Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: e60 530d (a 218LE) tapasztalatok?

2013.01.03. 12:09

vaszarig írta:
Labi írta:és 1 fürdőgatya! 8)

így van... ez a fogyi szerintem bőven tökéletes! :hangos:

Előszöris gratula a géphez Labi! :) Másodszor pedig, ezzel is tudsz 6 literes fogyasztást csinálni, csak akkor 80-90km/h-nál nem kell jobban menni! :)

köszönöm! ...hát végül is 80/h-val is célba lehet érni! :facepalm: :D

2013.01.03. 12:13

Labi írta:A fogyasztás board szerint 8,6

Valami nagy gond lehet az autóval, másnak itt az 540i nem fogyaszt ennyit :mrgreen:

2013.01.03. 12:27

Labi írta:mondjátok meg milyen alkatrészt cseréljek, vagy javítsak, hogy igazi dízeles fogyasztásom legyen!!! ...hegesztessek le két hengert, vagy mi?! :mrgreen: :facepalm: :doglotlo:

mese habbal.... egy 3 lityis dízelnek is kell a táp, ne legyetek spúrok!! :twisted:

ugy hallottam a 2.5os tdsnek nem kell! csereld le! amugy gratula a gephez!

2013.01.03. 12:37

barbrady írta:

Valami nagy gond lehet az autóval, másnak itt az 540i nem fogyaszt ennyit :mrgreen:

:facepalm: :diag

2013.01.03. 13:13

Labi írta:
barbrady írta:

ÁÁÁÁ, dehogy!

Siminek van egy eladó, újszerű, 30e km-s, egyedülálló orvostól származó TDS motorja, 4l fogyival. ;)
Ha beleszámolsz, 1-2 hónap alatt kijön a csere és a motor ára is! :D ;)
És akkor még arról nem is beszéltem, hogy így lojális maradtál az E39-hez! :lol: :lol: :lol:

2013.01.03. 17:47

Labi írta:

Akkor Imco-nak ezt mutattad évzáróra jövet? :facepalm:

2013.01.03. 19:16

admin írta:
Labi írta:

városon belül voltunk!!! :doglotlo: :doglotlo: 8)

2013.01.04. 12:43

Labi írta:
admin írta:
Labi írta:

városon belül voltunk!!! :doglotlo: :doglotlo: 8)

Na ja! Helyenként 20-as tábla is volt! :)

2013.01.04. 13:49

Labi, te mennyi km-rel vetted? Annyira félek beleugorni a dízelbe a költségei miatt, de a benzinesből meg annyira kevés a választék (vannak csak 40-50%-kal dárgábbak a dízeleseknél, igaz kevés km-el), hogy nem tudom mit tegyek/vegyek. :facepalm: :)

Kint 8-10 ezerért egész frankó 525d-k vannak, lehet ezt kéne vennem, mert ha mindent ki is cserélek nem vagyok egy benzines áránál?

mobile.de

2013.01.04. 21:12

Labi írta:Nos újra itt, topik címének megfelelő 30d-s tapasztalatokkal :-D

Az autóba lassan beletettük cca.: az 1.500. kilométert. 3 nap alatt 500 km egy kis wellness hétvégével 4 fővel.

Az autó raktere brutális. Nem gondoltam volna mit el nem nyel a kocsi. A "kutyarácsot" (remélem így hívják) is használtam, mert tetőig volt pakolva. (csak jelzés értékű: 9db bőrönd, 3 db táska, 4 fő komplett téli ruházat, kétkarú pumpa, gyógyszeres doboz (extra méretű) 1 karton víz kamere, nagy fényképező, netbook és tartozékai és számtalan izé stb stb stb. ...jutott a két gyerekülés közé, az első ülések mögé, pótkerék helyére :facepalm: ...kis rácsos tárolóba stb, szóval kő keményen megpakolva. Ez az X5-be BIZTOS, hogy nem fért volna be!!!! :mrgreen:

A fogyasztás board szerint 8,6 (nem számoltam utána) autópálya 90%-ban - pesten keresztül. tempomat 150/h gyakorlatilag végig. ....elképesztő a közel 2.200-as fordulat ilyen sebességnél. :facepalm: ......a kocsi továbbra is nagyon nagyon tetszik! Tényleg élvezet vezetni!! ...és nagyon megyen, szedi a lábát...nagyon jó erőben van ez a 30d tényleg.

Egy kicsit furcsa a tempomat kar és annak használata. A kormányról vezérelt mód a korábbi típuson szerencsésebb volt. ...itt suta valahogy.... ide oda cibálni, ráadásul "lenn" is van, egy szóval ez nincs túl kényelmes helyen!

A nagy tetőablak miatt viszonylag "nagy" a szélzaj 130-tól felfelé, hiába húzom be a tetőablak sötétítőét. ...de mindegy, még pont nem zavaró. (ezt több nagy tetőablakos tulajjal is megbeszéltem, ez mindenkinél így van)

Éjjel kipróbáltam egy kis kacskaringós helyen a kanyarkövetőt. Nagyon jó, tényleg használható.

Egy szó mint száz, nagyon jó kis gép! Tessék lassan lecserélni az e39-et 60/61-re! :mrgreen:

Úgy látom, rokonlelkek vagyunk!

Én is ezüstmetál E61-est vettem, panorámatetővel.
35D ///M optik M futómű, automata 2006-os évjárat, 206.000 km.

a tempomat tényleg fura, rakodóhely sehol, a telefonom örökké leesik.
de kb. ennyi a negatívum, plusz az alapjárati dízel hangja, a benzines
fülemnek még szoknia kell.

