Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E60

2012.08.23. 17:06

TMagnum írta:
admin írta:Szar a másolt lemez. Szerezbe egy másikat.

iPhone Tapatalk

másikkal is próbáltam, de semmi :-(
előtte mind a kettő jó volt (verbatim, 4x-esen, stb)

Akkor az olvasó elhalálozott sokkal volt probléma hogy meghalt a lézer fej benne.

iPhone Tapatalk

2012.08.24. 08:53

Hello!

Erről mi a véleményetek?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/545 ... 40-6064457

Gondolom ez alatt már sportfutómű van. Az mennyire kemény a magyar hihetetlen jó minőségű utakon?

És kb. egy anyagi csőd a fenntartása :?: :D

2012.08.24. 09:16

ksrb írta:Hello!

Erről mi a véleményetek?

Gondolom ez alatt már sportfutómű van. Az mennyire kemény a magyar hihetetlen jó minőségű utakon?

Jó felszereltség, jó motor...

Minden prémiumkategóriás autónak a fenntartása egy anyagi csőd :mrgreen:

De csak, ha úgy tekintesz rá.

Egy garnitúra jobbfajta gumi a 19-esekre 400 ezer, kell egy téli is, az megáll 300-ból, ha 18-as, + hozzá új felni 250-300, tankolni kell, olajat cserélgetni, apró elektromos dolgok (ablakmosó pumpák, utasoldali foglaltságérzékelő...), féktárcsák + betétek körbe 400, ha sokat volt magyarországon akkor szilentek, lengőkarok, esetleg gátlók, szerintem olvasd el a fenntartós topicot. :wink:

Ezek motorfüggetlen dolgok.

A motorfüggő pedig a fogyasztás + a menetteljesítmények. Azt meg Te érzed, hogy mi az, ami Neked jó 8)

A fogyasztás a legkisebb tétel, ha keveset mész. Ha sokat, akkor az a nagyobbik. :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: ksrb
Értékelés: 4.76%

2012.08.24. 12:42

kzolee írta:

Erről mi a véleményetek?

Jó felszereltség, jó motor...

Minden prémiumkategóriás autónak a fenntartása egy anyagi csőd :mrgreen:

De csak, ha úgy tekintesz rá.

Egy garnitúra jobbfajta gumi a 19-esekre 400 ezer, kell egy téli is, az megáll 300-ból, ha 18-as, + hozzá új felni 250-300, tankolni kell, olajat cserélgetni, apró elektromos dolgok (ablakmosó pumpák, utasoldali foglaltságérzékelő...), féktárcsák + betétek körbe 400, ha sokat volt magyarországon akkor szilentek, lengőkarok, esetleg gátlók, szerintem olvasd el a fenntartós topicot. :wink:

Ezek motorfüggetlen dolgok.

A motorfüggő pedig a fogyasztás + a menetteljesítmények. Azt meg Te érzed, hogy mi az, ami Neked jó 8)

A fogyasztás a legkisebb tétel, ha keveset mész. Ha sokat, akkor az a nagyobbik. :D

thx.

Sokat nem megyek évente, úghogy a fogyasztás nem a legelső szempont. :)

Olvasgattam a fenntartós topikot, de 545i-ről nagyon kevés van mindenütt.
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy amit mondjuk a megvásárlása után mindenképp rá kell költeni, az mi lenne.
A futómű aggaszt a legjobban. A fék alkatrészek is eléggé húzosnak tűnnek ahogy írtad.

Elég szar utakon járok, úgyhogy 19-es felni kizárva sajna :(

2012.08.24. 13:38

Nem értem. Esküszöm hátsószándék nélkül írom, de talán ez jellemző magyar tevékenység,
3+ milliós autót venni nem gond, de 200 ezerért tárcsát betét cserélni igen? Mindezt úgy, hogy átlag magyar évi 20 ezer futásteljesítménnyel számolva 3-4 évente kényszerű megtenni egyszer? A biztonsága érdekében (!) ugye, és nem a műszakihoz.

