![]() |
2015.11.19. 10:12
csiza1 írta:Sziaztok! S.O.S segítség kellene. Ma reggel álltam egy kereszteződésben, vártam a zöld jelzésre. Mikor indultam volna a fékpedál teljesen fölkeményedett és meg sem mozdult a kocsi. E 39 525D 2002-es a gép.
2015.11.19. 10:16
Padre540 írta:csiza1 írta:Sziaztok! S.O.S segítség kellene. Ma reggel álltam egy kereszteződésben, vártam a zöld jelzésre. Mikor indultam volna a fékpedál teljesen fölkeményedett és meg sem mozdult a kocsi. E 39 525D 2002-es a gép.
Szia!
A bal pollenszűrő alatti kifolyó szokott eldugulni,felgyülemlik a víz,a rásegítő beszívja,befagy,ezért nem tudod benyomni a fékpedált.
Az a furcsa,hogy most nincsenek minuszok,vagy nálatok vannak?Még esetleg a főfékhenger lehet a ludas.
Ha még bármi más akkor úgyis kijavítanak.
2015.11.19. 10:26
csiza1 írta:Padre540 írta:csiza1 írta:Sziaztok! S.O.S segítség kellene. Ma reggel álltam egy kereszteződésben, vártam a zöld jelzésre. Mikor indultam volna a fékpedál teljesen fölkeményedett és meg sem mozdult a kocsi. E 39 525D 2002-es a gép.
Szia!
A bal pollenszűrő alatti kifolyó szokott eldugulni,felgyülemlik a víz,a rásegítő beszívja,befagy,ezért nem tudod benyomni a fékpedált.
Az a furcsa,hogy most nincsenek minuszok,vagy nálatok vannak?Még esetleg a főfékhenger lehet a ludas.
Köszi a választ. Nem, nincs fagy. Szóval az nem lehet a ludas.
2015.11.19. 10:44
SvidronyA írta:csiza1 írta:Padre540 írta:csiza1 írta:Sziaztok! S.O.S segítség kellene. Ma reggel álltam egy kereszteződésben, vártam a zöld jelzésre. Mikor indultam volna a fékpedál teljesen fölkeményedett és meg sem mozdult a kocsi. E 39 525D 2002-es a gép.
Szia!
Bocs az okvetetlenkedésért: én megbizonyosodnék arról -vagy az ellenkezőjéről- , amit Sanyi sugallt, mert +4 Celsius alatt fagyhat a víz
2015.11.19. 12:39
csiza1 írta:SvidronyA írta:csiza1 írta:Padre540 írta:csiza1 írta:Sziaztok! S.O.S segítség kellene. Ma reggel álltam egy kereszteződésben, vártam a zöld jelzésre. Mikor indultam volna a fékpedál teljesen fölkeményedett és meg sem mozdult a kocsi. E 39 525D 2002-es a gép.
Szia!
Bocs az okvetetlenkedésért: én megbizonyosodnék arról -vagy az ellenkezőjéről- , amit Sanyi sugallt, mert +4 Celsius alatt fagyhat a víz
Köszi neked is a választ. Mindenképp szétszedem a pollenszőrő alatti rész és kitakarítom. Biztos tele van falevéllel és egyéb kosdzal. Remélem tényleg igazatok van és "csak" ennyi a baja.
2015.11.19. 13:23
csiza1 írta:SvidronyA írta:csiza1 írta:Padre540 írta:csiza1 írta:Sziaztok! S.O.S segítség kellene. Ma reggel álltam egy kereszteződésben, vártam a zöld jelzésre. Mikor indultam volna a fékpedál teljesen fölkeményedett és meg sem mozdult a kocsi. E 39 525D 2002-es a gép.
Szia!
Köszi neked is a választ. Mindenképp szétszedem a pollenszőrő alatti rész és kitakarítom. Biztos tele van falevéllel és egyéb kosdzal. Remélem tényleg igazatok van és "csak" ennyi a baja.
2015.11.19. 13:48
Schnitzer írta:csiza1 írta:SvidronyA írta:Padre540 írta:csiza1 írta:Sziaztok! S.O.S segítség kellene. Ma reggel álltam egy kereszteződésben, vártam a zöld jelzésre. Mikor indultam volna a fékpedál teljesen fölkeményedett és meg sem mozdult a kocsi. E 39 525D 2002-es a gép.
Szia!
De ha már vizet szívott a fékrásegítő akkor.....azt hogy takarítod ki???
2015.11.20. 21:06
Schnitzer írta:De ha már vizet szívott a fékrásegítő akkor.....azt hogy takarítod ki???
2015.11.24. 16:31
2015.11.24. 18:59
cseptomi1211 írta:Sziasztok!
Váltó, illetve difi olajcserével kapcsolatban kérném ki a véleményetek.
525i manuális váltóban szeretnék olajat cserélni.
Ki milyen olajat használ/próbált ki az autójában?
Vagy csak gyárira érdemes cserélni?
Amikkel szemezgettem:
- FUCHS TITAN SINTOFLUID 75W-80
- MOTUL MotylGear 75W80
A difinél olvastam 75W90-et és 75W140-et is ajánlásnak. Melyiket érdemes beletenni?
Előre is köszönöm a segítséget!![]()
Üdv:
Tamás
2015.11.26. 17:05
2015.11.26. 17:36
Johnybácsi írta:Sziasztok.Van egy kis ABS/ASC problémám.Birtokomban van egy e39 523i bömbi és az a problémája hogy a 3. ABS-tömb csere után is van egy olyan hibajelenség hogy a kipörgésgátlót nem tudom bekapcsolni(tehát folyamatosan világít a háromszög) és az ABS is egy darabig működik utána kivillan a visszajelzője és kakukk,nincs abs.Ugyanúgy meg abs nélkül is nem blokkol a kerés se semmi ilyesmi ahogy olvasgattam néhány helyen csak nem működik.Valaki esetleg aki járt már hasonlóképp vagy tudja mi lehet a gond?Előre is köszi a válaszokat.
2015.11.27. 15:21
2015.11.27. 20:42
csiza1 írta:Sziasztok. Egy cimborám is úgy járt, mint én. Felkeményedett a fék és sehova a kocsi. Én Szabitól rendeltem egy főfékhengert, ma cserélik. Viszont a cimbim már előrébb jár, ő szétszedte, hogy berakja a főfékhengert az ővébe, viszont a fékrásegítőben víz van, sok víz. A lefolyó járat tiszta, víz nem állt benne. Hogy lehet víz benne? Mit lehet csinálni? Köszi a válaszokat.
2015.11.27. 22:15
kzolee írta:csiza1 írta:Sziasztok. Egy cimborám is úgy járt, mint én. Felkeményedett a fék és sehova a kocsi. Én Szabitól rendeltem egy főfékhengert, ma cserélik. Viszont a cimbim már előrébb jár, ő szétszedte, hogy berakja a főfékhengert az ővébe, viszont a fékrásegítőben víz van, sok víz. A lefolyó járat tiszta, víz nem állt benne. Hogy lehet víz benne? Mit lehet csinálni? Köszi a válaszokat.
Beszörcsögte a vákumdob a felgyülemlett csapadékvizet.
2015.11.27. 22:23
csiza1 írta:kzolee írta:csiza1 írta:Sziasztok. Egy cimborám is úgy járt, mint én. Felkeményedett a fék és sehova a kocsi. Én Szabitól rendeltem egy főfékhengert, ma cserélik. Viszont a cimbim már előrébb jár, ő szétszedte, hogy berakja a főfékhengert az ővébe, viszont a fékrásegítőben víz van, sok víz. A lefolyó járat tiszta, víz nem állt benne. Hogy lehet víz benne? Mit lehet csinálni? Köszi a válaszokat.
Beszörcsögte a vákumdob a felgyülemlett csapadékvizet.
Az odáig meg van, de hogy ha marad benne, akkor mi lesz? Mert nyílván csont szárazra nem lehet kitakarítani.
2015.11.30. 18:14
2015.11.30. 19:29
Johnybácsi írta:Sziasztok!Kapott diagot a kocsi és abs/asc hibára valami szivató szelepet dobott ki hibának.Mi az vagy hol van az ?
köszi a válaszokat
2015.11.30. 20:44
Imco írta:Johnybácsi írta:Sziasztok!Kapott diagot a kocsi és abs/asc hibára valami szivató szelepet dobott ki hibának.Mi az vagy hol van az ?
köszi a válaszokat
Ha nyomás szelep a "szívató" akkor a tömb "hátulján" van.
Vagy 45000 Ft az új, és ha kicseréled rájössz, hogy nem az a baja.
2015.11.30. 21:54
Gallaca írta:Az a baj, hogy ASC hiba van megadva. Ott nincs szelep nyomásérzékelő a tömb hátulján, csak a DSC-nél. Nem diag volt, hanem hibaüzenet olvasás. Vagy nem tudom. Ez az infó így nagyon kevés.