* *
Pontos idő: 2026.04.22. 20:10

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 25847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 1293  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.13. 22:57 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Blog: Blog megtekintése (0)
én csak azt nem értem ha a végén minden rendört ellenöriz valaki.. meg azt is valaki. a végén rendörállam leszünk.
ha még nem vagyunk azok. hogy van erre aparátus???? ki fizeti ezt??, ha a végén mindenki csak ellenöriz valakit akkor ki fog igazábol dolgozni??

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.13. 23:33 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
Kaya írta:
én csak azt nem értem ha a végén minden rendört ellenöriz valaki.. meg azt is valaki. a végén rendörállam leszünk.
ha még nem vagyunk azok. hogy van erre aparátus???? ki fizeti ezt??, ha a végén mindenki csak ellenöriz valakit akkor ki fog igazábol dolgozni??

talán george orwell tudja a választ... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 08:55 
Guru
Guru

Ha buszsávozás puszta gondolotáért kivégzés jár majd.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 12:12 
Guru
Guru

ViSoR írta:

ez nincs túl messze: állítólag a bkv kamerákat akar szereltetni a buszokra, aminek a képeit egyből toávbbítják a rendőrségnek...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 13:38 
haladó
haladó

efer írta:
ViSoR írta:

ez nincs túl messze: állítólag a bkv kamerákat akar szereltetni a buszokra, aminek a képeit egyből toávbbítják a rendőrségnek...

nam ajd kiszállok a vascsövel!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 14:19 
haladó
haladó

efer írta:
ViSoR írta:

Sztem rendben van ez. Az a sav nem az autosoknak van, hanem a buszoknak.
Ennel nagyobb pofatlansagokat is lattam mar. Autopalya 4 sav dugoban, Budaorsi kivezetonel, es all a sor. Par okostoni azt gondolta csinal a leallosavbol meg egy savot, es ott eloztek be a sort, majd persze miutan 200 m utan vege volt a leallosavnak, szepen index vissza es bepofatlankodnak elore. Nah az ilyenekhez kellene a gallytoro racs, befordulos rendszamtabla, sotetitett ablak, es "megollek ha beszolsz" felirat a kocsi oldalara. Tuti nagy sikere lenne! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 14:26 
Guru
Guru

zajcev írta:
efer írta:
ViSoR írta:

Ennel nagyobb pofatlansagokat is lattam mar. Autopalya 4 sav dugoban, Budaorsi kivezetonel, es all a sor. Par okostoni azt gondolta csinal a leallosavbol meg egy savot, es ott eloztek be a sort, majd persze miutan 200 m utan vege volt a leallosavnak, szepen index vissza es bepofatlankodnak elore. Nah az ilyenekhez kellene a gallytoro racs, befordulos rendszamtabla, sotetitett ablak, es "megollek ha beszolsz" felirat a kocsi oldalara. Tuti nagy sikere lenne! :D

ezt a trükköt a rendőrök is ismerik, ezért szoktak néha a leállósáv végén állni... az se rossz móka, amikor látod ahogy lekapcsolják a settenkedőket :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 16:23 
haladó
haladó

efer írta:
zajcev írta:
efer írta:
ViSoR írta:

ezt a trükköt a rendőrök is ismerik, ezért szoktak néha a leállósáv végén állni... az se rossz móka, amikor látod ahogy lekapcsolják a settenkedőket :wink:

Ezzel a kis trukkel az az igazi baj, hogy egy elkezdi, es jon a csordaeffektus, es mindenki megy utana. Jah meg egy ilyen hasonlot lattam szinten errefele, csak a masik oldalon. Szinten jo oreg dugo a 3 savon, de mar telitett volt a leallosav is....... erre vki ugy gondolta, hogy o a palyara bejovo uton visszafele kanyarodva, majd kerul egy kevesbe forgalmas uton. Az elso par embernek sikerult is a dolog, de az utana meno csordanak mar nem, mert jottek szembe, aztan jott a tolatgatas, meg az ordibalas. Az lett volna megcsak szep, ha a helyesen kozlekedoket basszak le, mert hat miert arra mentek.....
Szal kozlekedesi kultura az van, de mit var az ember ha meg a rendorrol se vehet peldat....... Kerepesi ma delelott, pont en kapom a pirosat a stadionoknak, mellettem rendorkocsi siman at a piroson, de ugy, hogy akik elotte mentek is mar reg piroson mentek at.... (megkulonbozteto jelzes? haggyja maaaa)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 17:01 
Guru
Guru

zajcev írta:
efer írta:
zajcev írta:
efer írta:
ViSoR írta:

Ezzel a kis trukkel az az igazi baj, hogy egy elkezdi, es jon a csordaeffektus, es mindenki megy utana. Jah meg egy ilyen hasonlot lattam szinten errefele, csak a masik oldalon. Szinten jo oreg dugo a 3 savon, de mar telitett volt a leallosav is....... erre vki ugy gondolta, hogy o a palyara bejovo uton visszafele kanyarodva, majd kerul egy kevesbe forgalmas uton. Az elso par embernek sikerult is a dolog, de az utana meno csordanak mar nem, mert jottek szembe, aztan jott a tolatgatas, meg az ordibalas. Az lett volna megcsak szep, ha a helyesen kozlekedoket basszak le, mert hat miert arra mentek.....
Szal kozlekedesi kultura az van, de mit var az ember ha meg a rendorrol se vehet peldat....... Kerepesi ma delelott, pont en kapom a pirosat a stadionoknak, mellettem rendorkocsi siman at a piroson, de ugy, hogy akik elotte mentek is mar reg piroson mentek at.... (megkulonbozteto jelzes? haggyja maaaa)

és akkor megint ott tartunk, hogy ha vezéreinkről nem vehetünk példát, akkor mi a fene lesz...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 22:05 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 1
Széria kód: E38
Évjárata: 1994
Kivitele: Sedan
Ettől az autópályán dugóban a leállósávon elslisszanunk esettől nagyon be tudok pörögni. Mert a sok kö..ög paraszt nem tudja, hogy a leállósáv a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek a felvonulási helye a balesethez. Az ilyeneknek azt kívánom, hogy amikor ő van beszorúlva félholtan egy roncsba, akkor egy másik settenkedő majom miatt ne tudjon kimenni hozzás a segítség.
Nagyon hülyén közelekdünk mi magyarok az utakon. Pl ma behajtottam egy egyírányú utcába, ahogy kell. Jön egy mama az astrájával vagy 60-al, forgalommal szembe. Mind a ketten satuztunk. Aztán ÉN szó nélkül kitolattam az utcából. De a mama elindulásnál lefulladt, és elkezdett rám szentségelni. Én megyek szabályosa, aztán előzékenyen kiengedem a kriptaszökevényt, oszt még neki áll feljebb. Aztán egy másik helyen, egy Puntós a járdán vagy 50-el megy. A boltok ajtajától 1m-re. Ha valaki kilép gyanútlanúl (mert ki számít arra, hogy valaki a járdán közlekedik autóval, ha 3m-re van az út) azt azonnal elüti.
Én már komolyan nem értem ezt. Az emberek nem ismerik a KRESZ szabályokat, vagy nincs felelősség érzetük? A pályán is megy a sor 80-al a belsőben, mert elől egy kamion előzött. Jön egy Audis, és elkezd mindenkit levillogni. Mindenki kihúzodott előle, és utánna ő ment a kamion után a sor elején. Annak villoghatott. Nem igaz, hogy nem bír várni egy percet. Biztos kezdődött e Győzike Show és sietett megnézni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 22:17 
Guru
Guru

kzoli819 írta:
Ettől az autópályán dugóban a leállósávon elslisszanunk esettől nagyon be tudok pörögni. Mert a sok kö..ög paraszt nem tudja, hogy a leállósáv a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek a felvonulási helye a balesethez. Az ilyeneknek azt kívánom, hogy amikor ő van beszorúlva félholtan egy roncsba, akkor egy másik settenkedő majom miatt ne tudjon kimenni hozzás a segítség.
Nagyon hülyén közelekdünk mi magyarok az utakon. Pl ma behajtottam egy egyírányú utcába, ahogy kell. Jön egy mama az astrájával vagy 60-al, forgalommal szembe. Mind a ketten satuztunk. Aztán ÉN szó nélkül kitolattam az utcából. De a mama elindulásnál lefulladt, és elkezdett rám szentségelni. Én megyek szabályosa, aztán előzékenyen kiengedem a kriptaszökevényt, oszt még neki áll feljebb. Aztán egy másik helyen, egy Puntós a járdán vagy 50-el megy. A boltok ajtajától 1m-re. Ha valaki kilép gyanútlanúl (mert ki számít arra, hogy valaki a járdán közlekedik autóval, ha 3m-re van az út) azt azonnal elüti.
Én már komolyan nem értem ezt. Az emberek nem ismerik a KRESZ szabályokat, vagy nincs felelősség érzetük? A pályán is megy a sor 80-al a belsőben, mert elől egy kamion előzött. Jön egy Audis, és elkezd mindenkit levillogni. Mindenki kihúzodott előle, és utánna ő ment a kamion után a sor elején. Annak villoghatott. Nem igaz, hogy nem bír várni egy percet. Biztos kezdődött e Győzike Show és sietett megnézni.

Na, most mi bajod van a Győzivel hé? Nagyobb bömbije va min Neked! Vagy volt, vagy mittomén.....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 23:17 
Guru
Guru

A Győzivel semmi baj, csak el kéne altatni :lol: Az ilyen levillogósok előtt szokott valahogy bentfelejtődni az autóm a belső sávban. Amint tudok persze kimegyek, de nehogy már valaki kedvéért én sávot váltsak.
Az én tapasztalataim szerint egyébként háromféle ember létezik. A csicska, a patkány és sofőr. A csicskának (ú BMW, nagyautóból nagypofonjön beidegződés) indexelnem sem kell, ahogy melléjük érek kinyílik a sáv. A patkány meg a félmilliós szakadt okádékjával "azértsemjösszebe köcsög BMWs"-t játszik. A sofőr, amilyennek magam tartom, dinamikusan halad - nem kér és nem ad könyörületet :) Nem köszönök meg semmit és utálom az elakadásjelzőzős gyökereket. Az út nem illemóra, ha beengedem takarodjon a dolgára hadd menjek én is, ne integessen, nem vagyunk rokonok.
Két fő ellenségünknek amúgy a Passatosokat és a Mondeosokat tekintem. Mivel egyik nagyobb presztízshiányban szenved, mint a másik ők nagyon meg akarják mutatni... Az út harctér, nincs kegyelem! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.14. 23:39 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
:wink: !

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.15. 01:03 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
ViSoR írta:
A Győzivel semmi baj, csak el kéne altatni :lol: Az ilyen levillogósok előtt szokott valahogy bentfelejtődni az autóm a belső sávban. Amint tudok persze kimegyek, de nehogy már valaki kedvéért én sávot váltsak.
Az én tapasztalataim szerint egyébként háromféle ember létezik. A csicska, a patkány és sofőr. A csicskának (ú BMW, nagyautóból nagypofonjön beidegződés) indexelnem sem kell, ahogy melléjük érek kinyílik a sáv. A patkány meg a félmilliós szakadt okádékjával "azértsemjösszebe köcsög BMWs"-t játszik. A sofőr, amilyennek magam tartom, dinamikusan halad - nem kér és nem ad könyörületet :) Nem köszönök meg semmit és utálom az elakadásjelzőzős gyökereket. Az út nem illemóra, ha beengedem takarodjon a dolgára hadd menjek én is, ne integessen, nem vagyunk rokonok.
Két fő ellenségünknek amúgy a Passatosokat és a Mondeosokat tekintem. Mivel egyik nagyobb presztízshiányban szenved, mint a másik ők nagyon meg akarják mutatni... Az út harctér, nincs kegyelem! :lol:

elolvastam a hozzászólásod, és muszály "beszólnom" neked.
te ezt komolyan gondolod?
1.én elakadásjelzőzős gyökér vagyok. ha valaki beenged, akkor megköszönöm neki (persze 1 másodperce van, hogy észlelje :lol: )

2.ha én engedek be valakit, akkor meg elvárom, hogy megköszönje. ha valakinek egy intés időveszteséget okoz, akkor gyakorolja otthon.

én utálom az erőszakos vezetőket, ezekkel szemben nem vagyok elnéző. de az is más, ha valaki kijön elém, vagy csak kitolja az elejét, és már int is, hogy bocsi. tiszta sor, kiengedem. de ha valaki erőszakosan, és úgy köcsögösködik velem, hogy azt hiszi, hogy csak ő siet, az megint más.

szerintem a te stílusod is hozzájárul a bmw-s image lerombolásához.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.15. 07:02 
Törzsvendég
Törzsvendég

Széria kód: E38
Évjárata: 1994
ViSoR írta:

Én sem értek veled egyet!
Én sofőr típusnak azokat tartom, akik egy bizonyos mértékig tudják tolerálni a másik hülyeségét, kitudja várni a pályán ha egy kamion előz, aki beengedi maga elé a bekéreszkedő autóstársat, aki megköszöni ha beengedik. Én is ilyen vagyok. Engem úgy neveltek, hogy mindíg köszönjek és ha kapok valamit, akkor azt meg kell köszönni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.15. 09:09 
Guru
Guru

Adott köszi: 50 alkalommal
Kapott köszik: 19 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M62 / 540
Évjárata: 1996
Sziasztok!
Tegnap a legjobb Barátommal voltam, akivel régen megegyezett a vezetési stílusunk!
Most valami katasztrofálisan vezet! Aki ködlámpával jött, (Ha vakított, ha nem! ) kisütötte a szemét. Ha szemből be előztek, de Neki csak egy kicsit kellett volna lehúzódni, inkább rá húzta a kormányt! Ha elé kanyarodtak, akkor villogott, dudált, de amikor Ö kanyarodott ki, akkor mindenki fogja be a pofáját! Egy szónak is száz a vége, rosszul éreztem magam mellette!
Én is Kzoli féle stílust képviselem! Persze amikor jogtalanul feltartanak, azt gyűlölöm!!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.15. 09:17 
Törzsvendég
Törzsvendég

Széria kód: E39
Évjárata: 2001
Na Visor ezt megkaptad vazze :evil:
Én csak azokat a f.szfej kamionosokat utálom (hogy én is hozzászóljak :D ) akik ha 2-vel is többel mennek mint a paraszt társuk akkor is azonnal kivágják a szar dömperjüket habár látja a paraszt, hogy 170-el jönnek mögötte és satu kell, hogy ne rogyassz bele. Na egyszer az ilyet kihúzom én is és szétvágom. (Mentem én Megannal is előtte ugyanezzel a tapasztalattal, nemcsak a BMW miatt van nagy pofám)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.15. 09:22 
E39 FAN
E39 FAN

Igen, így van...nem tépem a szám, mert az előzőekkel én isegyetértek! Csak annyit tenneék hozzá, hogy ha bármilyen ideges is volnék, valahogy ez az autó megnyugtat, ha beleülök és nem akarok harcolni! Olyan lettem mint egy vén trotty: két kézzel fogom a kormányt a városban és ráérősen, kedvesen vezetek....abszolúte figyelek a másikra, a környezetre! Ennyi, a vita lezárva :!:

Viszont ide is berakom, mert nem tudom, hogy Sándor kérdése másnak is jelentettek fizikai fájdalmat e vagy sem, ami nem hagyott nyugodni, miszerint a benzint szét lehet e választani a gázolajtól.
Mivel úgy gondolom ez másokat is érdekel, hát beszúrom ide is a megoldát okulásképp, bár megjegyzem: Gyerekek, otthon ezt ne próbáljátok ki! :D

Tehát a válaszlevél ez volt:

Kedves Gábor, köszönöm, hogy hozzám fordultál!

A válasz: lehetséges.
Kifejtve... attól függ mit akarsz. Otthoni körülmények között elég nehézkes... és az eredmény nem garantált, plusz egyéb nehezítő körülmények is lehetnek, amire kapásból én sem tudom fellépnének-e.

A lényeg, hogy a két energiaforrás fizikai, kémia tulajdonságai eltérők. Nevezetesen ami számít az a sűrűség és a forráspont. LÉnyegében egy desztillációról van szó. Azt hiszem a benzin forráspontja alacsonyabb, tehát ha e hőmérséklet fölé megyünk, akkor a benzin elpárolog és a gázolaj folyadék marad. A benzin gőzt egy hűtőn kell átvezetni, amiből a lekondezált benzin egy másik tartályban gyűlik össze. Ez a kis méretben történő módszer. Az iparban ezt rektifikálásnak hívják és nagy, magas tányéros oszlopokon végzik, minél illékonyabb a folyadék annál magasabb tányérra ér és ott kondezál. Így eltérő forráspontú elegyeket eléggé pontosan szét lehet választani. Probléma lehet, ha "magukkal ragadják" a másik komponenst is valamennyire és akkor nem kapsz tiszta pl. benzint.

Amugy maga a kőolaj feldolgozása (pl a MOL és egyéb olajvállalatoknál) is hasonlóan történik csak a kapott, szétválasztott "frakciókat" (eltérő tulajdonságú komponenseket) egyéb kémia tisztási és finomítási módszereknek vetik alá, hogy optimális tulajdonságokat érjenek el.

De mivel köztudott hogy mindekét anyag erősen tűzveszélyes ezért főleg otthon túl kockázatos ezzel próbálkozni... :)

Azaz elméletileg lehetséges, de nem ajánlom hogy próbálkozz!

Az interneten pontosabb adatok után kutatva még ezt beszúrnám ide:

"kőolaj atmoszférikus desztillációjakor a következő frakciókat szokás elkülöníteni:
60-200 °C között forró párlat: nyers benzin
180-280 °C között forró párlat: petróleum
260-360 °C között forró párlat: gázolaj
360 °C felett forró párlat: kenő- és paraffinolaj
párlási maradék: petróleumaszfalt (gudron)
Az egyes frakciókat a könnyen gyantásodó alkatrészek eltávolítása céljából további tisztításnak vetik alá ("raffinálás"), majd újbóli desztillálással további frakciókra bontják. A kenő- és paraffinolaj-frakció illetve a párlási maradék továbbfeldolgozására vákuumdesztillációt vagy vákuum-vízgőz-desztillációt szokás alkalmazni.
A kőolaj-feldolgozás főbb termékei:
motorhajtó anyagok (benzin, gázolaj);
különböző kenőolajok (orsó- gép-, motorolaj, stb.), szilárd paraffin;
bitumen."

Üdv, Tamás

forrás: http://www.hik.hu/tankonyvtar/site/book ... 02s01.html

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: illemóra
HozzászólásElküldve: 2007.11.15. 10:12 
Guru
Guru

kovessyroli írta:

elolvastam a hozzászólásod, és muszály "beszólnom" neked.
te ezt komolyan gondolod?
1.én elakadásjelzőzős gyökér vagyok. ha valaki beenged, akkor megköszönöm neki (persze 1 másodperce van, hogy észlelje :lol: )

2.ha én engedek be valakit, akkor meg elvárom, hogy megköszönje. ha valakinek egy intés időveszteséget okoz, akkor gyakorolja otthon.

én utálom az erőszakos vezetőket, ezekkel szemben nem vagyok elnéző. de az is más, ha valaki kijön elém, vagy csak kitolja az elejét, és már int is, hogy bocsi. tiszta sor, kiengedem. de ha valaki erőszakosan, és úgy köcsögösködik velem, hogy azt hiszi, hogy csak ő siet, az megint más.

szerintem a te stílusod is hozzájárul a bmw-s image lerombolásához.