Az automata váltó viszont egy álom, a csomagtér nagyon jól pakolható,
és az autó szinte gokartszerűen vezethető, a nyomaték eszméletlen,
előzésnél nem kell rózsafüzért morzsolgatni...

a fogyi nekem 9 körül stagnál, de nem túl nyugodtan megyek :-)

A nagyszervíz most 2 kilóba került, de cseréltettem termosztátokat,
üzemanyagszűrőt, karterszellőzőt, izzítót stb.
a hőfok csere után felment 75 ről 95 fokra, a fogyi meg le.

Egyenlőre nagyon élvezem, remélem elkerülnek a dízeles gondok...
(egy izzításvezérlő még cserére vár)

2013.01.04. 21:18

csipi írta:rakodóhely sehol, a telefonom örökké leesik.

Legalább nem lesz kupleráj az autóban :D

A telefont a világításkapcsoló alatti rekeszbe lehet tenni, onnan nem esik ki. Mondjuk szinte mindig ott is hagyom... :facepalm:

2013.01.04. 21:24

kzolee írta:

A telefont a világításkapcsoló alatti rekeszbe lehet tenni, onnan nem esik ki. Mondjuk szinte mindig ott is hagyom... :facepalm:

Van ott rekesz?

Reggel megnézem :-)

2013.01.04. 22:24

kzolee írta:

BMWek szerint vedd meg a konyoklo alatti rekeszbe a telefonodhoz valo bepattintos tartot, ezert nem raktak mashova.

2013.01.05. 02:19

Imco írta:
Labi írta:
barbrady írta:

ÁÁÁÁ, dehogy!

Siminek van egy eladó, újszerű, 30e km-s, egyedülálló orvostól származó TDS motorja, 4l fogyival. ;)
Ha beleszámolsz, 1-2 hónap alatt kijön a csere és a motor ára is! :D ;)
És akkor még arról nem is beszéltem, hogy így lojális maradtál az E39-hez! :lol: :lol: :lol:

Köcsögök :!:
A város megöli a dízel fogyit is!
Menj pályán, meleg motorral, mint a Lepke!
Úgy hatfél lesz!

2013.01.05. 15:16

Simi, a végén kiderül, hogy a dízeles fogyasztás csak erős hátszélben lehetséges! :facepalm: :facepalm: :doglotlo: :mrgreen:

Na mindegy, beleléptem már a szarba és büszkén viselem!

2013.01.05. 15:20

Labi írta:

Habár én nem vagyok egy diesel fan , de azért mosogatnám én szívesen azt a szart az udvaron ha az enyém lenne! :franko:

2013.01.05. 15:29

madrian írta:Labi, te mennyi km-rel vetted? Annyira félek beleugorni a dízelbe a költségei miatt, de a benzinesből meg annyira kevés a választék (vannak csak 40-50%-kal dárgábbak a dízeleseknél, igaz kevés km-el), hogy nem tudom mit tegyek/vegyek. :facepalm: :)

Kint 8-10 ezerért egész frankó 525d-k vannak, lehet ezt kéne vennem, mert ha mindent ki is cserélek nem vagyok egy benzines áránál?

mobile.de

Szia!

189.000 km volt benne. Végig vezetve a könyve és le is tudtam informálni. (2008-ben jött be németből és MO.-n egy tulaja volt csak.) Pellérden a Somogyi tudta is melyik kocsiről van szó és sajnálta, hogy az előző tulaja eladta. ("mindig rendesen hordta") ...gondolom leesett neki, hogy többet nem látja! :mrgreen:

Friss ékszíjtárcsa csere és partikel filter felújítása volt (leszedve, szétvágva, kitisztítva - 80.000 km-es garanciával)

....és nem pesten használva, tehát nincs ajtórányitás, nem a Nagy Lajos király útján használták .... nincs karc, nincs semmi kivetnivaló benne. Ebben az estben szerintem bevállalhatsz egy dízelt. ...ha leeseik a turbó, hát leesik. A szívósort ki kell még cserélni (ekkor jön az összes izzító, de az nem összeg.) A porlasztók meg kimérhetőek diaggal. ?úl sok minden nem lehet. A porlasztók meg tudomásom szerint ennyi kilométernél még bőven jók. Azért a benzines sem az igazi már. Azért a Piezó befecskendezők sem a helyzet magaslatán állnak és annyiba kerül darabja, mint egy porlasztónak!!

Már lehet itthon kapni 3 milla körül elég jó darabokat. Ha van 500.000 a zsebben, nem fogsz álmatlanul hánykolódni, ha baja van a kocsinak!

Szerintem vágj bele, hidd el kevés ember ragaszkodott ennyire a benzinhez mint én és láss csodát!

Mondjuk a Siminek ne dőlj be, mert messze nem annyit fogyasztanak mint mondják, de lehet azért, mert ezek a korszerűtlen CR-ek már nem a jól bevált, kiforrott tds elven működnek!!! :( :( :facepalm: :doglotlo: :doglotlo: :mrgreen:

2013.01.05. 15:29

muhaati írta:
Labi írta:

Habár én nem vagyok egy diesel fan , de azért mosogatnám én szívesen azt a szart az udvaron ha az enyém lenne! :franko:

:kösz :bmwkiraly

2013.01.05. 15:32

admin írta:
Labi írta:

Hát muszáj volt, mert láttam rajta, hogy egy kicsit fél a sebességtől és nem akartam, hogy beleokádjon a friss kocsimba! :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Labi az itt látható tagok köszönték meg: admin
Értékelés: 4.76%

2013.01.05. 15:40

Labi írta:
Hát muszáj volt, mert láttam rajta, hogy egy kicsit fél a sebességtől és nem akartam, hogy beleokádjon a friss kocsimba! :mrgreen:

Tanakodtam is hazafele! :lol:
Nem voltam elég bátor! :lol: :lol: :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge