![]() |
2011.10.08. 17:40
simi64 írta:kzolee írta:Labi írta:Sha Lee - kínai szűrő
645-ös diavetítő
2011.10.08. 18:45
Labi írta:simi64 írta:kzolee írta:Labi írta:Sha Lee - kínai szűrő
645-ös diavetítő
a diavetítő nem Ő!
2011.10.08. 19:08
lepke írta:204d1 írta:kzolee írta:204d1 írta:Helo Zoltán
Inkább nem értem...
Kiufúrod?
Én biztos nem.
Másra gondoltunk lepkével...
Helo
A Miklóssal mi másra gondoltunk![]()
TMagnum klubtárs hozzászólásán gondolkoztunk el
...Én nem tudom elviselni a hiba üzenetet, illetve a indításnál lévő hangot:-)
Te hogy bírod?.....
A dpf szerviz intervallumát NEM hozza fel hibaüzenetnek az autó CSAK a háttérben a szerviz menüben jelzi, és emiatt indításnál nem bimbammol az autó
2011.10.08. 19:35
kzolee írta:TMagnum írta:Az F10 szűrője még kevesebbet enged át a káros anyagokból, így hamarabb el is dugul. Néhány 10.000 km után, vagy az első tél után. Ez egy széria "hiba"
Akkor én kíváncsi lennék az F10 tapasztalataidra. Fényképes dokumentációval.
Engem akkor át akartak verni a szalonban... Azt mondták, az F10 jó.
Mentem egy kört az F11 automata 520d-vel, de sajnos nekem nincs több tapasztalatom. Tán ha 15 km volt...
2011.10.08. 19:37
TMagnum írta:Igen az indításnál lévő bim-bamra gondoltam, mint pl. amikor kiírja, hogy hogy szerviz aktuális.
Azt hittem, hogy ezt jelzi indításnál, mint pl, ha fékfolyadékot kell cserélni, vagy stb. Ha ez nincs akkor rosszul gondoltam.
2011.10.08. 19:52
TMagnum írta:kzolee írta:TMagnum írta:Az F10 szűrője még kevesebbet enged át a káros anyagokból, így hamarabb el is dugul. Néhány 10.000 km után, vagy az első tél után. Ez egy széria "hiba"
Mentem egy kört az F11 automata 520d-vel, de sajnos nekem nincs több tapasztalatom. Tán ha 15 km volt...
Én sem BMW expert nem vagyok, sem szerelő, így valóban könnyű félrevezetni.
Az előzőekben azt írtam le amit hallottam, de mint említettem, ahány beszélgetés annyi vélemény. Lásd itt is. Mindenki másra esküszik.
Elvileg a tél azért rosszabb, mert jelentősen alacsonyabb az üzemi átlaghőmérséklet. Főleg rövid távok mellett. És ezért regenerálni sem tud úgy.
Mélyebben nem mentem bele a dologba, így nem tudom sajnos átadni nektek, hogy mit miért mondtak.
Az F10-el kapcsolatban nekem sincs több tapasztalatom, mint egy Bp-Győr távolság. Ez alatt csak pozitívumokkal találkoztam én is. De hosszútávon lehetnek esetleg negatívumok is.
A szalonban azt mondták, hogy az F10 jó? Lehetel akartak adni neked:-)
2011.10.08. 19:53
204d1 írta:TMagnum írta:Igen az indításnál lévő bim-bamra gondoltam, mint pl. amikor kiírja, hogy hogy szerviz aktuális.
Azt hittem, hogy ezt jelzi indításnál, mint pl, ha fékfolyadékot kell cserélni, vagy stb. Ha ez nincs akkor rosszul gondoltam.
Wtf?
2011.10.08. 19:58
simi64 írta:[
Nos, itt többekkel egybehangzó véleményünket próbáltuk meg "átvinni" Neked valahogy.
Az F10-es BMW-t idén februárban kezdték el gyártani. Így egészen kézenfekvőnek tűnik számomra, hogy hosszútávú (ráadásul téli) tapasztalatokkal nem szolgálhatsz, de még a bőrgatyás bajorok sem!
Széria hibáról aki beszél fél év alatt, annak fogalma sincs, miről alkotott véleményt.
2011.10.08. 20:31
TMagnum írta:204d1 írta:TMagnum írta:Igen az indításnál lévő bim-bamra gondoltam, mint pl. amikor kiírja, hogy hogy szerviz aktuális.
Wtf?
Mikor "lejárt" a fékfolyadék akkor minden indításnál, és leállításnál kiírta, hogy szerviz aktuális. Ugyan úgy, mint ahogy a tankolást is vagy a kiégett izzót is kiírja on/off-nál, csak egy másik jelet tesz ki.
