![]() |
2017.02.20. 21:56
hamoriarpi írta:Levibéka írta:hali!
ma elmentem márkaszervizbe, izzógyertya + gázpedál fojtószelep (43E2) hibát találtak nálam, kérdés a fojtószelepre vonatkozóan ami gyári kb. 110k. körül van, legyen gyári vagy megteszi az utángyártott ami Pierburg v. Vemo ami 60-80k. körül mozog, érdemes ezzekel foglalkozni v. mindenképpen gyári legyen?? nektek van-e tapasztalatatok ezzel kapcsolatban??
Én Pierburgot vettem anno. Kutya baja.
2017.02.20. 23:17
2017.02.21. 07:21
2017.02.21. 11:50
hamoriarpi írta:Levibéka írta:hali!
ma elmentem márkaszervizbe, izzógyertya + gázpedál fojtószelep (43E2) hibát találtak nálam, kérdés a fojtószelepre vonatkozóan ami gyári kb. 110k. körül van, legyen gyári vagy megteszi az utángyártott ami Pierburg v. Vemo ami 60-80k. körül mozog, érdemes ezzekel foglalkozni v. mindenképpen gyári legyen?? nektek van-e tapasztalatatok ezzel kapcsolatban??
2017.02.21. 12:23
tibi666 írta:195 ezer km-el vettem, most van benne picivel 199 felett. Eddig csinaltattam rajta:
2017.02.21. 13:09
NagyMatyas írta:tibi666 írta:195 ezer km-el vettem, most van benne picivel 199 felett. Eddig csinaltattam rajta:
Bocsi, hogy belevauzok, de van erre a futásteljesítményre bármi esély? Nekem ezek a dolgok dieselben is 300 ezer km-hez közel adták meg magukat.
2017.02.21. 13:32
Levibéka írta:hamoriarpi írta:Levibéka írta:hali!
3-as alkatrész http://www.realoem.com/bmw/de/showparts?id=NJ51-EUR-03-2006-E61-BMW-525d&diagId=11_3869
2017.02.21. 13:42
tibi666 írta:Hello!
Novemberben vasarolt, vegig BMW markaszervizben szervizelt E61 tapasztalatok jonnek. 195 ezer km-el vettem, most van benne picivel 199 felett. Eddig csinaltattam rajta:
-olajszint jeladó
-diffi oldalsó tömítés
-olajszűrőház tömítés
-szelepfedél tömítés
-olajcsere, összes szűrő csere
-gyertyacsere
-fékolajcsere
-ablaktörlőlapát elöl-hátul
-összes szíj és feszítő csere
-csomagtérroló pöcök bal oldali motor csere
-vanos olajcso csere
-HUD beallitas
-antenna jelerosito csere
Ami meg hatravan:
-fenyszoro felujitas (uj bura + tomitesek) - kisse viseltes, belulrol poros
-jobboldali motortarto bak csere (megereszkedett, nemi vibracio akad igy)
-vizpumpa, termosztat, hutovizcsere (kis hangja van a pumpanak, a tobbit elovigyazatossagbol cserelem)
-mulf csere (halott, lehuztak az elozo tulajnal)
-jobb elektrokrom tukorlap csere (elindult a bebarnulas)
-wandler felujitas (tempomattal tartott sebesseg mellett is ingadozik minimalisan a fordulatszammero, hidegen 40-es 50-es tempo korul nem tud donteni, hogy osszezarjon vagy csusszon, neha hianyzik a teljesitmeny)
-valtoolaj csere (wandler vegett)
-vezetooldali ajto keder csere (kiszakadt)
Kinyomozando dolgok:
-a fordulatszam P-ben alapjaraton is ingadozik minimalisan (kb 1-2mm-t), nem csak a fentebb emlitett esetben
-120-ig teljes csend van az autoban, de felette idegesito bugas van, nem tul hangosan, de hallhatoan, aminek eredetet nem tudom beazonositani, kis vibracio is tarsul hozza, pulzaloan erosodve, gyengulve - passzolom, hogy diffi, kerekcsapagy vagy kardan korul valami. Fordulatszamtol nem fugg, mindegy, hogy 6., 5. vagy 4. fokozatban van. A gumik utolso szezonukat teljesito Bridgestone RFT-k, egy felni picit ut, azt tavasszal javittatom, mikor felteszem a nyari szettet, de szerintem a bugas nem a felni vagy a gumi miatt van.
