Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E60

2015.06.26. 08:30

tökmöc írta:a DPF-el mi tévő legyek, hogy tudom vissza csinálni?

Beszerzel egy uj DPF-et, majd miutan kiheverted az ara altal okozott sokkot, beszereled vagy szerelteted es elviszed valakihez, aki visszairja a kocsira gyari szoftvert.

2015.06.26. 12:54

tökmöc írta:Ahogy téged is elnézlek nagyon bánod az autót de valahogy mégsem válsz meg tőle és nem értem miért?

Nincs szó megbánásról. Ha fanatista lennék biztos lehetne jobb alapot találni, de így, hogy egy közlekedési eszköz az autó, így belefér. Engem egyedül az olyan dolgok zavarnak, amit azért kell kipengetned, mert valaki hanyag volt. Értsd: izzítás vezérlő, flaps-es szívatás, CCC, kopó belső tér elemek és még sorolhatnám. Megy az autó, ahogy kell, szebben indul, mint sok mai új autó és a többi. Ettől függetlenül megbízható az autó, egyszer nem állt meg a két év alatt és valószínűleg nem is fog, mert időben megkapja, amit kell.

Nálad viszont sumákságot érzek a levegőben, de ne legyen igazam! Szívből kívánom, hogy ne legyen vele gond és hogy az apró hiányosságokat idővel, minőségileg tudd pótolni/pótoltatni!

Tippnek meg egyet tudok mondani. Mindig minőségi alapanyagokkal javíttasd az autót és hozzáértővel, hiszen lehet, hogy így elsőre drágábbnak fogod érezni a mutatványt, de idővel meglátod, hogy meghozza a gyümölcsét :wink:

Egyébként továbbra is azt mondom, hogy egy 150-200 ezer km futásteljesítményű e60/e61-be akár mikor beülnék szívesen. :nyelves: Ott még van értelme fanatistán mindent megadni neki.

2015.06.26. 20:27

velencei75 írta:
nagy.matyika írta:Elképzelhető, hogy a nagy a ludas, de én nem spórolnám el azt a 1x ezer forintot. Ha már le van bontva minden, akkor cseréld ki azt is. Arra figyelj, hogy a hűtőid között gyakorlatilag mára már szeméttelep lehet, nem mondom, hogy kötelező, de 99%-ban ajánlott ránézni, mert nagyon kényes a 35d a hűtésre. :wink:

Köszi. A hűtőtakaró lemezt, felülről már a hétvégén leszedtem, kíváncsi voltam mi van a két hűtő között, de nem vészes.
Azon agyalok még, hogy, akkor már a vízpumpát is kicserélem meg talán még a hűtőt sem ártana kihúzni, kiveretni magasnyomásúval.
Szép kis meló lesz. Ha valakinek van jótanácsa, szívesen várom.

Sziasztok.
Nekiláttam a termosztát és a vízpumpa cserének. Holnap még kívülről kimosom a hűtőt, fagyálló bele, új légszűrő, pollenszűrő, aztán röff.
Ja, még a generátor alatti ékszíj vezető lesz cserélve.
Ami viszont nem tetszik, hogy a turbó és az intercooler közötti cső olajos.
Kívül. Bele nem néztem. A kartergáz visszavezető csőből jönne? Vagy a turbó lenne? A szívócsövet levettem a turbó előtt, nem úgy néz ki, hogy a turbótól jönne.
Valakinek tapasztalata?

2015.06.26. 20:40

velencei75 írta:
velencei75 írta:
nagy.matyika írta:Elképzelhető, hogy a nagy a ludas, de én nem spórolnám el azt a 1x ezer forintot. Ha már le van bontva minden, akkor cseréld ki azt is. Arra figyelj, hogy a hűtőid között gyakorlatilag mára már szeméttelep lehet, nem mondom, hogy kötelező, de 99%-ban ajánlott ránézni, mert nagyon kényes a 35d a hűtésre. :wink:

Köszi. A hűtőtakaró lemezt, felülről már a hétvégén leszedtem, kíváncsi voltam mi van a két hűtő között, de nem vészes.
Azon agyalok még, hogy, akkor már a vízpumpát is kicserélem meg talán még a hűtőt sem ártana kihúzni, kiveretni magasnyomásúval.
Szép kis meló lesz. Ha valakinek van jótanácsa, szívesen várom.

