![]() |
2011.11.15. 15:00
2011.11.15. 15:12
vlori írta:Sziasztok,
Igen friss Fórum tag lévén mindenkitől elnézést kérek előre is a kezdő kérdések miatt.
Egy ideje nézegetem a típust a hahu-n és a mobile.de-n, illetve átolvastam az e39.hu összefoglalóját a típusról.
Amit keresek, az egy jól használható családi autó, nem touring (az épp az e39-be nekem nem teszik), lehetőleg facelift utáni, minél jobban felszerelt (digi klíma, tempomat, ülésfűtés, bőr (lehetőleg bézs, de ne fekete), no fabetét, nem kell a gyári beépített teló (nem értem mire, és hogyan tudnám használni), xenon, cd, nem alap kormány (az túl bumfordinak tűnik képen)
Amit nem tudok eldönteni, és persze tudom nem egyértelmű, mert mindenkinek a sajátja felé húz a szíve.
Elsőkörben a középkonzollal kapcsolatosan vannak gondjaim. A kisebb navi ami mellett kazettás magnó van, nagyon nem értelmezhető 2011-ben, sztem már nincs is kazettám.
A nagy naviról nem tudom, megbízható-e 10 év távlatából, és hogy a navira szerezhető-e magyar navi, ami nagyjából up to date is.
Benzin vs diesel, illetve manual vs automata.
Személy szerint most a jelenlegi 420körüli diesel ár mellett egy kisebb benzines mellett agyalok 520i-525i mondjuk (azt hiszem focus tdci után a 170 Le is elégnek tűnik), habár egy 530d is jöhetne. Tudom az 530i az etalon motor, de nem akarom átlépni a 2.5-2.8 milliós határt és annyiért nem nagyon láttam megfelelő 530i-t és annak a fogyasztása sem igen baráti ahogy olvasgatom. Illetve ami miatt még inkább a benzines mellett vagyok, hogy a reális futásteljesítményt nézve (min 250-300k nagy átlagban) a dieselek költségesebbnek tűnnek.
Jelenleg az automata mellett tettem le a voksom, de félek, hogy egy 10évnél idősebb autónál ez komoly hibaforrás lehet.
Várom az építő jellegű ötleteket, hogy melyik az a variáns amely fogyasztásban fenntartásban évi kb 40k kilométerrel számolva (többségében autópálya) melyik lenne a legjobb kompromisszum, hogy élvezetes autót kapjak, ne horror fenntartással.
Az általam olvasott fogyasztások.
520i (170Le) : 8-11
525i :9-13
530i.: min 10.
525d:8-9
530d:8.5-11
Illetve érdekelne, hogy milyen szervízintervallummal számolhatok a fenti futásteljesítménnyel, és kb milyen áron, ha megfelelő szervízbe viszem.
Nagyon szépen köszönöm előre is az építő jellegű ötleteket, hogy mely típusokat kellene figyelembe vennem, illetve véleményeket a csatolt autókról.
Az autok amiket eddig nézegettem, csak weben.:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
mondjuk ez épp fekete....
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... et-5234785
2011.11.15. 17:47
Igen friss Fórum tag lévén mindenkitől elnézést kérek előre is a kezdő kérdések miatt.
Egy ideje nézegetem a típust a hahu-n és a mobile.de-n, illetve átolvastam az e39.hu összefoglalóját a típusról.
Amit keresek, az egy jól használható családi autó, nem touring (az épp az e39-be nekem nem teszik), lehetőleg facelift utáni, minél jobban felszerelt (digi klíma, tempomat, ülésfűtés, bőr (lehetőleg bézs, de ne fekete), no fabetét, nem kell a gyári beépített teló (nem értem mire, és hogyan tudnám használni), xenon, cd, nem alap kormány (az túl bumfordinak tűnik képen)
Amit nem tudok eldönteni, és persze tudom nem egyértelmű, mert mindenkinek a sajátja felé húz a szíve.
Elsőkörben a középkonzollal kapcsolatosan vannak gondjaim. A kisebb navi ami mellett kazettás magnó van, nagyon nem értelmezhető 2011-ben, sztem már nincs is kazettám.
A nagy naviról nem tudom, megbízható-e 10 év távlatából, és hogy a navira szerezhető-e magyar navi, ami nagyjából up to date is.
