![]() |
2015.06.26. 08:30
tökmöc írta:a DPF-el mi tévő legyek, hogy tudom vissza csinálni?
2015.06.26. 12:54
tökmöc írta:Ahogy téged is elnézlek nagyon bánod az autót de valahogy mégsem válsz meg tőle és nem értem miért?
2015.06.26. 20:27
velencei75 írta:nagy.matyika írta:Elképzelhető, hogy a nagy a ludas, de én nem spórolnám el azt a 1x ezer forintot. Ha már le van bontva minden, akkor cseréld ki azt is. Arra figyelj, hogy a hűtőid között gyakorlatilag mára már szeméttelep lehet, nem mondom, hogy kötelező, de 99%-ban ajánlott ránézni, mert nagyon kényes a 35d a hűtésre.
Köszi. A hűtőtakaró lemezt, felülről már a hétvégén leszedtem, kíváncsi voltam mi van a két hűtő között, de nem vészes.
Azon agyalok még, hogy, akkor már a vízpumpát is kicserélem meg talán még a hűtőt sem ártana kihúzni, kiveretni magasnyomásúval.
Szép kis meló lesz. Ha valakinek van jótanácsa, szívesen várom.
2015.06.26. 20:40
velencei75 írta:velencei75 írta:nagy.matyika írta:Elképzelhető, hogy a nagy a ludas, de én nem spórolnám el azt a 1x ezer forintot. Ha már le van bontva minden, akkor cseréld ki azt is. Arra figyelj, hogy a hűtőid között gyakorlatilag mára már szeméttelep lehet, nem mondom, hogy kötelező, de 99%-ban ajánlott ránézni, mert nagyon kényes a 35d a hűtésre.
Köszi. A hűtőtakaró lemezt, felülről már a hétvégén leszedtem, kíváncsi voltam mi van a két hűtő között, de nem vészes.
Azon agyalok még, hogy, akkor már a vízpumpát is kicserélem meg talán még a hűtőt sem ártana kihúzni, kiveretni magasnyomásúval.
Szép kis meló lesz. Ha valakinek van jótanácsa, szívesen várom.
Sziasztok.
Nekiláttam a termosztát és a vízpumpa cserének. Holnap még kívülről kimosom a hűtőt, fagyálló bele, új légszűrő, pollenszűrő, aztán röff.
Ja, még a generátor alatti ékszíj vezető lesz cserélve.
Ami viszont nem tetszik, hogy a turbó és az intercooler közötti cső olajos.
Kívül. Bele nem néztem. A kartergáz visszavezető csőből jönne? Vagy a turbó lenne? A szívócsövet levettem a turbó előtt, nem úgy néz ki, hogy a turbótól jönne.
Valakinek tapasztalata?
2015.06.27. 12:56
2015.06.27. 13:03
velencei75 írta:És minél nagyobb a kartergáz, annál jobban ki van a motor?
2015.06.28. 12:12
2015.06.28. 12:27
2015.06.28. 14:25
nagy.matyika írta:Mármint? Mi az, hogy nincs? Konkrét szűrő nincs, de attól még maga a kartergáz szűrő igen, amit helyesebben inkább, karter szellőztetőnek kellene nevezni. (angolul crankcase ventilation system).
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3763 9-es alkatrész a képen. Neked nincs ilyened, vagy arra gondoltál, hogy ebben konkrét szűrő nincs?
35d-nél van kartergáz, lesz is, de nem mindegy hogy mennyi. Nekem spec nem olajos semmi. Régen kíváncsiságból beindítottam a motort olajbetöltő sapi nélkül és csak pislogtam, hogy mennyi kartergáz jött kifele. Ha elkezdtem óvatosan emelni a fordulatot, akkor azonnal elszívta, tehát nincs baj. Paraszt vizsgálat tudom, de nézz rá ha gondolod. Azóta ahány embert megkérdeztem, mondták, hogy ez tök természetes, ezek ilyenek.
2015.06.28. 14:52
2015.06.28. 15:05
2015.06.28. 15:13
2015.06.28. 15:27
velencei75 írta:Utána néztem, hogyan állunk kartergáz szűrő terén.
Sehogy. Ebbe nincs.
Ott, ahol a régi 530d -ben van , nincs semmi. A helye megvan, de nincs használatban. Szerintem gáz.
Azért a szűrő, gondolom sok olajat kivett a kartergázból. Kevesebb olajpára jutott vissza a motorba.
Az LCI előttiben sincs?
2015.06.28. 17:11
muhaati írta:velencei75 írta:Utána néztem, hogyan állunk kartergáz szűrő terén.
Sehogy. Ebbe nincs.
Ott, ahol a régi 530d -ben van , nincs semmi. A helye megvan, de nincs használatban. Szerintem gáz.
Azért a szűrő, gondolom sok olajat kivett a kartergázból. Kevesebb olajpára jutott vissza a motorba.
Az LCI előttiben sincs?
Az újabbakban már nincs szűrőhenger, azokban már csak egy buplatölcsér van. Mindegyik hengeres légszűrővel szerelt a szelepfedélben kialakított csövön vezeti el a kartergázt, a turbó előtti szívócsőbe. A 35D -nél panelszűrő van, mert nem fért volna el a hengeres légszűrő. Más a szelepfedél, ott a szeparátortól egy külön cső vezeti el a kartergázt a légszűrő, és a turbók közötti térbe.
2015.06.28. 20:34
velencei75 írta:muhaati írta:velencei75 írta:Utána néztem, hogyan állunk kartergáz szűrő terén.
Sehogy. Ebbe nincs.
Az LCI előttiben sincs?
Az újabbakban már nincs szűrőhenger, azokban már csak egy buplatölcsér van. Mindegyik hengeres légszűrővel szerelt a szelepfedélben kialakított csövön vezeti el a kartergázt, a turbó előtti szívócsőbe. A 35D -nél panelszűrő van, mert nem fért volna el a hengeres légszűrő. Más a szelepfedél, ott a szeparátortól egy külön cső vezeti el a kartergázt a légszűrő, és a turbók közötti térbe.
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de hol van a panelszűrő? Lehet azt(kell?) cserélni?
2015.07.01. 16:33
2015.07.01. 16:43
Rjani530d írta:Ma tankoltam.
Brutál!
953km --- 58,7 liter
És nincs rajta az alsó burkolat. Min -2dl/100km. Nem ártana már visszatenni.
Nem azért írom, mert annyira decizek, de azért innen érezhető, hogy jól fukcionál a motor (csúcsok, turbó, stb.)
Örülök, hogy megvettem!
2015.07.01. 19:30
tökmöc írta:Rjani530d írta:Ma tankoltam.
Brutál!
953km --- 58,7 liter
Nem azért írom, mert annyira decizek, de azért innen érezhető, hogy jól fukcionál a motor (csúcsok, turbó, stb.)
Örülök, hogy megvettem!
Akkor az én autómon minden rossz, mert nekem csak 7.5 liter jött ki?!![]()
A fogyasztásod tényleg jó!
2015.07.01. 19:36
Rjani530d írta:Ma tankoltam.
Brutál!
953km --- 58,7 liter
Örülök, hogy megvettem!
2015.07.01. 20:31
kzolee írta:Rjani530d írta:Ma tankoltam.
Brutál!
953km --- 58,7 liter
Örülök, hogy megvettem!
Viszont ebből kiderül, hogy nagyon nem nyomod neki.![]()
A csúcsok jók, ha németből jött az autó, mert ott a gázolaj minősége icipicit más. A magyar gázolaj eszi meg őket, nekem 140 ezer km kellett hozzá. Mol prémium volt mindig tankolva.