![]() |
2010.01.01. 16:23
2010.01.01. 17:56
jackson írta:Sziasztok!
Pár napja szer tettem egy OFF VW avagy VAG-COM diagnosztikai cuccra a "szokásos" forrásból.
Ezzel lehet ugyebár diagnosztizálni a VW, Seat, Audi és Skoda tipusokat.
Ami az érdekes, hogy sokkal fejletlenebbnek tünik mint DIS-GT1-es BMW rendszerek. Péládul nincs központi ZCS kódban tárolt milyen vezérlők vannak a kocsiban még a modern autókon is csak Scannelés-el (végig megcimezi a vezérlőket és vár a válaszra) lehet megtudni mi van a kocsiban.
Kipróbáltam tesóm Polóján és nem sokat kötött az orromra az immobilizer egy kulcs hibával kapcsolatban.
Ráadásul szedhetem szét a apám Fábia középső box-át mivel olyan hiba is létezik a airbag vezérlőknél ha rossz verziószámút akarsz megnézni VAG-os programmal (csak keresés nem irás!) akkor kinyirja a vezérlőt.
Most nézhetem meg a vezérlő gyári számát, hogy ugye tuti nem olyan.
Ha valakinek kell meg van magyarul hogyan kell használni és a szerviz intervallum törlés is.
Megkaptam egy halom OFF VW PDTDI szerelési doksit is vele.
Jackson, aki szidja a VW diagnosztikát
2010.02.03. 10:41
jackson írta:Sziasztok!
Pár napja szer tettem egy OFF VW avagy VAG-COM diagnosztikai cuccra a "szokásos" forrásból.
Ezzel lehet ugyebár diagnosztizálni a VW, Seat, Audi és Skoda tipusokat.
Ami az érdekes, hogy sokkal fejletlenebbnek tünik mint DIS-GT1-es BMW rendszerek. Péládul nincs központi ZCS kódban tárolt milyen vezérlők vannak a kocsiban még a modern autókon is csak Scannelés-el (végig megcimezi a vezérlőket és vár a válaszra) lehet megtudni mi van a kocsiban.
Kipróbáltam tesóm Polóján és nem sokat kötött az orromra az immobilizer egy kulcs hibával kapcsolatban.
Ráadásul szedhetem szét a apám Fábia középső box-át mivel olyan hiba is létezik a airbag vezérlőknél ha rossz verziószámút akarsz megnézni VAG-os programmal (csak keresés nem irás!) akkor kinyirja a vezérlőt.
Most nézhetem meg a vezérlő gyári számát, hogy ugye tuti nem olyan.
Ha valakinek kell meg van magyarul hogyan kell használni és a szerviz intervallum törlés is.
Megkaptam egy halom OFF VW PDTDI szerelési doksit is vele.
Jackson, aki szidja a VW diagnosztikát
2010.02.03. 10:45
2010.09.25. 17:32
2010.09.26. 13:26
Illes írta:Nem találtam az EBA-nak saját topicot, így ide írom.
Állandóan a lemezt hiányolja, nem találja a dokumentumok forrását, hiába adtam meg neki a meghajtó elérési útját.
Van valami trükk a telepítése során?
2010.09.26. 21:41
jackson írta:Illes írta:Nem találtam az EBA-nak saját topicot, így ide írom.
Állandóan a lemezt hiányolja, nem találja a dokumentumok forrását, hiába adtam meg neki a meghajtó elérési útját.
Van valami trükk a telepítése során?
Talán az OBD topikba irtam már.
feltelepited valamelyik merevlemezed főkönyvtár alatt pl. X:/docs alá a PDF fájlokat. Az EBA programba meg az options alatt beállitod azt mind CD meghajtót.
És egyből megy. belép, alvázszám beir és search gomb és már irja is a kocsi specifikus anyagokat. Kijelölöd az egyiket és Display document már mutatja is az adott PDF-et.
Van egy kis jelzési trükk az E39 Sedan és E39/2 alatt a Touringot érti.
Jackson, aki ennyit tud segiteni
2012.02.24. 17:01
2012.02.24. 17:18
PeterE39 írta:Kérdésem lenne a szakikhoz.
Ezzel a két kütyüvel bele lehet-e nézni a kocsim lelkébe:
OBDII Bluetooth Car Diagnostic Cable
20 Pin Male to 16 Pin Female OBD II Diagnostic Adapter Cable for BMW
Elvileg még a mobilommal is működnie kéne:
Torque Lite (OBD2 & Car)
2012.02.24. 17:34
Torque Lite (OBD2 & Car)
2012.02.24. 18:16
csavitouring írta:PeterE39 írta:Kérdésem lenne a szakikhoz.
Torque Lite (OBD2 & Car)
Eddig sajnos Nekem sem sikerült kapcsolatot felvennem az autóval. A diesel autók esetén 2004-ben egységesítették az ODBII csatlakozókat. Benzinesek esetében 2000-től Benzines autóval nem volt szerencsém még. Nekem bluetooth-s van ELM327 chippel. Más off autóban hibátlanul müködik(dieselt és benzinest is próbáltam) tudtam hibát törölni is. Próbáld meg alOBD Scanner és mellé alODB terminal-t töltsd le. https://market.android.com/ itt a keresőbe az OBD beírva sok programot találsz.
2012.02.27. 10:24
csavitouring írta:csavitouring írta:PeterE39 írta:Kérdésem lenne a szakikhoz.
Torque Lite (OBD2 & Car)
Eddig sajnos Nekem sem sikerült kapcsolatot felvennem az autóval. A diesel autók esetén 2004-ben egységesítették az ODBII csatlakozókat. Benzinesek esetében 2000-től Benzines autóval nem volt szerencsém még. Nekem bluetooth-s van ELM327 chippel. Más off autóban hibátlanul müködik(dieselt és benzinest is próbáltam) tudtam hibát törölni is. Próbáld meg alOBD Scanner és mellé alODB terminal-t töltsd le. https://market.android.com/ itt a keresőbe az OBD beírva sok programot találsz.
Most próbáltam ki egy Toyota Corollan(benzines) és egy MercedesBenz A osztályon (diesel) és tökéletesen működött.
2012.03.11. 20:29
2012.03.12. 12:04
baupexim1 írta:azért van még itt pár bluetoothos cucc ...
aki mondta az ELM327-es chippes cuccot., netán tudja, az mihez jó?
nekem egy 99-es dízelhez kellene ilyen technika...
2012.03.12. 16:31
2012.03.14. 09:30
baupexim1 írta:Jackson, ha nekem szólt, akkó' e38 még mindig( remélem kitöltöttem az autóadatokat)
Ha a topictársnak, akkor kérünk teljes típuslistát, kompatibilitást, technológiai leirást, és persze tanácsot, hogy én melyiket vegyem
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
2012.03.15. 11:51
jackson írta:baupexim1 írta:Jackson, ha nekem szólt, akkó' e38 még mindig( remélem kitöltöttem az autóadatokat)
Ha a topictársnak, akkor kérünk teljes típuslistát, kompatibilitást, technológiai leirást, és persze tanácsot, hogy én melyiket vegyem
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Azért értettem félre mert ez a nem-BMW diagnosztikai cuccok topik![]()
![]()
ELM327 a BMW-hez és mire használnád? Vannak benne érdekes dolgok. Nekem a Lambda szinusz méricskélés tetszik no persze a minta vételi idő lassúsága nem használ ehhez. CAN-bus alapon már nem olyan rossz. Hátránya, hogy nagyon szoftverhez kötött tehát csak a saját programja megy rajta.
Jackson, aki nem (még) szerzett be ilyen ELM327-es cuccot
2012.04.12. 13:57
Torque Lite (OBD2 & Car)
2012.04.16. 13:55
PeterE39 írta:PeterE39 írta:Kérdésem lenne a szakikhoz.
Torque Lite (OBD2 & Car)
Azóta kicsit utánaolvastam a dolognak.
Az ELM327-es cuccok csak az OBDII kompatibilis autókkal használhatóak, amit európában a benzineseknél 2001-től, dízeleknél 2004-től kellet csak kötelezően bevezetni. Van olyan autógyártó, aki korábban megtette ezt, de a BMW csakaz USA-ban vezette be ennél korábban, mert ott korábban volt kötelező.
Egyszóval az ELM327 számomra felejtős.
2012.04.17. 07:10
Padre540 írta:Nekem van a motortérben körcsatis és belül a bal térd magasságában is egy téglalap forma.Akkor ez milyen?Nem OBDII?