export rendszámról valami infó?
Kötelező?
Hogyan kell intézni?
Az EUvonal.hu-n találtam olyan bejegyzést, miszerint:
"Az Európai Unió más tagállamaiban vásárolt személygépkocsit nem szükséges kivonni a forgalomból, illetve ideiglenes rendszámmal ellátni a behozatalhoz. Az autó eredeti rendszámmal és okmányokkal is átlépheti a határt, Magyarországon a forgalomba helyezés során ?honosításra? kerül."
Lehet, hogy ez nem igaz? Vagy már idejét múlt?

Honnan lehet érvényes, szabályoknak megfelelő német-magyar kétnyelvű adásvételihez hozzájutni? Olyan kellene, amit elfogadnak a hivatalok.

2013.02.01. 16:21

Jerry írta:Export rendszámról valami infó?
Kötelező?
Hogyan kell intézni?
"Az Európai Unió más tagállamaiban vásárolt személygépkocsit nem szükséges kivonni a forgalomból, illetve ideiglenes rendszámmal ellátni a behozatalhoz. Az autó eredeti rendszámmal és okmányokkal is átlépheti a határt, Magyarországon a forgalomba helyezés során ?honosításra? kerül."

Honnan lehet érvényes, szabályoknak megfelelő német-magyar kétnyelvű adásvételihez hozzájutni? Olyan kellene, amit elfogadnak a hivatalok.

Export rendszámon az ideiglenes rendszámot érted? Azt ki lehet váltani Németo-ban, és a 4 napos olyan 100euro-ba kerül. Ezzel hazajöhetsz.
Vagy tréleren hozod be a kocsit rendszám nélkül.
Nem kell kétnyelvű adásvételi sem. Elegendő, ha az eladóval aláíratod az érvényes magyar szerződést.
A német se hülye, csak kijelentve adja át neked a kocsit. Azt pecsételik bele a forgalmiba, hogy "abgemeldet am......(dátum). Csak így viheted szabályosan másik országba és csak így helyezheted foralomba másik országban.

2013.02.01. 17:35

Mi az eljárás ha nem akarom papíroztatni? Ott leadom a rendszámot, és hozom a vasat tréleren? Vagy van erre is valami szabály?

2013.02.01. 17:38

kovessyroli írta:
Jerry írta:Export rendszámról valami infó?
Kötelező?
Hogyan kell intézni?

Export rendszámon az ideiglenes rendszámot érted? Azt ki lehet váltani Németo-ban, és a 4 napos olyan 100euro-ba kerül. Ezzel hazajöhetsz.
Vagy tréleren hozod be a kocsit rendszám nélkül.
Nem kell kétnyelvű adásvételi sem. Elegendő, ha az eladóval aláíratod az érvényes magyar szerződést.
A német se hülye, csak kijelentve adja át neked a kocsit. Azt pecsételik bele a forgalmiba, hogy "abgemeldet am......(dátum). Csak így viheted szabályosan másik országba és csak így helyezheted foralomba másik országban.

Na akkor ezzel kapcsolatban , szeretném felhívni a figyelmeteket hogy újabban elkezdett minket basztatni itt nálunk(vas megye) a közeg , hogy ezzel a rendszámmal nem járhatunk itthon, valamilyen ősrégi egyezmény rendeletre hivatkoztak, hogy azt nemirta alá magyarország..... szóval ezt is elkurja nekünk ez a f@sz magyarország... az nem zavarja őket hogy full cascót kötsz németbe , egész eu területére szólót.. ááááááááááááááá ugy viselkednek mintha nem eu tagállam lennénk, majdnem hogy feljelentettek a mult héten,és vázolták hogy innetöl kezdve komoly büntetést vonz maga után ha megfognak...undorító, na mind1

2013.02.01. 21:23

adam001 írta:Na akkor ezzel kapcsolatban , szeretném felhívni a figyelmeteket hogy újabban elkezdett minket basztatni itt nálunk(vas megye) a közeg , hogy ezzel a rendszámmal nem járhatunk itthon, valamilyen ősrégi egyezmény rendeletre hivatkoztak, hogy azt nemirta alá magyarország..... szóval ezt is elkurja nekünk ez a f@sz magyarország... az nem zavarja őket hogy full cascót kötsz németbe , egész eu területére szólót.. ááááááááááááááá ugy viselkednek mintha nem eu tagállam lennénk, majdnem hogy feljelentettek a mult héten,és vázolták hogy innetöl kezdve komoly büntetést vonz maga után ha megfognak...undorító, na mind1

Gusztustalanul hangzik. Abszolút megértem a felháborodásod.

Ettől függetlenül téged és a rendszámodat egy legális (teljes) európai biztosítás védi.
Gondolom arról gyorsan lehet igazolást kérni, hogy mely országokban érvényes.

Egyébként akkor van szívás, ha pld 30 napos export rendszámot vált ki valaki.
Akkor nagyobb összeg megy kukába, ha esetleg leveszi a polisz. :facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PapaBoss az itt látható tagok köszönték meg: adam001

2013.02.01. 21:35

PapaBoss írta:
adam001 írta:Na akkor ezzel kapcsolatban , szeretném felhívni a figyelmeteket hogy újabban elkezdett minket basztatni itt nálunk(vas megye) a közeg , hogy ezzel a rendszámmal nem járhatunk itthon, valamilyen ősrégi egyezmény rendeletre hivatkoztak, hogy azt nemirta alá magyarország..... szóval ezt is elkurja nekünk ez a f@sz magyarország... az nem zavarja őket hogy full cascót kötsz németbe , egész eu területére szólót.. ááááááááááááááá ugy viselkednek mintha nem eu tagállam lennénk, majdnem hogy feljelentettek a mult héten,és vázolták hogy innetöl kezdve komoly büntetést vonz maga után ha megfognak...undorító, na mind1

Ettől függetlenül téged és a rendszámodat egy legális (teljes) európai biztosítás védi.

Az export rendszámhoz kapott (mind1 hogy 1 honapos piros vagy 4 napos sárga) zöld biztosításos lapon fel van tüntetve minden ország amelyben érvényes , természetesen tartalmazza magyarországot is .... Holnap beszkennelem és feltöltöm ide...a paraszt rendörnek ugye kinai ez a dokument . A parancsnok kiadta hogy szopassátok ezeket a rendszamosokat ők meg ugye eljárnak az ügyben....szoval almás a rétes ennyi......

2013.02.02. 22:47

adam001 írta:
PapaBoss írta:

Az export rendszámhoz kapott (mind1 hogy 1 honapos piros vagy 4 napos sárga) zöld biztosításos lapon fel van tüntetve minden ország amelyben érvényes , természetesen tartalmazza magyarországot is .... Holnap beszkennelem és feltöltöm ide...a paraszt rendörnek ugye kinai ez a dokument . A parancsnok kiadta hogy szopassátok ezeket a rendszamosokat ők meg ugye eljárnak az ügyben....szoval almás a rétes ennyi......

Nem, nem mindegy, hogy piros vagy sárga szélű.
Nem a biztosításba köt bele, hanem a sárga szélű, 5 napos ( Kurzzeitkennzeichen ) rendszámba.
Azt nem szokták elfogadni hatósági jelzésként.

Valamivel mindig meg akarják nehezíteni az ember dolgát. :(
Hozzászólás küldése

VigLink badge