Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok az X5-ről

2014.12.31. 20:29

atti523i írta:vegyél optima yellow top-ot.osztrákban vettem én is,ott olcsóbb.azzal nem lesz gond.

Ha jól nézem, annak az áráért már közel gyári vehető.

2014.12.31. 20:34

Imco írta:
atti523i írta:vegyél optima yellow top-ot.osztrákban vettem én is,ott olcsóbb.azzal nem lesz gond.

Ha jól nézem, annak az áráért már közel gyári vehető.

de bombabiztos :D

2015.01.01. 04:35

Imco írta:
lepke írta:Helo tökmöc

Az akkumulátor bal sarkában 720 !!!!!

12V 90AH 720 A

...és ne exide legyen.
Most döglött meg a 2. aksim tőlük.
22 hónapos. Az előzőt is így cserélték.
Minden előjel nélkül, az első komoly hidegnél elmúlt.

Nem, nem szívja semmi, 0,02 A a felvételem.

Véletlenül köszöntem meg, holnap törlöm!Én az Exide Excell akkuval 2,5 éve élek együtt és teljes a boldogság. Egy hónapja bikaztam be egy kamiont 2x 180 áh akksit Igényel az inditásához...

Küldve az én D5503-emről

2015.01.01. 11:57

Haminda írta:Véletlenül köszöntem meg, holnap törlöm!Én az Exide Excell akkuval 2,5 éve élek együtt és teljes a boldogság. Egy hónapja bikaztam be egy kamiont 2x 180 áh akksit Igényel az inditásához...

Küldve az én D5503-emről

Eddig én is fényeztem. DE...
2010 februárban vettem az excelt amit 2012 januárban kicseréltettem, mert megdöglött.
Ott volt némi vita mert ugyan zárlatosnak látszott egy cella, de ember állította, hogy az autó zabálja le.
Nem volt hajlandó várni 15 percet a méréshez. Jó hogy zabált.
Kicserélte. Tény, utána találtam egy + fogyasztót.
Csere db. most megdöglött megint.
A hitelesség kedvéért megnéztem és állításommal ellentétben már nem garis.
Ettől függetlenül kicsit bosszantó!

2015.01.01. 13:27

Imco írta:
Haminda írta:Véletlenül köszöntem meg, holnap törlöm!Én az Exide Excell akkuval 2,5 éve élek együtt és teljes a boldogság. Egy hónapja bikaztam be egy kamiont 2x 180 áh akksit Igényel az inditásához...

Küldve az én D5503-emről

Eddig én is fényeztem. DE...
2010 februárban vettem az excelt amit 2012 januárban kicseréltettem, mert megdöglött.
Ott volt némi vita mert ugyan zárlatosnak látszott egy cella, de ember állította, hogy az autó zabálja le.
Nem volt hajlandó várni 15 percet a méréshez. Jó hogy zabált.
Kicserélte. Tény, utána találtam egy + fogyasztót.
Csere db. most megdöglött megint.
A hitelesség kedvéért megnéztem és állításommal ellentétben már nem garis.
Ettől függetlenül kicsit bosszantó!

az optimánál cellazárlat nem fordulhat elő.barátom is pórul járt az exidével,de ez fenáll a többi márkánál is ami nem spirálcellás mint az optima.bannert is gyártják románban,és a többi nagy márkát is ki tudja hol.ugyan az van mint az ablaktörlő lapátnál.nagy a gyártási minőség szórás.lehet hogy drágább az optima,én is vaciláltam hogy megvegyem mégegyszer,de az előző is tuti volt.így inkább megvettem ezt drágábban,mint hogy egy hagyományos technológiáju aksit,aminél megvan a lehetőség hogy pár éven belül elromlik.

2015.01.01. 14:01

En alphaline aksit vettem a kocsimba. 100Ah, 850A indito arammal es 5 ev garival 90GBP szerintem nem rossz ar erte. Kalciumos jelentsen is ez barmit.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, tökmöc
Értékelés: 9.52%

2015.01.01. 21:01

morv írta:En alphaline aksit vettem a kocsimba. 100Ah, 850A indito arammal es 5 ev garival 90GBP szerintem nem rossz ar erte. Kalciumos jelentsen is ez barmit.

Most azon filózom hogy veszek 22e-ért akksit 2 év garival.
Ha kibírja boldogság, ha nem, 500m-re van a bolt. :)
Addig eltolom az autót! :)

2015.01.01. 21:36

morv írta:En alphaline aksit vettem a kocsimba. 100Ah, 850A indito arammal es 5 ev garival 90GBP szerintem nem rossz ar erte. Kalciumos jelentsen is ez barmit.

36 ezerért 5 évig tuti áramforrásod van. Ennél jobban nehéz kijönni! Gyári AGM-re mennyi a gari?

2015.01.01. 22:57

Először is nagyon boldog új évet kívánok itt mindenkinek!!! :taps:

És nagyon szépen a sok segítséget szerintem ez a "alphaline" győzőt meg a legjobban utána olvastam és eddig ez nyerte el a legjobban a tetszésemet!

