Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Amit megszeretnél osztani másokal.
Hozzászólás küldése

Re: Segitség! SOS!

2012.12.28. 21:21

leslie írta:Én inkább úgy kérdeztem volna, hogy kitől lehet olcsón szerezni ezt-azt?
szerintem

Korrekt! :franko:

No és akkor itt jöhet képbe új alkatrészekkel : J.Laci, Müller, Ati.Tdi, gyáriban Alpin-fan.

2012.12.29. 14:28

muhaati írta:
leslie írta:Én inkább úgy kérdeztem volna, hogy kitől lehet olcsón szerezni ezt-azt?
szerintem

No és akkor itt jöhet képbe új alkatrészekkel : J.Laci, Müller, Ati.Tdi, gyáriban Alpin-fan.

Igen ez is jó megközelítése a dolgoknak, de én valami olyasmi választ vártam volna: "Kiss Jóska nevére kéred a számlát neki van 50% kedvezménye az unixhoz küldjél neki 1 rekesz sört és köszönte." Ahogy eddig nálam működtek sorban 25-35-40-48%-ok vagy ilyet csak én ismerek? Persze, hogy olcsón, de inkább legjobb ár-érték arányban...amit spórolok még több alkatrészre költöm, nem tudom ti hogy vagytok vele...de már lassan kezd érdekelni más, hogy menedzseli...

2012.12.29. 14:31

d1r2k3 írta:
muhaati írta:
szerintem

Igen ez is jó megközelítése a dolgoknak, de én valami olyasmi választ vártam volna: "Kiss Jóska nevére kéred a számlát neki van 50% kedvezménye az unixhoz küldjél neki 1 rekesz sört és köszönte." Ahogy eddig nálam működtek sorban 25-35-40-48%-ok vagy ilyet csak én ismerek? Persze, hogy olcsón, de inkább legjobb ár-érték arányban...amit spórolok még több alkatrészre költöm, nem tudom ti hogy vagytok vele...de már lassan kezd érdekelni más, hogy menedzseli...

Add el a BMW-t és vegyél Land Cruisert! Na akkor tátva maradna a szád az alkatrészáraktól!
Egyből visszasírod az olcsó BMW-t. :D
A Landi mentségére legyen mondva, hogy kíméletlen használatban is viszonylag ritkán romlik el. :franko:

2012.12.29. 14:37

kiara írta:
d1r2k3 írta:
muhaati írta:
szerintem

Add el a BMW-t és vegyél Land Cruisert! Na akkor tátva maradna a szád az alkatrészáraktól!
Egyből visszasírod az olcsó BMW-t. :D

A Landi mentségére legyen mondva, hogy kíméletlen használatban is viszonylag ritkán romlik el. :franko:

Nem terepezek, de biciklisek ellen jó védelem lenne:D

2012.12.29. 15:04

Szegény Kiss Jóska hogyha tudná hogy a vállalkozásának elvileg mennyi alkatrésze van készleten,amit még nem is látott és egyszer lehet hogy el kell számolnia vele valamilyen hatóság felé,akkor 2-szer is meggondolná hogy kiadja-e a vevőkódját.Egyszer vele volt a haverja (legyen Pista) vásárolni,meghallotta és ezután elindult egy láncreakció,Jóska kódja körbe lett adva mint a békepipa.
Ez már odáig fajult volna hogy interneten ismeretlenül osztogatjuk?Na ne má'! :facepalm:
Na megint jól beszóótam! :D

2012.12.29. 15:05

d1r2k3 írta:"én valami olyasmi választ vártam volna: "Kiss Jóska nevére kéred a számlát neki van 50% kedvezménye az unixhoz küldjél neki 1 rekesz sört és köszönte." Ahogy eddig nálam működtek sorban 25-35-40-48%-ok vagy ilyet csak én ismerek?"

Most már az én zsebemben is kipattant a bicska, pedig elég nyugodt, türelmes ember vagyok.

Ha ilyen forrásaid vannak, akkor mi a fészkes fitty fenének fárasztod itt a társaságot :?: Ingyen alkatrészt vársz :?: Ingyen beszerelést :?: Vagy, hogy valaki mindezt a klub szelleme jeligére házhoz menve csinálja meg :?:
50% :facepalm: Térj már észhez :!:

2012.12.29. 15:11

d1r2k3 írta:
muhaati írta:
szerintem

Akkor

Akkor kozelitsuk meg mashonnan .. : ha egy uj kozossegbe belepsz, akkor gondolom, hogy nem varod el azt, hogy mindenki megnyiljon neked.... pl. Uj kozegbe megkerdezed, hogy ki tud gazolajat olcsobban!? Senki nem fog tudni, az fix. Viszont miutan beepultel a csapatba es ismet megkerdezed, hogy ki tud olcsobban gazolajat, akkor mar tobben is pozitiv valaszt fognak adni neked ...