Ha már muszáJ :) volt akkor hadd kérdezzem meg jártál-e már Németországban? Láttál-e valakit villogni azért, mert lassabban haladó vagy kamion kijött elé a belső sávba? És láttál-e bárkit is megköszönni valamit, amihez KRESZ adta joga van? Azt is megköszönöd, ha megadják a jobbkezet? A pofátlankodás külön kategória, azt ne keverjük bele. Hidd el, ha taxiznál pl. vagy lesz a lábadban 1.200ezerkm nem fogsz te sem köszöngetni semmit. Sietsz haza szépen a családodhoz csendben.

Szó nem volt arról, hogy erőszakos sofőr lennék. A félreérthetőséget egy mondatvégi smájli által küszöböltem ki. Én mindössze határozottan és érzelemmentesen, keményen haladok az uticél irányába. Ha egy másik topicban nem olvastad ide is leírom, engem leültettek mert pofánvágtam két csávót egy forgalmi szituáció miatt. Azóta én vagyok a világ legtürelmesebb sofőrje. Az megint más kérdés, hogy aki a lelkicsipkéit szeretné ápolni az fáradjon az angolkisasszonyok leányneveldéjébe és ne vezessen. Ha neked elrontja a napod, hogy beengedtél valakit és az nem köszönte meg, holott KRESZ általi kötelességed beengedni, akkor nem nálam van a gond :lol: Mielőtt belekötsz a kötelességbe is, kifejtem: ha bejön eléd és meg tudsz állni balesetveszély nélkül, meg KELL állnod! Innentől kezdve aki köszönget, az csak unalomból teszi, mert tehetné akkor is, amikor megállnak neki a stop táblánál. A pofátlanság kategóriája az egyetlen, ahol tolerálom a "bratyizást" amikor végigelőzi a sort a paraszt és betekeri elém a kormányt. Na akkor, ha nagyon rossz a lelkiismerete, köszöngethet. Akkor van mit.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.15. 10:47 
E39 FAN
E39 FAN

Visor! egy részével egyetértek, a másikkal...
Nos nem vitatkozok, csak akkor elmondanám (nem kioktatok, vagy megjegyzek a lehetséges félreértések végett írom csak le) Nos ha Németben vezettél, akkor vezettél máshol is. Én ezen a kontinensen szinte mindenhol vezettem már és egy vmit el kell mondani: a magyar egy rendkívül kommunikatív nép! egyszerűen szólva: jót, rosszat, mindent közölni akar és ez a vezetésben is megmutatkozik! A görög nem, a horvát balra indexszel, a német nem, a spanyol: a franc emlékszik már rá! ...egyszóval a magyar az ilyen!! Még valami: az autóbánon németben, azaz ha vészfék van, akkor elakadásjelzőznek, ezt is átvettük kb 5 év alatt, ami szerintem nagyon jó, mert a ráfutásos balesetek egy része megelőzhető így! (a németektől ennyi tellik) egy szó mint száz: rossz dolog ha jótt tett helyébe köszönetet vársz! ezt már az okos buddhisták is megmondták, DE! sajna MO.-n ez már elvárás és mivel közösségben élünk, tegyünk neki eleget! pacsizzunk, vagy igyunk meg bunyó helyett egy csésze teát, ahogy a mester is mondte vala ! :D

Egyébkén ahogy délre haladunk északról, észrevesszük, hogy bizony egyre kommunikatívabbak az emberek a vezetés és az élet minden élethelyzetében, valamint a térközszabályozás mértéke is csökken! Pl: németek, vagy finnek. Ha beszélsz velük 1 méterre állnak meg tőled! Olaszok már hozzád is érnek beszéd közben hiába nem ismernek! Az arabok annyira közel állnak hozzád, hogy az már zavar és a büdös szájukat is érzed! (ez amúgy szokás náluk, mert ezzel mutatják meg azt, hogy ők nem hazudnak, tiszták!!! (ezt nem én találtam ki! ...olvassátok el Budai mester könyvét) ha ezt a fonalat követjük, talán megbocsájtunk magunknak és integethetünk is, mert mi MAGYAROK VAGYUNK AKÁR TETSZIK, AKÁR NEM! egyszóval hajrá! :sör:

Üdv,
Labi

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 25847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 1293  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]