2010.02.06. 17:01
Bírságok:
10 ?
Ebből már 2 átlagos vagy 1 csúcs minőségű 4 fejes lézer-blokkolót vehettél volna (ha csak 30ezer/alkalmommal számolok). Rendőrség elleni védelem nélkül nem szabad már gyorsan menni, sokba kerül. De Te ezt megtapasztaltad.[/quote]
Nem tapasztaltam (remélem legalább is), csak számolom a blokkolóm piros riasztásait.
E.
2010.02.06. 21:55
Estoril írta:Bírságok:
10 ?
Ebből már 2 átlagos vagy 1 csúcs minőségű 4 fejes lézer-blokkolót vehettél volna (ha csak 30ezer/alkalmommal számolok). Rendőrség elleni védelem nélkül nem szabad már gyorsan menni, sokba kerül. De Te ezt megtapasztaltad.
Nem tapasztaltam (remélem legalább is), csak számolom a blokkolóm piros riasztásait.
E.[/quote]
Értem.
Csak első olvasatban ahogy írtad: "sikeres fonákos fotózás" + "lézeres találat" úgy értettem, iletve ara gondoltam, hogy az eseményt csekkek is követték vagy követik majd.
De így már ok. Védekezni kell !
2010.02.11. 09:45
Tavaly ősz óta készülök arra, hogy ezt a kocsit lefényképezem, naponta látom itt nálunk, de amikor volt nálam fényképezőgép, mire elővettem mindig késő volt.
Tegnap nem volt nálam fényképezőgép, csak a telefon, de rosszak voltak a fényviszonyok, de a lényeg látható.
A telefonnal készített rossz képeket töröltem, mivel csináltam fényképezőgéppel normális képeket.
Lásd: lentebb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Oroszlan 2010.03.15. 18:38-kor.
2010.02.11. 10:02
Utánanéztem azért ennek hirtelen, de úgy néz ki, nem olyan lehetetlen, mint amennyire elsőre gondoltam.
Íme a jogszabályi háttere:
12/2007. (III. 13.) IRM rendelet
a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól
Alapvető rendelkezések
1. § E rendelet alkalmazásában
a) megkülönböztető fényjelzést és hangjelzést adó készülék (a továbbiakban: megkülönböztető jelzést adó készülék): a gépjárműre szerelt rögzített vagy mozgatható üzemmódú (mobil), villogó kék vagy kék-vörös fényjelzést adó berendezés, és a sziréna, vagy a váltakozó hangmagasságú hangjelzést adó berendezés,
A megkülönböztető jelzést adó készülék felszerelésének engedélyezése
3. § (1) Nem kell hatósági engedély a megkülönböztető jelzést adó készülék felszereléséhez
a) az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Honvédség és a rendvédelmi szervek sürgősségi betegellátást végző gépjárműveire,
4. § (1) Megkülönböztető jelzést adó készülék felszereléséhez szükséges hatósági engedély
a) a 3. § (1) bekezdésének a) pontjában meghatározottakon kívül sürgősségi vér és szervtranszplantációs szállítást, a sürgősségi betegellátást végző szervek, illetve a bányamentő szolgálatok által üzemben tartott gépjárművekre adható.
A megkülönböztető jelzést adó készülék felszerelésének egyéb feltételei
6. § (1) A megkülönböztető jelzést adó készülék - a (3) bekezdésben meghatározottak kivételével - csak olyan gépjárműre szerelhető fel, amelynek üzemeltetőjét, üzemeltetési célját a gépjárművön felirattal, jelzéssel jól látható és olvasható módon megjelölik.
2010.03.15. 20:25
Oroszlan írta:Na akkor ma sikerült fényképezőgéppel normális képeket csinálnom:
Csak nem át akarod ragacsolni a kocsit?
Jackson, akinek feltűnt a hasonlóság a avataroddal
2010.03.15. 20:41
Oroszlan írta:jackson írta:Oroszlan írta:Na akkor ma sikerült fényképezőgéppel normális képeket csinálnom:

Eszem ágában sincs.
Száguldozhatnál kedvedre...
2010.03.15. 20:47
simi64 írta:Oroszlan írta:jackson írta:Oroszlan írta:Na akkor ma sikerült fényképezőgéppel normális képeket csinálnom:

Eszem ágában sincs.

Arra ott vannak a műszerek, amiatt nem csúfítanám el.
2010.03.15. 21:06
Oroszlan írta:simi64 írta:Oroszlan írta:jackson írta:Oroszlan írta:Na akkor ma sikerült fényképezőgéppel normális képeket csinálnom:

Eszem ágában sincs.

Felállhatnál a járdára fél kerékkel...
2010.03.15. 21:32
simi64 írta:Oroszlan írta:simi64 írta:Oroszlan írta:jackson írta:Oroszlan írta:Na akkor ma sikerült fényképezőgéppel normális képeket csinálnom:

Eszem ágában sincs.

Így ez még nem mentesít a szabályok alól.
Ahhoz a járdán állás időtartama alatt folyamatosan működnie kell a megkülönböztető fényjelzésnek, csak így oldja a KRESZ hatályát.
2010.03.15. 23:17
Oroszlan írta:simi64 írta:Oroszlan írta:simi64 írta:Oroszlan írta:jackson írta:Oroszlan írta:Na akkor ma sikerült fényképezőgéppel normális képeket csinálnom:

Eszem ágában sincs.

Így ez még nem mentesít a szabályok alól.
Ahhoz a járdán állás időtartama alatt folyamatosan működnie kell a megkülönböztető fényjelzésnek, csak így oldja a KRESZ hatályát.
Helo
Főleg nem egy 520-as géppel
üdv zoli
2010.03.20. 12:14
Helo
Gratulálok a GÉPHEZ
Az ülések miatt nagyon IRIGY vagyok
üdv zoli
2010.03.21. 19:50
Oroszlan írta:Ide aztán kell az M5 !
Vadászpilóta valamelyik hordozóhajón
Megszokta a gyorsulást - lassulást