Sziasztok.
Nekiláttam a termosztát és a vízpumpa cserének. Holnap még kívülről kimosom a hűtőt, fagyálló bele, új légszűrő, pollenszűrő, aztán röff.
Ja, még a generátor alatti ékszíj vezető lesz cserélve.
Ami viszont nem tetszik, hogy a turbó és az intercooler közötti cső olajos.
Kívül. Bele nem néztem. A kartergáz visszavezető csőből jönne? Vagy a turbó lenne? A szívócsövet levettem a turbó előtt, nem úgy néz ki, hogy a turbótól jönne.
Valakinek tapasztalata?

Kartergáz csapódik le, mind olajos...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: 2 muhaati, velencei75
Értékelés: 9.52%

2015.06.27. 12:56

És minél nagyobb a kartergáz, annál jobban ki van a motor?

2015.06.27. 13:03

velencei75 írta:És minél nagyobb a kartergáz, annál jobban ki van a motor?

Átjárható karterszűrő esetén igen.

2015.06.28. 12:12

Utána néztem, hogyan állunk kartergáz szűrő terén.
Sehogy. Ebbe nincs.
Ott, ahol a régi 530d -ben van , nincs semmi. A helye megvan, de nincs használatban. Szerintem gáz.
Azért a szűrő, gondolom sok olajat kivett a kartergázból. Kevesebb olajpára jutott vissza a motorba.
Az LCI előttiben sincs?

2015.06.28. 12:27

Mármint? Mi az, hogy nincs? Konkrét szűrő nincs, de attól még maga a kartergáz szűrő igen, amit helyesebben inkább, karter szellőztetőnek kellene nevezni. (angolul crankcase ventilation system).

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3763 9-es alkatrész a képen. Neked nincs ilyened, vagy arra gondoltál, hogy ebben konkrét szűrő nincs?

35d-nél van kartergáz, lesz is, de nem mindegy hogy mennyi. Nekem spec nem olajos semmi. Régen kíváncsiságból beindítottam a motort olajbetöltő sapi nélkül és csak pislogtam, hogy mennyi kartergáz jött kifele. Ha elkezdtem óvatosan emelni a fordulatot, akkor azonnal elszívta, tehát nincs baj. Paraszt vizsgálat tudom, de nézz rá ha gondolod. Azóta ahány embert megkérdeztem, mondták, hogy ez tök természetes, ezek ilyenek. :facepalm:

2015.06.28. 14:25

nagy.matyika írta:Mármint? Mi az, hogy nincs? Konkrét szűrő nincs, de attól még maga a kartergáz szűrő igen, amit helyesebben inkább, karter szellőztetőnek kellene nevezni. (angolul crankcase ventilation system).

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3763 9-es alkatrész a képen. Neked nincs ilyened, vagy arra gondoltál, hogy ebben konkrét szűrő nincs?

35d-nél van kartergáz, lesz is, de nem mindegy hogy mennyi. Nekem spec nem olajos semmi. Régen kíváncsiságból beindítottam a motort olajbetöltő sapi nélkül és csak pislogtam, hogy mennyi kartergáz jött kifele. Ha elkezdtem óvatosan emelni a fordulatot, akkor azonnal elszívta, tehát nincs baj. Paraszt vizsgálat tudom, de nézz rá ha gondolod. Azóta ahány embert megkérdeztem, mondták, hogy ez tök természetes, ezek ilyenek. :facepalm:

Ez nálam ilyen
http://www.realoem.com/bmw/de/showparts ... Id=11_3949

2015.06.28. 14:52

Aha szóval kijön a szabadba. Nem tudtam, hogy az LCI-ben már ilyen van. Ez esetben egyértelmű, hogy valamennyi kijön, kérdés, hogy mennyi :wink: Ezzel kapcsolatban valami szakértőt kellene megkérdezni.

2015.06.28. 15:05

A szabadba természetesen nem megy ki a kartergáz. Környezetszennyezés miatt sem.
Az a rész, ahol a korábbi verzióknál a szűrő van az egyszerűen le van zárva, ott nincsen luk a forgattyúsházból.
Ami előtte van(realom-ban a 8-as)abba jön fel a kartergáz, de abban nincs szűrő.

2015.06.28. 15:13

A 11-es számú cső hova vezet akkor?

