![]() |
2010.01.03. 02:51
2010.01.29. 01:36
Oroszlan írta:lepke írta:bmw520ds írta:Zoli!A tied M-futós igaz?
Helo
AZ bizony nagy kerékkel rossz úton agyrázkódást kapni
üdv zoli
De ha iszol pár sört előtte, akkor vesekőzúzáshoz ideális !
2010.01.29. 02:28
Estoril írta:Oroszlan írta:lepke írta:bmw520ds írta:Zoli!A tied M-futós igaz?
Helo
üdv zoli
Szerintem meg egész baráti, sőt polgári.
A feleségem autója 535d, 19" M futási művekkel (172M)
És amikor vasárnaponként beülök E46 M3-ba, az első kanyarban azonnal eszembe jut mindenféle szentségtelen gondolat, és megállapítom, hogy a két gép nem egy kategória, de komolyan, szó szerint, ki*b*szottul nem egy súlycsoport.
535d, M futómű 19"-es kerekek, 245 elöl, 275 hátul, és csak szenved, nyüszít a kanyarokban,
E46 M3 meg nyerítve kanyarodik ész nélkül, bármikor, bárhova tekered a kormányt, széria 18"-as kerekekkel, semmi állítható futómű, mint E60-ban, vagy E90-ben. Aki nem hiszi járjon utána. Ja és széria conti SPC 3 gumikkal, semmi Michelin Cup abroncsok. E
2010.01.29. 08:20
simi64 írta:Estoril írta:Oroszlan írta:lepke írta:bmw520ds írta:Zoli!A tied M-futós igaz?
Helo
üdv zoli
És amikor vasárnaponként beülök E46 M3-ba, az első kanyarban azonnal eszembe jut mindenféle szentségtelen gondolat, és megállapítom, hogy a két gép nem egy kategória, de komolyan, szó szerint, ki*b*szottul nem egy súlycsoport.
535d, M futómű 19"-es kerekek, 245 elöl, 275 hátul, és csak szenved, nyüszít a kanyarokban,
E46 M3 meg nyerítve kanyarodik ész nélkül, bármikor, bárhova tekered a kormányt, széria 18"-as kerekekkel, semmi állítható futómű, mint E60-ban, vagy E90-ben. Aki nem hiszi járjon utána. Ja és széria conti SPC 3 gumikkal, semmi Michelin Cup abroncsok. E
Azért ez érdekes![]()
Utána járnék, de sajnos nem tehetem:
Egyikből sincs egy darab sem
2010.01.29. 10:49
Helo
üdv zoli
2010.01.29. 17:14
Helo
üdv zoli
535d, M futómű 19"-es kerekek, 245 elöl, 275 hátul, és csak szenved, nyüszít a , kanyarokban
2010.09.16. 13:41
2010.09.16. 14:16
leto írta:Sziasztok,
csak szerettem volna elmesélni, hogy nemrég vásárolt E60 530d vel elmentem ma a BMW-hez. Kicseréltettem az olajat, szokásos szűrők stb stb (160.000 Ft)
Reggelente hideg indításkor elő szokott rajta jönni egy kis rezgés mintha kicsit kihagyna a motor, ezért kértem diagnosztikát is. Azt mondták, hogy az első hengerben a porlasztócsúcs kicsit el van állítódva, de még nem biztos, hogy cserélni kell, mert nem vészes az érték. Azt javasolták (ismétlem: BMW szakszervíz), hogy egy teli tankhoz öntsek 1-1,5 deci 2T!!!motorolajat, és hogy lehet, hogy ettől majd "helyre áll". Azt is hozzáteszem, hogy 200.000 km van a kocsiban (ami többszöri csekkolás után is valósnak tűnik).
Egyébként 140.000 Ft körül van egy új gyári porlasztócsúcs + munkadíj.
Hát mindenesetre érdekes... Javaslat vagy vélemény?