Benzin vs diesel, illetve manual vs automata.
Személy szerint most a jelenlegi 420körüli diesel ár mellett egy kisebb benzines mellett agyalok 520i-525i mondjuk (azt hiszem focus tdci után a 170 Le is elégnek tűnik), habár egy 530d is jöhetne. Tudom az 530i az etalon motor, de nem akarom átlépni a 2.5-2.8 milliós határt és annyiért nem nagyon láttam megfelelő 530i-t és annak a fogyasztása sem igen baráti ahogy olvasgatom. Illetve ami miatt még inkább a benzines mellett vagyok, hogy a reális futásteljesítményt nézve (min 250-300k nagy átlagban) a dieselek költségesebbnek tűnnek.
Jelenleg az automata mellett tettem le a voksom, de félek, hogy egy 10évnél idősebb autónál ez komoly hibaforrás lehet.
Várom az építő jellegű ötleteket, hogy melyik az a variáns amely fogyasztásban fenntartásban évi kb 40k kilométerrel számolva (többségében autópálya) melyik lenne a legjobb kompromisszum, hogy élvezetes autót kapjak, ne horror fenntartással.
Az általam olvasott fogyasztások.
520i (170Le) : 8-11
525i :9-13
530i.: min 10.
525d:8-9
530d:8.5-11
Illetve érdekelne, hogy milyen szervízintervallummal számolhatok a fenti futásteljesítménnyel, és kb milyen áron, ha megfelelő szervízbe viszem.
Nagyon szépen köszönöm előre is az építő jellegű ötleteket, hogy mely típusokat kellene figyelembe vennem, illetve véleményeket a csatolt autókról.
Az autok amiket eddig nézegettem, csak weben.:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
mondjuk ez épp fekete....
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/525 ... et-5234785
2011.11.15. 18:17
2011.11.15. 18:47
Jerry írta:vlori írta:Sziasztok,
Vagy ott van esetleg egy nagyon Patika auto, ami lukacsas klubtagé. Igaz 528-as, (ha jól emlékszem) de nagyon ott van a szeren. Érdemes megnézni.
2011.11.15. 20:50
SAki írta:Jerry írta:vlori írta:Sziasztok,
Vagy ott van esetleg egy nagyon Patika auto, ami lukacsas klubtagé. Igaz 528-as, (ha jól emlékszem) de nagyon ott van a szeren. Érdemes megnézni.
vagy ha esetleg dízel akkor ott van Rjani530d autója, biztos előélet
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/530/bmw_530_530d-5257490
2011.11.15. 22:23
2011.11.15. 22:51
vlori írta:Köszi szépen az ötleteket.
Láttam mindkettőt, mindkettő nagyon szép, habár a 28i hátulján az M logo nem az én világom, de ennél nagyobb bajom sose legyen![]()
Mondjuk mindkettő autónak az autópálya fogyasztása kb 140 körül valóban érdekelne.
Illetve jeleztétek, hogy a gatya is rámehetne, habár ha jól tudom behozni annyit tesz, hogy kinnt kifizetem az áfás árat plussz itthon a regadó illetve az üzembehelyezés költségei. Illetve ha tényleg csökken a regadó mértéke, még lehet, hogy ilyen euro árakkal is megéri behozni valós kilóméteres autokat.
Inkább veszek egy 350k-t futott bmw-t aminek van szervízkönyve (elvileg), mint egy 120 ezret futott hazait....
2011.11.15. 22:55
biyi írta:vlori írta:Köszi szépen az ötleteket.
Láttam mindkettőt, mindkettő nagyon szép, habár a 28i hátulján az M logo nem az én világom, de ennél nagyobb bajom sose legyen![]()
Mondjuk mindkettő autónak az autópálya fogyasztása kb 140 körül valóban érdekelne.
Illetve jeleztétek, hogy a gatya is rámehetne, habár ha jól tudom behozni annyit tesz, hogy kinnt kifizetem az áfás árat plussz itthon a regadó illetve az üzembehelyezés költségei. Illetve ha tényleg csökken a regadó mértéke, még lehet, hogy ilyen euro árakkal is megéri behozni valós kilóméteres autokat.
