Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

olajcsere-nullázás

2006.09.08. 19:41

Sziasztok!
Nem tudná megmondani nekem valaki,hogy milyen ellenállással és hol tudnám kinullázni az olojcsere inspekciót? előre is köszi! Ja,ha valaki küzdene a csomagtartó nyitásával,kulcsbezárással,tudok segíteni /talán/ ! Ha én nem is tudnék,tudok tel.számot.

2006.09.08. 20:47

Az alábbi honlapon megtalálod

http://www.bmwtips.com/

Sok sikert!

2006.09.08. 21:39

Valahol a fórumba is lelet írva már egyszer.De a letöltések közöt is van egy leirás igaz csak ujab bmw-k hez.

2006.09.08. 22:59

Itt találsz egy kis infót:
http://www.bmwtips.com/tipsntricks/reset-plug/reset.htm

Itt a tippek között találsz róla leírást:
http://www.bmw-style.de/

És még egy kis infó Magyarul:
http://www.bmwbonto.hu/szer.htm

2006.09.09. 22:22

Köszönöm a Magyar nyelvű infót,de még zöldfülű vagyok BMW-hez,és nem tudom mit takar az INSPECTION resetelés.
Ha meg írnád az nagyon jó lenne.
Előre is köszi.

2006.09.09. 22:29

Ha már olajcsere....
Pár napja vittem a szerelőhöz a vasat. Olaj, levegő, pollen, olajszűrő cserék voltak. Lehet én vagyok a hülye, de azt vártam kicsit jobb lesz a dög, de mintha nem lenne annyira dinamikus nagyobb sebességnél. Szerintem nem megy úgy mint csere előtt. Mi lehet az oka, már ha van valami.

2006.09.10. 17:11

Pitbull írta:Ha már olajcsere....
Pár napja vittem a szerelőhöz a vasat. Olaj, levegő, pollen, olajszűrő cserék voltak. Lehet én vagyok a hülye, de azt vártam kicsit jobb lesz a dög, de mintha nem lenne annyira dinamikus nagyobb sebességnél. Szerintem nem megy úgy mint csere előtt. Mi lehet az oka, már ha van valami.

Üzemanyagszűrőt cseréltél? Aztán lehet, hogy a légtömegmérő kezdett el haldokolni.

2006.09.10. 22:37

:taps:

Köszönöm a hasznosat!!! Jár mindenkinek a :sör: !!!!!!

2006.10.28. 14:40

Üdv!
A letöltéseknél is megtalálod, én is onan tudakoltam meg. Bár trükkös, egy ideig bajlódtam is vele, de sikerült.
Azt hiszem utána -ha a "titkos menü" be van kapcsolva) a test3-ban számlálja a napokat a nullázástól.
Ha esetleg valaki tudja, ezzel lehet az inspectiót is nullázni. (csakmert felkínálja).

2006.10.28. 15:27

Rommel írta:Üdv!
A letöltéseknél is megtalálod, én is onan tudakoltam meg. Bár trükkös, egy ideig bajlódtam is vele, de sikerült.
Azt hiszem utána -ha a "titkos menü" be van kapcsolva) a test3-ban számlálja a napokat a nullázástól.
Ha esetleg valaki tudja, ezzel lehet az inspectiót is nullázni. (csakmert felkínálja).

Szasztok!

Én ezeknél a gépeknél, nem ajánlom ezt a módszert.
Ez működött az E-30 típusokkal bezárólag.
Az ennél újabb modelleknél, már gond lehet. 100 szór érzékenyebbek.
Én nem rizikózok többet, mert egy óra csoportot, már elrepített az egyik barátom egy E-39 520- ón. Pedig nagyon nagy körültekintéssel, precizitással csinálta.
Szerintem meg ér egy pár ezer Ft. mindenkinek.
Ráadásul egy hozzáértő, mindjárt ki is olvassa a hibatárolót.
Veszprém környékieknek ajánlom a Horváth Balázst Balatonfűzfőn .
Ha kell megadom a számát.
Ez az én véleményem.

Üdv.

2006.10.30. 11:07

Sziasztok!

Nekem nem akrja lenullázni az olajszerviz lámpát az előzőekben ismertetett módszer. Úgy néz ki, hogy 6 zöld ledből az első kivételével mind világít. Egyáltalán hogyan kell értelmezni a jelzéseket?

Rövidrezárom a 7-es és 19-es lábakat gyújtást adok 12 másodpercig, de próbáltam már kevesebb és több ideig is. Semmi nem történt.

Mit csinálok rosszul?

- Autó: 97' 523i steptronic -

Üdv.

2006.10.30. 20:10

Csumpy írta:Sziasztok!

Nekem nem akrja lenullázni az olajszerviz lámpát az előzőekben ismertetett módszer. Úgy néz ki, hogy 6 zöld ledből az első kivételével mind világít. Egyáltalán hogyan kell értelmezni a jelzéseket?