2010.09.16. 15:24
leto írta:Sziasztok,
csak szerettem volna elmesélni, hogy nemrég vásárolt E60 530d vel elmentem ma a BMW-hez. Kicseréltettem az olajat, szokásos szűrők stb stb (160.000 Ft)
Reggelente hideg indításkor elő szokott rajta jönni egy kis rezgés mintha kicsit kihagyna a motor, ezért kértem diagnosztikát is. Azt mondták, hogy az első hengerben a porlasztócsúcs kicsit el van állítódva, de még nem biztos, hogy cserélni kell, mert nem vészes az érték. Azt javasolták (ismétlem: BMW szakszervíz), hogy egy teli tankhoz öntsek 1-1,5 deci 2T!!!motorolajat, és hogy lehet, hogy ettől majd "helyre áll". Azt is hozzáteszem, hogy 200.000 km van a kocsiban (ami többszöri csekkolás után is valósnak tűnik).
2010.09.16. 17:48
lepke írta:Helo
Inkább használj PROLONG üzemanyag adalékot ÉN is szoktam öntögetni
Viszont az szervizelési költség KOMPLETT olajcserénél a feléből meglehet oldani
a porlasztó csúcs is jóval alatta van az általad leírt összegnek
2010.09.16. 18:32
leto írta:.
Ja és bár tudom, hogy másik topicba tartozik, de úgy néz ki cserélni kell a jobb első kerékcsapágyat is, meg a két hátsó szilentet. Kerékcsapágy csak aggyal együtt cserélhető, és állítólag 60.000 Ft körül van, szilentek darabja 15.000, eddig tehát kb két hete van meg a kocsi.....
lepke írta:Inkább használj PROLONG üzemanyag adalékot ÉN is szoktam öntögetni
2010.09.16. 18:47
SoundkeY írta:A kerékcsapágynál mi a jelenséged ? Búg bizonyos sebesség tartományba ?
Mit csinál az üzemanyag adalék ? Gondolom tisztít, karbantart stb stb ?
2010.09.26. 08:15
El van állítódva a helyes értéktől?Azt meg hogyan?A száma rá van programozva a motorvezérlés miatt mert egységnyi idő alatt kifolyt mennyiség miatt kell ez.A DDE vezérli mert a CR pumpa előállítja a nagy nyomást egészen a tűig, ami ha nincs nagy kopás akkor nem veszik el résolajként, tehát abban nincs állítási lehetőség.Amit SoundkeY írt is reális lehet, de a a barátom vasában talán négy is rossz a gyertyákból, viszont tökéletesen indul és jár mindig.A 2T olaj meg keni a rendszert.Romániában öntözték is a CR motorokba és nem is lett bajuk amíg kint dolgoztak, ellentétben a kint használt román üzemanyaggal adalék nélkül.Silány szar...Viszont, amit a motorolajba öntöttél, az lehet nem kell!Mivel nekem motorcsere volt és a lehetőségek tárházát böngészve a fúrás is szóba jött(nagyon kicsi felületi sérülés, ráadásul csak az első hengernél)nem javasolták, csak eladási célra, mert felület nemesítő anyaggal van felrakva és ezt a fúrás leveszi.Állítólag a Ferrari gyárba hordják az ilyen motorokat(Briggs motoros rotációs kapák, fűnyírók)ott van technológia erre.Nekem is itt a polcon a Metabond, de még a főokos is meg lesz interjúvolva adalék ügyben!Nem öntjük addig bele, amíg erre nincs konkrét állásfoglalás!Még Pityu sem, aki ezzel foglalkozik és ott áll a 30d touring az udvarban!leto írta:lepke írta:Helo
Inkább használj PROLONG üzemanyag adalékot ÉN is szoktam öntögetni
Viszont az szervizelési költség KOMPLETT olajcserénél a feléből meglehet oldani
a porlasztó csúcs is jóval alatta van az általad leírt összegnek
Megfogadtam a javaslatod![]()
Habár annyi különbséggel, hogy bár vettem Prolongot, de nem az üzemanyaghoz valót, hanem motorolaj adalékot, és mivel ma volt a csere, bele is öntöttem.