Még egyszer nagyon szépen köszön az előző évi sok sok jó tanácsot is! :franko:

2015.01.07. 14:37

Még egy utolsó kérdés az aksiról mégpedig hogy számottevő hogy melyik oldalon legyen a pozitív meg a negatív? Holnap megyek venni és jártam már úgy hogy alváz szerint felcserélték az oldalakat és nem tudtam be tenni az akkumulátort!!! :D

2015.01.07. 14:49

tökmöc írta:Még egy utolsó kérdés az aksiról mégpedig hogy számottevő hogy melyik oldalon legyen a pozitív meg a negatív? Holnap megyek venni és jártam már úgy hogy alváz szerint felcserélték az oldalakat és nem tudtam be tenni az akkumulátort!!! :D

Természetesen számottevő. Általában nem szokott elérni a másik oldalra a kábel, ha fel van cserélve.

2015.01.07. 14:53

PeterE39 írta:
tökmöc írta:Még egy utolsó kérdés az aksiról mégpedig hogy számottevő hogy melyik oldalon legyen a pozitív meg a negatív? Holnap megyek venni és jártam már úgy hogy alváz szerint felcserélték az oldalakat és nem tudtam be tenni az akkumulátort!!! :D

Természetesen számottevő. Általában nem szokott elérni a másik oldalra a kábel, ha fel van cserélve.

Azt netán megtudnád mondani melyik oldalon kell lennie a plusznak az X5-ben? :roll:

2015.01.07. 15:26

tökmöc írta:
PeterE39 írta:

Azt netán megtudnád mondani melyik oldalon kell lennie a plusznak az X5-ben? :roll:

Kinek van X5-öse, nekem, vagy neked :)
Ezeken a linkeken látható a lényeg:
okítás1
okítás2
Vagy mozgóképen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: tökmöc
Értékelés: 4.76%

2015.01.07. 15:55

PeterE39 írta:
tökmöc írta:
PeterE39 írta:

Kinek van X5-öse, nekem, vagy neked :)
Ezeken a linkeken látható a lényeg:
okítás1
okítás2
Vagy mozgóképen:

Természetesen nekem :roker: !!! De eddig még nem is mentem le a csomagtartóban ezért bocsi a tudatlanságomért de nagyon szépen köszönöm neked a sok segítséget!!! :franko:

2015.01.07. 16:49

MINDEN BMW szemben jobb pozitívos.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: tökmöc
Értékelés: 4.76%

2015.01.07. 16:58

muhaati írta:

És honnan nézzük a szemben-t? :roker: "csak vicc volt"
Emlékszel még szóltál, hogy nincs valami erőteljében az aksi és tessék most már hibát is gerjeszt meg igen lassan pörget de eddig még szerencsém volt mert sikerült elindítania!

A generátor tud haldokolni vagy egyszerűen meghall? Vagyis van előjelei vagy egyszerüen nincs többé töltés és kész?

2015.01.07. 17:53

tökmöc írta:
muhaati írta:

És honnan nézzük a szemben-t? :roker: "csak vicc volt"
Emlékszel még szóltál, hogy nincs valami erőteljében az aksi és tessék most már hibát is gerjeszt meg igen lassan pörget de eddig még szerencsém volt mert sikerült elindítania!

A generátor tud haldokolni vagy egyszerűen meghall? Vagyis van előjelei vagy egyszerüen nincs többé töltés és kész?

azért ilyen hidegben nem árt időnként rátenni töltőre az aksit.

2015.01.31. 16:12

"atti523i" Tavaly télen sem töltöttem rá és nem volt gond! Egy héten egyszer vagy kétszer beszoktam indítani eddig probléma mentesen! Az aku csere után jó lett!

Nos azért nem teljesen azért olykor vagyis ma megint ki írta "TRANS.FAILSAFE PROG". Aksi csere után jó volt majd 2hétig állt szegény és akkor írta ki először majd rendszeresen használtam vagyis egy héten 3-4 szer is majd ma ismét kiírta. Az autón nem vettem észre semmit ötletek van miért írja ki olykor ezt "TRANS.FAILSAFE PROG" ?

2015.02.02. 13:59

Ezt az ellenőrzést ki ismeri "https://www.youtube.com/watch?v=z4Kk3Q5co5c" az aksit akarom megnézni indítás előtt csak nem nagyon vettem észre hogy azt mutatta volna hogyan kell kilépni az ellenőrzésből! Segítséget megköszönöm! :D

Közben csináltam én is egy videót a töltöttség ellenőrzésről https://www.youtube.com/watch?v=LYPhTJf ... e=youtu.be indítás előtt 11.8V volt! Szóval ötlete valakinek? :roll:

2015.02.03. 16:57

Mennyiért adod? Failsafe meg minden... :mrgreen:
Hozzászólás küldése

VigLink badge