Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: A nagy e38 e39 közös-ülés topic

2015.11.11. 20:44

Afterdark írta:
Gallaca írta:
Afterdark írta:Kicserélem a komfort üléseimet normál háttámlásra. Elektromos mind a kettő az enyémnél a válltámasz és a fejtámla is az újban csak a fejtámla mozog az is manuálisan. Ebben az esetben nem kell grundmodul-t cserélnem igaz?

Igaz. Az ülésmozgatásért/memóriáért az ülésben levő modul felel. Olyan E39 motoros ülést még nem láttam, amiben manuális a fejtámla. Hacsak nem cseréltek benne háttámlát. Vagy még mindig tájékozatlan vagyok.

Még egy kérdés. Angol autóból jönnek az ülések, hogyan fog ez működni az enyémben? facelift előtti mindkettő, memóriás mindkettőnké.
Mit kell ebben az esetben cserélni?

A jobb 1 lesz memóriás.

Tapatalk

2015.11.11. 23:25

Afterdark írta:
Gallaca írta:
Afterdark írta:Kicserélem a komfort üléseimet normál háttámlásra. Elektromos mind a kettő az enyémnél a válltámasz és a fejtámla is az újban csak a fejtámla mozog az is manuálisan. Ebben az esetben nem kell grundmodul-t cserélnem igaz?

Igaz. Az ülésmozgatásért/memóriáért az ülésben levő modul felel. Olyan E39 motoros ülést még nem láttam, amiben manuális a fejtámla. Hacsak nem cseréltek benne háttámlát. Vagy még mindig tájékozatlan vagyok.

Még egy kérdés. Angol autóból jönnek az ülések, hogyan fog ez működni az enyémben? facelift előtti mindkettő, memóriás mindkettőnké.
Mit kell ebben az esetben cserélni?

Ha motoros a kormányoszlopod, nem fog többé mozogni :!: A vezetőülés sima motoros ülésként fog funkcionálni. Másak az ülésmozgató motorok a két ülésben, anyósülésben nincs modul, bármelyik oldalon legyen is az. A régi ülésed ülőlapját tartsd meg, húzd át, az ülésfoglaltság jelző miatt úgyis át kell cserélni a 2 szivacsot.

2015.11.11. 23:52

Jézusom, azt hittem ennél instantabb lesz a beszerelés. Sajnálom, mert alig találok itthon jó állapotú szürke vagy beige belterem ami nem fapados... :(

2015.11.12. 18:00

Afterdark írta:Jézusom, azt hittem ennél instantabb lesz a beszerelés. Sajnálom, mert alig találok itthon jó állapotú szürke vagy beige belterem ami nem fapados... :(

...

2015.11.19. 14:06

Facelift előtti nem dönthető háttámla cserélhető dönthető háttámlásra? Nyilvánt nem használható mert egy böszme nagy vaslemez van mögötte, de beszerelhető e?

Köszönöm.

2015.11.19. 14:10

Afterdark írta:Facelift előtti nem dönthető háttámla cserélhető dönthető háttámlásra? Nyilvánt nem használható mert egy böszme nagy vaslemez van mögötte, de beszerelhető e?

Köszönöm.

Szerintem -ahogy sok más típusnál- a vaslemez csak néhány ponthegesztéssel van az amúgy sztenderd kerethez rögzítve; nem gondolom, hogy felszereltség-függően változtatták a karosszéria tartó/teherviselő elemek alapkonstrukcióját.
Ha nem igazolódna a vélelmem, Szabink vagy Gallaca egy szempillantás alatt megmondja a tutit.

2015.11.19. 14:30

SvidronyA írta:
Afterdark írta:Facelift előtti nem dönthető háttámla cserélhető dönthető háttámlásra? Nyilvánt nem használható mert egy böszme nagy vaslemez van mögötte, de beszerelhető e?

Köszönöm.

Szerintem -ahogy sok más típusnál- a vaslemez csak néhány ponthegesztéssel van az amúgy sztenderd kerethez rögzítve; nem gondolom, hogy felszereltség-függően változtatták a karosszéria tartó/teherviselő elemek alapkonstrukcióját.
Ha nem igazolódna a vélelmem, Szabink vagy Gallaca egy szempillantás alatt megmondja a tutit.

Nem

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Schnitzer az itt látható tagok köszönték meg: 2 Afterdark, SvidronyA
Értékelés: 9.52%

2015.11.19. 14:46

Schnitzer írta:
SvidronyA írta:

Köszönöm.

Nem

Elnézést, tévedtem :oops: .

2015.11.19. 14:48

Schnitzer írta:
SvidronyA írta:

Köszönöm.

Nem

Az ülőlap is más, vagy csak a támla?

2015.11.19. 15:30

Köszönöm.

Szerintem meg be, de be kell hozzá szerezni a gyári konzolokat.

Én egy nagyon régi E39-emben cseréltem fixtámlást dönthetőre, és meg is vettem hozzá a konzolokat és nekem úgy rémlik, hogy mindennek meg volt a helye.

Ez 2008-2009-ben történt, és egy manuális alcantara sport belső került a kocsiba, ami akkor elég ritka extra volt a bontott piacon. 150eft-ért adtam el egy klubtársnak később a hibátlan belsőt (oldalkárpitok nélkül), de mivel neki már eleve dönthető volt a gyári belső, így a tartók - zullangok megmaradtak nekem.

Ha esetleg érdekel, akkor a tartók megvannak és olcsó pénzért odaadom, ha kell vagy csere téligumira :mrgreen:

2015.11.19. 17:35

SvidronyA írta:
Schnitzer írta:
SvidronyA írta:

Köszönöm.

Nem

Nem tévedtél, de lakatosmunka kell hozzá, annyiban Szabinak igaza van, hogy nem plugnplay. Alsó tartók környékén van nagy meló. De Kanyó Bence tud erről referálni, az ismeretségi körében egy TDS-be került utólag ilyen.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%

2015.11.19. 19:44

Gallaca írta:
SvidronyA írta:
Schnitzer írta:
SvidronyA írta:

Köszönöm.

Nem

Nem tévedtél, de lakatosmunka kell hozzá, annyiban Szabinak igaza van, hogy nem plugnplay. Alsó tartók környékén van nagy meló. De Kanyó Bence tud erről referálni, az ismeretségi körében egy TDS-be került utólag ilyen.

Így van.Kell hozzá egy kicsit hegeszteni,vágni,csavarozni.....Meg + a tartók alul,meg felül is ahová be pattan,az is kell hozzá.A fejtámlák is másképpen vannak....sőt a biztonsági öv is 8)
De nem ezt kérdezte....Hanem hogy berakható-e,még akkor is ha nem használná a döntést,a hátul lévő lemez miatt" :twisted:
Erre írtam hogy nem, Roli.
Amúgy meg egy jó lakatossal persze hogy be rakható.....Még a napfénytető is,egy nem tetőablakosba.Minden megoldható :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Schnitzer az itt látható tagok köszönték meg: waresz

2015.11.19. 21:24

Schnitzer írta:Így van.Kell hozzá egy kicsit hegeszteni,vágni,csavarozni.....Meg + a tartók alul,meg felül is ahová be pattan,az is kell hozzá.A fejtámlák is másképpen vannak....sőt a biztonsági öv is 8)
De nem ezt kérdezte....Hanem hogy berakható-e,még akkor is ha nem használná a döntést,a hátul lévő lemez miatt" :twisted:
Amúgy meg egy jó lakatossal persze hogy be rakható.....Még a napfénytető is,egy nem tetőablakosba.Minden megoldható :wink:

....a lámpát sem lehet szétcsavarozni, aztán mégis úgy sütik itt néhányan, mintha briós lenne :wink:

Mivel a kolléga kérdezett tőlem privátban, én csak annyit tudtam erről mondani, hogy az én autómban konkrétan volt egy ilyen osztva dönthetős háttámla, de valamit kellett rajta fúrkálni.
Mivel 2008-2009-ben volt, ezért csak homályosak az emlékeim sajnos.

