![]() |
2012.12.28. 21:21
leslie írta:Én inkább úgy kérdeztem volna, hogy kitől lehet olcsón szerezni ezt-azt?
szerintem
2012.12.29. 14:28
muhaati írta:leslie írta:Én inkább úgy kérdeztem volna, hogy kitől lehet olcsón szerezni ezt-azt?
szerintem
Korrekt!
No és akkor itt jöhet képbe új alkatrészekkel : J.Laci, Müller, Ati.Tdi, gyáriban Alpin-fan.
2012.12.29. 14:31
d1r2k3 írta:muhaati írta:leslie írta:Én inkább úgy kérdeztem volna, hogy kitől lehet olcsón szerezni ezt-azt?
szerintem
Korrekt!
No és akkor itt jöhet képbe új alkatrészekkel : J.Laci, Müller, Ati.Tdi, gyáriban Alpin-fan.
Igen ez is jó megközelítése a dolgoknak, de én valami olyasmi választ vártam volna: "Kiss Jóska nevére kéred a számlát neki van 50% kedvezménye az unixhoz küldjél neki 1 rekesz sört és köszönte." Ahogy eddig nálam működtek sorban 25-35-40-48%-ok vagy ilyet csak én ismerek? Persze, hogy olcsón, de inkább legjobb ár-érték arányban...amit spórolok még több alkatrészre költöm, nem tudom ti hogy vagytok vele...de már lassan kezd érdekelni más, hogy menedzseli...
2012.12.29. 14:37
kiara írta:d1r2k3 írta:muhaati írta:leslie írta:Én inkább úgy kérdeztem volna, hogy kitől lehet olcsón szerezni ezt-azt?
szerintem
Korrekt!
Igen ez is jó megközelítése a dolgoknak, de én valami olyasmi választ vártam volna: "Kiss Jóska nevére kéred a számlát neki van 50% kedvezménye az unixhoz küldjél neki 1 rekesz sört és köszönte." Ahogy eddig nálam működtek sorban 25-35-40-48%-ok vagy ilyet csak én ismerek? Persze, hogy olcsón, de inkább legjobb ár-érték arányban...amit spórolok még több alkatrészre költöm, nem tudom ti hogy vagytok vele...de már lassan kezd érdekelni más, hogy menedzseli...
Add el a BMW-t és vegyél Land Cruisert! Na akkor tátva maradna a szád az alkatrészáraktól!
Egyből visszasírod az olcsó BMW-t.![]()
A Landi mentségére legyen mondva, hogy kíméletlen használatban is viszonylag ritkán romlik el.
2012.12.29. 15:04
2012.12.29. 15:05
d1r2k3 írta:"én valami olyasmi választ vártam volna: "Kiss Jóska nevére kéred a számlát neki van 50% kedvezménye az unixhoz küldjél neki 1 rekesz sört és köszönte." Ahogy eddig nálam működtek sorban 25-35-40-48%-ok vagy ilyet csak én ismerek?"
Térj már észhez 2012.12.29. 15:11
d1r2k3 írta:muhaati írta:leslie írta:Én inkább úgy kérdeztem volna, hogy kitől lehet olcsón szerezni ezt-azt?
szerintem
Akkor
Korrekt!
2012.12.29. 15:21
Padre540 írta:Szegény Kiss Jóska hogyha tudná hogy a vállalkozásának elvileg mennyi alkatrésze van készleten,amit még nem is látott és egyszer lehet hogy el kell számolnia vele valamilyen hatóság felé,akkor 2-szer is meggondolná hogy kiadja-e a vevőkódját.
2012.12.29. 15:25
muhaati írta:Ami egyszer bekerül a raktárba, annak ki is kell mennie.
2012.12.29. 15:30
muhaati írta:Padre540 írta:Szegény Kiss Jóska hogyha tudná hogy a vállalkozásának elvileg mennyi alkatrésze van készleten,amit még nem is látott és egyszer lehet hogy el kell számolnia vele valamilyen hatóság felé,akkor 2-szer is meggondolná hogy kiadja-e a vevőkódját.
Ezt nem érti meg csak az, akinek a könyvelője már leordította a fejét. Ami egyszer bekerül a raktárba, annak ki is kell mennie.
Veszemszámla=Adomszámla. Ennek stimmelnie kell. Sokan gondolják, hogy "neked mindegy, van kedvezményed, add oda annyiért, amennyit fizetsz érte." Utána már csak a járulékokat kell befizetni , kiszámlázni. + nő az iparűzési adó is.
Sőt mitöbb, ha véletlenül garanciális probléma megül fel, akkor azt is elintézed, mert úgyis ráérsz .
2012.12.29. 15:38
2012.12.29. 15:54
leslie írta: Viszont miutan beepultel a csapatba es ismet megkerdezed, hogy ki tud olcsobban gazolajat, akkor mar tobben is pozitiv valaszt fognak adni neked ...
2012.12.29. 16:15
simi64 írta:leslie írta: Viszont miutan beepultel a csapatba es ismet megkerdezed, hogy ki tud olcsobban gazolajat, akkor mar tobben is pozitiv valaszt fognak adni neked ...
Van, Laci?
2012.12.29. 20:55
Padre540 írta:Szegény Kiss Jóska hogyha tudná hogy a vállalkozásának elvileg mennyi alkatrésze van készleten...
2012.12.29. 21:27
AlpinaFan írta:Padre540 írta:Szegény Kiss Jóska hogyha tudná hogy a vállalkozásának elvileg mennyi alkatrésze van készleten...
Pontosan annyi, amennyiről bejövő számlát rakott be a könyvelésébe, és még nem adott el.
2012.12.29. 21:39
Padre540 írta:AlpinaFan írta:Padre540 írta:Szegény Kiss Jóska hogyha tudná hogy a vállalkozásának elvileg mennyi alkatrésze van készleten...
Pontosan annyi, amennyiről bejövő számlát rakott be a könyvelésébe, és még nem adott el.
Ha csak Ő kap egy ellenőrzést,akkor csak annyi.Akkor van gond,ha egy kicsit nagyobb volumenű a dolog.
2012.12.29. 22:02
2012.12.29. 22:15
Padre540 írta:A könyvelésbe be nem vitt számlákról van szó.Amikor x,y és társai vásárolnak a vevőkódoddal,nem adják neked oda a számlát,örül hogy hozzájutott a Te általad kiharcolt kedvezményhez,az első kukába megy a számla.Nincs is ezzel gond,lehet hogy 5-10 évig,vagy a céged haláláig a kutya rá se hederít.Ha cég (nevezzük Unixnak) kap egy 2-3 évre visszamenőleges ellenőrzést és netán képbe kerül a Te céged is és téged is behívnak hogy számolj el az utóbbi éveiddel akkor van a gond,mivel hiányzik a sok számla.
Hozzáteszem,kicsi az esély,de létezik.Hidd el,nem a levegőbe beszélek,pontosan ugyanilyen hülyeség miatt kaptunk 8 hónappal ezelőtt egy 2010-2011,majd 2012-es ellenőrzést.Mindent be kellett vinni,nem passzoltak a dolgok,az eredmény hogy nem kaptunk vissza 1.300.000ft-ot + 800.000ft büntetés.
2012.12.29. 22:21
leslie írta:Padre540 írta:A könyvelésbe be nem vitt számlákról van szó.Amikor x,y és társai vásárolnak a vevőkódoddal,nem adják neked oda a számlát,örül hogy hozzájutott a Te általad kiharcolt kedvezményhez,az első kukába megy a számla.Nincs is ezzel gond,lehet hogy 5-10 évig,vagy a céged haláláig a kutya rá se hederít.Ha cég (nevezzük Unixnak) kap egy 2-3 évre visszamenőleges ellenőrzést és netán képbe kerül a Te céged is és téged is behívnak hogy számolj el az utóbbi éveiddel akkor van a gond,mivel hiányzik a sok számla.
Hozzáteszem,kicsi az esély,de létezik.Hidd el,nem a levegőbe beszélek,pontosan ugyanilyen hülyeség miatt kaptunk 8 hónappal ezelőtt egy 2010-2011,majd 2012-es ellenőrzést.Mindent be kellett vinni,nem passzoltak a dolgok,az eredmény hogy nem kaptunk vissza 1.300.000ft-ot + 800.000ft büntetés.
Uuuu, b@zz, ez az osszeg mar fajo ...
2012.12.29. 22:24
jlaci74 írta:leslie írta:Padre540 írta:A könyvelésbe be nem vitt számlákról van szó.Amikor x,y és társai vásárolnak a vevőkódoddal,nem adják neked oda a számlát,örül hogy hozzájutott a Te általad kiharcolt kedvezményhez,az első kukába megy a számla.Nincs is ezzel gond,lehet hogy 5-10 évig,vagy a céged haláláig a kutya rá se hederít.Ha cég (nevezzük Unixnak) kap egy 2-3 évre visszamenőleges ellenőrzést és netán képbe kerül a Te céged is és téged is behívnak hogy számolj el az utóbbi éveiddel akkor van a gond,mivel hiányzik a sok számla.
Uuuu, b@zz, ez az osszeg mar fajo ...
Először azt olvastam, hogy - ez az ország már fájó -,
de mindkét verzió igaz...
( tényleg van ilyen, kapcsolt ellenőrzésnek hívják, nem csak a számla kibocsájtóját ellenőrzik, hanem a befogadóját is ... )