Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: A nagy e38 e39 közös-ülés topic

2016.03.08. 13:21

Sziasztok! Nincs valakinek egy K72 relé meg két ülésfütés kapcsoló eladó.
Előre is köszönöm!

2016.03.09. 08:16

steve7777 írta:Sziasztok! Nincs valakinek egy K72 relé meg két ülésfütés kapcsoló eladó.
Előre is köszönöm!

Milyen fajta kapcsoló?

2016.03.09. 10:07

Imco írta:
steve7777 írta:Sziasztok! Nincs valakinek egy K72 relé meg két ülésfütés kapcsoló eladó.
Előre is köszönöm!

Milyen fajta kapcsoló?

Közben találtam. Tekerőst kerestem. A bontós srác rendes volt mert keresett relét is.

2016.03.09. 16:01

Ne tegyetek huzatot a fűthető ülésre :-)

Kép

Kép

Kép

Kép

2016.03.10. 11:54

RCKDJ írta:Ne tegyetek huzatot a fűthető ülésre :-)

Megtörténhet ez huzat nélkül is...

2016.03.10. 16:29

KissGSV írta:

A poppolóm meg vastagabb a huzatnál, állva meg nem jó utazni. :mrgreen: De a bal 1 beszédes...

2016.03.10. 16:39

KissGSV írta:

Jaja, nem sok köze van a huzathoz. Egyébként nekem több ismerősömmel is előfordult már, hogy ki akart gyulladni az ülésfűtés BMW-ben. Elvileg nem ritka jelenség.. :roll:

2016.03.10. 18:41

nagy.matyika írta:
KissGSV írta:

Jaja, nem sok köze van a huzathoz. Egyébként nekem több ismerősömmel is előfordult már, hogy ki akart gyulladni az ülésfűtés BMW-ben. Elvileg nem ritka jelenség.. :roll:

Mit lehet tenni, hogy ez ne következzen be? Illetve mikor a kocsi nincs gyújtáson, akkor ez a rész nem kap áramot ugye? Tehát ilyen csak menet közben fordulhat elő? Vagy álltában is?

Épp sport contour ülésekre alkudozok, nem szeretném ha igy járnának, mert drága lesz a vége :D

2016.03.10. 18:57

THT írta:
nagy.matyika írta:
KissGSV írta:

Mit lehet tenni, hogy ez ne következzen be? Illetve mikor a kocsi nincs gyújtáson, akkor ez a rész nem kap áramot ugye? Tehát ilyen csak menet közben fordulhat elő? Vagy álltában is?

Épp sport contour ülésekre alkudozok, nem szeretném ha igy járnának, mert drága lesz a vége :D

Nem tudom, nem hiszem, hogy lehetne ellene bármit is tenni. Áramot szerintem csak akkor kap, ha bekapcsolod. Gondolom azért van külön kapcsolója :D

2016.03.10. 19:04

nagy.matyika írta:
THT írta:
nagy.matyika írta:
KissGSV írta:

Nem tudom, nem hiszem, hogy lehetne ellene bármit is tenni. Áramot szerintem csak akkor kap, ha bekapcsolod. Gondolom azért van külön kapcsolója :D

Jogos, de mivan, ha a kapcsoló hibásodik meg? :)

2016.03.11. 16:33

nagy.matyika írta:
THT írta:
nagy.matyika írta:
KissGSV írta:

Azért kíváncsi lennék hány kókánymentes, gyárilag ülésfűtéses autóval fordult elő. Aki utólag épít be ilyeneket meg is érdemli. :D

2016.03.11. 16:46

attila94 írta:
nagy.matyika írta:
THT írta:
nagy.matyika írta:
KissGSV írta:[quote="RCKDJ"]Ne tegyetek huzatot a fűthető ülésre :-)

Azért kíváncsi lennék hány kókánymentes, gyárilag ülésfűtéses autóval fordult elő. Aki utólag épít be ilyeneket meg is érdemli. :D[/quote]
Inkább a beletérdelés, becsípés, stb... vezetném vissza... Utólagos beépítést is lehet normálisan csinálni. Egyébként a bevarrt betét gyullad ki, megtörik a fűtőszál...

2016.03.11. 20:54

Inkább a beletérdelés, becsípés, stb... vezetném vissza... Utólagos beépítést is lehet normálisan csinálni. Egyébként a bevarrt betét gyullad ki, megtörik a fűtőszál...

Nem ismerem a komplett kapcsolási rajzot, de csak van valami túláramfigyelés, vagy védelem? Amikor a tompított izzómban elszakadt a fűtőszál és rövidebb úton érintkezett a szál szólt is az autó érte hogy nézzem meg a lámpát. Gyárilag meg olyan anyagból készítenék ami tüzet foghat? Egy autóban ez érdekes. Nehogy magadra vedd vagy valaki, csak hangosan gondolkodok. :D

Re: Fűtés-hűtés

2016.03.12. 07:48

Sziasztok

lehet nem jó helyre írok, de nem találtam mást.
Ülésfűtés beszereléssel bajlódom:
szereztem fűthető üléseket középre kapcsolót (panelt, 2000-es évjáratú a kocsi, 530d) Bekábeleztem a leírásnak megfelelően amit találtam. Működni persze nem akart. Utána néztem még a neten, pár nemzetközi oldalon, kiderült h még hiányzik a biztosítéktáblából 2-3 kábel: 30-as biztitöl vezeték a kapcsolópanelhez, 45ös biztitől a kapcsolópanelhez és az utolsó a K-Bus kábel a kapcsoló panelhez. Na erre még nem jöttem rá honnan tudnék hozzá jelet csapolni. Van valakinek tapasztalata? Ez is kell hozzá tuti v enélkül is mennie kellene(szin fehér/sárga/piros?)
esetleg nincs véletlenül ülésfűtéses kocsiból bontott kábel eladó? A középkonzol steckerje kellene csak kábelcsonkokkal. V valaki aki meg tudná ezt csinálni mert elfogyott a türelmem :-)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek zsoltinak82 az itt látható tagok köszönték meg: barbrady
Értékelés: 4.76%

Re: Fűtés-hűtés

2016.03.12. 11:52

zsoltinak82 írta:Sziasztok

lehet nem jó helyre írok, de nem találtam mást.
Ülésfűtés beszereléssel bajlódom:

Pedig eléggé adja magát az ülés topik ehhez a témához. 8)

2016.03.12. 12:36

zsoltinak82 írta:Van valakinek tapasztalata? Ez is kell hozzá tuti v enélkül is mennie kellene(szin fehér/sárga/piros?)

K buszt a kesztyütartó mögött találod egy elosztóba.
Testet adtál az ülésnek?
Az a két vezeték meg kell mert az a fő áramköre a fütésnek.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2016.03.12. 13:48

zsoltinak82 írta: V valaki aki meg tudná ezt csinálni mert elfogyott a türelmem :-)

Gallaca elegge vallalkozo szellemu.

2016.03.12. 15:26

Üdv!

Lehet azt tesztelni valahogy, hogy a fűtőpanelek milyen állapotúak? Ellenállás mérés vagy valami. Vagy ha megy jó, ha nem nem?

2016.03.14. 09:09

morv írta:
zsoltinak82 írta: V valaki aki meg tudná ezt csinálni mert elfogyott a türelmem :-)

"Gallaca" hol van helyileg? nem tudod véletlenül?
köszi

2016.03.14. 09:12

zsoltinak82 írta:
morv írta:

"Gallaca" hol van helyileg? nem tudod véletlenül?
köszi

Gallacának, veled ellentétben, ki van töltve az adatlapja... :roll:
Hozzászólás küldése

VigLink badge