* *
Pontos idő: 2018.07.16. 01:17

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2155 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 108  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.01. 02:07 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5628
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 806 alkalommal
Kapott köszik: 1790 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 645ci/650i
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
eddy írta:
attila94 írta:
eddy írta:
Sziasztok

2001 2.2 benzin. A következő hiba lépett fel : kb. 2 hete, amikor elég hideg volt kint, kocsi garázsban állt , indítom , beindul de nem megy mind a 6 henger. Leállítom, újraindítom tökéletesen ment. A nap folyamán hibátlan volt. Másnap reggel megint előjött a hiba, de utána megint jó volt. Gépre rátettem 4,6 henger gyújtás kimaradást írt ki. Jött a Karácsony, 3 napig pihent a garázsban, indítom, tökéletesen működött :D Másnap reggel megint nem ment mind a 6 henger, a 3-4 -ik újraindításnál megint tökéletes volt. :facepalm: Ma reggel indítom hibátlanul ment egész nap :o :shock:
Tegnap is gépre tettük és az 5,6 hengert hozta ki gyújtás kimaradásként. Szerelő átnézte, gyertyák, trafó ok. Viszont mondta hogy a hőgomba mindig -48 C fokot mutat. Jövőhéten veszek egy újat, hátha.....

Remélem nem nagy hiba lehet mivel nem észleltem többletfogyasztást vagy hogy gyengébb lenne.

Ötletek esetleg ?


Melyik hőgomba mutat -48C fokot? A titkos menüben az olajhőmérsékletre mindig -48C fokot fog írni, mert az csak az M5-be jutott.

Ha hülyeséget írtam, és másik hőgombáról van szó hagyd figyelmen kívűl a hozzászólásomat. :D


Nem a titkos menüben :)
Rátette gépre a szerelőm, járt a motor és figyelte az adatokat, végig nézet mindent és akkor figyelt fel erre a jeladóra hogy beállt -48C fokra és nem változik az értéke pedig kellene. Lehúzta ,akkor sem. Ha a kocsival szemben állsz bal oldalt a hűtő aljában található.

Az a hűtőből kilépő víz hőmérséklet jeladó. Attól nem hiszem, hogy változni fog bármi is. Persze ha rossz, természetesen cserélni kell.

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj ide...www.kekfeher.hu


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 


 
Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.01. 14:50 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2017.12.26. 12:48
Hozzászólások: 11
Tartózkodási hely: Vajdácska
Adott köszi: 38 alkalommal
Kapott köszik: 5 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 520i
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Gallaca írta:
Az a hűtőből kilépő víz hőmérséklet jeladó. Attól nem hiszem, hogy változni fog bármi is. Persze ha rossz, természetesen cserélni kell.


Mint írtam mivel csak ezt találtuk rossznak, ezzel kezdem....azták kiderül.

Tapatalkkal küldve az én LEAGOO M8 eszközömről


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.02. 17:49 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2017.05.05. 14:34
Hozzászólások: 9
Adott köszi: 1
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!
Ma reggel ahogy ráadtam a gyújtást és beindítottam az autót, kigyulladt az abs,asr egyszerre, valamint se pillanatnyi fogyasztásom és a km óra se megy.
Diagra tettük, bal hátsó abs jeladót írta. Szétkaptam, megtakarítottam és összeraktam, utána próbáltam törölni a hibát de nem engedte. Teszt kör után sem javult a helyzet. Ezután rendeltem bele egy újat, (Delphi márkájút) amit beleraktam, de továbbra is bal hátsó abs hibát hozza. Próbáltam azt is, hogy megcseréltem a jobb hátsóval, de ezután is még mindig a bal hátsó abs jeladót dobja ki hibának, amit nem tudunk az istenért sem kitörölni.
Valakinek volna esetleg valami ötlete hol kutassak tovább? Köszi előre is!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.02. 17:59 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2010.06.27. 00:00
Hozzászólások: 2260
Tartózkodási hely: Swindon(UK)
Adott köszi: 156 alkalommal
Kapott köszik: 300 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Gawine írta:
Sziasztok!
Ma reggel ahogy ráadtam a gyújtást és beindítottam az autót, kigyulladt az abs,asr egyszerre, valamint se pillanatnyi fogyasztásom és a km óra se megy.
Diagra tettük, bal hátsó abs jeladót írta. Szétkaptam, megtakarítottam és összeraktam, utána próbáltam törölni a hibát de nem engedte. Teszt kör után sem javult a helyzet. Ezután rendeltem bele egy újat, (Delphi márkájút) amit beleraktam, de továbbra is bal hátsó abs hibát hozza. Próbáltam azt is, hogy megcseréltem a jobb hátsóval, de ezután is még mindig a bal hátsó abs jeladót dobja ki hibának, amit nem tudunk az istenért sem kitörölni.
Valakinek volna esetleg valami ötlete hol kutassak tovább? Köszi előre is!
Ha megcserelted a ket jeladot, de a hiba nem ment at, akkor vagy kabel vagy abs vezerlo hiba szerintem.

_________________
Sting like a Beemer!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.03. 18:00 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2017.05.05. 14:34
Hozzászólások: 9
Adott köszi: 1
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
morv írta:
Gawine írta:
Sziasztok!
Ma reggel ahogy ráadtam a gyújtást és beindítottam az autót, kigyulladt az abs,asr egyszerre, valamint se pillanatnyi fogyasztásom és a km óra se megy.
Diagra tettük, bal hátsó abs jeladót írta. Szétkaptam, megtakarítottam és összeraktam, utána próbáltam törölni a hibát de nem engedte. Teszt kör után sem javult a helyzet. Ezután rendeltem bele egy újat, (Delphi márkájút) amit beleraktam, de továbbra is bal hátsó abs hibát hozza. Próbáltam azt is, hogy megcseréltem a jobb hátsóval, de ezután is még mindig a bal hátsó abs jeladót dobja ki hibának, amit nem tudunk az istenért sem kitörölni.
Valakinek volna esetleg valami ötlete hol kutassak tovább? Köszi előre is!
Ha megcserelted a ket jeladot, de a hiba nem ment at, akkor vagy kabel vagy abs vezerlo hiba szerintem.

Köszi! Valami jellegzetes helye szokott lenni a kábelszakadásnak? Vagy az abs vezérlőig kb bárhol meglehet?


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.03. 20:38 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5628
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 806 alkalommal
Kapott köszik: 1790 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 645ci/650i
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
Gawine írta:
morv írta:
Gawine írta:
Sziasztok!
Ma reggel ahogy ráadtam a gyújtást és beindítottam az autót, kigyulladt az abs,asr egyszerre, valamint se pillanatnyi fogyasztásom és a km óra se megy.
Diagra tettük, bal hátsó abs jeladót írta. Szétkaptam, megtakarítottam és összeraktam, utána próbáltam törölni a hibát de nem engedte. Teszt kör után sem javult a helyzet. Ezután rendeltem bele egy újat, (Delphi márkájút) amit beleraktam, de továbbra is bal hátsó abs hibát hozza. Próbáltam azt is, hogy megcseréltem a jobb hátsóval, de ezután is még mindig a bal hátsó abs jeladót dobja ki hibának, amit nem tudunk az istenért sem kitörölni.
Valakinek volna esetleg valami ötlete hol kutassak tovább? Köszi előre is!
Ha megcserelted a ket jeladot, de a hiba nem ment at, akkor vagy kabel vagy abs vezerlo hiba szerintem.

Köszi! Valami jellegzetes helye szokott lenni a kábelszakadásnak? Vagy az abs vezérlőig kb bárhol meglehet?

Igazából én szakadt vezetéket még nem láttam, csak szakadt vezérlőt.

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj ide...www.kekfeher.hu


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.04. 12:40 
Offline
haladó
haladó
Avatar

Csatlakozott: 2013.08.19. 10:01
Hozzászólások: 234
Tartózkodási hely: Tárnok
Adott köszi: 24 alkalommal
Kapott köszik: 15 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1997
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Gallaca írta:
Gawine írta:
morv írta:
Gawine írta:
Sziasztok!
Ma reggel ahogy ráadtam a gyújtást és beindítottam az autót, kigyulladt az abs,asr egyszerre, valamint se pillanatnyi fogyasztásom és a km óra se megy.
Diagra tettük, bal hátsó abs jeladót írta. Szétkaptam, megtakarítottam és összeraktam, utána próbáltam törölni a hibát de nem engedte. Teszt kör után sem javult a helyzet. Ezután rendeltem bele egy újat, (Delphi márkájút) amit beleraktam, de továbbra is bal hátsó abs hibát hozza. Próbáltam azt is, hogy megcseréltem a jobb hátsóval, de ezután is még mindig a bal hátsó abs jeladót dobja ki hibának, amit nem tudunk az istenért sem kitörölni.
Valakinek volna esetleg valami ötlete hol kutassak tovább? Köszi előre is!
Ha megcserelted a ket jeladot, de a hiba nem ment at, akkor vagy kabel vagy abs vezerlo hiba szerintem.

Köszi! Valami jellegzetes helye szokott lenni a kábelszakadásnak? Vagy az abs vezérlőig kb bárhol meglehet?

Igazából én szakadt vezetéket még nem láttam, csak szakadt vezérlőt.

Nekem vagy egy féléve csinálja, hogy kigyulladnak a lámpák és 1-2 napig nem megy a Km óra sem. Utána egyszer csak helyreáll minden. Most legutóbb karácsonykor dobta be a hibát és 6 nap állás után reggelre eltűnt mint a kámfor. :) Nekem a vizes úton való közlekedés okozza. Valami beázás/bepárásodás dolog van a háttérben. Gondolom hogy inkább ABS kocka lesz nálad is, mint nálam. Főleg a ha a csere után is a a bal hátsóra panaszkodott.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.04. 19:03 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2017.05.05. 14:34
Hozzászólások: 9
Adott köszi: 1
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
gorcsev írta:
Gallaca írta:
Gawine írta:
morv írta:
Gawine írta:
Sziasztok!
Ma reggel ahogy ráadtam a gyújtást és beindítottam az autót, kigyulladt az abs,asr egyszerre, valamint se pillanatnyi fogyasztásom és a km óra se megy.
Diagra tettük, bal hátsó abs jeladót írta. Szétkaptam, megtakarítottam és összeraktam, utána próbáltam törölni a hibát de nem engedte. Teszt kör után sem javult a helyzet. Ezután rendeltem bele egy újat, (Delphi márkájút) amit beleraktam, de továbbra is bal hátsó abs hibát hozza. Próbáltam azt is, hogy megcseréltem a jobb hátsóval, de ezután is még mindig a bal hátsó abs jeladót dobja ki hibának, amit nem tudunk az istenért sem kitörölni.
Valakinek volna esetleg valami ötlete hol kutassak tovább? Köszi előre is!
Ha megcserelted a ket jeladot, de a hiba nem ment at, akkor vagy kabel vagy abs vezerlo hiba szerintem.

Köszi! Valami jellegzetes helye szokott lenni a kábelszakadásnak? Vagy az abs vezérlőig kb bárhol meglehet?

Igazából én szakadt vezetéket még nem láttam, csak szakadt vezérlőt.

Nekem vagy egy féléve csinálja, hogy kigyulladnak a lámpák és 1-2 napig nem megy a Km óra sem. Utána egyszer csak helyreáll minden. Most legutóbb karácsonykor dobta be a hibát és 6 nap állás után reggelre eltűnt mint a kámfor. :) Nekem a vizes úton való közlekedés okozza. Valami beázás/bepárásodás dolog van a háttérben. Gondolom hogy inkább ABS kocka lesz nálad is, mint nálam. Főleg a ha a csere után is a a bal hátsóra panaszkodott.

És az abs vezérlővel lehet mit kezdeni? Vagy mindenképp csak a csere oldaná meg a problémát?


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.04. 23:29 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.29. 09:13
Hozzászólások: 51
Tartózkodási hely: Budaörs
Adott köszi: 9 alkalommal
Kapott köszik: 10 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M54B25
Évjárata: 2000
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Gawine írta:
És az abs vezérlővel lehet mit kezdeni? Vagy mindenképp csak a csere oldaná meg a problémát?


Szia
pixelfix.hu


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.05. 20:34 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2017.05.05. 14:34
Hozzászólások: 9
Adott köszi: 1
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
handgeschaltet írta:
Gawine írta:
És az abs vezérlővel lehet mit kezdeni? Vagy mindenképp csak a csere oldaná meg a problémát?


Szia
pixelfix.hu


Köszi!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.14. 09:02 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2017.11.26. 09:30
Hozzászólások: 25
Tartózkodási hely: Debrecen
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Széria kód: E39
Motor tipusa: M47
Évjárata: 2003
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok BUÉK Mindenkinek.

2003-as 520D az alábbi problémát vettem észre.
Városi közlekedés során általában 3-as fokozatban 1500 fordulat körül, gáztartásos, sebességtartós vezetésnél mintha 1-1 pillanatra elgyengülést vennék észre a motoron mintha kihagyna. Ekkor megy tovább sőt intenzív gyorsulásnál ugyanúgy teszi a dolgát. Hozzáteszem ezt nem mindig csinálja tehát a fordulat és a sebessség nehezen behatárolható. Érdekes hogy ilyen problémával indultam el hosszabb útra autópályán 120-140 tempónál soha tehát 1000 km. alatt egyszer sem jelentkezett ez a probléma ment gyorsult fogyasztás 6.1 liter volt.

Amikor városban jeletkezik a probléma, megáltam és üresben elkezdtem emelni a fordulatot és akkor is ebben a fordulatszám tartományban (1500-2000) éreztem a kihagyást de ott sosem tudtam megtartani a pedált, és 1-1 pillanat volt.
Ekkor ha hirtelem lépem le akkor is a felpörgés elején ránt a kasznin amikor megkapja az erőt de ugy 1500 nál is érzek egy rántást a kasznin.

Jövő héten teszem diagra csak addig esetleg valaki járt-e már igy van-e tapasztalata.

Mintha ennél a pontnál vagy valamelyik csúcs nem adja le az anyagot vagy az adagolóban nyit-zár valami szelepféle és néha nem müködne?????
Amugy viz, olaj oké, indulás rendben, füst nincs futott km. 180.000.

Segítségeteket előre is köszönöm.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.14. 23:46 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2018.01.14. 23:32
Hozzászólások: 3
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: ?
Motor tipusa: ?
Évjárata: ?
Kivitele: ?
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok nagy segítségre lenne szükségem!


Adott egy Fl e39, aminek tönkrement a légzsák vezérlője. A képen látható sárga színű ellenállásban végződő vezeték kijött a helyéről és azóta nem működik ( kép illusztráció!).
Kép


Kérdéseim a következők:

Volt valakinek hasonló?

Tudna valaki rá megoldást, mit s hogyan kell cserélni, hogy jó legyen ismét? Esetleg ajánlani egy hozzáértőt aki bevállalná ha túl bonyolult lenne!

Segítséget előre is köszönöm.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.15. 00:01 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5628
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 806 alkalommal
Kapott köszik: 1790 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 645ci/650i
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
Hamvas írta:
Sziasztok nagy segítségre lenne szükségem!


Adott egy Fl e39, aminek tönkrement a légzsák vezérlője. A képen látható sárga színű ellenállásban végződő vezeték kijött a helyéről és azóta nem működik ( kép illusztráció!).
Kérdéseim a következők:

Volt valakinek hasonló?

Tudna valaki rá megoldást, mit s hogyan kell cserélni, hogy jó legyen ismét? Esetleg ajánlani egy hozzáértőt aki bevállalná ha túl bonyolult lenne!

Segítséget előre is köszönöm.

Szia!

Mit jelent, hogy tönkrement? Világít a légzsáklámpa a műszerfalon? Az a sárga egy pirobiztosíték csatlakozója, ha indul valamelyik légzsák, akkor a pozitív saru is lerobban. Ha a csati megsérült valamilyen okból, akkor világítani fog a hibalámpa. Lehet kapni javítószettet gyáriban, csak az a baj, hogy 80e körül volt legutóbb.
Ki tudom cserélni a sarut ha gondolod, gyári állapotra tudom visszaállítani töredékáron, ha érdekel keress meg.

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj ide...www.kekfeher.hu


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.16. 16:30 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2015.04.03. 23:19
Hozzászólások: 72
Tartózkodási hely: Magyarország
Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 7 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!

A járgányom (530i Touring - 2002. 03. havi) nyitható hátsó ablakát nem tudom felnyitni (tegnap még használtam). Hogy lehet hozzáférni és javítani?

Elre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.16. 22:15 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2018.01.16. 22:09
Hozzászólások: 2
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Széria kód: ?
Motor tipusa: ?
Évjárata: ?
Kivitele: ?
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!
E39 az alany és a bc gombra nem reagál...
Kilometerora pixelek javítva ( hiba előtte is megvolt)
Esetleg órát cseréltek és illeszteni kell vagy mi lehet a baj?

Köszönöm!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.16. 22:18 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2017.12.26. 12:48
Hozzászólások: 11
Tartózkodási hely: Vajdácska
Adott köszi: 38 alkalommal
Kapott köszik: 5 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 520i
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Gallaca írta:
eddy írta:
attila94 írta:
eddy írta:
Sziasztok

2001 2.2 benzin. A következő hiba lépett fel : kb. 2 hete, amikor elég hideg volt kint, kocsi garázsban állt , indítom , beindul de nem megy mind a 6 henger. Leállítom, újraindítom tökéletesen ment. A nap folyamán hibátlan volt. Másnap reggel megint előjött a hiba, de utána megint jó volt. Gépre rátettem 4,6 henger gyújtás kimaradást írt ki. Jött a Karácsony, 3 napig pihent a garázsban, indítom, tökéletesen működött :D Másnap reggel megint nem ment mind a 6 henger, a 3-4 -ik újraindításnál megint tökéletes volt. :facepalm: Ma reggel indítom hibátlanul ment egész nap :o :shock:
Tegnap is gépre tettük és az 5,6 hengert hozta ki gyújtás kimaradásként. Szerelő átnézte, gyertyák, trafó ok. Viszont mondta hogy a hőgomba mindig -48 C fokot mutat. Jövőhéten veszek egy újat, hátha.....

Remélem nem nagy hiba lehet mivel nem észleltem többletfogyasztást vagy hogy gyengébb lenne.

Ötletek esetleg ?


Melyik hőgomba mutat -48C fokot? A titkos menüben az olajhőmérsékletre mindig -48C fokot fog írni, mert az csak az M5-be jutott.

Ha hülyeséget írtam, és másik hőgombáról van szó hagyd figyelmen kívűl a hozzászólásomat. :D


Nem a titkos menüben :)
Rátette gépre a szerelőm, járt a motor és figyelte az adatokat, végig nézet mindent és akkor figyelt fel erre a jeladóra hogy beállt -48C fokra és nem változik az értéke pedig kellene. Lehúzta ,akkor sem. Ha a kocsival szemben állsz bal oldalt a hűtő aljában található.

Az a hűtőből kilépő víz hőmérséklet jeladó. Attól nem hiszem, hogy változni fog bármi is. Persze ha rossz, természetesen cserélni kell.


Még ide írok, leírom a fejleményeket, aztán ha minden így marad még 1 hónapig akkor mehet a "megoldódott hibák"-hoz.
Tehát Január 2-án kicseréltem a hűtőfolyadék hőmérséklet jeladót "hőgombát" , Január 8-án olajcsere, olajszűrő, levegőszűrő,pollenszűrő csere. A lényeg Január 2 óta hibátlan az autó. Volt +6 fok is reggel, meg volt -6 is és tökéletesen indult, indul az autó. Remélem így marad. :-D


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.16. 22:27 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5628
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 806 alkalommal
Kapott köszik: 1790 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 645ci/650i
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
Laci írta:
Sziasztok!
E39 az alany és a bc gombra nem reagál...
Kilometerora pixelek javítva ( hiba előtte is megvolt)
Esetleg órát cseréltek és illeszteni kell vagy mi lehet a baj?

Köszönöm!

Indexkart kell cserélni, vagy javítani benne a vezetéket.

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj ide...www.kekfeher.hu


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.17. 09:06 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2018.01.16. 22:09
Hozzászólások: 2
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Széria kód: ?
Motor tipusa: ?
Évjárata: ?
Kivitele: ?
Blog: Blog megtekintése (0)
Gallaca írta:
Laci írta:
Sziasztok!
E39 az alany és a bc gombra nem reagál...
Kilometerora pixelek javítva ( hiba előtte is megvolt)
Esetleg órát cseréltek és illeszteni kell vagy mi lehet a baj?

Köszönöm!

Indexkart kell cserélni, vagy javítani benne a vezetéket.



Köszönöm!
Megnézetem és kereslek ha alkatrész kell!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Laci az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.18. 11:03 
Offline
haladó
haladó
Avatar

Csatlakozott: 2013.08.19. 10:01
Hozzászólások: 234
Tartózkodási hely: Tárnok
Adott köszi: 24 alkalommal
Kapott köszik: 15 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1997
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!

Nem találtam jobb Topicot ezért ide írom. Végül is valami nem működik megfelelően.
Szóval a helyzet az, hogy 1700-2000 közötti fordulatszám tartományban gázadásra berezonál az autó. Főleg harmadikban lehet jól érezni, amikor gyorsítok. Hidegen jobban rezeg. Olyankor ha pl. a könyöklőben van apró+kulcs még a csörgést is lehet hallani, annyira rezeg az egész kaszni. Ha elveszem a gázt, kisimul minden. Mikor legutoljára voltam Muha mesternél Ő is említette, hogy valami nem kerek. Már csak az lenne a kérdés, hogy merre felé kutakodjak? Egyértelműen a hajtáslánc valamelyik eleme a ludas. A váltótartó bakok meg lettek rángatva, ott minden oké. Kardáncsapágy cserélve lett. Mi lehet még?

üdv
Gorcsev


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.01.18. 11:13 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5628
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 806 alkalommal
Kapott köszik: 1790 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 645ci/650i
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
gorcsev írta:
Sziasztok!

Nem találtam jobb Topicot ezért ide írom. Végül is valami nem működik megfelelően.
Szóval a helyzet az, hogy 1700-2000 közötti fordulatszám tartományban gázadásra berezonál az autó. Főleg harmadikban lehet jól érezni, amikor gyorsítok. Hidegen jobban rezeg. Olyankor ha pl. a könyöklőben van apró+kulcs még a csörgést is lehet hallani, annyira rezeg az egész kaszni. Ha elveszem a gázt, kisimul minden. Mikor legutoljára voltam Muha mesternél Ő is említette, hogy valami nem kerek. Már csak az lenne a kérdés, hogy merre felé kutakodjak? Egyértelműen a hajtáslánc valamelyik eleme a ludas. A váltótartó bakok meg lettek rángatva, ott minden oké. Kardáncsapágy cserélve lett. Mi lehet még?

üdv
Gorcsev

Motorbakok?

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj ide...www.kekfeher.hu


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: eddy
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2155 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 108  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron
Booking.com

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

Az E39.hu egy privát rajongói oldal ami nincs semilyen kapcsolatba a BMW AG-val és leányvállalataival. A BMW név, jelzés, M csíkos logó és a kerek logó mind az X3, X5 és X6 megjelölés amit a honlapon használunk a BMW AG tulajdona.

© 2009 E39.hu. All rights reserved. E39.HU is a private enthusiast site not associated with BMW AG. The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG. This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2006-2014 E39 Klub.




VigLink badge
Free xml sitemap generator