![]() |
2010.01.01. 14:46
2010.01.01. 14:51
tpiski írta:Akkor lehet, hogy a szűrő van eltömődve.
Vagy?
Van tipped, hogy mitől lehet jó hidegen és melegen meg nem?
2010.01.01. 15:08
2010.01.01. 16:00
Levibéka írta:tpiski írta:Sziasztok!
BUÉK mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet az 528i 5hp-18 váltójába olajat utántölteni?
Sajna veszíti az olajat valószínüleg.
Tamás
járó meleg motor melett asszem "N" állásba a kar, és van a váltó oldalán asszem jobb oldalt egy olajszintjelzó csavar, azt kicsavarod és azon keresztül töltöd fel addig amedig nem csorog ki ott az olaj, ha jól tudom
2010.01.01. 16:05
tpiski írta:Azért gondolom, hogy kevés az olaj, mert amíg nem melegszik be, addig vajpuha a váltó, ha bemelegszik, akkor néha picit ránt. Ha lejtőn állok akkor pedig a rückinek van fura hangja.
Gondolom nem jut el mindenhova a folyadék.
2010.01.01. 16:19
jackson írta:tpiski írta:Azért gondolom, hogy kevés az olaj, mert amíg nem melegszik be, addig vajpuha a váltó, ha bemelegszik, akkor néha picit ránt. Ha lejtőn állok akkor pedig a rückinek van fura hangja.
Gondolom nem jut el mindenhova a folyadék.
Inkább az a gond, hogy nagy rések vannak a kopott házas vezérlésben és a tömitések "jobbak" amig sűrű az olaj ás amikor bemelegszik akkor már el tud menni a réseken.
Sok reményt ne tápláj az olaj cserétől az nagy réseket nem fogja pótolni.
Jackson, aki szerint majd egy váltóvezérlés felújitás lessz a végső megoldás
2010.01.01. 16:27
tpiski írta:Köszi, de nem hiszem, hogy szükség lesz rá. Fél éve raktam fel a váltót, addig használom amíg elromlik, aztán veszek egy másikat.Egy normális felújítás, ahogy itt olvastam 300-tól kezdődik. Az előző váltóra kaptam 500 ezer forintos ajánlatot is. Brr. Abból kicserélem párszor:)
2010.01.01. 16:38
2010.01.01. 16:46
2010.01.01. 16:51
2010.01.01. 16:54
MM írta:amíg működik használd. lehet 5 év mulva is menni fog még. nem új autó, van egy pici rántás túléled.
2010.01.01. 16:56
MM írta:a felújítással meg az a baj, hogy lehet közel se végzik el azokat a munkálatokat amiket kéne. a FÉL éves garancia, de még az 1 éves is vicc. már nemazért ha fel ÚJ ította akkor bírnia kéne legalabb 10 évig... nem azt mondom hogy 10 év gari legyen. de 3évet adhatnának egy 500 ezer forintos munkára.
2010.01.03. 12:04
2010.01.03. 22:47
horogp írta:Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de lehet sima automata váltó helyett steptronicosat betenni? Mit kellene még hozzá cserélni? Szerencsére az enyémnek még nincs baja(kopp...Kopp...) Jó kis ZF, de találtam olcsón steppeset.Hátha van valakinek erről infója...
Előre is köszi a választ!
2010.01.03. 22:54
jackson írta:horogp írta:Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de lehet sima automata váltó helyett steptronicosat betenni? Mit kellene még hozzá cserélni? Szerencsére az enyémnek még nincs baja(kopp...Kopp...) Jó kis ZF, de találtam olcsón steppeset.Hátha van valakinek erről infója...
Előre is köszi a választ!
A legegyszerűbb autót cserélni hozzá, mivel más az EGS váltóvezérlő amihez más a DME és úgy mellesleg a fél kocsit lehetne átépiteni hozzá.
Cserélj autót az olcsóbb.