Eleve a kérdés értelmezhetetlen:

Igazából arra lennék kiváncsi, hogy amit mondjuk a megvásárlása után mindenképp rá kell költeni, az mi lenne.

Azért mész el megnézni, hogy ezt megtudd. Miért adják el? Lehet, hogy a Olaszországból hazatért sztipper cica járt vele oviba, nyélgázon 100% városi forgalomban, a kereskedő meg elmeséli boldogan neked, hogy nézd, csak 160 ezer km! Igen, jéghidegen, 45-ös motorral, amúgy is pont olyan gyorsan melegszik mint az 1.2-es opel city corsa 45 lóval.

Mit kell rákölteni? Egyszerű.. ami kopott. Mennyi a méter? Úgy értem, valóban mennyi? Annak tudatában "várható" néhány beruházás. De őszintén.. 3 millió.. ez már egy levedlett ősrégi darab.. szétrúgták, most kapott egy mosást, félkiló takarítószer, és háromkettő... de az alja kettőnyóc, csak vigyed, pusztuljon..

2012.08.24. 14:05

PapaBoss írta:Nem értem. Esküszöm hátsószándék nélkül írom, de talán ez jellemző magyar tevékenység,
3+ milliós autót venni nem gond, de 200 ezerért tárcsát betét cserélni igen? Mindezt úgy, hogy átlag magyar évi 20 ezer futásteljesítménnyel számolva 3-4 évente kényszerű megtenni egyszer? A biztonsága érdekében (!) ugye, és nem a műszakihoz.

Azért mész el megnézni, hogy ezt megtudd. Miért adják el? Lehet, hogy a Olaszországból hazatért sztipper cica járt vele oviba, nyélgázon 100% városi forgalomban, a kereskedő meg elmeséli boldogan neked, hogy nézd, csak 160 ezer km! Igen, jéghidegen, 45-ös motorral, amúgy is pont olyan gyorsan melegszik mint az 1.2-es opel city corsa 45 lóval.

Mit kell rákölteni? Egyszerű.. ami kopott. Mennyi a méter? Úgy értem, valóban mennyi? Annak tudatában "várható" néhány beruházás. De őszintén.. 3 millió.. ez már egy levedlett ősrégi darab.. szétrúgták, most kapott egy mosást, félkiló takarítószer, és háromkettő... de az alja kettőnyóc, csak vigyed, pusztuljon..

Nah, a 400 ezres féktárcsa-betét csak lement 200e Ft-ra. Még kettő hozzászólás azt meglesz az ingyen. :)
Csak hogy értsed: általánosságban kérdeztem. Azért általánosságban, mert konkrétumokat még nem tudok.
Csak reméltem, hogy esetleg vakinek van ilyen, volt ilyen (lesz ilyen) és leírja a tapasztalatait.
(Akár a konkrét autóról v. a kereskedésről is). És a + ráköltés miatt nézegetem a 3,5M körüli benzineseket.

Nah, az utolsó bekezdésed a lényeg. Pont ezért kérdeztem rá.
Sajna nagyon kevés benzines van ami nem 520i, úgy hogy muszáj ezekből válogatni :(

:sör:

2012.08.24. 18:15

ksrb írta:
PapaBoss írta:Nem értem. Esküszöm hátsószándék nélkül írom, de talán ez jellemző magyar tevékenység,

Nah, a 400 ezres féktárcsa-betét csak lement 200e Ft-ra. Még kettő hozzászólás azt meglesz az ingyen. :)
Csak hogy értsed: általánosságban kérdeztem. Azért általánosságban, mert konkrétumokat még nem tudok.
Csak reméltem, hogy esetleg vakinek van ilyen, volt ilyen (lesz ilyen) és leírja a tapasztalatait.
(Akár a konkrét autóról v. a kereskedésről is). És a + ráköltés miatt nézegetem a 3,5M körüli benzineseket.

