Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E60

2015.08.21. 18:10

Halihó!

13 ezer km-t mentem az olajcsere után és már másodszor kellett utána töltenem. 2,5 ezerrel ezelőtt és most is 0,5 litert. Egyrészt nem értem, hogy kb. 10 ezerig miért nem kellett, másrészt ha nem füstöl, nem folyik akkor hova lesz az olaj? Egyébként normális az ilyen mértékű olajfogyasztás?
Üdv: Zoli

2015.08.22. 08:35

VZoltan írta:Halihó!

13 ezer km-t mentem az olajcsere után és már másodszor kellett utána töltenem. 2,5 ezerrel ezelőtt és most is 0,5 litert. Egyrészt nem értem, hogy kb. 10 ezerig miért nem kellett, másrészt ha nem füstöl, nem folyik akkor hova lesz az olaj? Egyébként normális az ilyen mértékű olajfogyasztás?

10000 utan meg hatareset a 0.5,de 2500 km utan az mar sokk.Nezd meg a szivosornal nem szivarog,turbo turbocsovek,azok tomitesei,vagy egy nagyon extrem nincs e eltorve repedve a nyakban a nivopalca es nem e ott szivarog.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: VZoltan
Értékelés: 4.76%

2015.08.22. 15:04

rockerekhu írta:
VZoltan írta:Halihó!

10000 utan meg hatareset a 0.5,de 2500 km utan az mar sokk.Nezd meg a szivosornal nem szivarog,turbo turbocsovek,azok tomitesei,vagy egy nagyon extrem nincs e eltorve repedve a nyakban a nivopalca es nem e ott szivarog.

Nem látok sehol olajnyomot, folyást :?

2015.08.26. 08:34

Sziasztok!

Mi a véleményetek, tapasztalatok a N62B48 ( V8 4.8 ) motorokról. Próbáltam utána olvasni a neten és hát nagyon sok olajfolyási problémát találtam. Akinek van információja az esetleges javítási költségekről ne tartsa magában az információt :)

Köszi: Z.

2015.08.26. 12:32

zolkika írta:Sziasztok!

Mi a véleményetek, tapasztalatok a N62B48 ( V8 4.8 ) motorokról. Próbáltam utána olvasni a neten és hát nagyon sok olajfolyási problémát találtam. Akinek van információja az esetleges javítási költségekről ne tartsa magában az információt :)

Egyik barátomnak volt E65-ben.
180.000km-el vette az autót 2008-ban,310.000-el adta el tavaly.
Egyszer volt problémája vele,a valvetronicnál van valami ricni ami elkopott,olyan volt mintha nem menne minden henger,elég nehezen jöttek rá.
Ezen kívül semmi baja nem volt vele,nem dőlt az olaj,nem is zabálta,10.000km-en 1 liter volt az olajfogyasztás.
Szigorúan cserélte az olajat 10.000-ként,5W30.

2015.08.26. 15:51

Padre540 írta:

Egyszer volt problémája vele,a valvetronicnál van valami ricni ami elkopott,olyan volt mintha nem menne minden henger,elég nehezen jöttek rá.
Ezen kívül semmi baja nem volt vele,nem dőlt az olaj,nem is zabálta,10.000km-en 1 liter volt az olajfogyasztás.

Rögtön egy érv mellette :) Még valaki?

2015.08.30. 14:29

zolkika írta:
Padre540 írta:

Rögtön egy érv mellette :) Még valaki?

Qwertinel futottam ossze egy e65 v8 (nem tudom hogy azonos motor) tulajjal. O szerintem lebeszelne rola :D

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2015.08.31. 13:11

Sziasztok.
Az a gondom hogy van egy e60 530xd 2006-os start stop gombos autóm és véletlenül a pajzs riasztó távirányitóját dugtam az inditó helyére. Kinyitotta a kormányzárat, ekkor kivettem, és utána autó inditóját dugtam be. Az autó müködik, de a távirányitó nem marad bent rögzített állapotban, így menet közben kiesik. Egy összehajtogatott papírral kiékeltem addig amíg hazaértem vele. Valami tanácsot tudnátok adni mit lehet ilyenkor csinálni, vagy irány a szervíz és komplett indító slot csere?

2015.09.08. 00:12

Beregisztrálom az E61-et, kicsit szeretném használni.
Az örök kérdés: csináltatok rajta egy kis szervízt, és milyen motorolajat vegyek bele? :roll:
2005.ös évj.
530d
részecskeszűrős kipuff.

És hány liter megy bele?

Megnéztem:
7,7 liter megy bele és 5W-30-at javasoltak külföldi fórumon-

2015.09.08. 00:26

kovessyroli írta:Beregisztrálom az E61-et, kicsit szeretném használni.
Az örök kérdés: csináltatok rajta egy kis szervízt, és milyen motorolajat vegyek bele? :roll:
2005.ös évj.
530d
részecskeszűrős kipuff.

És hány liter megy bele?

Megnéztem:
7,7 liter megy bele és 5W-30-at javasoltak külföldi fórumon-

Mobi1 esp vagy Motul 5w-30 az enyembe 8,25 megy de az a 235 lovas,akkor a karregazszurot ne feljtsd cserelni es ha benne van a swir flap azt is nezd at.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2015.09.08. 22:07

rockerekhu írta:Mobi1 esp vagy Motul 5w-30

Örömmel tölt el, hogy megtanultatok motorolajat választani. :franko: :wink:

2015.09.14. 15:17

csipi írta:olvasgattam az előző hozzászólásokat, én is 35D tulaj vagyok, és előző héten országúton klímázva is folyamatosan ment a venti, vagy legalábbis úgy hallottam.
Hogyan, mi módon tudnám a hűtőket kitakarítani, mekkora bontással jár?