Rövidrezárom a 7-es és 19-es lábakat gyújtást adok 12 másodpercig, de próbáltam már kevesebb és több ideig is. Semmi nem történt.

Mit csinálok rosszul?

- Autó: 97' 523i steptronic -

Üdv.
5 zöldnek kell világitani!
5 zöldvan egy sárga és egy piros.

2006.10.30. 21:15

Köszi az ötleteket, de elvttem az M3 Box-hoz és 1 ezredesért lenullázták.

Ennyiért nem babrálok mindenféle rövidzárakkal.

Mégegyszer köszi. :D

Csau.

2006.10.30. 21:22

Csumpy írta:Köszi az ötleteket, de elvttem az M3 Box-hoz és 1 ezredesért lenullázták.

Ennyiért nem babrálok mindenféle rövidzárakkal.

Mégegyszer köszi. :D

Csau.

Ezt mondtam!!!
Van értelme rizikozni!

Üdv.

2006.10.30. 21:50

Nem tudom mi a rizikó.... :oops:
De nekem se ment "simán" a nullázás. Egy teljesen véletlen folytán sikerült csak megoldani. Mivel én is hagyhattam 12mp-ig meg ameddig akartam, de nem válltozott semmi....amíg egyszer csak nem a gyujtást vettem le hamarabb hanem a "drótot" és sikerült... :lol: :lol:
Szóval lényeg, hogy a drótot kell hamarabb levenni és nem a gyújtást.
Legalább is nálam így sikerült.('97-es 528-asnál)

Svan

2006.10.31. 16:23

svan írta:Nem tudom mi a rizikó.... :oops:
De nekem se ment "simán" a nullázás. Egy teljesen véletlen folytán sikerült csak megoldani. Mivel én is hagyhattam 12mp-ig meg ameddig akartam, de nem válltozott semmi....amíg egyszer csak nem a gyujtást vettem le hamarabb hanem a "drótot" és sikerült... :lol: :lol:
Szóval lényeg, hogy a drótot kell hamarabb levenni és nem a gyújtást.
Legalább is nálam így sikerült.('97-es 528-asnál)

Svan

Aha, akkor itt a trükk! A leírásban (magyarban) előbb a gyújtást veteti le!

Kösz, majd a következő olajcserénél megpróbálom.

Üdv.

Csumpy

2006.10.31. 16:43

Szívesen!!

Svan.

2006.10.31. 21:52

Valóban, a leírás ott hibázik, hogy a gyujtást elöbb veteti le, mint a drótot. Pedig a drótot kell elösször levenni, azután a gyujtást. Így az előkészülettel kb. 1 perc az egész. Ezt azért mondom ilyen biztosan, mert ma délután megcsináltam. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tbesze 2006.11.01. 01:06-kor.

2006.11.01. 00:16

kbhont írta:
Rommel írta:Üdv!

Szasztok!

Én ezeknél a gépeknél, nem ajánlom ezt a módszert.
Ez működött az E-30 típusokkal bezárólag.
Az ennél újabb modelleknél, már gond lehet. 100 szór érzékenyebbek.
Én nem rizikózok többet, mert egy óra csoportot, már elrepített az egyik barátom egy E-39 520- ón. Pedig nagyon nagy körültekintéssel, precizitással csinálta.
Szerintem meg ér egy pár ezer Ft. mindenkinek.
Ráadásul egy hozzáértő, mindjárt ki is olvassa a hibatárolót.
Veszprém környékieknek ajánlom a Horváth Balázst Balatonfűzfőn .
Ha kell megadom a számát.
Ez az én véleményem.

Üdv.

Erről én is hallottam,hogy tönkretesz egy két dolgot ezzel az egy darab vezetékkel összezárással!Szóval azzal vigyázni! :idea:

Olajfogyasztás,füstölés,nehéz téli indulás?

2006.12.30. 18:08

:idea: Olajfogyás,füstölés?
Van megoldás ezekre a problémákra!
Eszi az olajat?->kétféle adalékkal is visszaszorítható a fogyasztás!
Egy autóba 0.5L kell és nem minden olajcserénél,csak egyszeri 5000,- /flakon

Füstöl, nem húz, nehezen indul?->Gázolaj adalék ami lenyomja a dermedéspontot, megemeli a cetánszámot,tisztán tartja a rendszert így nincs dugulás többé és nehéz indulás reggelente.1L adalék->1000 L gázolajba kell.Adagolófejes tartóban 5400,- / L

Eltömődött furatok motorban, szelepcsattogás hidegen?->Motorátmosó olajadalék!A régi olajba bele és fél óra járatás után leengedhető a régi olaj, így tiszta motorba kerül a tiszta olaj!Egy autóba 0.5 L kell minden 4.-5.olajcserénél illik megejteni.Ára:5000,- /flakon

Hívjatok bátran, szívesen segítek!Kőhalmi Tamás 06205421438
Hozzászólás küldése

VigLink badge