![]() |
2009.12.22. 21:05
2009.12.22. 21:08
lepke írta:Helo
Álmodj KIRÁLYLÁNY![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
2009.12.22. 22:12
MChris írta:lepke írta:Helo
Álmodj KIRÁLYLÁNY![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
2009.12.22. 23:25
lepke írta:MChris írta:lepke írta:Helo
Álmodj KIRÁLYLÁNY![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
Helo
Nem OFF topikezt csak egy nem normális írja hogy 330-at megy
ne éljünk má egy E60-as M5 vagy M6 szinten egy 540i vel
nem ittam eleget
ez a BMW power.hu eladható szöveg nálam NEM menjél át arra a honlapra
ott megeszik ezt a dumát
üdv zoli
2009.12.22. 23:27
lepke írta:MChris írta:lepke írta:Helo
Álmodj KIRÁLYLÁNY![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
Helo
nem ittam eleget
ott megeszik ezt a dumát
üdv zoli
2009.12.22. 23:48
jackson írta:lepke írta:MChris írta:lepke írta:Helo
Álmodj KIRÁLYLÁNY![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
Helo
nem ittam eleget
ott megeszik ezt a dumát
üdv zoli
Nem számoltam utánna de valahol halottam, hogy cirka 280 lehet tiltás nélkül a maximum a 540-nek. Most akkor ha jól értem egy A5S440Z azaz 440Nm-t biró váltóhoz benyomtál egy másik differenciált amitől jobban ugrik?
OK és mennyi lessz az élettartama a váltónak vagy évente cseréled?
Én amúgy elégedett vagyok azzal a nyamvadt 440Nm-el is. Ha gyorsabbat akarok akkor 540i kézi Sedant vettem volna sport csomaggal (ami ugyancsak rövidebb diffis) és aláznám a népet.
Jackson, aki elégedett a mostanival is és reméli sokáig él a váltója cserébe
2009.12.23. 01:09
admin írta:jackson írta:lepke írta:MChris írta:lepke írta:Helo
Álmodj KIRÁLYLÁNY![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
Helo
nem ittam eleget
ott megeszik ezt a dumát
üdv zoli
Nem számoltam utánna de valahol halottam, hogy cirka 280 lehet tiltás nélkül a maximum a 540-nek. Most akkor ha jól értem egy A5S440Z azaz 440Nm-t biró váltóhoz benyomtál egy másik differenciált amitől jobban ugrik?
OK és mennyi lessz az élettartama a váltónak vagy évente cseréled?
Én amúgy elégedett vagyok azzal a nyamvadt 440Nm-el is. Ha gyorsabbat akarok akkor 540i kézi Sedant vettem volna sport csomaggal (ami ugyancsak rövidebb diffis) és aláznám a népet.
Jackson, aki elégedett a mostanival is és reméli sokáig él a váltója cserébe
Nem értem mi köze egy spernek a váltóhozA váltó egy dekával se forog többet.
2009.12.23. 01:11
admin írta:Nem értem mi köze egy spernek a váltóhozA váltó egy dekával se forog többet.
2009.12.23. 01:16
jackson írta:admin írta:Nem értem mi köze egy spernek a váltóhozA váltó egy dekával se forog többet.
admin: Nem a sper a lényeg hanem a diffi áttétel változása a lényeg. a Sper még csak segitene a dolgon. Bár a ASC/DSC elektronikát át kéne hozzá programozni minimum mivel ő nem számol a sper-el.
A kézi váltónál egyszerű a helyzet ott könnyű ilyet csinálni. Bár igazából a teljes meghajtás láncot is figyelembe véve kéne tervezni.
Nagyobb igénybevétel éri a váltót mivel:
- a váltó által feltételezett beállitások mellett más lessz a végsebesség: Ergó egy halom optimalizálás borulhat.
- ugyebár ilyenkor már nem az ideális pontokon fog kapcsolni a váltó mint korábban.
- teljesen máshol vált a lock-up. Akár könyebben meg is csúszhat ha úgy programozták a váltót elektronikáját.
- a nyomaték konverternek (wandler, citrom stb.) ugyebár rövidebb idő alatt kell a szokásosnál nagyobb nyomatékokat át adni ami a váltóolaj gyorsabb felmelegedéséhez vezet. Ehhez minimum plusz olajhűtőt kéne be tervezni a rendszerbe.
- ok nő a gyorsulás és ekkor csökken a váltófokozat kuplungok lezárási ideje amit ugyebár újras kéne tanulnia a rendszernek adaptációs értékek vajon mennyire fedik ezt le.
Nos ezeket mind figyelembe kéne venni egy ilyen módositáskor én minimum konzultálnék egy profi automta váltó szerelő/tervezővel mert nagyon komoly hibákat lehet elkövetni.
Valljuk be őszintén egy automata váltó jelen körülményeink között nem tuningolásra való.
