Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E34 a király!!!

2012.12.29. 18:46

Szotakdavid írta:
muhaati írta:
Szotakdavid írta:Sikerült megoldani a fűtés problémát a motor volt a ludas a szénkefék miatt nem indult el,raktam egy másikat bele és elindult.

Egy kérdésem lenne még szénkefét lehet cserélni benne rendelni valahonnan vagy felejtős a dolog?

Köszönöm Dávid

Lehet javítani.

Köszi akkor foglalkozom vele egy picit,zf automata váltóba hol kell olajat tölteni nem találom a betöltőt leengedőt megtaláltam.

Köszönöm Dávid

A karter alján van egy 17-es imbusz dugó. Ott kell feltölteni, járó motornál, amíg ki nem folyik. Az a szint is egyben.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: Szotakdavid
Értékelés: 4.76%

2012.12.29. 18:48

Szotakdavid írta:
muhaati írta:
Szotakdavid írta:Sikerült megoldani a fűtés problémát a motor volt a ludas a szénkefék miatt nem indult el,raktam egy másikat bele és elindult.

Egy kérdésem lenne még szénkefét lehet cserélni benne rendelni valahonnan vagy felejtős a dolog?

Köszönöm Dávid

Lehet javítani.

Köszi akkor foglalkozom vele egy picit,zf automata váltóba hol kell olajat tölteni nem találom a betöltőt leengedőt megtaláltam.

Köszönöm Dávid

Akkor megtaláltad a betöltőt is!
Ugyanis ott kell! Csak pumpálni. A nívó pedig ott van, ha elkezd folyni. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: Szotakdavid
Értékelés: 4.76%

2012.12.29. 19:16

muhaati írta:
Szotakdavid írta:
muhaati írta:

Köszönöm Dávid

Lehet javítani.

Köszönöm Dávid

A karter alján van egy 17-es imbusz dugó. Ott kell feltölteni, járó motornál, amíg ki nem folyik. Az a szint is egyben.

Köszi ismét a gyors választ sima atf olaj jó bele vagy mint az e46-ba gyári olaj kell?? Kb mennyi a feltöltési mennyiség??gondolom ebből se lehet kivarázsolni mindet. A váltó olaj csöveket is cserélem együtt vele mert ott folyik az olaj a kocsiból sajnos.

Üdv Dávid

2012.12.29. 19:34

Szotakdavid írta:
muhaati írta:
Szotakdavid írta:
muhaati írta:

Köszönöm Dávid

Lehet javítani.

Köszönöm Dávid

Köszi ismét a gyors választ sima atf olaj jó bele vagy mint az e46-ba gyári olaj kell?? Kb mennyi a feltöltési mennyiség??gondolom ebből se lehet kivarázsolni mindet. A váltó olaj csöveket is cserélem együtt vele mert ott folyik az olaj a kocsiból sajnos.

Üdv Dávid

Az előzőekhez még annyit tennék, hogy nagyon fontos, hogy mindenképp hidegen (40 fok magassága) kell a feltöltést végezni, mert
1: Az ATF melegen kitágul, így a szükségesnél kevesebb kenőanyag tölthető csak be.
2: A hideg, emelt alapjáratnál lehet a legtöbbet beszürcsöltetni vele.
Az olaj tipusát a plakettről kell leolvasni.

2012.12.30. 17:09

Lehet javítani.[/quote]

Köszönöm Dávid[/quote]

A karter alján van egy 17-es imbusz dugó. Ott kell feltölteni, járó motornál, amíg ki nem folyik. Az a szint is egyben.[/quote]

Üdv Dávid[/quote]
Az előzőekhez még annyit tennék, hogy nagyon fontos, hogy mindenképp hidegen (40 fok magassága) kell a feltöltést végezni, mert
1: Az ATF melegen kitágul, így a szükségesnél kevesebb kenőanyag tölthető csak be.
Az olaj tipusát a plakettről kell leolvasni.[/quote]

Emelt alapjárat alatt 1000rpm-t értesz kb?? Az létezhet h 3 liter olaj van benne Castrol feltöltési lista ezt írja.

Üdv Dávid

2012.12.30. 17:24

Szotakdavid írta:Emelt alapjárat alatt 1000rpm-t értesz kb?? Az létezhet h 3 liter olaj van benne Castrol feltöltési lista ezt írja.

Üdv Dávid

Ha a szűrőt is leveszed, k.b. 5 liter megy bele.

2012.12.30. 17:26

muhaati írta:
Szotakdavid írta:Emelt alapjárat alatt 1000rpm-t értesz kb?? Az létezhet h 3 liter olaj van benne Castrol feltöltési lista ezt írja.

Üdv Dávid

Ha a szűrőt is leveszed, k.b. 5 liter megy bele.

szeretnék szűrőt is cserélni,csak a tulaj nem szeretne :D pedig 5000-körül találtam.

2012.12.30. 17:30

Szotakdavid írta:Castrol feltöltési lista ezt írja.

A Castrol lista, az én GM váltómba ZF-be való olajat írt, így ezt ne vedd szentírásnak!

2012.12.30. 17:34

Gallaca írta:

A Castrol lista, az én GM váltómba ZF-be való olajat írt, így ezt ne vedd szentírásnak!

tudom én is megszívtam már vele egyszer az első e46 automata váltó olaj cserénél írt 3 litert közbe meg belemegy 5-6 liter szűrő cserével együtt. Mondjuk én e46-ba litere szoktam venni szervizbe gyári olajat.

2012.12.30. 17:41

Szotakdavid írta:
Gallaca írta:

tudom én is megszívtam már vele egyszer az első e46 automata váltó olaj cserénél írt 3 litert közbe meg belemegy 5-6 liter szűrő cserével együtt. Mondjuk én e46-ba litere szoktam venni szervizbe gyári olajat.

Az E34- ZF-be ATF Dextron II., III, .mehet, 5., 6., liter között.

2012.12.30. 17:47

Szotakdavid írta:Lehet javítani.

Köszönöm Dávid[/quote]

A karter alján van egy 17-es imbusz dugó. Ott kell feltölteni, járó motornál, amíg ki nem folyik. Az a szint is egyben.[/quote]

Üdv Dávid[/quote]
Az olaj tipusát a plakettről kell leolvasni.[/quote]

Emelt alapjárat alatt 1000rpm-t értesz kb?? Az létezhet h 3 liter olaj van benne Castrol feltöltési lista ezt írja.

Üdv Dávid[/quote]

Az emelt alapjárat annyi, amennyit a DME vagy DDE hidegen kivezérel. Nem kell gázt adni.

2013.01.04. 21:25

Kép

Kép

2013.01.31. 14:30

Kép

2013.01.31. 21:01

sziasztok,motortcseréltem egy e34 525i m50b25 bmwben,elsőre indult,szépen járattam vagy 20percig,felfagyállózva,minden rendben volt,jött a tulaj,elvitte semmi gond nem volt vele,elment vele este dolgozni,és elkezdett csattogni,nagyon hidrotőke hangja van állitása szerint,de néha elhallgat,olajcserét csináltunk,motormosással,és semmi változás,mi lehet a probléma??

2013.03.24. 20:16

Sziasztok!

Megint egy e34 problémával fordulok hozzátok.

91-es 520i ahogy kezd bemelegedni elkezd ugrálni a fordulat hol le hol fel,ablakfűtés bekapcsol még jobban leesik.Akkor is leesik ha kormányt tekergetem jobbra balra.alapjáraton a töltés 14,5V

A másik hiba h cserélve lett a műszer egység,de még mindig nem megy km óra hol találom a jeladóját??

Köszönöm Dávid

2013.03.24. 21:03

Milyen 520? M20 vagy M50?

Km óra a difiből kap jelet.

2013.03.24. 21:16

kzolee írta:Milyen 520? M20 vagy M50?

M50,azt mondod a difiben van a jeladója??

2013.03.24. 22:12

Szotakdavid írta:

--- Igen, ott van ---

M50-et nem vágom, de a bemelegedés utáni hullámzó alapjárat falslevegőre utal...

Vagy kezd beállni a szervószivattyú, és fogja a motort picit... De ez csak találgatás.

A difiben van a jeladó tutira, nézzétek meg nincs -e lehúzva a csati, vagy nincs -e szakadás a kábelben.

2013.03.24. 22:38

kzolee írta:
Szotakdavid írta:

--- Igen, ott van ---

M50-et nem vágom, de a bemelegedés utáni hullámzó alapjárat falslevegőre utal...

Vagy kezd beállni a szervószivattyú, és fogja a motort picit... De ez csak találgatás.

A difiben van a jeladó tutira, nézzétek meg nincs -e lehúzva a csati, vagy nincs -e szakadás a kábelben.

Megnézem a difiben a jeladót.a falslevegőt is meglesem.A szervószivattyú csapágyának van némi hangja.

2013.04.04. 18:21

Sikerült megoldani a sebesség jeladó problémát kicseréltem és láss csodát műkszik :)

Az alapjárat probléma még nem oldódott meg sajnos légtömegmérőre gyanakszom szerintetek??lehúztam a csatiját nem változott semmi viszont mikor vissza raktam szépen egyenletesen járt egy percig kb utána megint ugrált 900-ról 1200-ra majd 1500-re..

A másik kérdésem folyamatosan ég a sárga üzemanyag szint jelző tud valaki esetleg egy cikkszámot erről a jeladóról?

Előre is köszönöm Dávid
Hozzászólás küldése

VigLink badge