Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.01.24. 16:48

a gyárakat nem érdekli egyik állambácsi sem. ha tud olyan autot késziteni a mi 10-20% kal gazdaságosabb mint a többi gyár portékája akkor azt igenis nagydobra veri. mutogatja a cimlapokon és még ujságirokat is vásárol a termék favorizálására.

gondoljatok bele, egy autogyár, független attol hogy melyik akár a duplájára is növekedhet pillanatok alatt és
sokkal nagyobb piaci részesedést szerezhet magának ha egy ilyen kütyü a birtokában van.

2008.01.28. 17:41

Stephanus_Rex írta: Szal ahogy a paraszt mondja: "szarból nem lehet várat építeni"

Én ezt olyan változatban ismerem, hogy:
"Szarból nem fonsz ostort, de ha mégis, nem pattogtatsz vele..."
:lol: :lol:

2008.01.28. 19:39

fodilaci írta:Sziasztok,

Nézzétek meg ezt a linket:

http://www.fuvarok.hu/apro/adatlap.php?siteid=339

Mi a véleményetek?

Üdv,
Laca

A dolog elméletileg működik (nekem olyan szaki=mérmök ajánlotta akiben maxiálisan megbízok), de nem úgy müködik mint ahogy a liken van leírva hanem a következő képpen:

A vezetében minnél erősebb mágneses teret hozol létre ekkor az ügyemanag molekulák mint kis iránytűk beállnak a mágneses erőtérnek megfelelően egymással párhuzamosan. Tehát a kis mágneses molekulák északi polusaik egyás mellet vannk ugyanígy a déli polusaik is csak a másik végükön. Na ezt a helyzetet igen rühellik mivel sz azonos polusok taszítják egymást és ez az állapot csak addig tartható fenn míg a külső mágneses mező erősebb mint a belső ezért kell minnél erősebb mágnes. Amint megszűnik ez a külső mágneses mező a molekulák természetesen engedelmeskednek a belső mágneses mező erejének és eltávolodnak egymástól, na ennek köszönhetőel lessz egyenletesebb a porlasztás mint alap esetben. És jobb porlasztás=jobb égés=nagyobb hatásfok=kisebb fogyastás.

Na ez az elméleti háttere. Sajons az újabb motorokon már egyre távolabb bírod csak felraknia mágnest a porlasztás helyétől.

PMiki.

u.i.: az erős mágnes alatt nagyogyon erősett kell érteni ezen áll vagy bukik a müködés a fent említett szaki muatott nekem olyan mágnest amit a bőröbre helyzve érezted a hatását, mivel a vörös vértestekben lévő vasat is érezhetően vonzotta. Nagyon fuar érzés volt, vas lapról nem tudtam levenni csak lehúzni a szélén.

2008.01.28. 20:35

nagyon érdekes
látta vagy használta ezt már valaki ?
külön kérdés fodilacinak: mit mond ez a szaki valoban érdemes lenne feltenni ?

2008.01.28. 20:41

elnézést a kérdést PMiki-hez intéztem

2008.01.28. 20:54

Sajnos a szaki már meghalt ő az ezereéves zsiguliján használta és ~10%-ot jelentett persze ő a saját mágneseit használta, a belinkelt nem tudom milyen viszonyban állnak az övéivel, de egy próbát megér. A mágnesnek nagyon erősnek kell lennie.

PMiki

2008.01.28. 21:13

Tegnap tettem kivételesen egy 350 km-es túrát autópályán + kevés országúton az 540-el, pályán 150 körül tempomat nélkül. Indulásnál nulláztam, ma 11.1-en állok. A legnagyobb viharban persze, mikor máskor..... :mrgreen:

2008.01.28. 21:42

ezt mágnesesen érted el ?

2008.01.28. 21:44

manitu1971 írta:ezt mágnesesen érted el ?

Ja MAGLEV-el nyomta.

PMiki

2008.01.28. 21:57

Szerintem nem :lol: Ha még mágnes is lenne benne- és használna 8) , akkor milyen értéket produkálna :roll: Ha lemegy 7 alá a fogyasztása, akkor aznap adom el az 525d-t :lol:

2008.01.28. 22:47

használd az IDÉZET gombot, mert különben nehéz értelemzni a hsz-t

Egyébként nem, de itt ha visszaolvasol akkor látni fogod, hogy pont én vagyok az aki nagyon ellenzi az ilyen számolgatásokat, meg tatktikákat, amelyek lecsökkentenék a fogyasztást.

A fenti adatot is csak azért írtam le, mert engem is meglepett egy kicsit, jóval többre számítottam. Nem is igazán mértem eddig, 2500 köbcenti és 200 ló fölött szerintem nincs is értelme nagyon.....

2008.01.28. 23:10

Diabolica írta:Tegnap tettem kivételesen egy 350 km-es túrát autópályán + kevés országúton az 540-el, pályán 150 körül tempomat nélkül. Indulásnál nulláztam, ma 11.1-en állok. A legnagyobb viharban persze, mikor máskor..... :mrgreen:

11 lityi??? 8O Te vagy kezdessz belejönni, vagy nem a 40-essel voltál!! 8) :lol: :lol:

2008.01.28. 23:27

Labi írta:
Diabolica írta:Tegnap tettem kivételesen egy 350 km-es túrát autópályán + kevés országúton az 540-el, pályán 150 körül tempomat nélkül. Indulásnál nulláztam, ma 11.1-en állok. A legnagyobb viharban persze, mikor máskor..... :mrgreen:

11 lityi??? 8O Te vagy kezdessz belejönni, vagy nem a 40-essel voltál!! 8) :lol: :lol:

Na ja, legközelebb higítom egy kis bioetanollal az elegyet, úgy még elérhetek egy kis javulást, az csak 209Ft/liter!

2008.01.28. 23:44

Diabolica írta:
Labi írta:

Na ja, legközelebb higítom egy kis bioetanollal az elegyet, úgy még elérhetek egy kis javulást, az csak 209Ft/liter!

aztán kezdhetsz gyűjteni az üzemanyagrendszer darabjaira... :wink:

2008.01.29. 15:05

efer írta:
Diabolica írta:
Labi írta:

aztán kezdhetsz gyűjteni az üzemanyagrendszer darabjaira... :wink:

pár százezerért át lehetne lőni, de eszemben sincs.
Ha nagyon izgatna egyből olyan kocsit vennék ami gyárilag kajálja....

2008.01.29. 20:09

kedves DIABOLICA
nem tudom mire gondoltál ezzel az idézet illetve nehéz értelmezéssel
homályosits fel kérlek
egyébként meg tényleg azt hittem az autod mágnesezve van ilyen értékek alapján
és bocsi minden kedves klubtagtol ha néha olyan dolgokrol irok és kérdezek amik másnak
iszonyuan magátol értetödnek

de gondolom ezzel nem vagyok egyedül !
tényleg csak a joszándék vezet

2008.01.29. 21:55

manitu1971 írta:kedves DIABOLICA
homályosits fel kérlek
és bocsi minden kedves klubtagtol ha néha olyan dolgokrol irok és kérdezek amik másnak

ha a reagálni kívánt hozzászolás jobb felső részén látható idézet ikonra kattintasz, akkor berakja neked az idézendő részt a hozzászólás elejére mint itt nekem

próbáld ki!

az 540-esről én is azt hittem hogy többet fogyaszt, de Labi rádöbbentett, hogy nem...

2008.01.29. 22:28

Diabolica írta:
homályosits fel kérlek

ha a reagálni kívánt hozzászolás jobb felső részén látható idézet ikonra kattintasz, akkor berakja neked az idézendő részt a hozzászólás elejére mint itt nekem

próbáld ki!

az 540-esről én is azt hittem hogy többet fogyaszt, de Labi rádöbbentett, hogy nem...

:mrgreen: bizony! csodákat tesz, ha kitekersz 6 gyertyát! :nyelves: :lol:

2008.01.30. 16:31

Szia!

Az tényleg nagyon jó átlagfogyasztás. Nálam volt nemrég egy 740i (1996-os) 4 napig, amíg az én kis 528ia-m szerelték. Mentem vele kb. 700km-t a 4 nap alatt nagyjából felesben a város és a városon kívül (autópálya nem) és 12,9l-re jött ki az átlag. Nem is volt rossz az sem.
Az enyémmel viszont most, hogy csak és kizárlólag városban használtam rövid távon, hideg motorral 19,4l lett az átlag. 70l-es tele tankkal 355km-t tudtam menni. :(

Norbi

2008.01.30. 16:34

Labi írta:
Diabolica írta:
homályosits fel kérlek

próbáld ki!

:mrgreen: bizony! csodákat tesz, ha kitekersz 6 gyertyát! :nyelves: :lol:

az elöbb valamit elcsesztem megprobálom ujra
elnézést a szerencsétlenkedésért
Hozzászólás küldése

VigLink badge