![]() |
2015.05.20. 01:51
2015.05.20. 12:11
morv írta:Nem M-es autora rakott mar fel valaki M5 feket? Mik a tapasztalatok? Sokkal jobb, mint a nem M nagyobb tarcsas fekrendszere?
2015.06.05. 21:27
2015.06.05. 21:33
BMW Mazsi írta:Tegnap cseréltek féktárcsákat azóta mentem kb. 10 km -et . A lámpánál álltun szól a gyerek apa füstől elöl valami, kiszálok hát a jobb eleje füstől valoszínű fogja a betét a tárcsát de van valami ötlet ,hogy mitől? A szerelőt felhívom ,az volt erre a válassza hogy tegnap még jó volt és hirtelen eltünik a vonal .Azóta próbálom hívni és ki van kapcsolva. Szerintetek?
2015.06.05. 21:49
hamoriarpi írta:BMW Mazsi írta:Tegnap cseréltek féktárcsákat azóta mentem kb. 10 km -et . A lámpánál álltun szól a gyerek apa füstől elöl valami, kiszálok hát a jobb eleje füstől valoszínű fogja a betét a tárcsát de van valami ötlet ,hogy mitől? A szerelőt felhívom ,az volt erre a válassza hogy tegnap még jó volt és hirtelen eltünik a vonal .Azóta próbálom hívni és ki van kapcsolva. Szerintetek?
Szerintem rossz szerelőt választottál.
Fölösleges ötletelni, hogy mi szorul, vagy levegős, vagy nem belevaló, mert úgy is szét kell szedni és valószínűleg egy új tárcsa/betét készlet is kell.
Ami biztos: az idő és a hozzáértés el lett spórolva.
2015.06.05. 21:58
BMW Mazsi írta:hamoriarpi írta:BMW Mazsi írta:Tegnap cseréltek féktárcsákat azóta mentem kb. 10 km -et . A lámpánál álltun szól a gyerek apa füstől elöl valami, kiszálok hát a jobb eleje füstől valoszínű fogja a betét a tárcsát de van valami ötlet ,hogy mitől? A szerelőt felhívom ,az volt erre a válassza hogy tegnap még jó volt és hirtelen eltünik a vonal .Azóta próbálom hívni és ki van kapcsolva. Szerintetek?
Szerintem rossz szerelőt választottál.
Fölösleges ötletelni, hogy mi szorul, vagy levegős, vagy nem belevaló, mert úgy is szét kell szedni és valószínűleg egy új tárcsa/betét készlet is kell.
Ami biztos: az idő és a hozzáértés el lett spórolva.
Csak tudod az a szomorú, hogy elvileg fék és futomű szervíz,és én mindig ilyen szerelőkbe botlom. Mindig másodjára jön nekik össze ami szerintem egy kis odafigyeléssel menne elsőre!!!
2015.06.05. 22:00
BMW Mazsi írta:Tegnap cseréltek féktárcsákat azóta mentem kb. 10 km -et . A lámpánál álltun szól a gyerek apa füstől elöl valami, kiszálok hát a jobb eleje füstől valoszínű fogja a betét a tárcsát de van valami ötlet ,hogy mitől? A szerelőt felhívom ,az volt erre a válassza hogy tegnap még jó volt és hirtelen eltünik a vonal .Azóta próbálom hívni és ki van kapcsolva. Szerintetek?
2015.06.07. 20:24
Gallaca írta:BMW Mazsi írta:Tegnap cseréltek féktárcsákat azóta mentem kb. 10 km -et . A lámpánál álltun szól a gyerek apa füstől elöl valami, kiszálok hát a jobb eleje füstől valoszínű fogja a betét a tárcsát de van valami ötlet ,hogy mitől? A szerelőt felhívom ,az volt erre a válassza hogy tegnap még jó volt és hirtelen eltünik a vonal .Azóta próbálom hívni és ki van kapcsolva. Szerintetek?
Találkoztam már ilyennel nagyféknél. Lerohadt a króm a fékdugattyúról, cserénél visszanyomták a rozsdás részt a karmantyúba. Többé nem húzta vissza a dugót. Szerelő nem nézett a porvédő alá.
2015.07.14. 10:45
2015.07.14. 10:59
Csubakka2000 írta:Sziasztok!
Egyszer írtam már ide e témában, de sajnos még mindig aktuális.
Igazából a futómű és a kormánymű topikba is beillene, hiszen összetett.
Kormányrázás fékezéskor... az ismerős téma. Már eléggé el vagyok keseredve.