Inkább veszek egy 350k-t futott bmw-t aminek van szervízkönyve (elvileg), mint egy 120 ezret futott hazait....
Hello
Csak okosan a kinti vásárlással,egyre többen tekergetik vissza itt is az órát,a legtutibb ha magánszemélytől veszed.
De még az se 100%.
2011.11.15. 23:04
simi64 írta:biyi írta:vlori írta:Köszi szépen az ötleteket.
Hello
Csak okosan a kinti vásárlással,egyre többen tekergetik vissza itt is az órát,a legtutibb ha magánszemélytől veszed.
De még az se 100%.
Azért jobbak azok, mint a hazai piacon...
2011.11.16. 00:05
vlori írta:Köszi szépen az ötleteket.
2011.11.16. 00:07
2011.11.16. 00:10
2011.11.16. 00:27
davidoff1983 írta:Én egy hete jöttem haza németből, de kiábrándító volt. Augsburg és München környékén voltam, de ennyi szar autót esküszöm az életemben nem láttam a kereskedésekben mint kint. Két nap ideg után, nem bírtam tovább és hazajöttem. Előtte jó pár évig a Ruhr vidéken vettünk vásárban autókat, de egy sem volt szívás. Most viszont retek-retek hátán, az is drágán. Magánszemélytől horror áron lehet venni. Csak egy példa: ismerősünk A6-ot vett, 2.4-es fapad, 2000-es évjárat, 200e km 3600Euro.
Én 530dA-ért mentem volna, de nem mertem megkockáztatni elnézve a török-román-bulgár jobb esetben a ruszki kereskedők autóhasználati szokásait. Mivel úgy vittek ki, kénytelen voltam venni egy autót. Egy diesel Spacestart hoztam haza buszjegy helyett. Hátsó fékbetét fémig kopva. Toronycsapágy oda, pont ma este cseréltük ki. A tányérból a lengéscsillapító felső szára 3cm-t koptatott ki. Ők (balkáni kereskedők)kint addig használnak egy autót, ameddig szarrá nem megy, akkor betolják a kereskedésbe, mert úgyis felszívja egy vendégmunkás. Legjobb helyi újságokban nézni a hirdetéseket magánszemélytől, de ezt csak az tudja megtenni, akinek él kint rokona-barátja, hogy akár egy hetet is kint lehessen. Vagy ha valakinek van plusz 1milliója az itthoni ár felett, akkor német kereskedésben. Egyébként én áresést várok pont e39 terén, ugyanis mind sárga plakettes autók, ezeket pedig 2012-ben nem fogják beengedni a német belvárosokba, csakis a zöldeket.
2011.11.16. 00:52
biyi írta:davidoff1983 írta:Én egy hete jöttem haza németből, de kiábrándító volt. Augsburg és München környékén voltam, de ennyi szar autót esküszöm az életemben nem láttam a kereskedésekben mint kint. Két nap ideg után, nem bírtam tovább és hazajöttem. Előtte jó pár évig a Ruhr vidéken vettünk vásárban autókat, de egy sem volt szívás. Most viszont retek-retek hátán, az is drágán. Magánszemélytől horror áron lehet venni. Csak egy példa: ismerősünk A6-ot vett, 2.4-es fapad, 2000-es évjárat, 200e km 3600Euro.
Én 530dA-ért mentem volna, de nem mertem megkockáztatni elnézve a török-román-bulgár jobb esetben a ruszki kereskedők autóhasználati szokásait. Mivel úgy vittek ki, kénytelen voltam venni egy autót. Egy diesel Spacestart hoztam haza buszjegy helyett. Hátsó fékbetét fémig kopva. Toronycsapágy oda, pont ma este cseréltük ki. A tányérból a lengéscsillapító felső szára 3cm-t koptatott ki. Ők (balkáni kereskedők)kint addig használnak egy autót, ameddig szarrá nem megy, akkor betolják a kereskedésbe, mert úgyis felszívja egy vendégmunkás. Legjobb helyi újságokban nézni a hirdetéseket magánszemélytől, de ezt csak az tudja megtenni, akinek él kint rokona-barátja, hogy akár egy hetet is kint lehessen. Vagy ha valakinek van plusz 1milliója az itthoni ár felett, akkor német kereskedésben. Egyébként én áresést várok pont e39 terén, ugyanis mind sárga plakettes autók, ezeket pedig 2012-ben nem fogják beengedni a német belvárosokba, csakis a zöldeket.
