![]() |
2012.04.01. 11:12
kissandor írta:Sziasztok. Uj belépö vagyok, e39 vásárlás elött vagyok. Érdeklödnék nálatok, a td motorosnak, Kb mennyi az átlag fogyasztása?
2012.04.08. 20:23
2012.04.08. 20:48
HaBa írta:Jó estét/reggelt! (Kit, hogy ér)
Már eléggé nézegetem a benzines e39-eket.
Jelenleg még az elődjével töltöm a mindennapjaim, de közeleg a váltás.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e az újabb 525i/530i verziókra vadászni az 523i/528i helyett? Van-e az újabbaknak valami típusbetegségük? Számomra első kritérium az állapot és a "milyen törése, hogyan lett javítva" dolog.
Van-e valami ami a fenti motorvariánsoknál nagyon "megnézendő"?
Az automata váltókkal szerelt csodaparipáknál a kipróbáláskor mi tekinthető bajnak? (ennek javítása JÓL mennyi lehet?)
Köszönöm a válaszokat előre is!!!
Jó locsolkodást és rendőrmentes napot holnapra!
üdv,
HaBa
2012.04.08. 21:08
hamoriarpi írta:HaBa írta:Jó estét/reggelt! (Kit, hogy ér)
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e az újabb 525i/530i verziókra vadászni az 523i/528i helyett? Van-e az újabbaknak valami típusbetegségük? Számomra első kritérium az állapot és a "milyen törése, hogyan lett javítva" dolog.
Az automata váltókkal szerelt csodaparipáknál a kipróbáláskor mi tekinthető bajnak? (ennek javítása JÓL mennyi lehet?)
üdv,
HaBa
Üdv!
Röviden: CSAK![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
az állapotot nézd
Se a km órát, se az évjáratot.
Hosszabban: 98/9 hó után elég sok változtatás volt. Utóbbiak jobbak. Face liftesek még jobbak. Papaíron a "legjobbnak" kikiáltott motor a 30i.
Én, ha most vennék 30iA-t vennék, de ez igényel a legnagyobb türelmet, mert ritka, mint a fehér holló.
Nézz meg és próbálj ki sokat![]()
E39 "kritikus pontjai" (úgy is mondhatnám tipusbetegségei, alultervezett alkatrészei):
-első fékek (főleg a kis fékes modellek)
-kormánymű, szervoszivattyú
-komplett első futómű (főleg a REMEK UTAK hatása)
Ezeket nagyon nézesd meg![]()
Fékezéskor ráz-e a kormány, stb...
Ne színt, "full extrás" modellt keress, hanem egy karbantartott modellt, amire odafigyeltek.
Jó keresgéléstHa valami felmerül - kérdezz nyugodtan
Segítünk, amiben tudunk.
2012.04.08. 21:11
afcajax írta:hamoriarpi írta:HaBa írta:Jó estét/reggelt! (Kit, hogy ér)
üdv,
HaBa
Üdv!
![]()
![]()
![]()
![]()
az állapotot nézd
Hosszabban: 98/9 hó után elég sok változtatás volt. Utóbbiak jobbak. Face liftesek még jobbak. Papaíron a "legjobbnak" kikiáltott motor a 30i.
Én, ha most vennék 30iA-t vennék, de ez igényel a legnagyobb türelmet, mert ritka, mint a fehér holló.
E39 "kritikus pontjai" (úgy is mondhatnám tipusbetegségei, alultervezett alkatrészei):
Ne színt, "full extrás" modellt keress, hanem egy karbantartott modellt, amire odafigyeltek.
Segítünk, amiben tudunk.
Ha a fogyasztás nem az elsődleges szempont akkor sztem is 30IA-t vegyél. Az E39 kasznihoz főleg nem árt minimum ez az erő, a hangja meg![]()
Az automata elsősorban városban tényleg jelent 1,5-2 liter pluszt a manuálhoz képest, de én nem tudnám most már elképzelni h ezután vagy legközelebb manuált vegyek.
2012.04.08. 21:19
afcajax írta:afcajax írta:hamoriarpi írta:HaBa írta:Jó estét/reggelt! (Kit, hogy ér)
üdv,
HaBa
Üdv!
![]()
![]()
![]()
![]()
az állapotot nézd
Segítünk, amiben tudunk.
Ha a fogyasztás nem az elsődleges szempont akkor sztem is 30IA-t vegyél. Az E39 kasznihoz főleg nem árt minimum ez az erő, a hangja meg![]()
Az automata elsősorban városban tényleg jelent 1,5-2 liter pluszt a manuálhoz képest, de én nem tudnám most már elképzelni h ezután vagy legközelebb manuált vegyek.