Úgy gondoltam, hogy ugyan ezt csinálja, ha a DPF is eléri a 0 KM-t. De nem tudom így van -e...
2011.10.08. 20:33
lepke írta:Helo
Csak azokat a hibákat jelzi és bimbammol minden indításkor, és menet közben is bizonyos megtett időközönként AMI a gépjármű biztonságos közlekedésében akadályozó HIBA forrás lehet
Például: fékbetét,motorolajszínt,hűtővíz,üzemanyagszínt,guminyomás kontrol,izzók működése és még sorolhatnám
DPF-nem ezen hibaforrások közé tartozik
2011.10.08. 20:49
simi64 írta:TMagnum írta:kzolee írta:TMagnum írta:Az F10 szűrője még kevesebbet enged át a káros anyagokból, így hamarabb el is dugul. Néhány 10.000 km után, vagy az első tél után. Ez egy széria "hiba"
Az előzőekben azt írtam le amit hallottam, de mint említettem, ahány beszélgetés annyi vélemény. Lásd itt is. Mindenki másra esküszik.
Elvileg a tél azért rosszabb, mert jelentősen alacsonyabb az üzemi átlaghőmérséklet. Főleg rövid távok mellett. És ezért regenerálni sem tud úgy.
Mélyebben nem mentem bele a dologba, így nem tudom sajnos átadni nektek, hogy mit miért mondtak.
Az F10-el kapcsolatban nekem sincs több tapasztalatom, mint egy Bp-Győr távolság. Ez alatt csak pozitívumokkal találkoztam én is. De hosszútávon lehetnek esetleg negatívumok is.
Nos, itt többekkel egybehangzó véleményünket próbáltuk meg "átvinni" Neked valahogy.
Az F10-es BMW-t idén februárban kezdték el gyártani. Így egészen kézenfekvőnek tűnik számomra, hogy hosszútávú (ráadásul téli) tapasztalatokkal nem szolgálhatsz, de még a bőrgatyás bajorok sem!
Széria hibáról aki beszél fél év alatt, annak fogalma sincs, miről alkotott véleményt.
2011.10.08. 21:19
lepke írta:Helo Simi barátom
Pontosítanák egy picikét HA megengeded![]()
Az F10-es dieselek 2010 januártól vannak az utcákon![]()
![]()
2011.10.08. 21:45
TMagnum írta:kzolee írta:TMagnum írta:Az F10 szűrője még kevesebbet enged át a káros anyagokból, így hamarabb el is dugul. Néhány 10.000 km után, vagy az első tél után. Ez egy széria "hiba"
2011.10.09. 21:02
kzolee írta:TMagnum írta:kzolee írta:TMagnum írta:Az F10 szűrője még kevesebbet enged át a káros anyagokból, így hamarabb el is dugul. Néhány 10.000 km után, vagy az első tél után. Ez egy széria "hiba"
Az hogy el akarták nekem adni az nem lehet, hanem biztos.![]()
Azért én a helyedben egy Győr-Budapest távból még nem vonnék le szériahibára utaló következtetéseket az F10/F11 szériával kapcsolatban, pláne úgy, hogy az E60-as modellel is még épp csak ismerkedsz.
2011.10.16. 20:27
2011.10.22. 18:57
lepke írta:Helo
Már tulhaladta a mínusz 100-ezret a DPF és még jól működik
2011.10.22. 19:10
TMagnum írta:Ezt nevezem:-)
2011.10.22. 19:15
kzolee írta:TMagnum írta:Ezt nevezem:-)
Akkor várjuk az F10 10.000 km után elromló dpf-jének képeit és tapasztalatait Tőled.
2011.10.22. 19:40
TMagnum írta:kzolee írta:TMagnum írta:Ezt nevezem:-)
Akkor várjuk az F10 10.000 km után elromló dpf-jének képeit és tapasztalatait Tőled.
Rendben, remélem visszatartott lélegzettel
TMagnum írta:Igen, MINDENKI elsőnek a GYÁRI DPF-et mondja, de egyszerűen annyit nem ér! Irreális!

TMagnum írta:Én nem tudom elviselni a hiba üzenetet, illetve a indításnál lévő hangot:-)
Te hogy bírod?
2011.10.22. 19:59
kzolee írta:TMagnum írta:kzolee írta:TMagnum írta:Ezt nevezem:-)
Rendben, remélem visszatartott lélegzettelTMagnum írta:Igen, MINDENKI elsőnek a GYÁRI DPF-et mondja, de egyszerűen annyit nem ér! Irreális!
Neked ezt javaslom, ez sokkal olcsóbb!
.