Az üzemanyaghoz egy másik márkát vettem, az is valami "pro" akármi, de még az eladó is arra beszélt rá, (pedig a Prolong jóval drágább volt), és váltig állította, hogy van olyan jó. Legközelebb mindenképp kipróbálom a Prolongot isSzóval teletankoltam (ráadásul V-Power diesellel, ami szerintem semmivel nem lehet különb a hagyományosnál) és közben hozzáadtam az adalékot is.
Így hát most megkapott minden "kenőcsöt", bár szerintem ettől még a porlasztóm kicsit sem lesz jobb. Elvileg most sem rossz csak kicsit van elállítódva a helyes értékektől, és azt mondták, hogy ha nem javul, akkor még be lehet később állítani.
Na hát ennyi a kalandom eddig.
Ja és bár tudom, hogy másik topicba tartozik, de úgy néz ki cserélni kell a jobb első kerékcsapágyat is, meg a két hátsó szilentet. Kerékcsapágy csak aggyal együtt cserélhető, és állítólag 60.000 Ft körül van, szilentek darabja 15.000, eddig tehát kb két hete van meg a kocsi, és eddig 160.000 Ft-ot és ezekkel együtt még munkadíjat is számolva kb 100-110.000 Ft-ot fogok költekezni. És ebben még nincs benne az HA cserélni kell a porlasztót.
Hmmm... remélem megéri a gatyám is rákölteni
2010.12.18. 15:16
SoundkeY írta:leto írta:Sziasztok,
.....vagy nemlehet, hogy az izzításvezérlőd szar és azért nem megy 1-2 henger pár mp-ig ?
Amúgy 80-100e új csúcsok vannak.....a porlasztócsúcsokat meg be lehet méretni www.teljesitmenymeres.hu és állítólag ha még nem teljesen kuka felújítják.
2010.12.18. 15:26
2010.12.18. 15:34
Pityu530da írta:SoundkeY írta:leto írta:Sziasztok,
.....vagy nemlehet, hogy az izzításvezérlőd szar és azért nem megy 1-2 henger pár mp-ig ?
Amúgy 80-100e új csúcsok vannak.....a porlasztócsúcsokat meg be lehet méretni www.teljesitmenymeres.hu és állítólag ha még nem teljesen kuka felújítják.
Ezzel vitatkoznom kell egy porlasztócsúcs nem tud elálítódni csak elkopni az kenőképesség hiánya miatt.Ha már el van"állítódva" az már azt jelenti résolajra dolgozik.
Javítható-e vagy sem??Ha nem jó a porlasztás képe a csúcs miatt akkor a csúcs cseréjével orvosolható a hiba.Ha résolajra van elkopva akkor sajnos az egész kuka mert az injektor testet ami ugyanúgy kopik mint a vezérlő tolattyu az nem javítható.
Aki ott volt Muhaatinál a bemutatón az láthatta a szétszedett példányt.
üdv
Pityu
2010.12.18. 17:21
leto írta:
SOHA TÖBBÉ DIESEL BMW!!!!!!!
2010.12.18. 17:41
strobi írta:leto írta:
SOHA TÖBBÉ DIESEL BMW!!!!!!!
Ti Látjátok amit én látok?!
Mármint a kedves kolléga utolsó mondatát?!
2010.12.18. 17:45
2010.12.18. 17:56
leto írta:Sajnálom kedves klubtársak, hogy ezt kell mondjam, de egyáltalán nem lettem elbűvölve a diesel BMW től, azon kívül, hogy jobban gyorsul mint a hasonló benzines.
Erősen elkezdek gondolkodni, hogy beszerezzek egy 530i-t vagy legalább 525i-t. Nem akarom az összes fizum szervizre költeni. Szerintem a porlasztó meg a szívósor csak bemelegítés volt. A szervizesek szerint hamarosan a részecskeszűrő következik, aztán az izzítógyertyák stb stb stb stb. Jó sok százezer Ft a kukába. Lehet, hogy még a télen keresek egy benzinest.
Eddig a pontig a legjobb autóm az E39 523ia volt. Kicsit már bánom, hogy olyan gyorsan eladtam.