Hmm,van ahová már most se mehetnek be.
Megoldás a részecskeszürő lesz.
A mobilén is van egy két jó vétel magánszemélytől,csak résen kell lenni mert azonnal elviszik.
2011.11.16. 09:10
Marco85 írta:vlori írta:Köszi szépen az ötleteket.
A viszonylag megkimelt allapotuak kint is 5-6000 euro korul kezdodnek + telefon + benzinkoltseg + itthoni uzembehelyezes..Sok ido es megtobb penz. Magyarorszagon is lehet jo allapotut venni es kintrol is lehet bontoszokevenyt behozni..Jelenleg mindket kategoriaban hirdetnek egy-egy nagyon szep peldanyt a forumon, miert nem nezed meg elotte azokat. Az egyik RJani530D-je a masik pedig Lukacsas M-Pakettes 528i-je. Tovabbi pozitivum, hogy az auto eloelete ismert, nagyon sok olyan alkatreszt kicsereltek mar amit egy importalt kocsin kesobb majd neked kell (jo parszazezerert) es gondos tulajoknak tunnek. Nem fuz hozzajuk semmilyen ismerettseg, nem akarom, hogy marketing dumanak tunjon, de ha most akarnek kocsit venni, en ezeket neznem meg eloszor mielott masik orszagba mennek keresgelni. Arban is ugyanott vagy, ha nem olcsobb ez a 2..
Diesel:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/530 ... 0d-5257490
2011.11.16. 10:46
davidoff1983 írta:biyi írta:davidoff1983 írta:Én egy hete jöttem haza németből, de kiábrándító volt. Augsburg és München környékén voltam, de ennyi szar autót esküszöm az életemben nem láttam a kereskedésekben mint kint. Két nap ideg után, nem bírtam tovább és hazajöttem. Előtte jó pár évig a Ruhr vidéken vettünk vásárban autókat, de egy sem volt szívás. Most viszont retek-retek hátán, az is drágán. Magánszemélytől horror áron lehet venni. Csak egy példa: ismerősünk A6-ot vett, 2.4-es fapad, 2000-es évjárat, 200e km 3600Euro.
Hmm,van ahová már most se mehetnek be.
Megoldás a részecskeszürő lesz.
A mobilén is van egy két jó vétel magánszemélytől,csak résen kell lenni mert azonnal elviszik.
Beszereléssel 1000Eur lesz a részecskeszűrő, egy 3-4 ezres autónál nem valószínű, hogy meglépik kint.
A faterommal mentünk ki, ő csak privátokat nyomtatott ki. Két autónál is beszivattak, hogy magánszemély. Mikor elmentünk a pontos megadott címre, egy kisfalusi kereskedés várt 8-10 autóból. Mobile-n 99.9% kereskedő, és a privátok nagy része is nepper. Lehet még élénken él bennem ez a félresikerült út nyoma, de nem könnyű jót-jó áron kifogni.
2011.11.16. 18:32
ruckroland írta:davidoff1983 írta:Én egy hete jöttem haza németből, de kiábrándító volt. Augsburg és München környékén voltam, de ennyi szar autót esküszöm az életemben nem láttam a kereskedésekben mint kint. .
Azért a hasznaltauto.hu-n nagyobb arányban lehet látni olyan autókat, hogy az ember gyomra felfordul...
Kedvenceim, a banki tárolt kocsik: --KLIKK--
2011.11.16. 18:35

2011.11.16. 18:40
kzolee írta:ruckroland írta:davidoff1983 írta:Én egy hete jöttem haza németből, de kiábrándító volt. Augsburg és München környékén voltam, de ennyi szar autót esküszöm az életemben nem láttam a kereskedésekben mint kint. .
Azért a hasznaltauto.hu-n nagyobb arányban lehet látni olyan autókat, hogy az ember gyomra felfordul...
Kedvenceim, a banki tárolt kocsik: --KLIKK--
Az X3 egy diag után akár vállalható, ha az ember kiegyezik a 200e kilómeterrel magasabb futásteljesítménnyel.