2012.12.29. 15:21

Padre540 írta:Szegény Kiss Jóska hogyha tudná hogy a vállalkozásának elvileg mennyi alkatrésze van készleten,amit még nem is látott és egyszer lehet hogy el kell számolnia vele valamilyen hatóság felé,akkor 2-szer is meggondolná hogy kiadja-e a vevőkódját.

Ezt nem érti meg csak az, akinek a könyvelője már leordította a fejét. Ami egyszer bekerül a raktárba, annak ki is kell mennie.
Veszemszámla=Adomszámla. Ennek stimmelnie kell. Sokan gondolják, hogy "neked mindegy, van kedvezményed, add oda annyiért, amennyit fizetsz érte." Utána már csak a járulékokat kell befizetni , kiszámlázni. + nő az iparűzési adó is.
Sőt mitöbb, ha véletlenül garanciális probléma megül fel, akkor azt is elintézed, mert úgyis ráérsz .

2012.12.29. 15:25

muhaati írta:Ami egyszer bekerül a raktárba, annak ki is kell mennie.

...vagy ott kell lennie ténylegesen... :mrgreen:

2012.12.29. 15:30

muhaati írta:
Padre540 írta:Szegény Kiss Jóska hogyha tudná hogy a vállalkozásának elvileg mennyi alkatrésze van készleten,amit még nem is látott és egyszer lehet hogy el kell számolnia vele valamilyen hatóság felé,akkor 2-szer is meggondolná hogy kiadja-e a vevőkódját.

Ezt nem érti meg csak az, akinek a könyvelője már leordította a fejét. Ami egyszer bekerül a raktárba, annak ki is kell mennie.
Veszemszámla=Adomszámla. Ennek stimmelnie kell. Sokan gondolják, hogy "neked mindegy, van kedvezményed, add oda annyiért, amennyit fizetsz érte." Utána már csak a járulékokat kell befizetni , kiszámlázni. + nő az iparűzési adó is.
Sőt mitöbb, ha véletlenül garanciális probléma megül fel, akkor azt is elintézed, mert úgyis ráérsz .

Sajnos azt kell mondani hogy az autószerelők régóta a f@sz rossz végén vannak.(Már elnézést.)
Ha nem neked mondja,akkor megy Jóska kódjára vásárolni,Te meg próbálj meg elkérni normális összeget a munkádért,mivel az alkatrész "hasznot" sajnos buktad.Nem is értem hogy hogy működhet az,hogy -Jó napot kívánok,ezt és ezt kérem az x,y Kft. nevére.(Pista)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: muhaati
Értékelés: 4.76%

2012.12.29. 15:38

Nem mártírkodni akarok,hiszen Én is viszem az alkatrészt a hónom alatt.Saját céggel le vagyunk szerződve Bárdi,Unix,stb.-vel,mégis Jlacitól rendelek 80%-ban.De egyszer sem mondtam hogy mondja meg a vevőkódját,vagy egy autószerelőnek sem mondtam hogy engedjen az árból,mert hozott alkatrész miatt egy kicsit többet kér.Inkább fizetek többet,de ne legyen 1-2000ft miatt kapugarancia.

2012.12.29. 15:54

leslie írta: Viszont miutan beepultel a csapatba es ismet megkerdezed, hogy ki tud olcsobban gazolajat, akkor mar tobben is pozitiv valaszt fognak adni neked ...

Van, Laci? :mrgreen:

2012.12.29. 16:15

simi64 írta:
leslie írta: Viszont miutan beepultel a csapatba es ismet megkerdezed, hogy ki tud olcsobban gazolajat, akkor mar tobben is pozitiv valaszt fognak adni neked ...

Van, Laci? :mrgreen:

Persze, hogy van!
Csak mond a jeligét a kutasnak : Pista ! :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: leslie

2012.12.29. 20:55

Padre540 írta:Szegény Kiss Jóska hogyha tudná hogy a vállalkozásának elvileg mennyi alkatrésze van készleten...

Pontosan annyi, amennyiről bejövő számlát rakott be a könyvelésébe, és még nem adott el.