Az előzőhöz kiegészítésként annyit, hogy nem mondom h azt vegyél, inkább vedd úgy h azt mondom h mi szól mellette.
2012.04.08. 21:56
2012.04.08. 22:09

2012.04.08. 22:11
kzolee írta:
Boldog tízezrediket Simi!
2012.04.08. 22:25
2012.04.08. 22:51
2012.04.09. 10:08
2012.04.09. 10:47
tibi666 írta:Én azt mondom, ha benzines, akkor 540i, az egész más világ!
2012.04.10. 11:52
HaBa írta:Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat!
Remélem nemsokára rátalálok az új kedvencemre!
A 30i tényleg a non plus ultra kategória szerintem is. Az 540i meg... óhhvadállat lehet
üdv
HaBa
2012.04.11. 10:30
2012.04.11. 20:02
2012.04.11. 20:13
2012.04.11. 20:18
wanted írta:Sziasztok!
Egy E39 boldog és elégedett tulajdonosa szeretnék lenni, ehhez kérem a szakértő segítségeteket!
Visszaolvastam az Index fórumon 2010-ig, de nem igazán találtam érdemi infót szerviz tapasztalatokról, költségekről.
Egy benzines kétliteres ami megtetszett, mobile.de-n találtam de azóta elvitték..., iszonyú szép, az egyetlen dolog ami ijesztő, hogy hogyan hozom haza.
Érdekel, hogy kint mennyire tekergetik az órákat, mennyire lehet leinformálni a kocsikat?
Még egy valami, mennyire reális ez az ár a benne lévő km-hez?
Milyen javítások aktuálisok ilyen futásnál, havi átlag mekkora költséget érdemes számolni vele?
Korábban egy NG900as saabom volt, azon elég jól lehetett tervezni a szerviz látogatásokat, azon túl hogy mindig, km állás alapján is be lehetett lőni, hogy 180e az lánc csere.
Pl a 170lovas 2.0 benzines az láncos?
Milyen költségek vannak egy ilyen típussal?
Ha van időtök, kérlek írjatok nekem infókat!
Ezer köszönet,
W.
2012.04.11. 21:01
Padre540 írta:wanted írta:Sziasztok!
Egy E39 boldog és elégedett tulajdonosa szeretnék lenni, ehhez kérem a szakértő segítségeteket!
Visszaolvastam az Index fórumon 2010-ig, de nem igazán találtam érdemi infót szerviz tapasztalatokról, költségekről.
Egy benzines kétliteres ami megtetszett, mobile.de-n találtam de azóta elvitték..., iszonyú szép, az egyetlen dolog ami ijesztő, hogy hogyan hozom haza.
Érdekel, hogy kint mennyire tekergetik az órákat, mennyire lehet leinformálni a kocsikat?
Még egy valami, mennyire reális ez az ár a benne lévő km-hez?
Milyen javítások aktuálisok ilyen futásnál, havi átlag mekkora költséget érdemes számolni vele?
Korábban egy NG900as saabom volt, azon elég jól lehetett tervezni a szerviz látogatásokat, azon túl hogy mindig, km állás alapján is be lehetett lőni, hogy 180e az lánc csere.
Pl a 170lovas 2.0 benzines az láncos?
Milyen költségek vannak egy ilyen típussal?
Ha van időtök, kérlek írjatok nekem infókat!
Ezer köszönet,
W.
Szia!
Hogyan hozod haza?Beülsz valamibe,kimész,bejössz.Minimum 1 szakit vigyél magaddal,az sem ártana ha egy márkaszervízben át lenne vizsgáltatva,felemelve,gépre dugva.
Kint is tekergetik az órákat,de nem annyira jellemző mint a Balkánon.
Ne a futott km-t nézd,ha visszaolvasol itt a fórumon,észreveszed,mindenki azt vallja:ÁLLAPOTOT veszel.
Nem hiszem hogy vannak fix havi kiadások,karban kell tartani,ha lóg,lötyög,kopog,zizeg valami,ki kell cserélni.
Szíjas motorok csak régi típusoknál fordult elő,már láncos az összes.
A 170 lovas 2.2-es!Viszont jobb választás mint a 150 lovas,mert ez már 20 lóeróvel erősebb és mivel dupla vanosos,a fogyasztás is kultúráltabb.
.2012.04.14. 17:12