Jackson, aki válaszol
2009.12.23. 01:24
simi64 írta:jackson írta:admin írta:Nem értem mi köze egy spernek a váltóhozA váltó egy dekával se forog többet.
admin: Nem a sper a lényeg hanem a diffi áttétel változása a lényeg. a Sper még csak segitene a dolgon. Bár a ASC/DSC elektronikát át kéne hozzá programozni minimum mivel ő nem számol a sper-el.
A kézi váltónál egyszerű a helyzet ott könnyű ilyet csinálni. Bár igazából a teljes meghajtás láncot is figyelembe véve kéne tervezni.
- a váltó által feltételezett beállitások mellett más lessz a végsebesség: Ergó egy halom optimalizálás borulhat.
- ugyebár ilyenkor már nem az ideális pontokon fog kapcsolni a váltó mint korábban.
- teljesen máshol vált a lock-up. Akár könyebben meg is csúszhat ha úgy programozták a váltót elektronikáját.
- a nyomaték konverternek (wandler, citrom stb.) ugyebár rövidebb idő alatt kell a szokásosnál nagyobb nyomatékokat át adni ami a váltóolaj gyorsabb felmelegedéséhez vezet. Ehhez minimum plusz olajhűtőt kéne be tervezni a rendszerbe.
- ok nő a gyorsulás és ekkor csökken a váltófokozat kuplungok lezárási ideje amit ugyebár újras kéne tanulnia a rendszernek adaptációs értékek vajon mennyire fedik ezt le.
Nos ezeket mind figyelembe kéne venni egy ilyen módositáskor én minimum konzultálnék egy profi automta váltó szerelő/tervezővel mert nagyon komoly hibákat lehet elkövetni.
Valljuk be őszintén egy automata váltó jelen körülményeink között nem tuningolásra való.
Jackson, aki válaszol
Ez hülyeség szerintem!
A Speer-difi semmi mást nem csinál, csak lezárja a tengelyt.
MM írta:OFF én most vettem az 540be a gyári 2.93 sima difi helyére, egy 3,73mas speert
2009.12.23. 01:28
jackson írta:simi64 írta:jackson írta:admin írta:Nem értem mi köze egy spernek a váltóhozA váltó egy dekával se forog többet.
Jackson, aki válaszol
Ez hülyeség szerintem!
A Speer-difi semmi mást nem csinál, csak lezárja a tengelyt.
Elolvastad amit irt?MM írta:OFF én most vettem az 540be a gyári 2.93 sima difi helyére, egy 3,73mas speert
Tehát az áttétel is változott. Igen a sper csak a lezár vagy sem témát érinti de jelen esetben differenciál áttétel módositásról is beszélünk aminek a végén egy automata elektronikusan optimalizált váltó csücsül.
Nem ismerem a szoftverét ilyen szinten de a motor, nyomték konnverter utáni és a kimenő tengely fordulat számát figyeli és azokra reagálva kapcsolgat. Tehát ha nem az a kimenő tengely fordulatszáma mint amire az adott km/h értéknél számit egy halom dolog borulhat amire optimalizálták.
Jackson aki arra figyelmeztet, hogy tulajdonképpen pontosan nem is tudjuk megmondani mi lehet a hatása a dolgoknak
má bocsánat
2009.12.23. 01:34
lepke írta:Helo
No de 330-at![]()
![]()
má bocsánat
hol élünk![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
2009.12.23. 01:35
2009.12.23. 01:40
jackson írta:lepke írta:Helo
No de 330-at![]()
![]()
má bocsánat
hol élünk![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
Lehet, hogy M-es csak nem vette észre![]()
Esteleg kérd meg rakja vissza a régit és lezárunk egy sztrádát a teszt erejéig. Majd az M5-tunningoló kocsijából levideózod padló-géza
![]()
Jackson, akinek feltünt volna ha M-es be ül 540 helyett, ha más nem beverem a fejem váltáskor
2009.12.23. 11:02
2009.12.23. 11:34
rato44 írta:Helo Főnök
Nehogy má egy E34-es száguldozzon 330-al
mert elásom a kocsimat holnap![]()
üdv zoli
2009.12.23. 11:39
2009.12.23. 12:02
MM írta:OFF én most vettem az 540be a gyári 2.93 sima difi helyére, egy 3,73mas speert:D eddig se volt lomha, de mostt ......de sajnos így már 5be tiltáson csak 260at bír menni... (amúgy elméletbe 330 at). ja meg 2.ba nem megy 120at csak 90et:D de sokkal jobban gyorsul.
ha kéziváltós dinamikára vágytok elég jó megoldás..
2009.12.23. 12:30
madox írta:rato44 írta:Helo Főnök
Nehogy má egy E34-es száguldozzon 330-al
mert elásom a kocsimat holnap![]()
üdv zoli
Akkor kezd el ásni de gyorsan:D:D:D:D
http://www.youtube.com/watch?v=HqwSU2pO ... re=related -- hallgasd a hangját mint valami kibaxxott boeing747!! HIHETETLEN
http://www.youtube.com/watch?v=QhAlJU4DC7c
http://www.youtube.com/watch?v=3UixO1RcheI
2009.12.25. 19:51