Nagyon Köszönöm!
2015.07.14. 12:11
Imco írta:Csubakka2000 írta:Sziasztok!
Nagyon Köszönöm!
Laikus sorstársként azt javasolnám, hogy cseréltesd a maradék futómű alkatrészt.
Talán / nem biztos/ lengőkarok cseréje után lett hibátlan az enyém, de sokáig szívtam vele én is.
Azóta már eltelt vagy 4 év hiba nélkül.
Nálam intenzív fékezéskor rázta kb 110-90 között.
Akkoriban írtam is róla talán.
2015.07.14. 12:38
Csubakka2000 írta:
A lengőkar szilentek cseréje ezek szerint lehet, hogy nem elegendő? Kormánymű csere + Brembo szett + Zimmerman szett + szilentek cseréje után már eléggé kezd fájni a sok kiadás
2015.07.14. 12:42
Csubakka2000 írta:Imco írta:Csubakka2000 írta:Sziasztok!
Nagyon Köszönöm!
Laikus sorstársként azt javasolnám, hogy cseréltesd a maradék futómű alkatrészt.
Talán / nem biztos/ lengőkarok cseréje után lett hibátlan az enyém, de sokáig szívtam vele én is.
Azóta már eltelt vagy 4 év hiba nélkül.
Nálam intenzív fékezéskor rázta kb 110-90 között.
Akkoriban írtam is róla talán.
A lengőkar szilentek cseréje ezek szerint lehet, hogy nem elegendő? Kormánymű csere + Brembo szett + Zimmerman szett + szilentek cseréje után már eléggé kezd fájni a sok kiadás
2015.07.14. 12:52
Imco írta:Csubakka2000 írta:
Igazából elég lehet. De van még amit nem cseréltél, arra összpontosíts.
2015.07.14. 13:02
Csubakka2000 írta:Imco írta:Csubakka2000 írta:
Köszönöm! Akkor abban még segíts kérlek, hogy a 6 db szilent, kormányösszekötő rúd és lengéscsillapító után mi a következő lépés ha mondjuk a az összes lengőkart még nem cserélném le? (bocs az amatőr kérdésért, nem vagyok túl nagy szaki futóműben, de a 6 db lengőkar szilenten kívül vannak még továbbiak?) A szerelőm szerint minden rendben (bár ezt mondta korábban is) de kezdem kétségbe vonom a szakértelmét, mert ez már cirka 2 éves történet.
2015.07.14. 13:12
atti523i írta:Csubakka2000 írta:Imco írta:Csubakka2000 írta:
Köszönöm! Akkor abban még segíts kérlek, hogy a 6 db szilent, kormányösszekötő rúd és lengéscsillapító után mi a következő lépés ha mondjuk a az összes lengőkart még nem cserélném le? (bocs az amatőr kérdésért, nem vagyok túl nagy szaki futóműben, de a 6 db lengőkar szilenten kívül vannak még továbbiak?) A szerelőm szerint minden rendben (bár ezt mondta korábban is) de kezdem kétségbe vonom a szakértelmét, mert ez már cirka 2 éves történet.
rázópadon nézte a futóművet a szerelőd?mert ha nem akkor kalap sz.rt sem ér a vizsgálat.ez már nem zsiguli futómű hogy spajszerral feszegessük
2015.07.14. 18:17
Csubakka2000 írta:atti523i írta:Csubakka2000 írta:Imco írta:Csubakka2000 írta:
rázópadon nézte a futóművet a szerelőd?mert ha nem akkor kalap sz.rt sem ér a vizsgálat.ez már nem zsiguli futómű hogy spajszerral feszegessük![]()
Igen, volt rázópadon, elvittem a szilentek cseréje után, az ottani szaki nem látott semmi különöset.
(tehát nem a szerelő látta konkrétan, csak javasolta, hogy vigyem el. Ez a Unix egyik vizsgaállomása volt, az ottani szakember nézegette)
2015.07.14. 19:27
morv írta:
Ravalo felni van a kocsin? Esetleg nem lett festve a felni agyra fekvo felulete, vagy az agy felnivel erintkezo resze?
Mira rájöttem, hogy milyen az a Ravalló felni!
2015.07.14. 21:14
Imco írta:morv írta:
Ravalo felni van a kocsin? Esetleg nem lett festve a felni agyra fekvo felulete, vagy az agy felnivel erintkezo resze?
Mira rájöttem, hogy milyen az a Ravalló felni!
![]()
Veszélyes ez az englis billentyűzet!![]()
2015.07.14. 21:36