Jackson, aki nem javasolja a belekavarodást a cserébe
2010.01.03. 22:55
MM írta:a felújítással meg az a baj, hogy lehet közel se végzik el azokat a munkálatokat amiket kéne. a FÉL éves garancia, de még az 1 éves is vicc. már nemazért ha fel ÚJ ította akkor bírnia kéne legalabb 10 évig... nem azt mondom hogy 10 év gari legyen. de 3évet adhatnának egy 500 ezer forintos munkára.
2010.01.03. 23:14
zsolty-j írta:MM írta:a felújítással meg az a baj, hogy lehet közel se végzik el azokat a munkálatokat amiket kéne. a FÉL éves garancia, de még az 1 éves is vicc. már nemazért ha fel ÚJ ította akkor bírnia kéne legalabb 10 évig... nem azt mondom hogy 10 év gari legyen. de 3évet adhatnának egy 500 ezer forintos munkára.
Az án váltómat 2006-ban csinálták,kint németbe,de ugy hogy ugye magyar autó volt már,de a szerelő kiküldte németbe ott csinálták meg gyári alkatrészekkel+citrom csere,nem irok hülyeséget 1.250000 ft-ért,3 év gyári garit adtak rá.Most járt le 2009 júliusban.Meg van minden szerviz számla minden garis papirom hozzá.Nem én fizettem hanem a gyerekkori barátom,akitól vettem.De nem is ez a lényeg hanem itt van nállam minden papirja.
2010.01.03. 23:28
jackson írta:zsolty-j írta:MM írta:a felújítással meg az a baj, hogy lehet közel se végzik el azokat a munkálatokat amiket kéne. a FÉL éves garancia, de még az 1 éves is vicc. már nemazért ha fel ÚJ ította akkor bírnia kéne legalabb 10 évig... nem azt mondom hogy 10 év gari legyen. de 3évet adhatnának egy 500 ezer forintos munkára.
Az án váltómat 2006-ban csinálták,kint németbe,de ugy hogy ugye magyar autó volt már,de a szerelő kiküldte németbe ott csinálták meg gyári alkatrészekkel+citrom csere,nem irok hülyeséget 1.250000 ft-ért,3 év gyári garit adtak rá.Most járt le 2009 júliusban.Meg van minden szerviz számla minden garis papirom hozzá.Nem én fizettem hanem a gyerekkori barátom,akitól vettem.De nem is ez a lényeg hanem itt van nállam minden papirja.
Tyűűű akkor egy ilyen kocsi adás-vételekor ölik egymás a vevők. Gratula. És olyan jó állapotban is van a váltó? Mesélj.
Jackson, aki irigy-irigy
2010.01.03. 23:39
jackson írta:zsolty-j írta:MM írta:a felújítással meg az a baj, hogy lehet közel se végzik el azokat a munkálatokat amiket kéne. a FÉL éves garancia, de még az 1 éves is vicc. már nemazért ha fel ÚJ ította akkor bírnia kéne legalabb 10 évig... nem azt mondom hogy 10 év gari legyen. de 3évet adhatnának egy 500 ezer forintos munkára.
Tyűűű akkor egy ilyen kocsi adás-vételekor ölik egymás a vevők. Gratula. És olyan jó állapotban is van a váltó? Mesélj.
Jackson, aki irigy-irigy
2010.01.03. 23:40
simi64 írta:jackson írta:zsolty-j írta:MM írta:a felújítással meg az a baj, hogy lehet közel se végzik el azokat a munkálatokat amiket kéne. a FÉL éves garancia, de még az 1 éves is vicc. már nemazért ha fel ÚJ ította akkor bírnia kéne legalabb 10 évig... nem azt mondom hogy 10 év gari legyen. de 3évet adhatnának egy 500 ezer forintos munkára.
Jackson, aki irigy-irigy
Akkor mennyibe kerülhet egy gyári új? 2 000 000?
Abból már lehet venni egy off új autót!