Nah, az utolsó bekezdésed a lényeg. Pont ezért kérdeztem rá.
Sajna nagyon kevés benzines van ami nem 520i, úgy hogy muszáj ezekből válogatni :(

:sör:

PapaBoss jól leírta a helyzetet! Ezzel tisztában kell lenni,ha valaki ilyen kocsit akar vállalni.Csak példát írt,nem konkrétan 45i-re értette!

Irány NÉMET,onnan lehet jót hozni! (jobb eséllyel) És nem csak 20 i van kinn :mrgreen:

2012.08.24. 18:41

Tudom, a nagyságrendek és a személyes tapasztalatok miatt irtam.

A jelenlegi off kocsinál is 150 a fékcsere, ugyhogy pl. a 200e egyáltalán nem tünik sok.

A futóműnél jellemzően melyek a kényes alkatrészek?

2012.08.24. 21:56

400-nak biztos nem 400,

Féktárcsa első 2 db 2010. április 63125
Fékbetét pár első tengelyre 2010. április 27400
Fékbetét kopásjelző 2010. április 5100

A másik topikból másoltam, 2010, akkor volt 200 ezer kb. elol-hatul. Mostanra még lehet hogy olcsóbbak is az alkatrészek? Aki evi 20-30 ezret megy, annak meg siman birnia kell (ill kitermelnie) ezt a koltseget 3-4 evente. En ha meg is vennek egy 150 ezret futott kocsit max 10 ezret megyek evente, ott meg ha kicserelem a kopo alkatreszeket, akkor jo par evig nem kell megint. Elvileg.

2012.08.24. 22:00

madrian írta:400-nak biztos nem 400,

A másik topikból másoltam, 2010, akkor volt 200 ezer kb. elol-hatul. Mostanra még lehet hogy olcsóbbak is az alkatrészek? Aki evi 20-30 ezret megy, annak meg siman birnia kell (ill kitermelnie) ezt a koltseget 3-4 evente. En ha meg is vennek egy 150 ezret futott kocsit max 10 ezret megyek evente, ott meg ha kicserelem a kopo alkatreszeket, akkor jo par evig nem kell megint. Elvileg.

Oké,de ez amit bemásoltál,ez nem 545i féktárcsa....

Olcsóbbnak meg nem hinném..hogy lenne...

2012.08.24. 22:07

Krokko írta:

Oké,de ez amit bemásoltál,ez nem 545i féktárcsa....

Olcsóbbnak meg nem hinném..hogy lenne...

Főleg,hogy 2010-be az Euro árfolyama se ennyi volt....

2012.08.24. 22:41

Krokko írta:Oké,de ez amit bemásoltál,ez nem 545i féktárcsa....

Basszus, az ilyen lényeges dolgokon elsiklok. :facepalm:

Az eredeti kérdéshez visszatérve kíváncsi vagyok arra az 545i-re. Ugye nem kis motor és benzines, csak nem hajtották ki a szemét (bár ennyiért...). Meg kéne nézni.

Szerk: Lassan 10 éves lesz a gép, nem csoda ha rá kéne költeni egy nagyobb összeget. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madrian 2012.08.24. 22:49-kor.

2012.08.24. 22:47

Helo
A 4 féktárcsa + betétek és kopásjelző több mint 300-ezer forint

2012.08.25. 09:20

Én sem szeretnék senkit sem megbántani, de véleményem szerint 545i - függetlenül annak állapotától - olyan körülmények közé valóm MINIMUM, ahogy pl. Lepke használja. Tempó, km, ráfordítás (törődésben & pénzben).
Aki bármelyikből kevesebbet akar beletenni, annak indokolatlan.

De persze mindenkinek maga dolga a döntése és a gazdálkodása.

2012.08.25. 10:24

TMagnum írta:Én sem szeretnék senkit sem megbántani, de véleményem szerint 545i - függetlenül annak állapotától - olyan körülmények közé valóm MINIMUM, ahogy pl. Lepke használja. Tempó, km, ráfordítás (törődésben & pénzben).
Aki bármelyikből kevesebbet akar beletenni, annak indokolatlan.

