![]() |
2010.10.04. 17:59
2010.10.04. 18:49
2010.10.04. 18:57
hsb-530 írta:touring írta:Engem érdekelne, hogy használtok-e valamilyen adalékot és mik a tapasztalatok. Én mindig prémium üzemanyagot tankolok és csak az OMV-n, vagy a Shell-en. Lehet, hogy már paranoiás vagyok, de szerintem nem mindenhol adnak tényleg prémiumot a pénzemért. Volt mikor úgy éreztem, hogy átvágtak. Ezért el kezdtem olvasgatni a Metabondról, Spuriról és Prolongról. Írnak róluk hideget és meleget is egyaránt. Felvettem a kapcsolatot Pityuval is és eléggé meggyőző volt, de én kicsit akkor is idegenkedek az utólagos adalékolástól.
Szia! Én 1x próbáltam adalékot. A metabond rendszertisztítót még előző tdi passatomnál. Elég jól kisöpörte, ami a 10 év alatt lerakódott...Ha igazán odavertem olyan füstöt húztam mint egy IFA. Utána szebben járt hidegen is, talán még élénkebb lett a motorja is. Jól teszed, ha nem Mol-os nyálat tankolsz! Roland
2010.10.04. 21:51
hsb-530 írta:SoundkeY írta:
Metabond megasel ?
Igen ő az! Ahogy nézem volt egy pici áremelésRoland (6200ft- 250ml)
2010.10.05. 20:27
tibi666 írta:STP injektortisztítót kb. 4-5 ezer km-enként.
Utána érezhetően finomabban jár a motor.
Egyéb adalékot még nem próbáltam.
2010.10.05. 20:32
hsb-530 írta:touring írta:Engem érdekelne, hogy használtok-e valamilyen adalékot és mik a tapasztalatok. Én mindig prémium üzemanyagot tankolok és csak az OMV-n, vagy a Shell-en. Lehet, hogy már paranoiás vagyok, de szerintem nem mindenhol adnak tényleg prémiumot a pénzemért. Volt mikor úgy éreztem, hogy átvágtak. Ezért el kezdtem olvasgatni a Metabondról, Spuriról és Prolongról. Írnak róluk hideget és meleget is egyaránt. Felvettem a kapcsolatot Pityuval is és eléggé meggyőző volt, de én kicsit akkor is idegenkedek az utólagos adalékolástól.
Szia! Én 1x próbáltam adalékot. A metabond rendszertisztítót még előző tdi passatomnál. Elég jól kisöpörte, ami a 10 év alatt lerakódott...Ha igazán odavertem olyan füstöt húztam mint egy IFA. Utána szebben járt hidegen is, talán még élénkebb lett a motorja is. Jól teszed, ha nem Mol-os nyálat tankolsz! Roland
2010.10.05. 20:48
Pityu530da írta:És közben kapja amit kap ha tetszik ha nem??
üdv
Pityu
2010.10.05. 20:57
2010.10.06. 20:50
Pityu530da írta:Saját tapasztalatom Metabond-ról nem fogyasztást figyelve.
A műszaki vizsgán off 1.9 szívódízel autó ami még zöldlártya bevizsgálásnál is füstölhet többszöri próbálkozásra sem sikerült ezt elérni.Ami BMW520ds klubtárs tapasztalata az adalékanyagnak köszönhetően eltűnt a kitörölhetetlen tűlöket jeladó hibakódja.Kolegám 6 hengeres motornál 2,5 deci felhasználásával sikerült az egy zárt állapotban megszorult injektort életre keltenie.Ha esetleg nem volt nálam tankoláskor érezhetően gyengébb lett a motor 4-5 száz kilóméteren belül.
üdv
Pityu
2010.10.06. 20:57
tibi666 írta:Pityu530da írta:És közben kapja amit kap ha tetszik ha nem??
üdv
Pityu
Szia Pityu!
Nem tudom, mire gondoltál pontosan.
Normál AGIP gázolajat szokott kapni.
2010.10.06. 21:23
Pityu530da írta:tibi666 írta:Pityu530da írta:És közben kapja amit kap ha tetszik ha nem??
üdv
Pityu
Szia Pityu!
Ezt úgy értettem ahogy Touring írta a legelső hozzászólásban nem mindenhol ka ugyanolyan minőséget akár ugyanazon a kuton is előfordulhat ez.
üdv
Pityu
2010.10.06. 21:26
tibi666 írta:Pityu530da írta:tibi666 írta:Pityu530da írta:És közben kapja amit kap ha tetszik ha nem??
üdv
Pityu
Szia Pityu!
Ezt úgy értettem ahogy Touring írta a legelső hozzászólásban nem mindenhol ka ugyanolyan minőséget akár ugyanazon a kuton is előfordulhat ez.
üdv
Pityu
Ez így van, de ez ellen nem tudok mit tenni.
2010.10.06. 21:57
szekeres írta:avia kuton jó a cucc, komolyan mondom---
2010.10.07. 05:57
tibi666 írta:szekeres írta:avia kuton jó a cucc, komolyan mondom---
A kártyámmal olcsóbban tankolok az Agipnál, mint az Avia-nál.
Biztos jó az is, de én a nagyobb kutakban jobban bízom.
De ez más topikhoz tartozna, itt inkább az adalékokról essen szó.
Kíváncsian várom, hogy kik mit használnak, és érezhető-e valami hatásuk.
2010.10.07. 19:18
lepke írta:Pityu530da írta:Saját tapasztalatom Metabond-ról nem fogyasztást figyelve.
A műszaki vizsgán off 1.9 szívódízel autó ami még zöldlártya bevizsgálásnál is füstölhet többszöri próbálkozásra sem sikerült ezt elérni.Ami BMW520ds klubtárs tapasztalata az adalékanyagnak köszönhetően eltűnt a kitörölhetetlen tűlöket jeladó hibakódja.Kolegám 6 hengeres motornál 2,5 deci felhasználásával sikerült az egy zárt állapotban megszorult injektort életre keltenie.Ha esetleg nem volt nálam tankoláskor érezhetően gyengébb lett a motor 4-5 száz kilóméteren belül.
üdv
Pityu
Helo Pityu
Most esett le Hogy kivagy![]()
két hete ígértem neked hogy írok a Prolongról![]()
![]()
![]()
Sürgősen pótolni fogom
2010.10.07. 19:20
tibi666 írta:Pityu530da írta:tibi666 írta:Pityu530da írta:És közben kapja amit kap ha tetszik ha nem??
üdv
Pityu
Szia Pityu!
üdv
Pityu
Ez így van, de ez ellen nem tudok mit tenni.
2010.10.07. 19:26
Pityu530da írta:Szia!
De igen sűrübben használsz tankolásoknál az üzemanyaghoz!!
2010.10.07. 19:42
tibi666 írta:Pityu530da írta:Szia!
De igen sűrübben használsz tankolásoknál az üzemanyaghoz!!
Halihó!
És mit ajánlasz?
Metabondot?
Mit fogok tapasztalni, ha beleöntöm a tankba? Tankolás előtt, vagy után kell, és mennyit?
Mennyibe kerül egy tank mellé egy adag?
2010.10.08. 22:23