2012.12.29. 21:27

AlpinaFan írta:
Padre540 írta:Szegény Kiss Jóska hogyha tudná hogy a vállalkozásának elvileg mennyi alkatrésze van készleten...

Pontosan annyi, amennyiről bejövő számlát rakott be a könyvelésébe, és még nem adott el.

Ha csak Ő kap egy ellenőrzést,akkor csak annyi.Akkor van gond,ha egy kicsit nagyobb volumenű a dolog.

2012.12.29. 21:39

Padre540 írta:
AlpinaFan írta:

Ha csak Ő kap egy ellenőrzést,akkor csak annyi.Akkor van gond,ha egy kicsit nagyobb volumenű a dolog.

Mekkora volumennek kell lennie, hogy azért hurcolják meg, mert nem csökkenti az adóalapját?

2012.12.29. 22:02

A könyvelésbe be nem vitt számlákról van szó.Amikor x,y és társai vásárolnak a vevőkódoddal,nem adják neked oda a számlát,örül hogy hozzájutott a Te általad kiharcolt kedvezményhez,az első kukába megy a számla.Nincs is ezzel gond,lehet hogy 5-10 évig,vagy a céged haláláig a kutya rá se hederít.Ha cég (nevezzük Unixnak) kap egy 2-3 évre visszamenőleges ellenőrzést és netán képbe kerül a Te céged is és téged is behívnak hogy számolj el az utóbbi éveiddel akkor van a gond,mivel hiányzik a sok számla.
Hozzáteszem,kicsi az esély,de létezik.Hidd el,nem a levegőbe beszélek,pontosan ugyanilyen hülyeség miatt kaptunk 8 hónappal ezelőtt egy 2010-2011,majd 2012-es ellenőrzést.Mindent be kellett vinni,nem passzoltak a dolgok,az eredmény hogy nem kaptunk vissza 1.300.000ft-ot + 800.000ft büntetés.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: muhaati

2012.12.29. 22:15

Padre540 írta:A könyvelésbe be nem vitt számlákról van szó.Amikor x,y és társai vásárolnak a vevőkódoddal,nem adják neked oda a számlát,örül hogy hozzájutott a Te általad kiharcolt kedvezményhez,az első kukába megy a számla.Nincs is ezzel gond,lehet hogy 5-10 évig,vagy a céged haláláig a kutya rá se hederít.Ha cég (nevezzük Unixnak) kap egy 2-3 évre visszamenőleges ellenőrzést és netán képbe kerül a Te céged is és téged is behívnak hogy számolj el az utóbbi éveiddel akkor van a gond,mivel hiányzik a sok számla.
Hozzáteszem,kicsi az esély,de létezik.Hidd el,nem a levegőbe beszélek,pontosan ugyanilyen hülyeség miatt kaptunk 8 hónappal ezelőtt egy 2010-2011,majd 2012-es ellenőrzést.Mindent be kellett vinni,nem passzoltak a dolgok,az eredmény hogy nem kaptunk vissza 1.300.000ft-ot + 800.000ft büntetés.

Uuuu, b@zz, ez az osszeg mar fajo ... :(

2012.12.29. 22:21

leslie írta:
Padre540 írta:A könyvelésbe be nem vitt számlákról van szó.Amikor x,y és társai vásárolnak a vevőkódoddal,nem adják neked oda a számlát,örül hogy hozzájutott a Te általad kiharcolt kedvezményhez,az első kukába megy a számla.Nincs is ezzel gond,lehet hogy 5-10 évig,vagy a céged haláláig a kutya rá se hederít.Ha cég (nevezzük Unixnak) kap egy 2-3 évre visszamenőleges ellenőrzést és netán képbe kerül a Te céged is és téged is behívnak hogy számolj el az utóbbi éveiddel akkor van a gond,mivel hiányzik a sok számla.

Először azt olvastam, hogy - ez az ország már fájó -,
de mindkét verzió igaz...

( tényleg van ilyen, kapcsolt ellenőrzésnek hívják, nem csak a számla kibocsájtóját ellenőrzik, hanem a befogadóját is ... )

2012.12.29. 22:24

jlaci74 írta:
leslie írta:

Először azt olvastam, hogy - ez az ország már fájó -,
de mindkét verzió igaz...

( tényleg van ilyen, kapcsolt ellenőrzésnek hívják, nem csak a számla kibocsájtóját ellenőrzik, hanem a befogadóját is ... )

Így van!!
De nagy merészség kell vissza igényelni bármit is!!! :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge