* *
Pontos idő: 2017.10.22. 01:12

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1906 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 96  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.17. 23:01 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5281
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 767 alkalommal
Kapott köszik: 1647 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d/645ci
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (2)
Taxi969 írta:
Gallaca írta:
Jerry írta:
Taxi969 írta:
kzolee írta:
Ha előtte lehúzod az akksisarut, és utána a mama nem jön vissza, nem lehet baj. :)


Sajnos az aksit nem kötöttem le, csak a gyújtást vettem le, és így világít. :(
Akkor hibatörlés a megoldás, vagy valamit elrontottam, és javíttatnom is kell? :mrgreen:

Hiba volt!
Tessék tanulni belőle és legközelebb lekötni a sarut. Természetesen kivárva előtte a 15 perces időt, hogy a kocsi lemenjen alvóba. Nyugdíjasok, időmilliomosok előnyben.
:mrgreen:
Neked viszont marad a hibatörlés a mostani esetben.

Érdekes, én soha nem kötöm le az akksisarut, csak a kulcsot veszem ki. Nem villant ki a légzsáklámpa eddig. Kulcs 1-es állásban már kivillan.


Én is ebben a hitben voltam, és a kulcsot gondosan kivettem, hogy véletlenül se legyen elfordítva valamelyik állásba,
de hiába, most van egy szép piros lámpa előttem :shock:

Frankó. Nálam pedig megszámlálhatatlan esetben működött így. Biztos azért mert nálam nincs tétje, csak rákötöm a gépre és törlöm.

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj rá...


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Taxi969
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 


 
Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.23. 19:38 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2013.06.02. 15:01
Hozzászólások: 146
Tartózkodási hely: Bonyhád
Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57d30
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Hahó!
Világít az abs és asc visszajelzőm. Ment diagra, jobb hátsó abs jeladó hiba. Ma akartam megrendelni, de reggel amikor indítottam megszűnt a probléma. Aztán este jöttem haza melóból és újra feldobta. Lehetséges, hogy tényleg csak a jobb hátsó jeladó a rossz, vagy valami más is lehet a gond mivel néha előjön aztán meg eltűnik.
ABS tömb valamikor javítva volt még az előző tulajnál, rajta is van egy garancia matrica. Gondolom akkor azzal nagy baj nem lehet.
Valakinek ötlet?
Köszi


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.23. 20:03 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5281
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 767 alkalommal
Kapott köszik: 1647 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d/645ci
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (2)
kapitany írta:
Hahó!
Világít az abs és asc visszajelzőm. Ment diagra, jobb hátsó abs jeladó hiba. Ma akartam megrendelni, de reggel amikor indítottam megszűnt a probléma. Aztán este jöttem haza melóból és újra feldobta. Lehetséges, hogy tényleg csak a jobb hátsó jeladó a rossz, vagy valami más is lehet a gond mivel néha előjön aztán meg eltűnik.
ABS tömb valamikor javítva volt még az előző tulajnál, rajta is van egy garancia matrica. Gondolom akkor azzal nagy baj nem lehet.
Valakinek ötlet?
Köszi

Garanciamatrica azt jelenti, ha elromlik ismét, akkor bérmentve megcsinálják. Attól elromolhat. Pont így szokott, megszakad benne az aranyszál, kontaktos lesz, jeladó hibát ír. Tisztítsd meg a jobb hátsó csatiját, ha nem javul cseréld ki a jeladót lehetőleg gyárira. Inkább bontott, mint új utángyártott! Ha előjön ismét a hiba, akkor mehet a kocka garira. Ha ismered a garanciaviselőt akkor egyből viheted bevizsgálásra is, max megmondják, hogy jó, más a baj.

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj rá...


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: kapitany
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.23. 20:13 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2013.06.02. 15:01
Hozzászólások: 146
Tartózkodási hely: Bonyhád
Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57d30
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Gallaca írta:
kapitany írta:
Hahó!
Világít az abs és asc visszajelzőm. Ment diagra, jobb hátsó abs jeladó hiba. Ma akartam megrendelni, de reggel amikor indítottam megszűnt a probléma. Aztán este jöttem haza melóból és újra feldobta. Lehetséges, hogy tényleg csak a jobb hátsó jeladó a rossz, vagy valami más is lehet a gond mivel néha előjön aztán meg eltűnik.
ABS tömb valamikor javítva volt még az előző tulajnál, rajta is van egy garancia matrica. Gondolom akkor azzal nagy baj nem lehet.
Valakinek ötlet?
Köszi

Garanciamatrica azt jelenti, ha elromlik ismét, akkor bérmentve megcsinálják. Attól elromolhat. Pont így szokott, megszakad benne az aranyszál, kontaktos lesz, jeladó hibát ír. Tisztítsd meg a jobb hátsó csatiját, ha nem javul cseréld ki a jeladót lehetőleg gyárira. Inkább bontott, mint új utángyártott! Ha előjön ismét a hiba, akkor mehet a kocka garira. Ha ismered a garanciaviselőt akkor egyből viheted bevizsgálásra is, max megmondják, hogy jó, más a baj.

Gondoltam hogy a garitol elromolhat, de mivel általában élettartam garit vallalnak a javitasra ugy gondoltam kisebb arra az esely. A tisztitas jo otlet köszönöm a tanacsot.
Sorry az ekezet miatt Telorol voltam


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.23. 20:39 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5281
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 767 alkalommal
Kapott köszik: 1647 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d/645ci
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (2)
kapitany írta:
Gallaca írta:
kapitany írta:
Hahó!
Világít az abs és asc visszajelzőm. Ment diagra, jobb hátsó abs jeladó hiba. Ma akartam megrendelni, de reggel amikor indítottam megszűnt a probléma. Aztán este jöttem haza melóból és újra feldobta. Lehetséges, hogy tényleg csak a jobb hátsó jeladó a rossz, vagy valami más is lehet a gond mivel néha előjön aztán meg eltűnik.
ABS tömb valamikor javítva volt még az előző tulajnál, rajta is van egy garancia matrica. Gondolom akkor azzal nagy baj nem lehet.
Valakinek ötlet?
Köszi

Garanciamatrica azt jelenti, ha elromlik ismét, akkor bérmentve megcsinálják. Attól elromolhat. Pont így szokott, megszakad benne az aranyszál, kontaktos lesz, jeladó hibát ír. Tisztítsd meg a jobb hátsó csatiját, ha nem javul cseréld ki a jeladót lehetőleg gyárira. Inkább bontott, mint új utángyártott! Ha előjön ismét a hiba, akkor mehet a kocka garira. Ha ismered a garanciaviselőt akkor egyből viheted bevizsgálásra is, max megmondják, hogy jó, más a baj.

Gondoltam hogy a garitol elromolhat, de mivel általában élettartam garit vallalnak a javitasra ugy gondoltam kisebb arra az esely. A tisztitas jo otlet köszönöm a tanacsot.
Sorry az ekezet miatt Telorol voltam

Szerintem csak a Pixelesek vállalnak élettartamgarit, de ők nem tesznek/tettek rá matricát, így gondolom nem ott lett javítva.

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj rá...


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.23. 21:39 
Offline
Guru
Guru
Avatar

Csatlakozott: 2012.09.29. 22:26
Hozzászólások: 1167
Tartózkodási hely: Siófok-Ausztria
Adott köszi: 83 alkalommal
Kapott köszik: 52 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57D30O2
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Gallaca írta:
kapitany írta:
Gallaca írta:
kapitany írta:
Hahó!
Világít az abs és asc visszajelzőm. Ment diagra, jobb hátsó abs jeladó hiba. Ma akartam megrendelni, de reggel amikor indítottam megszűnt a probléma. Aztán este jöttem haza melóból és újra feldobta. Lehetséges, hogy tényleg csak a jobb hátsó jeladó a rossz, vagy valami más is lehet a gond mivel néha előjön aztán meg eltűnik.
ABS tömb valamikor javítva volt még az előző tulajnál, rajta is van egy garancia matrica. Gondolom akkor azzal nagy baj nem lehet.
Valakinek ötlet?
Köszi

Garanciamatrica azt jelenti, ha elromlik ismét, akkor bérmentve megcsinálják. Attól elromolhat. Pont így szokott, megszakad benne az aranyszál, kontaktos lesz, jeladó hibát ír. Tisztítsd meg a jobb hátsó csatiját, ha nem javul cseréld ki a jeladót lehetőleg gyárira. Inkább bontott, mint új utángyártott! Ha előjön ismét a hiba, akkor mehet a kocka garira. Ha ismered a garanciaviselőt akkor egyből viheted bevizsgálásra is, max megmondják, hogy jó, más a baj.

Gondoltam hogy a garitol elromolhat, de mivel általában élettartam garit vallalnak a javitasra ugy gondoltam kisebb arra az esely. A tisztitas jo otlet köszönöm a tanacsot.
Sorry az ekezet miatt Telorol voltam

Szerintem csak a Pixelesek vállalnak élettartamgarit, de ők nem tesznek/tettek rá matricát, így gondolom nem ott lett javítva.



A pixelesek nem adnak semmit kértem de akkor sem akartak adni de nem bánom mert amit velük csináltattam ez eddig tökéletesen megy!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.24. 21:51 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2013.06.02. 15:01
Hozzászólások: 146
Tartózkodási hely: Bonyhád
Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57d30
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!
Csak, hogy jól induljon a hétvégém. A tegnapi asc+abs hiba mellé ma észrevettem, hogy nem működik a tempomat se. Bekapcsolom, ég a visszajelző a műszerfalon de amikor rányomok a + gombra, hogy megtartsa a sebességet akkor nem csinálja és csak lelassul az autó. Ez mellé még jött a klíma is. Kb 1 óra használat után nem fúj hideget és picit büdös is lesz. Ha leállítom az autót fél órára akkor megint megy 1 órát a klíma. Amikor működik, akkor indítás után néhány másodperccel már jéghideget fúj és folyamatosan és kb 1 óra után jön, hogy felmelegszik a befújt levegő.
Diagra ment, továbbra is csak jobb hátsó abs jeladó hiba van. Se klíma se tempomat problémát nem ír.
Mi tévő legyek?


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.24. 22:05 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2010.06.27. 00:00
Hozzászólások: 2164
Tartózkodási hely: Swindon(UK)
Adott köszi: 152 alkalommal
Kapott köszik: 288 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
kapitany írta:
Sziasztok!
Csak, hogy jól induljon a hétvégém. A tegnapi asc+abs hiba mellé ma észrevettem, hogy nem működik a tempomat se. Bekapcsolom, ég a visszajelző a műszerfalon de amikor rányomok a + gombra, hogy megtartsa a sebességet akkor nem csinálja és csak lelassul az autó. Ez mellé még jött a klíma is. Kb 1 óra használat után nem fúj hideget és picit büdös is lesz. Ha leállítom az autót fél órára akkor megint megy 1 órát a klíma. Amikor működik, akkor indítás után néhány másodperccel már jéghideget fúj és folyamatosan és kb 1 óra után jön, hogy felmelegszik a befújt levegő.
Diagra ment, továbbra is csak jobb hátsó abs jeladó hiba van. Se klíma se tempomat problémát nem ír.
Mi tévő legyek?

Sztem a tempomatod az abs hiba miatt nem megy. Van eleg gaz a klimadban? A ventillator a huto elott bekapcsol?

_________________
Sting like a Beemer!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: kapitany
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.24. 22:06 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5281
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 767 alkalommal
Kapott köszik: 1647 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d/645ci
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (2)
kapitany írta:
Sziasztok!
Csak, hogy jól induljon a hétvégém. A tegnapi asc+abs hiba mellé ma észrevettem, hogy nem működik a tempomat se. Bekapcsolom, ég a visszajelző a műszerfalon de amikor rányomok a + gombra, hogy megtartsa a sebességet akkor nem csinálja és csak lelassul az autó. Ez mellé még jött a klíma is. Kb 1 óra használat után nem fúj hideget és picit büdös is lesz. Ha leállítom az autót fél órára akkor megint megy 1 órát a klíma. Amikor működik, akkor indítás után néhány másodperccel már jéghideget fúj és folyamatosan és kb 1 óra után jön, hogy felmelegszik a befújt levegő.
Diagra ment, továbbra is csak jobb hátsó abs jeladó hiba van. Se klíma se tempomat problémát nem ír.
Mi tévő legyek?

Nincs sebességjel, azért nincs tempomat. ASC javítása után menni fog. Klíma valami más hiba lesz.

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj rá...


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: kapitany
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.24. 23:03 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2013.06.02. 15:01
Hozzászólások: 146
Tartózkodási hely: Bonyhád
Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57d30
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
morv írta:
kapitany írta:
Sziasztok!
Csak, hogy jól induljon a hétvégém. A tegnapi asc+abs hiba mellé ma észrevettem, hogy nem működik a tempomat se. Bekapcsolom, ég a visszajelző a műszerfalon de amikor rányomok a + gombra, hogy megtartsa a sebességet akkor nem csinálja és csak lelassul az autó. Ez mellé még jött a klíma is. Kb 1 óra használat után nem fúj hideget és picit büdös is lesz. Ha leállítom az autót fél órára akkor megint megy 1 órát a klíma. Amikor működik, akkor indítás után néhány másodperccel már jéghideget fúj és folyamatosan és kb 1 óra után jön, hogy felmelegszik a befújt levegő.
Diagra ment, továbbra is csak jobb hátsó abs jeladó hiba van. Se klíma se tempomat problémát nem ír.
Mi tévő legyek?

Sztem a tempomatod az abs hiba miatt nem megy. Van eleg gaz a klimadban? A ventillator a huto elott bekapcsol?


Igen, meghallgattam amikor már nem hűt a klíma kiszálltam és az utasom kapcsolgatta a klímát. Hallani a kattanást ahogy bekapcsol. Gáz feltételezem, hogy van. Korábban amikor a mazdámban nem volt, akkor nagyon sok idő kellett mire hideget fújt. A bmw meg rögtön fúj hideget és kb egy órán keresztül folyamatosan.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.24. 23:55 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2010.06.27. 00:00
Hozzászólások: 2164
Tartózkodási hely: Swindon(UK)
Adott köszi: 152 alkalommal
Kapott köszik: 288 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
kapitany írta:
morv írta:
kapitany írta:
Sziasztok!
Csak, hogy jól induljon a hétvégém. A tegnapi asc+abs hiba mellé ma észrevettem, hogy nem működik a tempomat se. Bekapcsolom, ég a visszajelző a műszerfalon de amikor rányomok a + gombra, hogy megtartsa a sebességet akkor nem csinálja és csak lelassul az autó. Ez mellé még jött a klíma is. Kb 1 óra használat után nem fúj hideget és picit büdös is lesz. Ha leállítom az autót fél órára akkor megint megy 1 órát a klíma. Amikor működik, akkor indítás után néhány másodperccel már jéghideget fúj és folyamatosan és kb 1 óra után jön, hogy felmelegszik a befújt levegő.
Diagra ment, továbbra is csak jobb hátsó abs jeladó hiba van. Se klíma se tempomat problémát nem ír.
Mi tévő legyek?

Sztem a tempomatod az abs hiba miatt nem megy. Van eleg gaz a klimadban? A ventillator a huto elott bekapcsol?


Igen, meghallgattam amikor már nem hűt a klíma kiszálltam és az utasom kapcsolgatta a klímát. Hallani a kattanást ahogy bekapcsol. Gáz feltételezem, hogy van. Korábban amikor a mazdámban nem volt, akkor nagyon sok idő kellett mire hideget fújt. A bmw meg rögtön fúj hideget és kb egy órán keresztül folyamatosan.

A kattanast nem a kompresszortol hallod? En a hutoventillatorra gondoltam, ami a huto elott van a kocsibelejen. Az forog? Ha jol tudom, akkor ha nem megy a venti, nem kap eleg hutest a klima hocserelo, megno a nyomas a rendszerben es lekapcsol az egesz.

_________________
Sting like a Beemer!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: kapitany
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.25. 17:18 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2013.06.02. 15:01
Hozzászólások: 146
Tartózkodási hely: Bonyhád
Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57d30
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
morv írta:
kapitany írta:
morv írta:
kapitany írta:
Sziasztok!
Csak, hogy jól induljon a hétvégém. A tegnapi asc+abs hiba mellé ma észrevettem, hogy nem működik a tempomat se. Bekapcsolom, ég a visszajelző a műszerfalon de amikor rányomok a + gombra, hogy megtartsa a sebességet akkor nem csinálja és csak lelassul az autó. Ez mellé még jött a klíma is. Kb 1 óra használat után nem fúj hideget és picit büdös is lesz. Ha leállítom az autót fél órára akkor megint megy 1 órát a klíma. Amikor működik, akkor indítás után néhány másodperccel már jéghideget fúj és folyamatosan és kb 1 óra után jön, hogy felmelegszik a befújt levegő.
Diagra ment, továbbra is csak jobb hátsó abs jeladó hiba van. Se klíma se tempomat problémát nem ír.
Mi tévő legyek?

Sztem a tempomatod az abs hiba miatt nem megy. Van eleg gaz a klimadban? A ventillator a huto elott bekapcsol?


Igen, meghallgattam amikor már nem hűt a klíma kiszálltam és az utasom kapcsolgatta a klímát. Hallani a kattanást ahogy bekapcsol. Gáz feltételezem, hogy van. Korábban amikor a mazdámban nem volt, akkor nagyon sok idő kellett mire hideget fújt. A bmw meg rögtön fúj hideget és kb egy órán keresztül folyamatosan.

A kattanast nem a kompresszortol hallod? En a hutoventillatorra gondoltam, ami a huto elott van a kocsibelejen. Az forog? Ha jol tudom, akkor ha nem megy a venti, nem kap eleg hutest a klima hocserelo, megno a nyomas a rendszerben es lekapcsol az egesz.

Azt eddig nem néztem. Legközelebb meghallgatom. Köszönöm a tippet


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 15:10 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2014.04.22. 14:55
Hozzászólások: 43
Tartózkodási hely: Budapest
Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 528ia
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
hello!
egy ideje randomszerűen előjön az, hogy nem indul a gép. A gyújtást rá lehet adni, de aztán semmi (a műszerfalban zúg egy kicsit valami, de az akkor is ha indul utána). Ha kicsit masszírozom a kormányoszlopborítást vagy a gyújtáskapcsolót, akkor egyszercsak el kezd tekerni az önindító, de csak 4-5 indítózásra röffen be a motor, addig csak teker. Ha eleve beindul, akkor pöccröff, ezt a tekerőzést csak akkor csinálja ah bűvészkedni kell a gyújtáskapcsolóval (illetve nem biztos hogy azzal, mert a környékét szoktam nyomogatni hogy inditózzon). A gyújtáskapcsoló hátrafelé körbeforog szinte mindig, előrefelé csak ritkán, már ezt csinálta jóval a hiba megjelenése előtt is, de elég kehes már szegény. Immo meg egy utólagos riasztó van benne. Találkozott már valaki ilyennel? Diagolható ez vajon? Van itt sporttárs aki otthon van ebben a témában, és esetleg szerel is?
Köszi!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 17:33 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2009.12.01. 01:00
Hozzászólások: 8381
Tartózkodási hely: Dunakeszi
Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 930 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
humma írta:
hello!
egy ideje randomszerűen előjön az, hogy nem indul a gép. A gyújtást rá lehet adni, de aztán semmi (a műszerfalban zúg egy kicsit valami, de az akkor is ha indul utána). Ha kicsit masszírozom a kormányoszlopborítást vagy a gyújtáskapcsolót, akkor egyszercsak el kezd tekerni az önindító, de csak 4-5 indítózásra röffen be a motor, addig csak teker. Ha eleve beindul, akkor pöccröff, ezt a tekerőzést csak akkor csinálja ah bűvészkedni kell a gyújtáskapcsolóval (illetve nem biztos hogy azzal, mert a környékét szoktam nyomogatni hogy inditózzon). A gyújtáskapcsoló hátrafelé körbeforog szinte mindig, előrefelé csak ritkán, már ezt csinálta jóval a hiba megjelenése előtt is, de elég kehes már szegény. Immo meg egy utólagos riasztó van benne. Találkozott már valaki ilyennel? Diagolható ez vajon? Van itt sporttárs aki otthon van ebben a témában, és esetleg szerel is?
Köszi!

Adatlapon töltsd ki hol laksz. Akkor talán lesz ajánlott szerelő.
A leírás alapján a gy.kapcsoló nem túl üzemszerű.
A diaggal az immot tesztelheted, és kis szerencsével látszik a hiba is.

_________________
:szerintem
Üdv! Imco
A közlekedők csak akadály, amit le kell küzdeni! /from Kopa/


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 18:07 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2014.04.22. 14:55
Hozzászólások: 43
Tartózkodási hely: Budapest
Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 528ia
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Imco írta:
humma írta:
hello!
egy ideje randomszerűen előjön az, hogy nem indul a gép. A gyújtást rá lehet adni, de aztán semmi (a műszerfalban zúg egy kicsit valami, de az akkor is ha indul utána). Ha kicsit masszírozom a kormányoszlopborítást vagy a gyújtáskapcsolót, akkor egyszercsak el kezd tekerni az önindító, de csak 4-5 indítózásra röffen be a motor, addig csak teker. Ha eleve beindul, akkor pöccröff, ezt a tekerőzést csak akkor csinálja ah bűvészkedni kell a gyújtáskapcsolóval (illetve nem biztos hogy azzal, mert a környékét szoktam nyomogatni hogy inditózzon). A gyújtáskapcsoló hátrafelé körbeforog szinte mindig, előrefelé csak ritkán, már ezt csinálta jóval a hiba megjelenése előtt is, de elég kehes már szegény. Immo meg egy utólagos riasztó van benne. Találkozott már valaki ilyennel? Diagolható ez vajon? Van itt sporttárs aki otthon van ebben a témában, és esetleg szerel is?
Köszi!

Adatlapon töltsd ki hol laksz. Akkor talán lesz ajánlott szerelő.
A leírás alapján a gy.kapcsoló nem túl üzemszerű.
A diaggal az immot tesztelheted, és kis szerencsével látszik a hiba is.


köszi, immot mindenképp megnézetem első lépésben.
Bp-n keresnék leginkább hozzáértőt


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 19:26 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2013.06.02. 15:01
Hozzászólások: 146
Tartózkodási hely: Bonyhád
Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57d30
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
morv írta:
kapitany írta:
morv írta:
kapitany írta:
Sziasztok!
Csak, hogy jól induljon a hétvégém. A tegnapi asc+abs hiba mellé ma észrevettem, hogy nem működik a tempomat se. Bekapcsolom, ég a visszajelző a műszerfalon de amikor rányomok a + gombra, hogy megtartsa a sebességet akkor nem csinálja és csak lelassul az autó. Ez mellé még jött a klíma is. Kb 1 óra használat után nem fúj hideget és picit büdös is lesz. Ha leállítom az autót fél órára akkor megint megy 1 órát a klíma. Amikor működik, akkor indítás után néhány másodperccel már jéghideget fúj és folyamatosan és kb 1 óra után jön, hogy felmelegszik a befújt levegő.
Diagra ment, továbbra is csak jobb hátsó abs jeladó hiba van. Se klíma se tempomat problémát nem ír.
Mi tévő legyek?

Sztem a tempomatod az abs hiba miatt nem megy. Van eleg gaz a klimadban? A ventillator a huto elott bekapcsol?


Igen, meghallgattam amikor már nem hűt a klíma kiszálltam és az utasom kapcsolgatta a klímát. Hallani a kattanást ahogy bekapcsol. Gáz feltételezem, hogy van. Korábban amikor a mazdámban nem volt, akkor nagyon sok idő kellett mire hideget fújt. A bmw meg rögtön fúj hideget és kb egy órán keresztül folyamatosan.

A kattanast nem a kompresszortol hallod? En a hutoventillatorra gondoltam, ami a huto elott van a kocsibelejen. Az forog? Ha jol tudom, akkor ha nem megy a venti, nem kap eleg hutest a klima hocserelo, megno a nyomas a rendszerben es lekapcsol az egesz.

Igazad volt. Megnéztem, amikor már nem fúj hideget akkor leáll a ventillátor is. Mitől lehet?


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 20:11 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2010.06.27. 00:00
Hozzászólások: 2164
Tartózkodási hely: Swindon(UK)
Adott köszi: 152 alkalommal
Kapott köszik: 288 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
kapitany írta:
morv írta:
kapitany írta:
morv írta:
kapitany írta:
Sziasztok!
Csak, hogy jól induljon a hétvégém. A tegnapi asc+abs hiba mellé ma észrevettem, hogy nem működik a tempomat se. Bekapcsolom, ég a visszajelző a műszerfalon de amikor rányomok a + gombra, hogy megtartsa a sebességet akkor nem csinálja és csak lelassul az autó. Ez mellé még jött a klíma is. Kb 1 óra használat után nem fúj hideget és picit büdös is lesz. Ha leállítom az autót fél órára akkor megint megy 1 órát a klíma. Amikor működik, akkor indítás után néhány másodperccel már jéghideget fúj és folyamatosan és kb 1 óra után jön, hogy felmelegszik a befújt levegő.
Diagra ment, továbbra is csak jobb hátsó abs jeladó hiba van. Se klíma se tempomat problémát nem ír.
Mi tévő legyek?

Sztem a tempomatod az abs hiba miatt nem megy. Van eleg gaz a klimadban? A ventillator a huto elott bekapcsol?


Igen, meghallgattam amikor már nem hűt a klíma kiszálltam és az utasom kapcsolgatta a klímát. Hallani a kattanást ahogy bekapcsol. Gáz feltételezem, hogy van. Korábban amikor a mazdámban nem volt, akkor nagyon sok idő kellett mire hideget fújt. A bmw meg rögtön fúj hideget és kb egy órán keresztül folyamatosan.

A kattanast nem a kompresszortol hallod? En a hutoventillatorra gondoltam, ami a huto elott van a kocsibelejen. Az forog? Ha jol tudom, akkor ha nem megy a venti, nem kap eleg hutest a klima hocserelo, megno a nyomas a rendszerben es lekapcsol az egesz.

Igazad volt. Megnéztem, amikor már nem fúj hideget akkor leáll a ventillátor is. Mitől lehet?


Azt nem tudom, tan nezesd meg egy klimassal. Ha nem menne a ventillator egyaltalan, akkor mondanam, hogy talan az a baj. A klima resze mikor volt utoljara szervizelve a kocsidnak? Nekem utoljara egy rakterhutes szerelo ceg embere nezte at a rendszert, joval olcsobbak, mint a szemelykocsira szakosodott cegek.

_________________
Sting like a Beemer!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: MEGOLDOTT---- HIBÁK!! (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.28. 00:16 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2014.09.24. 10:02
Hozzászólások: 6
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: ?
Motor tipusa: ?
Évjárata: ?
Kivitele: ?
Blog: Blog megtekintése (0)
sziasztok van egy e39 528i ami azt produkája motanság hogy mikor beinditom nem ojan szép egyenletesen jár hanam mintha beszagatna néha valamikor le esik a fordulatom 100 ra utana visza ál normal forduatra gondol egyet megint le esik a fordulat valamikor le is ál erő sincs benne mi lehet a probléma ?


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.28. 06:21 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2010.05.28. 00:00
Hozzászólások: 5153
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
kapitany írta:
morv írta:
kapitany írta:
morv írta:
kapitany írta:
Sziasztok!
Csak, hogy jól induljon a hétvégém. A tegnapi asc+abs hiba mellé ma észrevettem, hogy nem működik a tempomat se. Bekapcsolom, ég a visszajelző a műszerfalon de amikor rányomok a + gombra, hogy megtartsa a sebességet akkor nem csinálja és csak lelassul az autó. Ez mellé még jött a klíma is. Kb 1 óra használat után nem fúj hideget és picit büdös is lesz. Ha leállítom az autót fél órára akkor megint megy 1 órát a klíma. Amikor működik, akkor indítás után néhány másodperccel már jéghideget fúj és folyamatosan és kb 1 óra után jön, hogy felmelegszik a befújt levegő.
Diagra ment, továbbra is csak jobb hátsó abs jeladó hiba van. Se klíma se tempomat problémát nem ír.
Mi tévő legyek?

Sztem a tempomatod az abs hiba miatt nem megy. Van eleg gaz a klimadban? A ventillator a huto elott bekapcsol?


Igen, meghallgattam amikor már nem hűt a klíma kiszálltam és az utasom kapcsolgatta a klímát. Hallani a kattanást ahogy bekapcsol. Gáz feltételezem, hogy van. Korábban amikor a mazdámban nem volt, akkor nagyon sok idő kellett mire hideget fújt. A bmw meg rögtön fúj hideget és kb egy órán keresztül folyamatosan.

A kattanast nem a kompresszortol hallod? En a hutoventillatorra gondoltam, ami a huto elott van a kocsibelejen. Az forog? Ha jol tudom, akkor ha nem megy a venti, nem kap eleg hutest a klima hocserelo, megno a nyomas a rendszerben es lekapcsol az egesz.

Igazad volt. Megnéztem, amikor már nem fúj hideget akkor leáll a ventillátor is. Mitől lehet?

Első körben szüntesd meg a sebességjel hibát, mert a ventillátor is használja. 80 km/h felett kikapcsolja.

Tapatalk


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: MEGOLDOTT---- HIBÁK!! (E39)
HozzászólásElküldve: 2015.04.28. 11:05 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.11. 01:00
Hozzászólások: 9784
Tartózkodási hely: Budapest
Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1259 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
gepallat55 írta:
sziasztok van egy e39 528i ami azt produkája motanság hogy mikor beinditom nem ojan szép egyenletesen jár hanam mintha beszagatna néha valamikor le esik a fordulatom 100 ra utana visza ál normal forduatra gondol egyet megint le esik a fordulat valamikor le is ál erő sincs benne mi lehet a probléma ?


Itt van a helye!!Mivel megoldás nincs.

_________________
Kép
Kép


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1906 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 96  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 7 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron
Booking.com

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

Az E39.hu egy privát rajongói oldal ami nincs semilyen kapcsolatba a BMW AG-val és leányvállalataival. A BMW név, jelzés, M csíkos logó és a kerek logó mind az X3, X5 és X6 megjelölés amit a honlapon használunk a BMW AG tulajdona.

© 2009 E39.hu. All rights reserved. E39.HU is a private enthusiast site not associated with BMW AG. The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG. This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2006-2014 E39 Klub.




VigLink badge
Free xml sitemap generator