Köszi előre is !
Nem szeretném megfőzni az autót, egy műanyag sz@r már ígyis eldurrant a hengerfej oldalán, kb 5.000 Ft -os alkatrész, de le kellett szedni a szívósort a cseréhez....

A vízhűtőt kell kivenni az autóból, ehhez nyilván a vízcsöveket meg kell bontani.

2015.09.15. 07:50

kzolee írta:
csipi írta:olvasgattam az előző hozzászólásokat, én is 35D tulaj vagyok, és előző héten országúton klímázva is folyamatosan ment a venti, vagy legalábbis úgy hallottam.
Hogyan, mi módon tudnám a hűtőket kitakarítani, mekkora bontással jár?

Köszi előre is !
Nem szeretném megfőzni az autót, egy műanyag sz@r már ígyis eldurrant a hengerfej oldalán, kb 5.000 Ft -os alkatrész, de le kellett szedni a szívósort a cseréhez....

A vízhűtőt kell kivenni az autóból, ehhez nyilván a vízcsöveket meg kell bontani.

Biztosan ki kell venni ?
Nem lehet esetleg kisebb bontással megoldani ?

2015.09.15. 10:06

Nem, egyébként nem olyan veszélyes munka, mint gondolnád, viszont annál hasznosabb. Ha már ott vagy, akkor érdemes megvizsgálnod a vízpumpádat, amennyiben még nem volt cserélve :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: kzolee

2015.09.15. 15:03

Megvan az első 300 km-em a 30d-vel.
A városi fogyasztásom board szerint 11,7 - 12l között változik. :?
Ez brutál szerintem az E39-hez képest, ami nyáron elvolt városban 10l-ből.
30d - 30d, és automata mindkettő, ugyanaz a vezetési stílus, ugyanaz a forgalom nagyjából.
Fogyasztás mitől lehet ilyen magas?

A másik:
Már többször éreztem, hogy nekiáll vibrálni a motor menet közben, hangosabban is jár, de nem dadog - nem egyenetlen az alapjárat, csak vibráló hangot ad, ami nekem nem tetszik.
Lehet, hogy a részecskeszűrőn van ilyenkor a regeneráció?
Voltam szervízben gyári diagnosztikán, porlasztók jók, részecskeszűrő jó, motorban nem volt hiba semmi (kivéve izzítógyertyák), de azt majd cserélem.
Olaj és szűrőcsere megvolt.
Ez a hang mitől lehet? :roll:

2015.09.15. 15:33

szerintem ilyenkor regenerál, kicsit később vált fel, nem 1500-2000, hanem 2000-2500 körül, kicsit büdös, ha megállsz, és hallhatóan kattog a kipufogó.... én először azthittem, h az automata váltóm romlott el, de már tudom, ha 90-nél nem tolja a hatodikat.. akkor regenerál
a fogyasztás szerintem normális, a 35 D is ilyesmi, én nem hiszem el senkinek a 7l-es meséket, max országút 120 tempomatnál igaz
90 tempomat 6, autópálya 8-9 full város, horror :-) 12-14
a nagy átlagom most 8,6 l, de ebben sokkal több az országúti 140, mint a város

2015.09.15. 17:07

Vibrálni nem vibrál, hanem mély búgó hangja van. Hallani hallhatod, de érezni nem érezhetsz semmit. Könnyen fel lehet ismerni, mert bizony sokkal hangosabb ilyenkor az autó. A kipufogó pedig akár mikor pattog, ha oda lépsz neki egy kicsit. Egyébként egyszerű a képlet viszonylag, mert megfelelő diag ki tudja olvasni, hogy hány liter üzemanyaggal ezelőtt regenerált az autó, így be tudod azonosítani, hogy arra gondoltál e. Váltásban én személy szerint nem vettem észre különbséget, mivel ilyenkor a befecskendezés idejét tolja el az autó, nem pedig a fordulatszámmal játszik. Érdemes figyelgetni, hogy milyen gyakran regenerál, mert elképzelhető, hogy már elfáradt a DPF.

A fogyasztásos mesét én sem hiszem el, fele város, fele pálya, szinte mindig 10 liter környékére jön ki. Ha csak város, akkor simán van 12+ :roker:

2015.09.15. 17:20

Az E39 530da-m , volt 184 és 193le-s is, simán elvoltak 10literrel, sőt néha még kevesebbel is nyáron városban 5s váltóval.
Ehhez képest a +2 litert soknak találom 6s váltóval, úgy látszik itt még nem volt szempont a fogyasztáscsökkentés. :?
Gondolom a touring puttony a maga 1750 kg-val, és a 19 zollos kerekek sem javítanak sokat az eredményen.

2015.09.15. 19:01

kovessyroli írta:Az E39 530da-m , volt 184 és 193le-s is, simán elvoltak 10literrel, sőt néha még kevesebbel is nyáron városban 5s váltóval.
Ehhez képest a +2 litert soknak találom 6s váltóval, úgy látszik itt még nem volt szempont a fogyasztáscsökkentés. :?
Gondolom a touring puttony a maga 1750 kg-val, és a 19 zollos kerekek sem javítanak sokat az eredményen.

Szerintem regenerál, azért van a hangosabb búgó hang.
Fogyasztás szerintem egy olajcsere, egy új légszűrő, meg 16-os felni feltétele után mérvadó.
Én elhiszem a 7 liter alatti meséket egy jó gépnél. Nyilván csak hosszútávon...

2015.09.15. 20:16

kovessyroli írta: motorban nem volt hiba semmi (kivéve izzítógyertyák), de azt majd cserélem.

Amíg a motorvezérlőben hiba van, nem tudja befejezni a DPF regenerációt . Ha minden klappol, akkor majd lehet találgatni.
Hozzászólás küldése

VigLink badge