De persze mindenkinek maga dolga a döntése és a gazdálkodása.

Most, hogy 30.000-ből sem lehet telenyomni a gépet, a Lepkének egy ilyen gépsárkány egy pesti úton az ő tempójában szárazra szívná a tankot. 20-25x biztos tankolhatna egy hónapban. Kéthavonta több, mint egy millert tolhatna bele (csak nyálra :shock: )
:doglotlo:

2012.08.25. 11:11

Ennek meg minek bombázták ki a középkonzolját??

Az SMG nem lehet rossz,csak állítólag nem tartós..

2012.08.25. 11:19

Erről mi a véleményetek?

Az autót kb. 1, 5 éve próbálják eladni, Budaörsi útról indult és emlékeim szerint a mostani a harmadik kereskedő. Az előző hirdette 4,9-ért is. A menetrend nagyjából mindig úgy alakult, hogy 5 körül megkísérelték eladni, majd szép lassan lebukott 3 valamennyire, ekkor egy következő kereskedő "lecsapott", lecserélte a felniket (minden esetben, sajnos). A mostani kereskedőnél is ez a helyzet azzal, hogy lefóliáztatta a króm részeket (így lett shadowline, bár ő nem így írja :-)), vesét cserélte feketére, a belső fabetétet alura alakíttatta.
Hogy mennyire lehet leharcolt a gép? Fene tudja, a képek alapján nem tűnik szörnyűnek a belseje, és a 45-ös motort sem veszik talán olyan gyakran orbitális nagy futáshoz. Ettől még elég valószínű a 200 e fölötti km (ha kevesebb lenne, biztos, dicsekednének vele). Azt is látni kell, hogy M.o.n 45-ös motort szinte lehetetlen eladni (más okok mellett ezt sínylik az e65-ök is).
A motor szerintem eléggé kétarcú kategória. Egyfelől a tesztek nagyon szépeket zengtek róla, volt szakmai elismerés is, a fogyasztása egyáltalán nem szörnyű (azért ez már egy elég hatékony motor), vélhetően nem kér többet, mint az én 35-ösöm (ami, figyelve a fogyasztás - hozzászólásokat, nekem voltaképpen nem több, mint egy (mondjuk automata) 30i). Másfelől a BMW szerelő ismerősök szerint azért van elég baj velük (főleg e65 tapasztalatok alapján), zabálják az olajat, már jó néhányat szét kellett bontani, és ekkor jön a feketeleves: ezeknél a motoroknál ilyenkor már nincs semmi 500-600+ e alatt. Állítólag, mert ugye tömeges tapasztalat nincs, nehéz reális képet kapni.
A költségek tekintetében egyebekben nyilván nem 20i, de nem is nagyságrendekkel több, mondjuk, egy léptékkel.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Blais az itt látható tagok köszönték meg: ksrb
Értékelés: 4.76%

2012.08.25. 11:26

Krokko írta:Ennek meg minek bombázták ki a középkonzolját??

Nem látok kibombázást. Véletlenül nem a konzol lakkozásának visszatükröződését nézed lyuknak?

2012.08.25. 11:29

Blais írta:

Nem látok kibombázást. Véletlenül nem a konzol lakkozásának visszatükröződését nézed lyuknak?

Tényleg :D :kalapács

Reggel van :D (nekem)

Szerinted milyen ez a 45i SMGvel?

2012.08.25. 11:47

Krokko írta:
Blais írta:

Tényleg :D :kalapács

Reggel van :D (nekem)

Szerinted milyen ez a 45i SMGvel?

Szerintem tökéletes, ha működik. A baj, hogy állítólag rettenetes összegeket lehet/kell költeni a váltóra. De ezt én is itt olvastam, e tekintetben sem tudok tömeges tapasztalatokról.
Hozzászólás küldése

VigLink badge