2015.11.19. 22:48

Schnitzer írta:Így van.Kell hozzá egy kicsit hegeszteni,vágni,csavarozni.....Meg + a tartók alul,meg felül is ahová be pattan,az is kell hozzá.A fejtámlák is másképpen vannak....sőt a biztonsági öv is
De nem ezt kérdezte....Hanem hogy berakható-e,még akkor is ha nem használná a döntést,a hátul lévő lemez miatt"

Amúgy meg egy jó lakatossal persze hogy be rakható.....Még a napfénytető is,egy nem tetőablakosba.Minden megoldható

Igazad van, tényleg ezt kérdezte, de ne vegyük el a kedvét, hátha születik egy jó kis poszt a szerelgetős topicba. :mrgreen:
A további alkatrész szükségletről.
Máté ezt mind megkapta hozzá, plusz egy jó nagy kasznidarabot a részletekkel. :lol: Képen láttam, az alapján szépen meg lett az átalakítás csinálva.
De amúgy faragás nélkül is berakható, láttam! :nyelves: Pásztón volt egy fehér TDS, vaj belsővel, fekete kerékkel, Salgótarjáni illetőséggel. Szerintem tudod kiről van szó. Abban az autóban dönthető ülés volt hátul, annak ellenére, hogy a kaszni nem volt az. Egyszerűen be volt a háttámla támasztva a helyére, mikor le akartam nyitni egyszerűen leborult :facepalm: :D Fékezésnél is gondolom, de eszerint megoldható faragás nélkül is.. :doglotlo:

2015.11.19. 22:58

Gallaca írta:
Schnitzer írta:Így van.Kell hozzá egy kicsit hegeszteni,vágni,csavarozni.....Meg + a tartók alul,meg felül is ahová be pattan,az is kell hozzá.A fejtámlák is másképpen vannak....sőt a biztonsági öv is
De nem ezt kérdezte....Hanem hogy berakható-e,még akkor is ha nem használná a döntést,a hátul lévő lemez miatt"

Amúgy meg egy jó lakatossal persze hogy be rakható.....Még a napfénytető is,egy nem tetőablakosba.Minden megoldható

Igazad van, tényleg ezt kérdezte, de ne vegyük el a kedvét, hátha születik egy jó kis poszt a szerelgetős topicba. :mrgreen:
Máté ezt mind megkapta hozzá, plusz egy jó nagy kasznidarabot a részletekkel. :lol: Képen láttam, az alapján szépen meg lett az átalakítás csinálva.
De amúgy faragás nélkül is berakható, láttam! :nyelves: Pásztón volt egy fehér TDS, vaj belsővel, fekete kerékkel, Salgótarjáni illetőséggel. Szerintem tudod kiről van szó. Abban az autóban dönthető ülés volt hátul, annak ellenére, hogy a kaszni nem volt az. Egyszerűen be volt a háttámla támasztva a helyére, mikor le akartam nyitni egyszerűen leborult :facepalm: :D Fékezésnél is gondolom, de eszerint megoldható faragás nélkül is.. :doglotlo:

Akkor szerintem nálam is csak simán be lesz támasztva, míg rá nem szabadul a lakatosom. :) A képek meg jönnek majd a szerelgetős topikba.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Afterdark az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2015.11.20. 21:26

Afterdark írta:
Gallaca írta:

Akkor szerintem nálam is csak simán be lesz támasztva, míg rá nem szabadul a lakatosom. :) A képek meg jönnek majd a szerelgetős topikba.

Miért van szükség ekkora macerára?Szállítani akarsz valamit rendszeresen? :)

2015.11.27. 10:31

Úgy néz ki, hogy jövőhéten megjönnek az ülések. Már úgyis hegesztgetünk tartókat a háttámlához, utólag lehet isofix rendszert beépíteni?

2015.11.27. 16:47

Afterdark írta:Úgy néz ki, hogy jövőhéten megjönnek az ülések. Már úgyis hegesztgetünk tartókat a háttámlához, utólag lehet isofix rendszert beépíteni?

A feketéket eladtad már? Vagy nem Te árulod?

2015.11.27. 16:54

THT írta:
Afterdark írta:Úgy néz ki, hogy jövőhéten megjönnek az ülések. Már úgyis hegesztgetünk tartókat a háttámlához, utólag lehet isofix rendszert beépíteni?

A feketéket eladtad már? Vagy nem Te árulod?

Én árulom, úgy néz ki hogy már megvan a tulaja.

2016.03.03. 13:10

Felesleegessé vált 99' sedan fekete rombuszmintás szövetbelsőm. Dönthető támlájú, sízsákos a hátsó traktus, az első ülések és az ajtókárpítok szét vannak szedve. Egy angol belsőt egészítettem ki ebből. Ha lesz nálad egy kis csoki, még jobban örülök, hogy elviszed az egészet egyben.
Hozzászólás küldése

VigLink badge