Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Váltás asztali nézetre
Amit megszeretnél osztani másokal.
Hozzászólás küldése

Van köztetek építész?

2007.08.08. 11:36

Építész kerestetik, van aki ilyennel foglalkozik, látványtervek, tervezés stb...

2007.08.08. 18:34

Szia!

Én kivitelező vagyok, (belvárosi homlokzatok generál kivitelezője) és a munkámhoz szervesen kapcsolódik az építészek munkája...és látványtervek is az engedélyeztetésekhez. Van építészem, ha érdekel, küldök pü-t az elérhetőségéről és találkozz vele. Én már 2 éve ismerem! Egy hölgy, beszélj vele, hogy ami neked kell, azt el tudja e végezni! Budapesti

Üdv,

Labi

2007.08.12. 23:33

Énis tudok neked eggyet.

Ha gondolod ugorj el a napokban, tesómnak ő tervezte a házát, megnézheted a terveket is!

2007.08.13. 22:35

Köszi, azt hiszem megoldódott a dolog, folyamatban a tervezés :)

2007.10.17. 12:43

Csak a melletted lévő telket adod egyenlőre drágán! :P :P :P :lol:

2007.10.20. 12:43

a jó szomszédot barátom meg kell fizetni :)
na meg a jó helyet is....
képzeld el, ott áll kint a 2 fekete bmw, és a bérelt 911-es, a szomszédok meg összesúgnak :D

2007.10.20. 13:35

Hát igen, én meg arra a hétre bérelnék egy Hummert, hogy biztos legyen a siker! :lol: :lol:

2008.11.13. 11:14

Sziasztok!
Régen írtam már, de olvasni szinte mindig olvasom a fórumot.
Nem találtam pont olyan topicot, amiben segítséget kérnék, ez talán hasonló.

Eladásra, miből érdemes házat építeni?
- tégla (porotherm)
- Ytong
- más PL: www.prokoncept.hu

Sokat olvastam a neten: van aki erre, van aki arra esküszik, nehéz eldönteni.

Köszi szépen!
Atek

2008.11.13. 11:35

Z_atek írta:Sziasztok!

- tégla (porotherm)
- Ytong

Köszi szépen!
Atek

Szia!

Én építész vagyok.
Amit felsoroltál, mindegyiknek van előnye-hátránya.
Az Ytong gyors, tiszta, kiemelkedő a hőszigetelése, elég rá egy vékonyvakolat, viszont repedezésre hajlamos.
Porotherm: hagyományos építőanyag, a legjobb minőségben N+F-es illesztéssel, akár habarcs helyett ragasztóval is lehet, ha profi a kőműves, és a drágábbat veszed. Lassabb a kivitelezés, mint az ytong esetében, több vakolat kell rá, és tovább tart, amíg kiszárad(a habarcsból, vakolatból távozik a víz). Szilárdsági értékei jobbak, mint az Ytongé
Prokoncept: Ez valami üreges nikecell, amit kibetonoznak. Speciális technológiával építhető (bár egyet ellenőriztem, amit a tulaj épített) Ennek a legjobb a hőtechnikája, viszont a falazat a párát sem engedi ki, ezért az épületet géppel kell szellőztetni, különben egy zuhanyozás után is lecsapódik a falakon a pár.
Dióhéjban ennyi.
Én saját részre Porotherm 38 N+F-ből építenék, Dryvit rendszerű hőszigeteléssel. :sör:

2008.11.13. 16:30

- tégla (porotherm)
- Ytong

Köszi szépen!
Atek

üdv! ..én pedig kivitelező vagyok. ha eladásra akarod: ...és egyszintest építenél, akkor téglát ajánlom könnyűszerkezetes födémmel.
ha több szintest, akkor érdemes elgondolkodni az ytongon, csak profi gárda kell hozzá és csak az ytong rendszerből dolgozhatsz, nincs mese. (falazat, födém, ragasztó, glett..) drágább ez tény, de gyorsabb.
szerintem a tégla jobb és ha két vasat tarthatsz a tűzben, mindenképp érdemes téglában gondolkodni. ha a pénzed egy épületben van és a gyorsaság számít, talán az ytong a jobb, de nagyon ki kell számolni. (és mivel a vevő nem ért hozzá, nem biztos hogy kifizeti a különbözetet)
ytongnál figyelni kell arra, hogy víz mellett ne alkalmazd a nagy páranyomás miatt!
a téglánál én nem ajánlom a hőszigetelést, erről folynak viták, így elképzelhető hogy vki ezt, vki azt mondja. ...én ezt.
csak egy két tanács: ha építteted, csak számlára! megfelelőségi nyilatkozatot minden beépített anyagról elrakni és már előre kérni! (csak 1 példa: van olyan hőszigetelés, amire nincs bizonyítvány és ezért pl a tűzoltóság nem fogadja el, ergó nincs használatbavételi. ...hirtelen nem tudom, hogy családi ház esetén van e erről szó, de nekem sokszor kell beadnom és bizony fogási pont. ...továbbá alkalmazz műszaki ellenőrt (sok pénzt megspórolsz vele) az olcsó anyagokat ne használd, inkább a középárfolyamon lévő dolgok a játékosak! bontott anyagból ne építkezz, mert időben több lesz, mint az új. ...hirtelen ennyi..
ja igen: nagy gyárral érdemes lepaktálni, mert nagyon jó áron tudnak anyagot adni. a helyi tüzépdílerekkel vigyázz!

üdv

2008.11.14. 09:45

Csipi, Labi

Sziasztok!

Köszi szépen a segítséget, a hasznos infokat.
Nagyon megoszlanak a vélemények. Az egyik ügyfelem és a testvére foglalkoznak építéssel eladásra, az egyik a prokoncept, míg a másik az Ytong megoldást használja.
Az biztos, hogy gyorsan meg van mind a kettő, de a fő cél nem az, hogy 1-2 év múlva sok panaszos legye a repedésekre...stb., bár azt olvastam, hogy az Ytong akkor nem repedezik, ha megfelelően van elkészítve az alap, amit manapság nem megfelelően csinálnak (nem tudom, pontosan mire gondoltak).
Egyenlőre próbálom felmérni a terepet, hiszen szinte minden építési vállalkozó panaszkodik, de ahogy látom azért csak nem olyan rossz a sorsuk.
Szóval, egyenlőre számolgatok és majd meglátjuk (hiszen a melóhelyemről lassan szeretnék lépni...) :roll: , ami biztos: kb 80 m2-er körüli és egy szintes házban gondolkozom, sőt az elosztás is nagyjából meg van, persze ez telek, beépítési százalék..stb. függvényében változik.

2008.11.14. 15:41

Z_atek írta:Csipi, Labi

Sziasztok!

Köszi szépen a segítséget, a hasznos infokat.
Nagyon megoszlanak a vélemények. Az egyik ügyfelem és a testvére foglalkoznak építéssel eladásra, az egyik a prokoncept, míg a másik az Ytong megoldást használja.
Az biztos, hogy gyorsan meg van mind a kettő, de a fő cél nem az, hogy 1-2 év múlva sok panaszos legye a repedésekre...stb., bár azt olvastam, hogy az Ytong akkor nem repedezik, ha megfelelően van elkészítve az alap, amit manapság nem megfelelően csinálnak (nem tudom, pontosan mire gondoltak).
Egyenlőre próbálom felmérni a terepet, hiszen szinte minden építési vállalkozó panaszkodik, de ahogy látom azért csak nem olyan rossz a sorsuk.
Szóval, egyenlőre számolgatok és majd meglátjuk (hiszen a melóhelyemről lassan szeretnék lépni...) :roll: , ami biztos: kb 80 m2-er körüli és egy szintes házban gondolkozom, sőt az elosztás is nagyjából meg van, persze ez telek, beépítési százalék..stb. függvényében változik.

Én dolgoztam egykét ilyen hungarocel(prokoncept)házban és ha utánam dobnák akkor se kéne!Sőt aki magának épitette még az is ezt mondta hogy soha többet nem építene ebből.

2008.11.14. 16:01

Labi írta:

- tégla (porotherm)
- Ytong

Köszi szépen!
Atek

üdv! ..én pedig kivitelező vagyok. ha eladásra akarod: ...és egyszintest építenél, akkor téglát ajánlom könnyűszerkezetes födémmel.
ha több szintest, akkor érdemes elgondolkodni az ytongon, csak profi gárda kell hozzá és csak az ytong rendszerből dolgozhatsz, nincs mese. (falazat, födém, ragasztó, glett..) drágább ez tény, de gyorsabb.
szerintem a tégla jobb és ha két vasat tarthatsz a tűzben, mindenképp érdemes téglában gondolkodni. ha a pénzed egy épületben van és a gyorsaság számít, talán az ytong a jobb, de nagyon ki kell számolni. (és mivel a vevő nem ért hozzá, nem biztos hogy kifizeti a különbözetet)
ytongnál figyelni kell arra, hogy víz mellett ne alkalmazd a nagy páranyomás miatt!
a téglánál én nem ajánlom a hőszigetelést, erről folynak viták, így elképzelhető hogy vki ezt, vki azt mondja. ...én ezt.
csak egy két tanács: ha építteted, csak számlára! megfelelőségi nyilatkozatot minden beépített anyagról elrakni és már előre kérni! (csak 1 példa: van olyan hőszigetelés, amire nincs bizonyítvány és ezért pl a tűzoltóság nem fogadja el, ergó nincs használatbavételi. ...hirtelen nem tudom, hogy családi ház esetén van e erről szó, de nekem sokszor kell beadnom és bizony fogási pont. ...továbbá alkalmazz műszaki ellenőrt (sok pénzt megspórolsz vele) az olcsó anyagokat ne használd, inkább a középárfolyamon lévő dolgok a játékosak! bontott anyagból ne építkezz, mert időben több lesz, mint az új. ...hirtelen ennyi..
ja igen: nagy gyárral érdemes lepaktálni, mert nagyon jó áron tudnak anyagot adni. a helyi tüzépdílerekkel vigyázz!

üdv

Labi!

Jól beszélsz, ilyen kivitelezőt öröm lenne ellenőrizni.
Sajna egy részük azt sem tudja, mi az a minőségi bizonylat, átadási doksi stb...
(műszaki ellenőrködöm is helyenként :drunk )

2008.11.14. 18:54

Üdvözlet az Uraknak,

a cégünk mozgáskorlátozott szaniterekkel foglalkozik, emellett vandál biztos csaptelepekkel (10 év garanciával), higiénia kiegészítőkkel (Tork), és légfüggönyökkel. Ha valakinek érdekes lehet ez, akkor szívesen bemutatom a katalógusunkat, és BMW klub révén egy elég nagy kedvezménnyel lehetne kezdeni a közös munkát is akár :wink:

2008.11.14. 19:37

mate írta:Üdvözlet az Uraknak,

a cégünk mozgáskorlátozott szaniterekkel foglalkozik, emellett vandál biztos csaptelepekkel (10 év garanciával), higiénia kiegészítőkkel (Tork), és légfüggönyökkel. Ha valakinek érdekes lehet ez, akkor szívesen bemutatom a katalógusunkat, és BMW klub révén egy elég nagy kedvezménnyel lehetne kezdeni a közös munkát is akár :wink:

Most fejeztük be két épület komplex akadálymentesítését : (

2008.11.14. 19:45

csipi írta:
mate írta:Üdvözlet az Uraknak,

Most fejeztük be két épület komplex akadálymentesítését : (

Sebaj, akkor majd a következő körben :wink: Ha aktuális szólj és átküldöm a számom! A többit PÜ.-ben :wink:

2008.11.14. 20:29

csipi írta:
Labi írta:

- tégla (porotherm)
- Ytong

Köszi szépen!
Atek

üdv

Labi!

Jól beszélsz, ilyen kivitelezőt öröm lenne ellenőrizni.
Sajna egy részük azt sem tudja, mi az a minőségi bizonylat, átadási doksi stb...
(műszaki ellenőrködöm is helyenként :drunk )

köszönöm! :D

.......sajnos így van és olyan munkát is végez! :cry: ...e miatt van az, hogy az ember már nem is mondja, hogy építési vállalkozó, mert már pejoratív maga a kifejezés!
mindig van egy Józsibácsi, aki megcsinálja nálad fele annyiért számla, meg minden féle fajta garancia nélkül, bejelentetlen melósokkal, számla nélkül. .....amíg ez így megy, addig az emberek szívni fognak és amíg nem ismerik fel, hogy bizony csak a fent leírtak alapján lehet építeni, addig hallgatni fogjuk, hogy milyen nehéz családi házat felhúzni, meg mekkora szívás az egész! :?

a vállalkozó legjobb barátja a műszaki ellenőr. :sör: :kalapács :lol:

2009.05.31. 19:36

Sziasztok!

Ismét itt :lol:

Van a csapatban fűtésszerelő, vagy nagy szakértője?

El kellene dönteni milyen fűtés vagy fűtések legyenek:
Ikerház fele, 70 nm, készintes.
Radiátor, padlófűtés, elektromos padlófűtés....??
Kondenzációs gázkazán (vagy hőközpont, esetleg kollektoros rendszerrel), vízteres kandalló...??

Köszi!

2009.05.31. 20:00

Ismét itt :lol:

Van a csapatban fűtésszerelő, vagy nagy szakértője?

El kellene dönteni milyen fűtés vagy fűtések legyenek:
Ikerház fele, 70 nm, készintes.
Radiátor, padlófűtés, elektromos padlófűtés....??
Kondenzációs gázkazán (vagy hőközpont, esetleg kollektoros rendszerrel), vízteres kandalló...??

Köszi!

hát ez attól függ milyen árkategóriában gondolkozol, mennyit áldozol rá

2009.05.31. 23:09

http://www.antik-kalyha.hu/

:franko: ez lenne a legolcsóbb és legszebb! :lol:

nekünk van napkollektoros és 8 éve kifogástalanul működik :!: ....már csak egy kis geotherm fűtéssel kéne kiegészíteni és tökéletes lenne! :wink:
Hozzászólás küldése

VigLink badge