2015.06.28. 15:27

velencei75 írta:Utána néztem, hogyan állunk kartergáz szűrő terén.
Sehogy. Ebbe nincs.
Ott, ahol a régi 530d -ben van , nincs semmi. A helye megvan, de nincs használatban. Szerintem gáz.
Azért a szűrő, gondolom sok olajat kivett a kartergázból. Kevesebb olajpára jutott vissza a motorba.
Az LCI előttiben sincs?

Az újabbakban már nincs szűrőhenger, azokban már csak egy buplatölcsér van. Mindegyik hengeres légszűrővel szerelt a szelepfedélben kialakított csövön vezeti el a kartergázt, a turbó előtti szívócsőbe. A 35D -nél panelszűrő van, mert nem fért volna el a hengeres légszűrő. Más a szelepfedél, ott a szeparátortól egy külön cső vezeti el a kartergázt a légszűrő, és a turbók közötti térbe.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: 2 NagyMatyas, velencei75
Értékelés: 9.52%

2015.06.28. 17:11

muhaati írta:
Sehogy. Ebbe nincs.
Az LCI előttiben sincs?

Az újabbakban már nincs szűrőhenger, azokban már csak egy buplatölcsér van. Mindegyik hengeres légszűrővel szerelt a szelepfedélben kialakított csövön vezeti el a kartergázt, a turbó előtti szívócsőbe. A 35D -nél panelszűrő van, mert nem fért volna el a hengeres légszűrő. Más a szelepfedél, ott a szeparátortól egy külön cső vezeti el a kartergázt a légszűrő, és a turbók közötti térbe.

Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de hol van a panelszűrő? Lehet azt(kell?) cserélni?

2015.06.28. 20:34

velencei75 írta:
muhaati írta:
Sehogy. Ebbe nincs.
Az LCI előttiben sincs?

Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de hol van a panelszűrő? Lehet azt(kell?) cserélni?

Levegőszűrőre gondolt amikor panelszűrőt írt.
Én pedig a kartergáz lecsapatóra amikor az írtam , hogy van benne ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: velencei75
Értékelés: 4.76%

2015.07.01. 16:33

Ma tankoltam.

Brutál!

953km --- 58,7 liter

És nincs rajta az alsó burkolat. Min -2dl/100km. Nem ártana már visszatenni.

Nem azért írom, mert annyira decizek, de azért innen érezhető, hogy jól fukcionál a motor (csúcsok, turbó, stb.)

Örülök, hogy megvettem! :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Rjani530d az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2015.07.01. 16:43

Rjani530d írta:Ma tankoltam.

Brutál!

953km --- 58,7 liter

Nem azért írom, mert annyira decizek, de azért innen érezhető, hogy jól fukcionál a motor (csúcsok, turbó, stb.)

Akkor az én autómon minden rossz, mert nekem csak 7.5 liter jött ki?! :roll:

A fogyasztásod tényleg jó! :franko:

2015.07.01. 19:30

tökmöc írta:

Brutál!

953km --- 58,7 liter

Akkor az én autómon minden rossz, mert nekem csak 7.5 liter jött ki?! :roll:

A fogyasztásod tényleg jó! :franko:

A tiéd autómata, nem? Szerintem nem rossz a 7,5 liter! Attól függ mennyi a város ebben a 7,5-ben.
Nekem nem sok. Max 15-20%. Többi hosszútáv. Néhol pálya, néhol országút.

2015.07.01. 19:36

Brutál!

953km --- 58,7 liter

Viszont ebből kiderül, hogy nagyon nem nyomod neki. :nyelves:

A csúcsok jók, ha németből jött az autó, mert ott a gázolaj minősége icipicit más. A magyar gázolaj eszi meg őket, nekem 140 ezer km kellett hozzá. Mol prémium volt mindig tankolva. :roll:

2015.07.01. 20:31

kzolee írta:

Brutál!

953km --- 58,7 liter

Viszont ebből kiderül, hogy nagyon nem nyomod neki. :nyelves:

A csúcsok jók, ha németből jött az autó, mert ott a gázolaj minősége icipicit más. A magyar gázolaj eszi meg őket, nekem 140 ezer km kellett hozzá. Mol prémium volt mindig tankolva. :roll:

Hova száguldjak ilyen traffipaxok mellett!?
Hozzászólás küldése

VigLink badge