-valami nem oke a legrugok korul. Vetelkor rendben voltak az atvizsgalason, de eleg gyakran hallom a kompresszor bugasat, majd nehany masodperc mulva sziszegest kovetoen abbamarad
Szepitgetes, egyebek, amikre tavasszal beruhazok:
-uj szovet- es gumiszonyeg szett (gyari)
-2017-es dvd szett
-egy hibatlan allapotu elektromos, fekete, futott, bor sport- vagy komfortules szett (a mostani alap, teljesen elektromos, gyonyoru allapotu fekete bor, de a futes nem jo benne)
-egy szett uj Dunlop Sport Bluresponse gumi a frissen szerzett 245-os style felnikre
Egyebkent az auto maga szerintem jobb mint az E39 volt, halkabb es jobb utfekvesu, az elektronikai dolgok is rengeteget fejlodtek. Az anyagminoseg romlott, nehol meglepoen hitvany muanyagok vannak benne.
Bocsi a regenyert, barmi otletet, hozzaszolast szivesen veszek.
2017.02.21. 18:25
2017.02.21. 21:58
rockerekhu írta:Mi az a gyakran halod a kompreszort dolgozni,milyen sürün ha sokat van használva mész leálsz vele vagy netalán padkára álsz fel vele akkor mindig utána emel vagy leereszt,az normális föleg ha csak pár másodperc az egesz,ha már jó 15 másodprecet dolgozik és egyenes talajon üresen akkor már lehet keresni a hibát.
2017.02.21. 22:03
2017.02.22. 03:40
bendegúz írta:Hello!
Valaki segítsen nekem, hogy a klíma szíjának a vezető görgőjének és a feszítőjének hol lelem a cikkszámát, mert itt nincs.![]()
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3577
2017.02.22. 08:30
rockerekhu írta:bendegúz írta:Hello!
Valaki segítsen nekem, hogy a klíma szíjának a vezető görgőjének és a feszítőjének hol lelem a cikkszámát, mert itt nincs.![]()
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3577
Biztos van rajta feszitó görgö?mert azon a rugalmas szij van és nem emlékszem hogy találkoztam volna e6x amin van feszitó talán az eu3s motoral szereltben van.
szij méretre és cikk számra ugyan azt hozza ki mint az enyémben van és abban nincs feszitö
http://bmwfans.info/parts-catalog/E61/E ... ompressor/
2017.02.22. 09:50
2017.02.22. 12:16
2017.02.22. 12:38
vaszarig írta:Arra tudtok nekem valami okosságot mondani, hogy az oxidálódott tükörházzal mit lehet csinálni? Festő meg tudja ezt csinálni szépre, ha szétszedem?
Szereztem befordulós tükröket, de a jobbos eléggé oxidált és csúnyán pattog le róla a festék!Mindenképp megcsinálnám/tatnám, mielőtt feldobom!
2017.02.22. 13:36
hamoriarpi írta:Elasztikus szíj van. Csak a gyári ajánlott.
2017.02.22. 14:04
NagyMatyas írta:hamoriarpi írta:Elasztikus szíj van. Csak a gyári ajánlott.
Nekem Contitech van rajta. Teljesen jól tette a dolgát, amíg le nem akasztattam róla, mert csapágyas lett a drága kompresszorom. Ezzel kapcsolatban mi tévő legyek szerintetek? Vegyek unixban valamilyen felújítottat, vagy újíttassam fel? Fél évet lesz még nálam max a kocsi.
2017.02.22. 16:45
leslie írta:vaszarig írta:Arra tudtok nekem valami okosságot mondani, hogy az oxidálódott tükörházzal mit lehet csinálni? Festő meg tudja ezt csinálni szépre, ha szétszedem?
Szereztem befordulós tükröket, de a jobbos eléggé oxidált és csúnyán pattog le róla a festék!Mindenképp megcsinálnám/tatnám, mielőtt feldobom!
A műanyag házra gondolsz? Mert akkor gondolom, hogy le kell csiszolni és színre fújni, stb.
Valszeg egy jobb fényező megmondja, hogy mi a teendő.
2017.02.22. 17:29
vaszarig írta:leslie írta:vaszarig írta:Arra tudtok nekem valami okosságot mondani, hogy az oxidálódott tükörházzal mit lehet csinálni? Festő meg tudja ezt csinálni szépre, ha szétszedem?
A műanyag házra gondolsz? Mert akkor gondolom, hogy le kell csiszolni és színre fújni, stb.
Valszeg egy jobb fényező megmondja, hogy mi a teendő.
Nem a műanyag ház, mert az cserélhető, hanem a keret, ami ugye fel van fogatva az ajtóra, illetve amiben ugye a tükör mozgató motor van!